Frnc Elküldve Február18, 2017 Megoszt Elküldve Február18, 2017 Van egy 2000-es kiadású Opel Astra G Caravan-om 1,6 16V. Tavaly nyáron vettem az autót, minden olaj, szűrő és szíj cserélve volt. 1-2 hete elkezdte kiírni a fedélzeti kijelzőn, hogy Ölstand prüfen. Német tudásom kimerül abban, hogy Scheiße, de a google fordító szerint ellenőrizzem az olajszintet. A kilóméter óránál nem világít semmi. A olajszint hideg motornál a skála közepénél van. Esetleg mégis olajat kellene után tölteni? Vagy ez csak egy rutin figyelmeztetés, amit ki kellene törölni az agyából? Ha olajat töltenék hozzá, számít-e milyet? Mert nem tudom mit töltött bele a szerelő. Előre is köszönöm a válaszokat. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
marton.csaba2 Elküldve Február18, 2017 Megoszt Elküldve Február18, 2017 T Frnc! "... számít-e milyet ..." Igen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február19, 2017 Megoszt Elküldve Február19, 2017 12 órája, Frnc írta: Van egy 2000-es kiadású Opel Astra G Caravan-om 1,6 16V. Tavaly nyáron vettem az autót, minden olaj, szűrő és szíj cserélve volt. 1-2 hete elkezdte kiírni a fedélzeti kijelzőn, hogy Ölstand prüfen. Német tudásom kimerül abban, hogy Scheiße, de a google fordító szerint ellenőrizzem az olajszintet. A kilóméter óránál nem világít semmi. A olajszint hideg motornál a skála közepénél van. Esetleg mégis olajat kellene után tölteni? Vagy ez csak egy rutin figyelmeztetés, amit ki kellene törölni az agyából? Ha olajat töltenék hozzá, számít-e milyet? Mert nem tudom mit töltött bele a szerelő. Előre is köszönöm a válaszokat. Motorolajok keverhetőek és utántölthetőek, ha azonos teljesítményszintű, szerkezetű és azonos teljesítményosztályú motorolajok, a kenőanyag gyártójának különbözősége esetén is. Persze a legjobb megoldás továbbra is az, ha utántöltésnél ugyanazt az olajat használjuk, mint amit olajcserekor a motorba töltöttünk. Hívd fel a szerelőt milyen olajat tett bele, az a legegyszerűbb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Február19, 2017 Megoszt Elküldve Február19, 2017 Épp csak a lényeget nem írta senki, azaz tölthet ő rá olajat egész nyugodtan, de ha a nívó szerint félig van és mégis kiírja az alacsony olajszint hibajelzést, akkor ettől nem fog eltűnni a figyelmeztetés, hanem bizony szintjelző gomba csere lesz a vége... Link to comment Megosztás: More sharing options...
marton.csaba2 Elküldve Február19, 2017 Megoszt Elküldve Február19, 2017 T zotya975! "... motorolaj szerkezete ..." Az micsoda? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Február19, 2017 Megoszt Elküldve Február19, 2017 6 órája, tgabika76 írta: Épp csak a lényeget nem írta senki, azaz tölthet ő rá olajat egész nyugodtan, de ha a nívó szerint félig van és mégis kiírja az alacsony olajszint hibajelzést, akkor ettől nem fog eltűnni a figyelmeztetés, hanem bizony szintjelző gomba csere lesz a vége... A fele céges Partnernek meg Berlingónak is rossz a visszajelzője.Mikor ráadom a gyújtást kijönnek a műszerfalon a csíkok,de mindig azt mutatja hogy nincs benne olaj.Mikor a nívót kihúzom meg szinten van.Úgyhogy már nem is törődök vele Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február19, 2017 Megoszt Elküldve Február19, 2017 7 órája, tgabika76 írta: Épp csak a lényeget nem írta senki, azaz tölthet ő rá olajat egész nyugodtan, de ha a nívó szerint félig van és mégis kiírja az alacsony olajszint hibajelzést, akkor ettől nem fog eltűnni a figyelmeztetés, hanem bizony szintjelző gomba csere lesz a vége... Hát mindent én sem tudhatok ( oké ez kissé nagyképűen hangzott) ezért csak arra kérdésre válaszoltam amire tudtam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
paprikab4 Elküldve Február19, 2017 Megoszt Elküldve Február19, 2017 Sziasztok! Vettem egy G Astra cabrio 1.8 16v z18xe motoros autót. Opel témában teljesen új vagyok. 500km-t mentem eddig az autóval és az már bizonyos, hogy sajnos az enyém is eszi az olajat mert lement a szint majdnem 2rovátkát (bár nem tudni mikori és milyen olaj van benne). A kocsiban 180000km van. A héten szeretnék olajat cserélni és elég sokat olvastam a témában de már teljesen elbizonytalanodtam, hogy milyet vegyek bele. Van aki szidja a gyári olajat és van aki dícséri, castrolnál ugyan ez. Vannak akik az eneost mondják de ahogy néztem az nem tudja a dexos2 szintet. Tudtok konkrét tanáccsal szolgálni? Köszönöm szépen! Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Február19, 2017 Megoszt Elküldve Február19, 2017 Hát ez itt elég megosztó téma.... alapvetően a dexos2 szintet teljesítő motorolajat szokták ajánlani (abból is 5W30 vagy 5W40), de én például renitens vagyok és nem azt használok, pedig szintén Z18XE-t hajtok. Ezért márkára nézve tanácsot nem is adnék, de a lényeg az hogy ha tudja a dexos2-t, akkor a többi elvileg csak ízlés és pénztárca kérdése. Link to comment Megosztás: More sharing options...
