Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
"Vastagabb" olajról nem célszerű "vékonyabbra" átállni...

Jaja, hacsak mondjuk az előző tulaj feleslegesen nem váltott sűrűbbre, ekkor érdemes megadni neki a jobb fullszint-olajat.

(Egyébként meg tényleg hasznos néha fellapozni a Kezelési útmutatót... Na, de itt vagy nekünk Te, aki figyelmezteti az elkanászodott nyájat, hogy olvassa a Szentírást... :lol: :lol: :lol: )

Elküldve
Jaja, hacsak mondjuk az előző tulaj feleslegesen nem váltott sűrűbbre, ekkor érdemes megadni neki a jobb fullszint-olajat.

(Egyébként meg tényleg hasznos néha fellapozni a Kezelési útmutatót... Na, de itt vagy nekünk Te, aki figyelmezteti az elkanászodott nyájat, hogy olvassa a Szentírást... :lol: :P :D )

tiszta marketing ez a 0w

biztosan nem árt, sőt, ha 30000 km lenne az autóban, én is beletenném :lol:

de nem annyi van :lol: :lol:

• 2 weeks later...
Elküldve

újra itt vagyok :lol:

GÍÁRI OPEL OLAJ!!! JUJJ DE JÓÓÓÓÓ !

:lol:

muszáj volt :lol:

amugy a Hondából 2.000 km alatt egy csepp se fogyott a gyári olajból, túltöltöttük, de nem akar még a max ig se lemenni.....

Elküldve
...GÍÁRI OPEL OLAJ!!! JUJJ DE JÓÓÓÓÓ !

:lol:

Szólni kéne már Dzsoki Júing bácsinak, hogy mostmár oszt' mondjon ő is valami autentikusat... :lol:

(Egyébként Te jó helyzetben vagy (service), nem futsz bele kétes minőségű kisker.-olajba. :lol: )

Elküldve

Sziasztok!

Ma volt olajcsere a masinán! Én Mobil Formula S-t raktam bele! Mi a véleményetek erről az olajról? Ja és nekem GM olaj volt benne előzőleg és hát nekem csipegette rendesen. 1L/12000 km

Elküldve
sorry de ha már benne van nem mindegy?

ha nem tecc 2e km múlva lecseréled.

Köszi a választ! :lol:

De ez a választás nem előre eldöntött volt hanem a helyzet és a pénztárca szabta meg!

(Opel olajat nem akartam bele!)

Elküldve
Sziasztok!

Ma volt olajcsere a masinán! Én Mobil Formula S-t raktam bele! Mi a véleményetek erről az olajról? Ja és nekem GM olaj volt benne előzőleg és hát nekem csipegette rendesen. 1L/12000 km

Szia!

Ez egy 10W40 félszint olaj és a biztosan rendben van: a Mobil jó "mézeket" ad ki. Az olajfogyasztásod is szerintem teljesen elfogadható (bár azt nem írod, hogy hány km van a gépben).

• 2 weeks later...
Elküldve

Sziasztok!

Januárban idő és olaj hiányában szervíz cserélte le az olajat gyári 10W40 olajra és gyári szűrőre.

Financiális okokból, s mert jó áron jutottam szervízanyagokhoz SK csinálok mindent a verdán.

Így múlt hétvégén lecseréltem az olajat a kocsiban (Z14XE, 2001) Shell Helix Ultra 5w40 - típusú olajra és gyári szűrőre 11e km megtétele után.

A szervízes olajcsere után az olajszint kb a nívó közepén volt, most mikor cseréltem pedig a minimumon.

(nem tudom ez deciliterben mennyi, de szerintem nem vészes)

A következő kérdésem lenne: valóban ennyire érzékelhető a más fajta olaj??

Én azt hittem csak haluzok :rolleyes: de úgy érzem, hogy jobban megy a kocsi, könnyebben veszi a fordulatot, dinamikusabb.

Ma aztán a Bnőm is kérdezte mit csináltam a kocsival , mert szerinte jobban megy mint legutóbb..

(Meg kell említenem, a teljesség miatt, hogy a levegőszűrőt is cseréltem - az előző olajcser alkalmával is csak azért nem fizettem külön..-, valamint kb 5e kilóméterrel ezelőtt gyári új gyertyákat kapott a motor)

Az olajfogyasztást majd nézem, mert gondolom lesz.. <_< , de kíváncsi vagyok mennyi lesz az valójában.

Elküldve
Sziasztok!

Januárban idő és olaj hiányában szervíz cserélte le az olajat gyári 10W40 olajra és gyári szűrőre.

Financiális okokból, s mert jó áron jutottam szervízanyagokhoz SK csinálok mindent a verdán.

Így múlt hétvégén lecseréltem az olajat a kocsiban (Z14XE, 2001) Shell Helix Ultra 5w40 - típusú olajra és gyári szűrőre 11e km megtétele után.

A szervízes olajcsere után az olajszint kb a nívó közepén volt, most mikor cseréltem pedig a minimumon.

(nem tudom ez deciliterben mennyi, de szerintem nem vészes)

A következő kérdésem lenne: valóban ennyire érzékelhető a más fajta olaj??

Én azt hittem csak haluzok :rolleyes: de úgy érzem, hogy jobban megy a kocsi, könnyebben veszi a fordulatot, dinamikusabb.

Ma aztán a Bnőm is kérdezte mit csináltam a kocsival , mert szerinte jobban megy mint legutóbb..

(Meg kell említenem, a teljesség miatt, hogy a levegőszűrőt is cseréltem - az előző olajcser alkalmával is csak azért nem fizettem külön..-, valamint kb 5e kilóméterrel ezelőtt gyári új gyertyákat kapott a motor)

Az olajfogyasztást majd nézem, mert gondolom lesz.. <_< , de kíváncsi vagyok mennyi lesz az valójában.

Egy osztás a szintmérőn kb. 2 dl. Ha 11.000 km alatt ment le középszintről a minimumra, az teljesen rendben van (kb. fél litert ehetett meg, ez nincs fél dl/1000 km), számomra ez pl. már elérhetetlen álom. Olajcsere után általában mindig érezhető, hogy kulturáltabb lesz a motor járása, a Te esetedben meg pláne, hiszen jobb minőségű olajra váltottál, ez bizony nagyon is érezhető. Egyébként Neked ilyen kedvező olajfogyasztásnál nem is érdemes forszírozni a 10W40-et, maradj a hígabb hidegoldali olajnál (ráadásul úgyis jönnek majd a mínuszok). :D

• 2 weeks later...
Elküldve

Sziasztok!

Egy 2005-ös Astra II 1.6 Twinport (Z16XEP) boldog tulajdonosa vagyok 7 hónap és 17.000km óta. Az utolsó, áprilisban végrehajtott éves szervíz óta belepakoltam kb 12.000km-t, és ez várhatón hamarosan eléri a 15.000-et is, úgyhogy lassan felmerül az olajcsere fogalma. Felcsapom a szervízkönyvet, erre látom, hogy 30.000km-es olajcserét ajánlanak, ami nekem kicsit soknak tünik.

Ez tényleg reális, vagy csak egy "túlméretezett" szervízelöírás. Gyakorlati tapasztalatokon alapuló válaszra lennék kíváncsi. Jelenleg Helix AG 5W30-al futok.

Illetve egy kérdés. Mennyi a normál olajfogyasztása a gépemnek a nevezett olajnál?

Elküldve

Egy valvoline párti

Tisztelt Olajdoki!

Opel Astra 1.4 Twinport autómhoz a Valvoline Sin-Power 5W30 vagy az 5W40-es olaj ajánlatosabb? Eddig nagyobb előnyben részesítettem az 5W40-et.

Válaszát előre is köszönöm,

Levélíró

Kedves Levélíró!

Mindenképp az 5W30-at javaslom, mert annak van meg a szükséges GM-jóváhagyása. Ehhez a jóváhagyáshoz az olajnak még – az ACEA-n kívül – további Opel-specifikus teszteknek kell megfelelnie, így garantált, hogy a termék jól fog teljesíteni.

Üdv,

Olajdoki

• 1 month later...
Elküldve

Sziasztok!

0W40 Mobil1 motorolaj van a Z16XEP G Astrámban, újkora (5000 km) óta.

Most 75e van benne. 3 egymástól független autószerelő nézte meg, mindegyik azt mondta, hogy azért van egy kis szelephangja az autónak, mert nem igazán jó bele a 0W-s olaj. Túl vékony, azért kerettyel. Mondjuk a fogyasztása összeségében nem nőtt (azaz nőtt, de annak más oka volt - ki kellett égetni autópályán, már visszaállt).

Kérdéseim:

Van vkinek XEP motor 0W40-el üzemeltetve hosszabb távon? Milyen tapasztalatokkal?

5W-s olajokkal mi a tapasztalat? Aral? Castrol? Melyik milyen?

Ha 15e-ként cserélem foglalkoznom kell a GMLL tanusítvánnyal?

A verda szinte semmi olajat nem eszik (2dl/10ekm)

Elküldve

Az enyémbe 96600 km-nél még Aral 0w40 került egy Köln melletti Opel szervizben. Még valahol meg van az igazolócimke.

Aztán itthon már Fuchs 5w40 került bele és a mai napig sem eszi (túl a 200e km-en).

Elküldve
Az enyémbe 96600 km-nél még Aral 0w40 került egy Köln melletti Opel szervizben. Még valahol meg van az igazolócimke.

Aztán itthon már Fuchs 5w40 került bele és a mai napig sem eszi (túl a 200e km-en).

És kettyegett? Hangos volt?

Mondjuk a Tied 2003-as német gyártmány, nem Twinport 2006-ból...

Elküldve
Sziasztok!

0W40 Mobil1 motorolaj van a Z16XEP G Astrámban, újkora (5000 km) óta.

Most 75e van benne. 3 egymástól független autószerelő nézte meg, mindegyik azt mondta, hogy azért van egy kis szelephangja az autónak, mert nem igazán jó bele a 0W-s olaj. Túl vékony, azért kerettyel. Mondjuk a fogyasztása összeségében nem nőtt (azaz nőtt, de annak más oka volt - ki kellett égetni autópályán, már visszaállt).

Kérdéseim:

Van vkinek XEP motor 0W40-el üzemeltetve hosszabb távon? Milyen tapasztalatokkal?

5W-s olajokkal mi a tapasztalat? Aral? Castrol? Melyik milyen?

Ha 15e-ként cserélem foglalkoznom kell a GMLL tanusítvánnyal?

A verda szinte semmi olajat nem eszik (2dl/10ekm)

Amennyire tudom 5W40 az előírás, és Castrolt a helyedben nem vennék, nincsenek vele jó tapasztalataim. (ugyanúgy megmaradt tőle a szelephang)

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.