BoMa Elküldve Augusztus22, 2017 Elküldve Augusztus22, 2017 Sziasztok! Valószínű engem is utolért a hidrotőke csattogás, viszont nem rég volt olajcsere Castrol Magnatec C3 5w40 került bele, és mintha azóta lenne a csattogás. Több oldalt visszaolvastam és láttam, hogy többen írtátok hogy ezzel az olajjal nektek is elkezdett csattogni. Lehet teszek egy próbát az olajcserével, bár kb 2000 km van ebben az olajban... :/ A következő cseréig még sok idő lenne addig meg nem szeretném hallgatni a csattogást, főleg ha nem is tesz jót a motornak. Kérdésem az lenne, hogy (Z14XE 2003-as 145.000 kilométerrel) ebbe a motorba mondjuk egy Mobil 1 ESP 0w-40 jó lenne? Azért gondoltam a 0w-ra mert gyakran járunk rövid távokat tényleg csak 5 percet jár az autó a legközelebbi boltig, havi 1-2 alkalommal viszont autópályán 250 km. Mit gondoltok?
outsider Elküldve Augusztus22, 2017 Elküldve Augusztus22, 2017 35 perce, BoMa írta: Sziasztok! Valószínű engem is utolért a hidrotőke csattogás, viszont nem rég volt olajcsere Castrol Magnatec C3 5w40 került bele, és mintha azóta lenne a csattogás. Több oldalt visszaolvastam és láttam, hogy többen írtátok hogy ezzel az olajjal nektek is elkezdett csattogni. Lehet teszek egy próbát az olajcserével, bár kb 2000 km van ebben az olajban... :/ A következő cseréig még sok idő lenne addig meg nem szeretném hallgatni a csattogást, főleg ha nem is tesz jót a motornak. Kérdésem az lenne, hogy (Z14XE 2003-as 145.000 kilométerrel) ebbe a motorba mondjuk egy Mobil 1 ESP 0w-40 jó lenne? Azért gondoltam a 0w-ra mert gyakran járunk rövid távokat tényleg csak 5 percet jár az autó a legközelebbi boltig, havi 1-2 alkalommal viszont autópályán 250 km. Mit gondoltok? Nem biztos, hogy én az olajra fognám. Nekem volt benne ilyen olaj, én nem hallottam csattogni. Szeritnem a 0W40 jó választás, én azzal járok. Korábban Castrol Egde Titanium FST volt benne vagy 3 ciklust, most legutóbb Mobil 1 New Life. Következőnek ESP 0W40-et terveztem, még 2-3E km híjja van, de lehet addigra eladom az autót, és ráhagyom a következő tulajra a cserét. Tegyen bele amit akar 1
Janó32 Elküldve Augusztus22, 2017 Elküldve Augusztus22, 2017 51 perce, BoMa írta: Sziasztok! Valószínű engem is utolért a hidrotőke csattogás, viszont nem rég volt olajcsere Castrol Magnatec C3 5w40 került bele, és mintha azóta lenne a csattogás. Több oldalt visszaolvastam és láttam, hogy többen írtátok hogy ezzel az olajjal nektek is elkezdett csattogni. Lehet teszek egy próbát az olajcserével, bár kb 2000 km van ebben az olajban... :/ A következő cseréig még sok idő lenne addig meg nem szeretném hallgatni a csattogást, főleg ha nem is tesz jót a motornak. Kérdésem az lenne, hogy (Z14XE 2003-as 145.000 kilométerrel) ebbe a motorba mondjuk egy Mobil 1 ESP 0w-40 jó lenne? Azért gondoltam a 0w-ra mert gyakran járunk rövid távokat tényleg csak 5 percet jár az autó a legközelebbi boltig, havi 1-2 alkalommal viszont autópályán 250 km. Mit gondoltok? Nekem szintén volt benne ilyen, még akkor amikor megvettem és ez került bele miután itt felhomályosítottak, hogy dexos2. Előtte az előző Astra-ba csak Castrol termék ment, ellenben ebben az autóban ez a kenőanyag nagyon nem szerepelt jól (minden téren zajosabbnak tűnt vele a motor). Sajnos közel sem biztos hogy az olajcsere tartósan orvosolni fogja a dolgot. 10 perce, outsider írta: Nem biztos, hogy én az olajra fognám. Nekem volt benne ilyen olaj, én nem hallottam csattogni. Szeritnem a 0W40 jó választás, én azzal járok. Korábban Castrol Egde Titanium FST volt benne vagy 3 ciklust, most legutóbb Mobil 1 New Life. Következőnek ESP 0W40-et terveztem, még 2-3E km híjja van, de lehet addigra eladom az autót, és ráhagyom a következő tulajra a cserét. Tegyen bele amit akar Én mostanság a Valvoline Max Life 5w40-el szemezgetek, de az ugye nem dexos2 jóváhagyású... De lehet h az Eneos 5w40-et kellene megpróbálni, bár az sem dexos2... Az 5w30 Mobil-ból sokat kell után töltenem a nyár során, az eddigi kb 2-3dl/1000km-ről elment inkább a stabil 3-4dl közti fogyásba. 1
outsider Elküldve Augusztus22, 2017 Elküldve Augusztus22, 2017 1 perc, Janó32 írta: Nekem szintén volt benne ilyen, még akkor amikor megvettem és ez került bele miután itt felhomályosítottak, hogy dexos2. Előtte az előző Astra-ba csak Castrol termék ment, ellenben ebben az autóban ez a kenőanyag nagyon nem szerepelt jól (minden téren zajosabbnak tűnt vele a motor). Sajnos közel sem biztos hogy az olajcsere tartósan orvosolni fogja a dolgot. Én mostanság a Valvoline Max Life 5w40-el szemezgetek, de az ugye nem dexos2 jóváhagyású... De lehet h az Eneos 5w40-et kellene megpróbálni, bár az sem dexos2... Az 5w30 Mobil-ból sokat kell után töltenem a nyár során, az eddigi kb 2-3dl/1000km-ről elment inkább a stabil 3-4dl közti fogyásba. A kérdéses Magnatec amikor én használtam Dexos2 volt... New lifeból is van 5W40 igaz talán az sem dexos.
csicsó Elküldve Augusztus22, 2017 Elküldve Augusztus22, 2017 4 órája, Janó32 írta: Nekem szintén volt benne ilyen, még akkor amikor megvettem és ez került bele miután itt felhomályosítottak, hogy dexos2. Előtte az előző Astra-ba csak Castrol termék ment, ellenben ebben az autóban ez a kenőanyag nagyon nem szerepelt jól (minden téren zajosabbnak tűnt vele a motor). Sajnos közel sem biztos hogy az olajcsere tartósan orvosolni fogja a dolgot. Én mostanság a Valvoline Max Life 5w40-el szemezgetek, de az ugye nem dexos2 jóváhagyású... De lehet h az Eneos 5w40-et kellene megpróbálni, bár az sem dexos2... Az 5w30 Mobil-ból sokat kell után töltenem a nyár során, az eddigi kb 2-3dl/1000km-ről elment inkább a stabil 3-4dl közti fogyásba. szinte ugyanez a helyzet nálam is ezzel az olajjal mióta Mobil 5W-30 van benne És én is pont erre a 2 olajra gondoltam a köv.cserénél
BoMa Elküldve Augusztus22, 2017 Elküldve Augusztus22, 2017 Igen sajnos gondolom, hogy ha rosszak a tőkék nem javulnak meg, de legalább kitolná a cserét. Illetve ha zajosabb a motor akkor több a surlódás, jobban kopik minden. Márcsak ezért is tartanék jó ötletnek egy cserét. A lényeg hogy a 0w40-es olajjal nem járok rosszul, maximum többet kell utántölteni, de jelentős fogyást az 5w40-nél sem tapasztaltam. Köszi a válaszokat!
Bmájki Elküldve Szeptember7, 2017 Elküldve Szeptember7, 2017 On 2017.08.22. at 15:24, Janó32 írta: Nekem szintén volt benne ilyen, még akkor amikor megvettem és ez került bele miután itt felhomályosítottak, hogy dexos2. Előtte az előző Astra-ba csak Castrol termék ment, ellenben ebben az autóban ez a kenőanyag nagyon nem szerepelt jól (minden téren zajosabbnak tűnt vele a motor). Sajnos közel sem biztos hogy az olajcsere tartósan orvosolni fogja a dolgot. Én mostanság a Valvoline Max Life 5w40-el szemezgetek, de az ugye nem dexos2 jóváhagyású... De lehet h az Eneos 5w40-et kellene megpróbálni, bár az sem dexos2... Az 5w30 Mobil-ból sokat kell után töltenem a nyár során, az eddigi kb 2-3dl/1000km-ről elment inkább a stabil 3-4dl közti fogyásba. Szia! A felújítás óta mennyit ment az autód?
Janó32 Elküldve Szeptember7, 2017 Elküldve Szeptember7, 2017 2 órája, Bmájki írta: Szia! A felújítás óta mennyit ment az autód? Szia! Kb 27000km-t. De nem nevezném felújításnak, inkább csak rendbetételnek, vagyis amit a rossz karbantartással okoztak azt próbálták visszahozni a normál szintre. Így az összes szelepszár szimeringet cserélték és a 4-ből két dugattyún a gyűrűket mert le voltak ragadva. A másik két dugattyú a gyári gyűrűkkel fut, tehát azokban már -óra szerint- 145000km van. 1
Bmájki Elküldve Szeptember11, 2017 Elküldve Szeptember11, 2017 On 2017.09.07. at 15:31, Janó32 írta: Szia! Kb 27000km-t. De nem nevezném felújításnak, inkább csak rendbetételnek, vagyis amit a rossz karbantartással okoztak azt próbálták visszahozni a normál szintre. Így az összes szelepszár szimeringet cserélték és a 4-ből két dugattyún a gyűrűket mert le voltak ragadva. A másik két dugattyú a gyári gyűrűkkel fut, tehát azokban már -óra szerint- 145000km van. 27e km alatt 1dl/1000 km-t nőni, az nem sok.
outsider Elküldve Szeptember11, 2017 Elküldve Szeptember11, 2017 On 2017. 08. 22. at 19:50, BoMa írta: Igen sajnos gondolom, hogy ha rosszak a tőkék nem javulnak meg, de legalább kitolná a cserét. Illetve ha zajosabb a motor akkor több a surlódás, jobban kopik minden. Márcsak ezért is tartanék jó ötletnek egy cserét. A lényeg hogy a 0w40-es olajjal nem járok rosszul, maximum többet kell utántölteni, de jelentős fogyást az 5w40-nél sem tapasztaltam. Köszi a válaszokat! Semennyivel nem fog többet enni. Az is ugyanúgy 40-es olaj. A 0W-s olaj hidegen még "sűrűbb" mint az 50-es melegen...
gedikart Elküldve Szeptember21, 2017 Elküldve Szeptember21, 2017 (edited) Közel 6 ezer km után most már tudok nyilatkozni az olajról (Total Quartz Ineo MC3 5W40). Semmi gondot nem vettem észre, ugyanannyi fogy belőle, mint a többi olajnál, a motor hangja sem változott, dexos2, ellenben olcsó 5 liter 8450 Ft. Módosítva Szeptember21, 2017 : gedikart 1
Cs. Zoltán Elküldve Szeptember29, 2017 Elküldve Szeptember29, 2017 Sziasztok! Lehet egy olaj 100-150 km után megégve? Színre, állagra szép és jónak tűnik, de égettnek érzem a szagát.
zotya975 Elküldve Szeptember29, 2017 Elküldve Szeptember29, 2017 12 perce, Cs. Zoltán írta: Sziasztok! Lehet egy olaj 100-150 km után megégve? Színre, állagra szép és jónak tűnik, de égettnek érzem a szagát. Normál esetben nem, de lehet úgy hajtani az autót hogy megégjen az olaj, nem véletlenül van több kocsin olajhűtő. 1
Cs. Zoltán Elküldve Szeptember29, 2017 Elküldve Szeptember29, 2017 31 perce, zotya975 írta: Normál esetben nem, de lehet úgy hajtani az autót hogy megégjen az olaj, nem véletlenül van több kocsin olajhűtő. Nem volt hajtva. Max 3000-ig, néhány km erejéig. A többi városi, rövidtáv. Hidrotőke csere után valami Alco 5w40-t raktak bele (pedig a csomagtartóban volt az Eneos, jeleztem is időben), elég fura szaga van, nem olyan, mint amit az eddig használt olajoknál éreztem.
csicsó Elküldve Szeptember30, 2017 Elküldve Szeptember30, 2017 10 órája, Cs. Zoltán írta: Nem volt hajtva. Max 3000-ig, néhány km erejéig. A többi városi, rövidtáv. Hidrotőke csere után valami Alco 5w40-t raktak bele (pedig a csomagtartóban volt az Eneos, jeleztem is időben), elég fura szaga van, nem olyan, mint amit az eddig használt olajoknál éreztem. Én cserélném gyorsan... 1
outsider Elküldve Szeptember30, 2017 Elküldve Szeptember30, 2017 9 órája, csicsó írta: Én cserélném gyorsan... Szerelővel együtt... 1
outsider Elküldve Október5, 2017 Elküldve Október5, 2017 XADO olajat milyen kategóriát képviselnek? Árban premium...
bepi81 Elküldve Október9, 2017 Elküldve Október9, 2017 On 2017. 10. 05. at 20:48, outsider írta: XADO olajat milyen kategóriát képviselnek? Árban premium... Motul kategória. 1
BAlazs_26 Elküldve Október10, 2017 Elküldve Október10, 2017 sziasztok ..frissen felúitott motorba milyen viszkozitásu olajat tanácsoltok .10w40 vagy 5w40 ? mert a szerelőm szerint 10w40 kell bele mivel már ettől sem lett új a motor .(z16se)
snec Elküldve Október10, 2017 Elküldve Október10, 2017 olyat rakj bele amit javasol a gyár. Nem 5w30 való bele? 1
BAlazs_26 Elküldve Október10, 2017 Elküldve Október10, 2017 (edited) 5w30-at meg 10w40-et is javasol a szervizkönyv szerint... csak nem tudom hogy merjek-e belerakni 5w30-at állitólag felesleges még így is hogy fel lett újitva Módosítva Október10, 2017 : BAlazs_26
outsider Elküldve Október10, 2017 Elküldve Október10, 2017 5 órája, BAlazs_26 írta: sziasztok ..frissen felúitott motorba milyen viszkozitásu olajat tanácsoltok .10w40 vagy 5w40 ? mert a szerelőm szerint 10w40 kell bele mivel már ettől sem lett új a motor .(z16se) Cserélj szerelőt. Én 0W40 Dexos2 olajat raknék bele. De egy 5W40 Dexos2-vel sem lősz mellé. https://the-filtershop.com/spl/505317/GMdexos2-minositett-motorolaj Nem létezik GM előírásnak megfelelő 10W40-es olaj...
zolinho Elküldve Október16, 2017 Elküldve Október16, 2017 Ilyen sem történ még velem! Szokásos 10 e. km-es olajcserén, 5w30 helyett 10w40-es olajat töltöttek a kocsiba, amit már csak otthon vettem észre. Rögtön hívtam a szervizt, holnapután lecserélik díjmentesen. Most azért oda fogok figyelni rendesen. Remélem a 10w 40 nem basz oda a láncnak!
zotya975 Elküldve Október16, 2017 Elküldve Október16, 2017 1 óra, zolinho írta: Ilyen sem történ még velem! Szokásos 10 e. km-es olajcserén, 5w30 helyett 10w40-es olajat töltöttek a kocsiba, amit már csak otthon vettem észre. Rögtön hívtam a szervizt, holnapután lecserélik díjmentesen. Most azért oda fogok figyelni rendesen. Remélem a 10w 40 nem basz oda a láncnak! Még az sem bizonyított, hogy ha mindíg ezt használnád ( de hányan vannak így) okozna bármiféle bajt. ( konkrét bizonyítékra gondolok, és nem "szerintemre, tuti ettől van baja" meg hasonlókra) Láncnak? Nem látok összefüggést, de valaki biztos elmondja ha szépen megkérem. Azért nem eszik olyan forrón a kását hogy más viszkozitású olaj miatt tönkremenjen a motor, főleg nem pár kilométer alatt. 1
Recommended Posts