marton.csaba2 Elküldve Február19, 2017 Megoszt Elküldve Február19, 2017 T paprikab4! "... tanács ..." GM dexos2 elfogadással rendelkező motorolajok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Február19, 2017 Megoszt Elküldve Február19, 2017 13 perce, paprikab4 írta: Sziasztok! Vettem egy G Astra cabrio 1.8 16v z18xe motoros autót. Opel témában teljesen új vagyok. 500km-t mentem eddig az autóval és az már bizonyos, hogy sajnos az enyém is eszi az olajat mert lement a szint majdnem 2rovátkát (bár nem tudni mikori és milyen olaj van benne). A kocsiban 180000km van. A héten szeretnék olajat cserélni és elég sokat olvastam a témában de már teljesen elbizonytalanodtam, hogy milyet vegyek bele. Van aki szidja a gyári olajat és van aki dícséri, castrolnál ugyan ez. Vannak akik az eneost mondják de ahogy néztem az nem tudja a dexos2 szintet. Tudtok konkrét tanáccsal szolgálni? Köszönöm szépen! Eneos-ból is van dexos2... https://the-filtershop.com/ENEOS-Premium-Hyper-5W30-motorolaj-4-Liter Én valami Mobil termék mellett tenném le a voksom. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
paprikab4 Elküldve Február19, 2017 Megoszt Elküldve Február19, 2017 (edited) És így, hogy eléggé eszi az olajat 5w30 vagy 5w40 ajánlott, vagy az mindegy? Mobilbol csak 5w30-at találtam ami tudja a dexos2-t Módosítva Február19, 2017 : paprikab4 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Február19, 2017 Megoszt Elküldve Február19, 2017 12 perce, paprikab4 írta: És így, hogy eléggé eszi az olajat 5w30 vagy 5w40 ajánlott, vagy az mindegy? Mobilbol csak 5w30-at találtam ami tudja a dexos2-t Ez jó kérdés... Nálam a Castrol Edge Titanium FST 5w40-ből több fogyott mint a Mobil Super 3000 XE 5w30-ból.... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
marton.csaba2 Elküldve Február19, 2017 Megoszt Elküldve Február19, 2017 T Janó32! " ... Eneos-ból is ..." Elfogadással rendelkező nincs. Csak a gyártó/csomagoló nyilatkozik, hogy szerinte a terméke teljesíti az említett követelményt. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Február19, 2017 Megoszt Elküldve Február19, 2017 1 órával ezelőtt, marton.csaba2 írta: T Janó32! " ... Eneos-ból is ..." Elfogadással rendelkező nincs. Csak a gyártó/csomagoló nyilatkozik, hogy szerinte a terméke teljesíti az említett követelményt. T marton.csaba2! Valóban, jogos, köszönöm a helyreigazítást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
paprikab4 Elküldve Február20, 2017 Megoszt Elküldve Február20, 2017 Azt esetleg tudja valaki, hogy ez a z18xe motor hidrotőkés vagy lapkás? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február20, 2017 Megoszt Elküldve Február20, 2017 2 órája, paprikab4 írta: Azt esetleg tudja valaki, hogy ez a z18xe motor hidrotőkés vagy lapkás? Tőkés. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
goose Elküldve Február20, 2017 Megoszt Elküldve Február20, 2017 Sziasztok. Lassan olajcsere előtt állok, tapasztalat a Mobil 1 New Life 0W-40, érdemes váltanom Mobil Super 3000 XE 5w30-röl? Igazából a 40 miatt váltanék, kicsit sűrűbb, jön a Nyár. Szűrőkből miket ajánlatok? X14XE Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Február20, 2017 Megoszt Elküldve Február20, 2017 11 órája, paprikab4 írta: Azt esetleg tudja valaki, hogy ez a z18xe motor hidrotőkés vagy lapkás? Huhh, nem is tudom mikor volt utoljára olyan Opel-motor ahol kézzel kellett szelephézagot állítani... már a C20NE is hidrotőkés volt 1988-ban... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cs. Zoltán Elküldve Február20, 2017 Megoszt Elküldve Február20, 2017 4 órája, tgabika76 írta: Huhh, nem is tudom mikor volt utoljára olyan Opel-motor ahol kézzel kellett szelephézagot állítani... már a C20NE is hidrotőkés volt 1988-ban... Pl. Z16xep nem hidrotőkés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február21, 2017 Megoszt Elküldve Február21, 2017 8 órája, Cs. Zoltán írta: Pl. Z16xep nem hidrotőkés. Most akkor van vagy nincs? Mert több helyen írják hogy nincs, de azért árulnak hozzá. https://autoalkatreszed.hu/list/article/2350847/72874395/v40-0058-vaico-szelepemelő.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Február21, 2017 Megoszt Elküldve Február21, 2017 18 órája, Cs. Zoltán írta: Pl. Z16xep nem hidrotőkés. Hát... én itt egy egész sor különféle hidrotőkét látok Z16XEP-hez: 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cs. Zoltán Elküldve Február21, 2017 Megoszt Elküldve Február21, 2017 (edited) 5 órája, tgabika76 írta: Hát... én itt egy egész sor különféle hidrotőkét látok Z16XEP-hez: Akkor lehet, hogy hamis információk áldozata lettem. Módosítva Február21, 2017 : Cs. Zoltán Link to comment Megosztás: More sharing options...
Frnc Elküldve Február22, 2017 Megoszt Elküldve Február22, 2017 On 2017. 02. 18. at 21:25, Frnc írta: Van egy 2000-es kiadású Opel Astra G Caravan-om 1,6 16V. Tavaly nyáron vettem az autót, minden olaj, szűrő és szíj cserélve volt. 1-2 hete elkezdte kiírni a fedélzeti kijelzőn, hogy Ölstand prüfen. Német tudásom kimerül abban, hogy Scheiße, de a google fordító szerint ellenőrizzem az olajszintet. A kilóméter óránál nem világít semmi. A olajszint hideg motornál a skála közepénél van. Esetleg mégis olajat kellene után tölteni? Vagy ez csak egy rutin figyelmeztetés, amit ki kellene törölni az agyából? Ha olajat töltenék hozzá, számít-e milyet? Mert nem tudom mit töltött bele a szerelő. Előre is köszönöm a válaszokat. Voltam szerelőnél, és ránézett az agyára. Semmi hibakód nincs benne. Azt mondja, ha valami baj lenne,akkor azt a kilométer óra körüli részen jelezné valami kis ikonnal. Minden más amit középkijelzőn kiír, (ahol a dátumot/rádiót/hőmérsékletet) az mind csak extra, nem kapcsolódik a motor üzembiztos működéséhez. Annyira kell vele foglalkozni, mint azzal a kiírással, hogy bremslicht prüfen(ellenőrizze a féklámpát). Pedig a féklámpának semmi baja. Rákérdeztem az olajra is. 10-40-et rakott bele és azt is javasolja, mert az 5-öst már jobban enné. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Február22, 2017 Megoszt Elküldve Február22, 2017 (edited) 1 órával ezelőtt, Frnc írta: Voltam szerelőnél, és ránézett az agyára. Semmi hibakód nincs benne. Azt mondja, ha valami baj lenne,akkor azt a kilométer óra körüli részen jelezné valami kis ikonnal. Minden más amit középkijelzőn kiír, (ahol a dátumot/rádiót/hőmérsékletet) az mind csak extra, nem kapcsolódik a motor üzembiztos működéséhez. Annyira kell vele foglalkozni, mint azzal a kiírással, hogy bremslicht prüfen(ellenőrizze a féklámpát). Pedig a féklámpának semmi baja. Rákérdeztem az olajra is. 10-40-et rakott bele és azt is javasolja, mert az 5-öst már jobban enné. T.Frnc! "...10W-40-et rakott bele..." Semmilyen GM előírást nem teljesít,tehát ebbe a motorba nem való Amúgy semmivel sem "enné"jobban az 5W-40-et mint a 10W-40-et! megint egy 10W-nél leragadt szerelő gondolom nem "ma" kezdte a szakmát Módosítva Február22, 2017 : csicsó 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts