outsider Elküldve December25, 2016 Elküldve December25, 2016 https://goo.gl/photos/oadM9ryVyfxFf9Tc7 Megvolt az olajcsere: nem kompatibilis Mobil 1 New Life 0W40 Úgy néz ki enged a váltó deknije? Fentről nézve nem folyhat oda semmi, egyértelműnek tűnik, hogy a váltóból jön. Mennyi olaj kell bele? Az olajteknő is elég olajos volt a vezérlés felől Annak is kinéz egy tömítés csere, akkor már lehet az olajpumpa tömítését is érdemes kicserélni, van belőle egy...
marton.csaba2 Elküldve December26, 2016 Elküldve December26, 2016 T outsider! "... mennyi olaj ..." Az F13 váltóba 1,6 liter GL-4, GL-4+ elfogadással rendelkező olaj való. idealo.de Ellenőrzés: 30 ekm / 2 év. 1
outsider Elküldve December26, 2016 Elküldve December26, 2016 3 órája, marton.csaba2 írta: T outsider! "... mennyi olaj ..." Az F13 váltóba 1,6 liter GL-4, GL-4+ elfogadással rendelkező olaj való. idealo.de Ellenőrzés: 30 ekm / 2 év. Köszönöm! Nekem a gyári előírásból (már nem élő GM cikkszám) GL5 rémlik. Vagy az a GL4+-nak megfelelő?
outsider Elküldve December26, 2016 Elküldve December26, 2016 19 40 76809 120 54119 40 182 Ezek a cikkszámokat találtam korábban váltóolajra...
ginola Elküldve December26, 2016 Elküldve December26, 2016 On 2016. 12. 21. at 21:35, marton.csaba2 írta: T ginola! "... minőséget képvisel ..." Az ExxonMobil konszern prémium terméksora a Mobil 1. Másod vonali terméksora a Mobil. Lásd mint BP-nél Edge, Magnatec. Köszi, a New Life ezek felett van "minőség" tekintetében?
marton.csaba2 Elküldve December26, 2016 Elküldve December26, 2016 T ginola! "... minőség ..." Korábban a témában leírt hozzászólásaim melyik szavához, kifejezéséhez, mondatához kérsz értelmezési segítséget?
bluemirage Elküldve December27, 2016 Elküldve December27, 2016 11 órája, ginola írta: Köszi, a New Life ezek felett van "minőség" tekintetében? A válaszoló a maga sajátos stílusában azt akarta írni, hogy van a jobb Mobil1 és a sima Mobil. Tehát szgk-hoz csak ez a két vonal van. Így kérdezett Mobil1 New Life-od, a Mobil1-hez tartozik. Tehát nem felette van, hanem annak része. - - - - - - - - - Én is itteni tanácsra kezdtem el és azóta mások is elégedettséggel használtak Mobil olajat. Úgy gondolom, hogy a magyar Castrol-os gondolkodás mellett mindenképpen egy kipróbálásra ajánlható alternatíva. Igaz, hogy én még csak a belépőszint 3000 XE 5W-30-nál tartok... de nálam a következő vonal nem a New Life 0W-40lenne, hanem a Mobil1 ESP Formula 5W-30.
outsider Elküldve December27, 2016 Elküldve December27, 2016 13 órája, ginola írta: Köszi, a New Life ezek felett van "minőség" tekintetében? A New life Mobil 1, tehát a premium vonal (mantec szerint). 1 óra, bluemirage írta: A válaszoló a maga sajátos stílusában azt akarta írni, hogy van a jobb Mobil1 és a sima Mobil. Tehát szgk-hoz csak ez a két vonal van. Így kérdezett Mobil1 New Life-od, a Mobil1-hez tartozik. Tehát nem felette van, hanem annak része. - - - - - - - - - Én is itteni tanácsra kezdtem el és azóta mások is elégedettséggel használtak Mobil olajat. Úgy gondolom, hogy a magyar Castrol-os gondolkodás mellett mindenképpen egy kipróbálásra ajánlható alternatíva. Igaz, hogy én még csak a belépőszint 3000 XE 5W-30-nál tartok... de nálam a következő vonal nem a New Life 0W-40lenne, hanem a Mobil1 ESP Formula 5W-30. Nekem a Castrol Edge 0W40-es se volt bajom. Igaz még korai így 300 km után, de semmi különbséget nem érzek. Nem lepődnék meg ha kiderülne, hogy végül a váltó miatt hangos... Szerintem egyébként örülhetnénk, ha lenne ilyen Castrol-os gondolkodás. Szerintem a "legolcsóbb" gondolkodás van inkább. Nálunk a kisfőnök, aki valamilyen mérnök, alapszakmája autószerelő, ajánlgatta nekem az általa használt és favorizált olajat, aminek kemény 1000Ft literje. Legfontosabb tulajdonsága, "hogy nem eszi" az autó...
