szopcsi13 Elküldve Február22, 2017 Elküldve Február22, 2017 (edited) On 2017. 02. 21. at 8:06, zotya975 írta: Most akkor van vagy nincs? Mert több helyen írják hogy nincs, de azért árulnak hozzá. https://autoalkatreszed.hu/list/article/2350847/72874395/v40-0058-vaico-szelepemelő.html Hidrotőke van. Szelephimba nincs, ez lehet a féreértések alapja. Módosítva Február22, 2017 : szopcsi13 2
zotya975 Elküldve Február22, 2017 Elküldve Február22, 2017 17 perce, szopcsi13 írta: Hidrotőke van. Szelephimba nincs, ez lehet a féreértések alapja. Kösz!
tgabika76 Elküldve Február22, 2017 Elküldve Február22, 2017 9 órája, Frnc írta: Annyira kell vele foglalkozni, mint azzal a kiírással, hogy bremslicht prüfen(ellenőrizze a féklámpát). Pedig a féklámpának semmi baja. A "Bremslicht prüfen" pont helyetted ellenőrzi a féklámpát. Azt akarja hogy lépj rá a fékpedálra, hogy kiderüljön, jók-e a féklámpaizzóid. Ha nem jó valamelyik, akkor szól, ha meg igen, akkor eltűnik a felirat. Szerintem hasznos infó, így nem 3 óra vezetés után kell megtudnod egy segítőkész autóstárstól hogy nem jó valamelyik féklámpád, mint ma nekem.
anahofer Elküldve Február22, 2017 Elküldve Február22, 2017 Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni. Kb egy éve vettem egy 2003as Z16SE motoros Astrát 62000 km-el. Cseréltettem a szokásos dolgokat, szerelőre bíztam hogy milyen olajat tesz bele, gondoltam jobban tudja nálam. 9000 km alatt ment le minimumra a szint, szerelő szerint ez még normális. Ezután 5000 km alatt érte el a minimumot, töltöttem rá egy litert, azzal kihúzta a cseréig. A következő csere nemsokára esedékes, de most már két plusz liter ment bele. Megkérdeztem mit tett bele eddig, Unix és A.Z. Meisterteile 10w40. Én Mol Dynamic 10w40-el pótoltam a hiányokat. Miután elkezdtem utánaolvasni, úgy tűnik, ezek egyike sem volt a legjobb választás. Az első kérdésem az lenne, hogy miután már közel 30000 km-t megtettem ezekkel az olajokkal, segíthet-e az egyre fokozódó fogyáson, ha legközelebb nem 10w40-es olaj kerülne bele? A második kérdés természetesen, hogy mi lenne a jó választás. Már teljesen elvesztem a sok 0W, 5W, Acea és dexos között, a márkákról már nem is beszélve. Bevallom nem olvastam végig az egész olajos topikot, de az utolsó 20 oldalon leginkább csak a 16v motorokról esett szó. Köszi előre is!
outsider Elküldve Február24, 2017 Elküldve Február24, 2017 On 2017. 02. 22. at 7:03, Frnc írta: Voltam szerelőnél, és ránézett az agyára. Semmi hibakód nincs benne. Azt mondja, ha valami baj lenne,akkor azt a kilométer óra körüli részen jelezné valami kis ikonnal. Minden más amit középkijelzőn kiír, (ahol a dátumot/rádiót/hőmérsékletet) az mind csak extra, nem kapcsolódik a motor üzembiztos működéséhez. Annyira kell vele foglalkozni, mint azzal a kiírással, hogy bremslicht prüfen(ellenőrizze a féklámpát). Pedig a féklámpának semmi baja. Rákérdeztem az olajra is. 10-40-et rakott bele és azt is javasolja, mert az 5-öst már jobban enné. Gyorsan válts szerelőt! Én pedig az olajszintet a maxon tartanám, nem középen. Persze rendes, belevaló olajjal...
outsider Elküldve Február24, 2017 Elküldve Február24, 2017 On 2017. 02. 22. at 21:39, anahofer írta: Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni. Kb egy éve vettem egy 2003as Z16SE motoros Astrát 62000 km-el. Cseréltettem a szokásos dolgokat, szerelőre bíztam hogy milyen olajat tesz bele, gondoltam jobban tudja nálam. 9000 km alatt ment le minimumra a szint, szerelő szerint ez még normális. Ezután 5000 km alatt érte el a minimumot, töltöttem rá egy litert, azzal kihúzta a cseréig. A következő csere nemsokára esedékes, de most már két plusz liter ment bele. Megkérdeztem mit tett bele eddig, Unix és A.Z. Meisterteile 10w40. Én Mol Dynamic 10w40-el pótoltam a hiányokat. Miután elkezdtem utánaolvasni, úgy tűnik, ezek egyike sem volt a legjobb választás. Az első kérdésem az lenne, hogy miután már közel 30000 km-t megtettem ezekkel az olajokkal, segíthet-e az egyre fokozódó fogyáson, ha legközelebb nem 10w40-es olaj kerülne bele? A második kérdés természetesen, hogy mi lenne a jó választás. Már teljesen elvesztem a sok 0W, 5W, Acea és dexos között, a márkákról már nem is beszélve. Bevallom nem olvastam végig az egész olajos topikot, de az utolsó 20 oldalon leginkább csak a 16v motorokról esett szó. Köszi előre is! Te is cseréld le a szerelődet, gyorsan! 1 liter olaj 5-9E Km-en nem gáz. Nekem 1 litert kb 2500 km-en eszik meg. Ha más baj nincs vele, nem füstöl, átmegy a környezetvédelmi felülviszgálaton, én nem foglalkoznék vele. Tölteni kell utána és kész. Nekem évi 13E km mellett kb 22E Ft +költség a rátöltött olaj, úgy hogy prémium olajat használok. Legoptimistább számítások szerint is 5 év alatt térülne meg egy henger felújítás. A előírás egyébkén nem viszkozitási osztály (10W40, 5W40 stb) hanem a gyári jóváhagyás megléte, ami jelenleg a GM Dexos2. Egy 10W40 sem teljesíti a gyártói követelményeket. Pláne nem az az olcsó pancsolmány.
outsider Elküldve Február24, 2017 Elküldve Február24, 2017 On 2017. 02. 22. at 8:04, csicsó írta: T.Frnc! "...10W-40-et rakott bele..." Semmilyen GM előírást nem teljesít,tehát ebbe a motorba nem való Amúgy semmivel sem "enné"jobban az 5W-40-et mint a 10W-40-et! megint egy 10W-nél leragadt szerelő gondolom nem "ma" kezdte a szakmát Ja, amikor kezdte a szakmát, kbakkor be is fejezte a tanulást
Cs. Zoltán Elküldve Február24, 2017 Elküldve Február24, 2017 7 perce, outsider írta: Te is cseréld le a szerelődet, gyorsan! 1 liter olaj 5-9E Km-en nem gáz. Nekem 1 litert kb 2500 km-en eszik meg. Ha más baj nincs vele, nem füstöl, átmegy a környezetvédelmi felülviszgálaton, én nem foglalkoznék vele. Tölteni kell utána és kész. Nekem évi 13E km mellett kb 22E Ft +költség a rátöltött olaj, úgy hogy prémium olajat használok. Legoptimistább számítások szerint is 5 év alatt térülne meg egy henger felújítás. A előírás egyébkén nem viszkozitási osztály (10W40, 5W40 stb) hanem a gyári jóváhagyás megléte, ami jelenleg a GM Dexos2. Egy 10W40 sem teljesíti a gyártói követelményeket. Pláne nem az az olcsó pancsolmány. 22ezer 5l olaj?
outsider Elküldve Február24, 2017 Elküldve Február24, 2017 8 perce, Cs. Zoltán írta: 22ezer 5l olaj? 6,5 liter írtam hogy kb. De most pontosítok: 2880Ft 1 liter olaj amit használok. 18k Ez tovább rontja a megtérülés idejét
Cs. Zoltán Elküldve Február25, 2017 Elküldve Február25, 2017 (edited) Nos, vége a szerelemnek. Hidrotőkék Eneos 5w30-al, kerek 7000 km- t bírtak. Újra csattognak. Elegem van belőle, eladom a francba, veszek újra F Astrát. Z14xep nálam leszerepelt másodszor is. Módosítva Február25, 2017 : Cs. Zoltán
zotya975 Elküldve Február25, 2017 Elküldve Február25, 2017 59 perce, Cs. Zoltán írta: Nos, vége a szerelemnek. Hidrotőkék Eneos 5w30-al, kerek 7000 km- t bírtak. Újra csattognak. Elegem van belőle, eladom a francba, veszek újra F Astrát. Z14xep nálam leszerepelt másodszor is. Mert F-nél nem szoktak zajongani a tőkék? De nem hiszem hogy egy mechanikai problémát orvosolni lehet olajjal. Azért csattog mert nem tartja meg a nyomást, visszaereszt, és összenyomódik pedig pont ki kéne támasztania. Ki kell szedni, szét kell szedni, cserélni a rugót benne, vagy kicserélni az egészet és ellenőrizni a járatokat. De ha a fészke kopott akkor meg kábé mindegy. Elmegy mellette a nyomás. 1
Cs. Zoltán Elküldve Február25, 2017 Elküldve Február25, 2017 15 perce, zotya975 írta: Mert F-nél nem szoktak zajongani a tőkék? De nem hiszem hogy egy mechanikai problémát orvosolni lehet olajjal. Azért csattog mert nem tartja meg a nyomást, visszaereszt, és összenyomódik pedig pont ki kéne támasztania. Ki kell szedni, szét kell szedni, cserélni a rugót benne, vagy kicserélni az egészet és ellenőrizni a járatokat. De ha a fészke kopott akkor meg kábé mindegy. Elmegy mellette a nyomás. 22 éves F astrám soha nem csattogott. Ez egy kényes, sz.r motor. Ha mechanikailag rossz valami, akkor új olajjal is rossz marad. 7000 km ig kuss volt, örültem is mint egy majom... Castrollal 2-3000-et bírt. Nem értem a helyzetet, de már bele fáradtam.
zotya975 Elküldve Február25, 2017 Elküldve Február25, 2017 14 perce, Cs. Zoltán írta: 22 éves F astrám soha nem csattogott. Ez egy kényes, sz.r motor. Ha mechanikailag rossz valami, akkor új olajjal is rossz marad. 7000 km ig kuss volt, örültem is mint egy majom... Castrollal 2-3000-et bírt. Nem értem a helyzetet, de már bele fáradtam. Hát szerintem ezt pont annyira el lehet fedni más olajjal mint az fogyást, vastagabb olajat tesznek bele nem eszi, és látszólag minden oké. Én kimostam a tőkéket, akkor elhallgatott, most az olajcsere óta megint kelepel az egyik hidegen úgy fél percig , most jön majd a csere újra.
Cs. Zoltán Elküldve Február25, 2017 Elküldve Február25, 2017 (edited) 26 perce, zotya975 írta: Hát szerintem ezt pont annyira el lehet fedni más olajjal mint az fogyást, vastagabb olajat tesznek bele nem eszi, és látszólag minden oké. Én kimostam a tőkéket, akkor elhallgatott, most az olajcsere óta megint kelepel az egyik hidegen úgy fél percig , most jön majd a csere újra. Próbálom az összefüggéseket megérteni, de nem egyértelmű számomra, hogy a tőkék szerkezetében lenne a hiba. Ráadásul hirtelen egyszerre több is elkezd ketyegni...? (szívóoldal) Elhasználódhat az olaj ennyire és ennyi munka után? Elsőkörben méretek majd egy olajnyomást. A többit még meglátom... Módosítva Február25, 2017 : Cs. Zoltán
zotya975 Elküldve Február25, 2017 Elküldve Február25, 2017 23 perce, Cs. Zoltán írta: Próbálom az összefüggéseket megérteni, de nem egyértelmű számomra, hogy a tőkék szerkezetében lenne a hiba. Ráadásul hirtelen egyszerre több is elkezd ketyegni...? (szívóoldal) Elhasználódhat az olaj ennyire és ennyi munka után? Elsőkörben méretek majd egy olajnyomást. A többit még meglátom... Hát a tőke ha egyszer feltelik olajjal, akkor már összenyomhatatlan, az adott ütemben nem ereszt vissza a szelep nyomódik le. Ha valamiért visszaenged akkor ugye annak hangja van, csattog, meg persze romlik a motorteljesítmény. Egy kis visszacsapó szelep van benne, vagy a rugó tört, gyengült ott vagy olajsártól pölö nem zár el rendesen a golyó. Ez utóbbin segít ha kiszedik, szétszedik, elmossák. Ezt érdemes előbb megcsinálni, és csak aztán cserélni, mert ugye nem két fillér.
Cs. Zoltán Elküldve Február25, 2017 Elküldve Február25, 2017 (edited) 47 perce, zotya975 írta: Hát a tőke ha egyszer feltelik olajjal, akkor már összenyomhatatlan, az adott ütemben nem ereszt vissza a szelep nyomódik le. Ha valamiért visszaenged akkor ugye annak hangja van, csattog, meg persze romlik a motorteljesítmény. Egy kis visszacsapó szelep van benne, vagy a rugó tört, gyengült ott vagy olajsártól pölö nem zár el rendesen a golyó. Ez utóbbin segít ha kiszedik, szétszedik, elmossák. Ezt érdemes előbb megcsinálni, és csak aztán cserélni, mert ugye nem két fillér. Én ezt értem és köszönöm a segítőszándékod, de ami nem világos számomra, hogy x km-ig adott olajjal miért tud, miért képes üzemszerűen működni egy szerkezetében hibás hidrotőke, majd egyszerre több is beadja a kulcsot. Én kizárnám ezt az opciót. Zsinórban harmadjára ez a menetrend. Kosz a rendszerben elképzelhető, ugyanis egy hanyag olajcsere következtében volt olajsár a motorban. Öblítőzve ugyan volt a motor, de talán a h. t. -ben jobban meg tud ülni a leoldott kosz. A tisztulás jele lehet, hogy ezzel már hét ezer km után oldódott le annyi retek, hogy dugulást okozzon. Előzőleg két- három ezer után már csattogtak. Ha ez így van, akkor a legolcsóbb megoldás valóban a tisztítás, vagy inkább az újabb / gyakoribb olajcsere. Ha az olajnyomás oké, akkor olajcsere lesz. Nem akarok a motorba nyúlni, ha nem muszáj. Már a fejem zúg a sok agyalásban. Az F astrám mellett ilyen gondom sem volt. Itt sajnos a költségek is duplázódnak, így jobban meg kell fontolnom a teendőket... Módosítva Február25, 2017 : Cs. Zoltán
zotya975 Elküldve Február26, 2017 Elküldve Február26, 2017 10 órája, Cs. Zoltán írta: Én ezt értem és köszönöm a segítőszándékod, de ami nem világos számomra, hogy x km-ig adott olajjal miért tud, miért képes üzemszerűen működni egy szerkezetében hibás hidrotőke, majd egyszerre több is beadja a kulcsot. Én kizárnám ezt az opciót. Zsinórban harmadjára ez a menetrend. Kosz a rendszerben elképzelhető, ugyanis egy hanyag olajcsere következtében volt olajsár a motorban. Öblítőzve ugyan volt a motor, de talán a h. t. -ben jobban meg tud ülni a leoldott kosz. A tisztulás jele lehet, hogy ezzel már hét ezer km után oldódott le annyi retek, hogy dugulást okozzon. Előzőleg két- három ezer után már csattogtak. Ha ez így van, akkor a legolcsóbb megoldás valóban a tisztítás, vagy inkább az újabb / gyakoribb olajcsere. Ha az olajnyomás oké, akkor olajcsere lesz. Nem akarok a motorba nyúlni, ha nem muszáj. Már a fejem zúg a sok agyalásban. Az F astrám mellett ilyen gondom sem volt. Itt sajnos a költségek is duplázódnak, így jobban meg kell fontolnom a teendőket... Hát ha kizárod a hidrotőke szerkezeti hibát akkor még ott marad ahogy írtad az olajsár. Végülis a kiszedés takarítás annyira nem belenyúlás a motorba, ha jól tudom leírás is van róla a GYIK-ben. Hát igen a 16 szelepes motor előrelépés a 8 szelepeshez képest ( már ha F-ben ilyen volt) de bonyolultabb, költségesebb fenntartani és javítani is. Ezért is nem gondolkodom egyenlőre váltásban én sem. Azon kívül hogy erősebb más előnyt nem látok, de erősebb motor találok 8 szelepesben is, meg igazából Győr-Bécs-Gráz közt ingáztam a 60lóval, most meg csak itt használom helyben ,évi 2-3X megyek vele messzebb.
OAG78 Elküldve Február26, 2017 Elküldve Február26, 2017 Sziasztok, 2004-es Z14XE csörög-csattog a 10W-40-től kb. 1500 km után. Lecserélném 5W-30-ra, méghozzá erre: https://cromax.hu/motorolaj_opel_5w-30_5_literes_dexos2_dpf_32554 Nincs bajom a motorral, az olajcsere előtt nagyon szépen, csendben járt. A csere óta kezdett el egyre jobban hangoskodni. Jó lesz neki ez az olaj (úgy olvastam, igen) vagy tudtok jobbat ajánlani?
Janó32 Elküldve Február26, 2017 Elküldve Február26, 2017 1 óra, OAG78 írta: Sziasztok, 2004-es Z14XE csörög-csattog a 10W-40-től kb. 1500 km után. Lecserélném 5W-30-ra, méghozzá erre: https://cromax.hu/motorolaj_opel_5w-30_5_literes_dexos2_dpf_32554 Nincs bajom a motorral, az olajcsere előtt nagyon szépen, csendben járt. A csere óta kezdett el egyre jobban hangoskodni. Jó lesz neki ez az olaj (úgy olvastam, igen) vagy tudtok jobbat ajánlani? A 10w40 nem volt jó ötlet... Mondjuk egy Mobil vagy Mobil1 egy kenőanyag, abból 5w30 vagy 5w40 de kipróbálhatod a 0w kategóriát is.
outsider Elküldve Február27, 2017 Elküldve Február27, 2017 Múltkor volt "szerencsém" szembesülni az átlag magyar felhasználó vásárlási szokásaival a Cromaxban. "- Kérek egy liter motorolajat. - Milyet? - 5w30-ast. - Mégis milyet? - Hát a legolcsóbbat..." Legalább a viszkozitást tudta (bár hogy mihez kell, nem derült ki), ez már félsiker... Végül is kapott gyári Ford olajat, az volt a legolcsóbb... 1
outsider Elküldve Február27, 2017 Elküldve Február27, 2017 (edited) 45 perce, outsider írta: Múltkor volt "szerencsém" szembesülni az átlag magyar felhasználó vásárlási szokásaival a Cromaxban. "- Kérek egy liter motorolajat. - Milyet? - 5w30-ast. - Mégis milyet? - Hát a legolcsóbbat..." Legalább a viszkozitást tudta (bár hogy mihez kell, nem derült ki), ez már félsiker... Végül is kapott gyári Ford olajat, az volt a legolcsóbb... Aztán lehet hogy céges kocsiba vette Bár én abba is drágát (vagyis drágán szoktam). Shell kútnál autópályán Shell kártyára 5E Ft-ért (1 liter) Shell Helix. Az szokott benne lenni. A 275E km-t futott 1.9TDI oktáviába 175E km óta már megy 10W40... Módosítva Február27, 2017 : outsider
Geopake Elküldve Február27, 2017 Elküldve Február27, 2017 7 órája, outsider írta: Múltkor volt "szerencsém" szembesülni az átlag magyar felhasználó vásárlási szokásaival a Cromaxban. "- Kérek egy liter motorolajat. - Milyet? - 5w30-ast. - Mégis milyet? - Hát a legolcsóbbat..." Legalább a viszkozitást tudta (bár hogy mihez kell, nem derült ki), ez már félsiker... Végül is kapott gyári Ford olajat, az volt a legolcsóbb... Dolgoztam 6 évig autólámpa boltban.Ott is voltak ilyen "átlagok" . Főleg a taxisok tudtak cifrát mondani
anahofer Elküldve Március5, 2017 Elküldve Március5, 2017 On 2017. 02. 24. at 9:50, outsider írta: Te is cseréld le a szerelődet, gyorsan! 1 liter olaj 5-9E Km-en nem gáz. Nekem 1 litert kb 2500 km-en eszik meg. Ha más baj nincs vele, nem füstöl, átmegy a környezetvédelmi felülviszgálaton, én nem foglalkoznék vele. Tölteni kell utána és kész. Nekem évi 13E km mellett kb 22E Ft +költség a rátöltött olaj, úgy hogy prémium olajat használok. Legoptimistább számítások szerint is 5 év alatt térülne meg egy henger felújítás. A előírás egyébkén nem viszkozitási osztály (10W40, 5W40 stb) hanem a gyári jóváhagyás megléte, ami jelenleg a GM Dexos2. Egy 10W40 sem teljesíti a gyártói követelményeket. Pláne nem az az olcsó pancsolmány. Sziasztok! Ismét segítséget szeretnék kérni. A két castrol közül melyik passzolna inkább a Z16SE-be? http://castrolmintabolt.hu/webshop/product/castrol-edge-titanium-fst-5w-40-4-literes/201/7933 http://castrolmintabolt.hu/webshop/product/castrol-edge-titanium-fst-5w-40-a3-b4-4-literes/48452/7933 Itt a fórumon leginkább a dexos2 lett hangsúlyozva, ezt az első teljesíti, a castrol olajkalkulátora viszont a másodikat javasolja, aminek nincs dexos2 minősítése. Megnéztem a kocsi könyvét, aszerint 0w30, 5w30 és 10w30 (vagy mindegyiknél magasabb mint 30) kell bele. ACEA A3/B4-et ír, a dexos2-es castrol viszont ACEA C3-as. A másik, elég sokan írták, hogy Mobil Super XE 3000 5w30at használnak, ez most akciós a tescoban , de félek, hogy ha a 40est eszi, a 30ast mégjobban fogja. Szerintetek érdemes vele próbálkozni, vagy inkább a castrolok közül legyen az egyik (de melyik)? Köszi!
Janó32 Elküldve Március5, 2017 Elküldve Március5, 2017 11 perce, anahofer írta: Sziasztok! Ismét segítséget szeretnék kérni. A két castrol közül melyik passzolna inkább a Z16SE-be? http://castrolmintabolt.hu/webshop/product/castrol-edge-titanium-fst-5w-40-4-literes/201/7933 http://castrolmintabolt.hu/webshop/product/castrol-edge-titanium-fst-5w-40-a3-b4-4-literes/48452/7933 Itt a fórumon leginkább a dexos2 lett hangsúlyozva, ezt az első teljesíti, a castrol olajkalkulátora viszont a másodikat javasolja, aminek nincs dexos2 minősítése. Megnéztem a kocsi könyvét, aszerint 0w30, 5w30 és 10w30 (vagy mindegyiknél magasabb mint 30) kell bele. ACEA A3/B4-et ír, a dexos2-es castrol viszont ACEA C3-as. A másik, elég sokan írták, hogy Mobil Super XE 3000 5w30at használnak, ez most akciós a tescoban , de félek, hogy ha a 40est eszi, a 30ast mégjobban fogja. Szerintetek érdemes vele próbálkozni, vagy inkább a castrolok közül legyen az egyik (de melyik)? Köszi! Én Castrol Edge Titanium Fst 5w40-ről tértem vissza az említett Mobil kenőanyagra. Tehát immáron a második intervallum tapasztalataira tudok támaszkodni, és bizony a Castrol-ból több fogyott (továbbá zajosabbnak hallottam vele a motort). 1
peacetrang Elküldve Március6, 2017 Elküldve Március6, 2017 2 órája, zolikaDB írta: Üdv mindenki! Z14XE motorba szeretnék kipróbálni valami minőségibb motorolajat, eddig 3 kanna Mannol 5W-30 fogyott, elégedett voltam, viszont melóban megmunkálógépekbe Mobilt használunk (szánkenő), és látványosan jobbak, mint pl a MOL (az meg látványosan sz.r). Tulajdonképpen valami 0W-s, dexos 2-esre gondoltam, első körben a a Mobil 1 ESP 0W-40-re, de eléggé korlátozott a beszerezhetősége. Tudtok ajánlani olyat, ami pl. kovácsautótól beszerezhető (ui tavaszra ott vásárolok be mindenfélét, és nem mennék egy termékért máshova, külön postaköltséggel stb - macerás na), és van olyan kiemelkedő, mint a fenti Mobil? Castrol, Total, másik Mobil, vagy 5W-s...? A motorban igazoltan 152e km van. Sokat megyek kis távokat. Segítségeteket előre is köszönöm! Hello! Nekem ez a 2 castrol bevált: 0W30 vagy 5W40. Másik mobilból vannak akik erre esküsznek. Én legutóbb a "gyári feltöltést" raktam bele kíváncsiságból: Fuchs 5W30. Ha 0w-s olajra pályázol nem lősz mellé a Castrollal sem szerintem.
Recommended Posts