Roberth Elküldve Január1, 2017 Elküldve Január1, 2017 Sziasztok!Olajcsere előtt állok ( tavaszal ) milyen olajat ajánlanátok nekem, Astra G 16v x16xel , 135 ezer kilométer,eddig 10w-40 Castrol Magnatec használtam? Köszönöm
Janó32 Elküldve Január1, 2017 Elküldve Január1, 2017 24 perce, Roberth írta: Sziasztok!Olajcsere előtt állok ( tavaszal ) milyen olajat ajánlanátok nekem, Astra G 16v x16xel , 135 ezer kilométer,eddig 10w-40 Castrol Magnatec használtam? Köszönöm Mondjuk egy Magnatec-nél jobb 10w40? Pl egy Mobil termék? Persze ezért a fejem veszik, így inkább ebből válassz: http://www.centerforqa.com/dexos-brand2/
Roberth Elküldve Január1, 2017 Elküldve Január1, 2017 6 minutes ago, Janó32 said: Mondjuk egy Magnatec-nél jobb 10w40? Pl egy Mobil termék? Persze ezért a fejem veszik, így inkább ebből válassz: http://www.centerforqa.com/dexos-brand2/ Köszi,átnézem! mindenképpen 10w40 rakjak bele?
marton.csaba2 Elküldve Január1, 2017 Elküldve Január1, 2017 T Roberth! "... mindenképpen 10W-40 ..." Neee. 1
Roberth Elküldve Január1, 2017 Elküldve Január1, 2017 5 minutes ago, marton.csaba2 said: T Roberth! "... mindenképpen 10W-40 ..." Neee. Üdv!Te milyen olajat ajánlasz?
marton.csaba2 Elküldve Január1, 2017 Elküldve Január1, 2017 (edited) T Roberth! "... te milyen ..." Az teljesen mindegy. A gépjármű gyártója ír elő GM dexos2 elfogadással rendelkező motorolajat. Ezt teljesítő motorolajok: olajwebshop.hu,olajmarket.hu,mytyres.co.uk,lubricantes-online.com,opieoils.co.uk,idealo.de. Feltöltési mennyiség: 3,25 liter, Csereperiódus: 15 ekm / 1 év. Módosítva Január1, 2017 : marton.csaba2 1
tgabika76 Elküldve Január1, 2017 Elküldve Január1, 2017 T marton.csaba2! "... Csereperiódus: 15 ekm / 1 év ..." Rossz válasz. 2001-es modellévig az olajcsereperiódus 10e km / 1 év, onnantól 30e km / 1 év, 15e km-es olajcsereperiódus benzinmotoros Astra G-nél nincs. "... Az teljesen mindegy..." Ez bizony rossz marketing, hiteltelenné válsz tőle. A helyes válasz a dexos2 lett volna, ha azt írod hogy teljesen mindegy, az két dolgot feltételez: vagy azt hogy a saját meggyőződésed ellenére te nem a belevaló olajat használod, esetleg azt hogy nincs is Opel típusú gépjárműved, ezzel együtt gyakorlati tapasztalatod se. Peace. 2
csicsó Elküldve Január1, 2017 Elküldve Január1, 2017 25 perce, tgabika76 írta: T marton.csaba2! "... Csereperiódus: 15 ekm / 1 év ..." Rossz válasz. 2001-es modellévig az olajcsereperiódus 10e km / 1 év, onnantól 30e km / 1 év, 15e km-es olajcsereperiódus benzinmotoros Astra G-nél nincs. "... Az teljesen mindegy..." Ez bizony rossz marketing, hiteltelenné válsz tőle. A helyes válasz a dexos2 lett volna, ha azt írod hogy teljesen mindegy, az két dolgot feltételez: vagy azt hogy a saját meggyőződésed ellenére te nem a belevaló olajat használod, esetleg azt hogy nincs is Opel típusú gépjárműved, ezzel együtt gyakorlati tapasztalatod se. Peace. Szerintem T marton.csaba2 jól írta a csereperiódust az adott motorhoz!
marton.csaba2 Elküldve Január1, 2017 Elküldve Január1, 2017 T tgabika76! "... 15 ekm ..." Az X16XEL motorral szerelt G Astrához a csereperiódust fenntartom. "... Azt teljesen mindegy ..." Elnézést, hogy a a rövidítés az érthetőség rovására ment. A teljes mondat: Az teljesen mindegy, hogy én, vagy bárki más mit ajánl. A lényeges, meghatározó, döntő a kérdésben az, hogy a gépjármű gyártójának mi az előírása. 4
Janó32 Elküldve Január1, 2017 Elküldve Január1, 2017 6 órája, Roberth írta: Köszi,átnézem! mindenképpen 10w40 rakjak bele? Inkább valami 5w30 vagy 5w40...
Roberth Elküldve Január1, 2017 Elküldve Január1, 2017 Most ez komoly? 5w30 vagy 5w40 ? na most teljesen meg keveredtem
Janó32 Elküldve Január1, 2017 Elküldve Január1, 2017 6 perce, Roberth írta: Most ez komoly? 5w30 vagy 5w40 ? na most teljesen meg keveredtem Jelenleg a dexos2 az irányadó, ez az aktuális gyártóművi (GM) ajánlás, ezek felelnek meg neki: http://www.centerforqa.com/dexos-brand2/ Látsz ebben bármilyen 10w40-es kenőanyagot? 1
Roberth Elküldve Január1, 2017 Elküldve Január1, 2017 (edited) 6 hours ago, Janó32 said: Jelenleg a dexos2 az irányadó, ez az aktuális gyártóművi (GM) ajánlás, ezek felelnek meg neki: http://www.centerforqa.com/dexos-brand2/ Látsz ebben bármilyen 10w40-es kenőanyagot? köszi!Hát nem igazán de akkor miért a 10w40-est ajánlják?És miben külömbözik a 5w30-és a 5w40-en?Gondolom én ,hogy ezek hígabbak! Köszönöm az infót!Én azt hittem,ha minél idősebb az autó,annál sűrűbb olaj kell bele. 2000-es kiadás , G Astra 1.6 benzines ,85ekm-el vettem! Módosítva Január2, 2017 : Roberth
Janó32 Elküldve Január1, 2017 Elküldve Január1, 2017 6 perce, Roberth írta: köszi!Hát nem igazán de akkor miért a 10w40-est ajánlják?És miben külömbözik a 5w30-és a 5w40-en?Gondolom én ,hogy ezek hígabbak! Mert a legtöbb szerelő/szerviz sajnos megragadt ezen a szinten, a világ meg rég továbbhaladt már, sokkal korszerűbb kenőanyagok vannak mint pl a 10w40... A másik ok, hogy sok szerelő a fogyogató olaj jelenségét "vastagabb" olajjal akarja ellensúlyozni, ezzel elindítva a motort a lassú halál felé. Sokkal komplexebb ez mint csak a viszkozitás ("hígabbak"), összetételben sokkal korszerűbb, jobban ellenáll az igénybevételnek, tisztábban tartja a motort, gyorsabban átolajozódik a motor hidegindításkor stb. 2
Janó32 Elküldve Január2, 2017 Elküldve Január2, 2017 9 órája, Roberth írta: köszi!Hát nem igazán de akkor miért a 10w40-est ajánlják?És miben külömbözik a 5w30-és a 5w40-en?Gondolom én ,hogy ezek hígabbak! Köszönöm az infót!Én azt hittem,ha minél idősebb az autó,annál sűrűbb olaj kell bele. 2000-es kiadás , G Astra 1.6 benzines ,85ekm-el vettem! Hát nem, ebben nincs logika ha jól végiggondolod. A gyártó által meghatározott kenőanyag kell bele (mert nem a viszkozitás a fő lényeg hanem a kémiai összetevők, az alapolaj és az adalékok, ezek együtt védik a motort és egyes alkatrészeket), nem a kortól vagy a futás nagyságától függ hogy mi kell bele. Pl az első G Astra-k lassan 20 évesek lesznek, akkor abba tegyenek 15w40-et? Pont emiatt kopik a motor rohamosan: emberünk azt látja, hogy az -Ecotec- motorja egyre inkább csipegeti a kenőanyagot az idő és km-ek előrehaladtával, ennek oka a motor (lehúzógyűrűk/dugattyúgyűrűk és a szelepszár szimeringek) kopása, ekkor elkezdene "sűrűbb" olajat beletenni? Egy klasszikust idézek: de miért? Pont az a helyzet, hogy szép lassan kopik a motor és akkor beletesz olyan kenőanyagot ami pont a kritikus helyzetekben (pl. hidegindítás) nem védi kellően a motort így gyorsítja a már kialakult kopást a rosszabb kenéssel ("sűrűbb"=lassabb olajkeringés). Hiszen ha "sűrűbb" (10w40; 15w40) hidegen a szivattyúzhatósága nagyságrendekkel rosszabb mint egy "hígabb" (5w40/5w30; 0w40/0w30) kenőanyagnak, ergo több idő kell a megfelelő kenés felépüléséig mivel a szűk olajjáratokon a "sűrűbb" kenőanyagot kell körbe passzíroznia... Ha fogy a kenőanyag, akkor nem a kenőanyaggal kell mahinálni, egy idő után a motor rendbetétele szükséges (de persze sok mindent kell mérlegelni: gazdaságosság; környezetvédelem). Ha nem fogy, akkor meg mi indokolná a "sűrűbb" (továbbá összetevőkben korszerűtlenebb) kenőanyagot?
zotya975 Elküldve Január2, 2017 Elküldve Január2, 2017 15 órája, tgabika76 írta: T marton.csaba2! "... Csereperiódus: 15 ekm / 1 év ..." Rossz válasz. 2001-es modellévig az olajcsereperiódus 10e km / 1 év, onnantól 30e km / 1 év, 15e km-es olajcsereperiódus benzinmotoros Astra G-nél nincs. "... Az teljesen mindegy..." Ez bizony rossz marketing, hiteltelenné válsz tőle. A helyes válasz a dexos2 lett volna, ha azt írod hogy teljesen mindegy, az két dolgot feltételez: vagy azt hogy a saját meggyőződésed ellenére te nem a belevaló olajat használod, esetleg azt hogy nincs is Opel típusú gépjárműved, ezzel együtt gyakorlati tapasztalatod se. Peace. http://popkey.co/m/b0Lqr-mike+tyson-boxing-punch-knockout-bam?ref=search_page Bár mondjuk ez inkább technikai volt és nem kiütéses...de bocs csak ezt találtam... 2
Janó32 Elküldve Január2, 2017 Elküldve Január2, 2017 On 2016. 12. 26. at 20:11, marton.csaba2 írta: T ginola! "... minőség ..." Korábban a témában leírt hozzászólásaim melyik szavához, kifejezéséhez, mondatához kérsz értelmezési segítséget? T marton.csaba2! Segítséged/tanácsod kérném (tudom, ez Opel topic, de hátha): 2008-as Suzuki Sx4 1.5-be (M15A, 29000km van benne, új korától van nálunk) az Eneos Premium Hyper 5w40 vagy az Eneos Premium Hyper 5w30 a jobb választás véleményed szerint? (Legutóbb Castrol Edge Titanium FST 5w40 lett beletéve Nipparts szűrőkkel...) Elkezdtem kutakodni de egyre nagyobb/több zsákutcákba futok. Olvastam, hogy Shell Helix Ultra Plus 5w40 a gyári feltöltése, aztán máshol már Eneos 10w30-ról beszélnek gyári feltöltés kapcsán vagy Suzuki Ecstar 10w30-as kenőanyagról beszélnek...
Recommended Posts