KMilán Elküldve November3, 2015 Elküldve November3, 2015 Nem, meleg motornál, leállítás után 5-10 perccel és természetesen sík talajon.Értem, majd megnézem így, viszont biztosan önteni kell majd hozzá. Hideg motornál néztem, miután kiálltam a garázsból. (sajnos a garázs lejt, ott nem ellenőrizhető) Így éppen elérte a legalsó csíkot. :SMegnéztem üzem meleg motornál is, akkor viszont már elérte a második csíkot/rovátkát, vagyis kb majdnem a felét. Ennyit tágulna az olaj?Mivel nem tudom milyen márkájú olaj van benne (elvileg 5W40) így nem is nagyon merek utána töltögetni.A mostani olajba 9 hónap és 8000 km van, ebből 6000 km feltételezésem szerint csak városi üzem.Lehet benevezek egy olajcserébe (+ szűrő) Mit kellene még ilyenkor cserélni?
kobraCode Elküldve November3, 2015 Elküldve November3, 2015 Értem, majd megnézem így, viszont biztosan önteni kell majd hozzá. Hideg motornál néztem, miután kiálltam a garázsból. (sajnos a garázs lejt, ott nem ellenőrizhető) Így éppen elérte a legalsó csíkot. :SMegnéztem üzem meleg motornál is, akkor viszont már elérte a második csíkot/rovátkát, vagyis kb majdnem a felét. Ennyit tágulna az olaj?Mivel nem tudom milyen márkájú olaj van benne (elvileg 5W40) így nem is nagyon merek utána töltögetni.A mostani olajba 9 hónap és 8000 km van, ebből 6000 km feltételezésem szerint csak városi üzem.Lehet benevezek egy olajcserébe (+ szűrő) Mit kellene még ilyenkor cserélni?Persze hogy tágul az olaj melegen, de leállítás után azért kell vele várni kicsit hogy mindenhonnan vissza tudjon folyni és a rendes szintet mérd. Természetesen az is igaz amint fent írtak, ha méred mindig egyforma állapotban mért úgy fogja a valós viszonyítási értéket adni egymáshoz.Ha középen lesz melegen az jó, nem jó se alacsonyan tartani se túltölteni a szintet.8000km lassan cserés lesz, én 10e km-nél már cserélek, nem hagyom bent tovább. Viszont ilyenkor még a légszűrőt szoktam kicserélni újra, az sem tétel. Olajból GM 5W30, olajszűrőből eredeti GM és long life, légszűrőből pedig Filtront használok. 1
KMilán Elküldve November4, 2015 Elküldve November4, 2015 Persze hogy tágul az olaj melegen, de leállítás után azért kell vele várni kicsit hogy mindenhonnan vissza tudjon folyni és a rendes szintet mérd. Természetesen az is igaz amint fent írtak, ha méred mindig egyforma állapotban mért úgy fogja a valós viszonyítási értéket adni egymáshoz.Ha középen lesz melegen az jó, nem jó se alacsonyan tartani se túltölteni a szintet.8000km lassan cserés lesz, én 10e km-nél már cserélek, nem hagyom bent tovább. Viszont ilyenkor még a légszűrőt szoktam kicserélni újra, az sem tétel. Olajból GM 5W30, olajszűrőből eredeti GM és long life, légszűrőből pedig Filtront használok.Nos, hidegen minimumon, üzem meleg motornál inkább az 1/3-nál. Nincs egészen a feléig. Vettem most Castrol EDGE 5W40-es olajat Dexos 2 logó van rajta.Abból töltök utána egy keveset, hogy hideg motornál elérje legalább az 1/4-ét. Aztán, ha kell majd még tölteni, marad a dobozban. Január-február környékén pedig megejtem a cserét. Addigra eléri kb a 10e km-t és a 12 hónapot.
Vilmoskörte Elküldve November4, 2015 Elküldve November4, 2015 Nos, hidegen minimumon, üzem meleg motornál inkább az 1/3-nál. Nincs egészen a feléig. Vettem most Castrol EDGE 5W40-es olajat Dexos 2 logó van rajta.Abból töltök utána egy keveset, hogy hideg motornál elérje legalább az 1/4-ét. Aztán, ha kell majd még tölteni, marad a dobozban. Január-február környékén pedig megejtem a cserét. Addigra eléri kb a 10e km-t és a 12 hónapot.Nem értem, hogy mire vársz. Olajat megvetted, szűrőt is, nem tudod milyen olaj van most benne és mióta. Jön a tél, sok hidegen megtett km. Én biztosan most csinálnám meg a cserét, csak lenne rá 30 percem egy hétvége délelőtt. De mindenki maga tudja :) 1
grofbandi Elküldve November5, 2015 Elküldve November5, 2015 Nem értem, hogy mire vársz. Olajat megvetted, szűrőt is, nem tudod milyen olaj van most benne és mióta. Jön a tél, sok hidegen megtett km. Én biztosan most csinálnám meg a cserét, csak lenne rá 30 percem egy hétvége délelőtt. De mindenki maga tudja :) Teljesen egyetértek. Évente cserélek olajat, 6000km-nél több nem megy bele, viszont sok a város. Papírbetétes szűrő volt az Astrámba, ne tudd meg hogy nézett ki ennyi út megtétele után. Sajnálom hogy nem csináltam képet róla. Több milliméter vastagon állt rajta a trutyi.
Janó32 Elküldve November13, 2015 Elküldve November13, 2015 Megérkezett a rendelésem, teszek egy próbát a dicsért Castrol-al. Magnatec-et mondjuk nem igazán szerettem ebben a motorban, remélem ez beválik és hogy nem módosított gépzsírt (hamis) anyagot kap a kocsi. (Remélem nem bánom meg, hogy a Mobil Super XE 5w30-at lecserélem...) http://galeria.digitalisalbum.hu/V1485M8oukQ4eMo5PrYFCnCkX17n38x5uhPC6C6FGM4q0U4BqTw9LioQ9uEFbdLunIMy3B979HbGoQoDcNTOwY46h4L4cc6u7IW5 1
travolta76 Elküldve November14, 2015 Elküldve November14, 2015 Én semmi pénzért nem váltanám le a jelenleg is használt Mobil-t! Próbáltam jó pár márkát, de ami mindig tökéletesen üzemelt/üzemel az a Mobil (most pont a Super 3000 XE 5W-30). Persze csak a hologrammos matricást veszem! ;)
Janó32 Elküldve November14, 2015 Elküldve November14, 2015 1 hour ago, travolta76 írta: Én semmi pénzért nem váltanám le a jelenleg is használt Mobil-t! Próbáltam jó pár márkát, de ami mindig tökéletesen üzemelt/üzemel az a Mobil (most pont a Super 3000 XE 5W-30). Persze csak a hologrammos matricást veszem! ;) Én pont a melegoldali viszkozítás miatt cserélem/próbálok ki 40-est. Hol/milyen hologram van az említett kenőanyagon?
Atala Elküldve November14, 2015 Elküldve November14, 2015 3 hours ago, Janó32 írta: Én pont a melegoldali viszkozítás miatt cserélem/próbálok ki 40-est. Hol/milyen hologram van az említett kenőanyagon? Én is most vettem. olajshop.hu-n. Hologram a hátoldalán van, 4.- 5. képen látod, lakat formájú. Én most rakom bele másodjára. előtte c3 volt benne. 1
Janó32 Elküldve November14, 2015 Elküldve November14, 2015 3 minutes ago, Atala írta: Én is most vettem. olajshop.hu-n. Hologram a hátoldalán van, 4.- 5. képen látod, lakat formájú. Én most rakom bele másodjára. előtte c3 volt benne. Köszi, azt tudom hogy a Castrol Edge-et elvileg miként jelölik (az általad említett lakat hologramon kívül a zárófedél nyomása és azon a zárófedélen a nyomtatott Castrol felirat, így bízom benne hogy amit kézhez kaptam az is eredeti, én a filltershop-tól vásároltam ismét). Én a kolléga megjegyzését próbálom megfejteni, hogy a Mobil-on hol és milyen hologramot lát. (Csak mert nekem van vagy 5 flakon az általa említett kenőanyagból, azon semmi hologram nincs, és ez Lubexpert-es.)
marton.csaba2 Elküldve November14, 2015 Elküldve November14, 2015 T Janó32! "... Lubexpert ..." Hologrammal ellátott Mobil kenőanyagok... 1
Janó32 Elküldve November14, 2015 Elküldve November14, 2015 29 minutes ago, marton.csaba2 írta: T Janó32! "... Lubexpert ..." Hologrammal ellátott Mobil kenőanyagok... T marton.csaba2! Köszönöm a hasznos információt, erről nem tudtam... Igaz, nekem 2014 decemberében lett beletéve a 2014 októberében/novemberében vásárolt Mobil Super 3000 XE 5w30, és azon csak egy Lubexpert-es matrica van mindösszesen, semmi más. (De linken is látható, hogy ez csak 2015 őszétől él, így már kerek a történet.)
travolta76 Elküldve November14, 2015 Elküldve November14, 2015 Pontosan! Ez elég friss dolog, de most már legalább könnyebb meggyőződni róla, hogy tényleg eredetit vásárolok! ;)
L4Fleur Elküldve November21, 2015 Elküldve November21, 2015 Sziasztok. Egy 2.0-as dizelbe milyen olajat ajanlotok?
Janó32 Elküldve November22, 2015 Elküldve November22, 2015 16 hours ago, L4Fleur írta: Sziasztok. Egy 2.0-as dizelbe milyen olajat ajanlotok? Tudtommal nem szentségtőrés abba a motorba a 10w40, de én inkább valami 5w40-ben gondolkodnék mindenképpen. Ezek közül valamit: Mobil 1 ESP 0W-40 olajwebshop.huMobil Super 3000 XE 5W-30 olajdokk.huCastrol Edge Titanium Fst 0W-40 castrolmintabolt.huCastrol Edge Titanium Fst 0W-30 olajshop.huCastrol Edge Titanium Fst 5W-40 olajshop.huCastrol Edge Titanium Fst 5W-30 C3 castrolmintabolt.huCastrol Edge Titanium Fst Turbo Diesel 5W-40 the-filtershop.comCastrol Magnatec 5W-40 C3 olaj24.huTotal Quartz Ineo Mc3 5W-30 totalolaj.huElf Evolution Full-Tech Msx 5W-30 bardiauto.huElf Evolution Full-Tech Lsx 5W-40 bardiauto.huEni i-Sint Ms 5W-30 olajshop.huShell Helix Ultra AG 5W-30 shellshop.huStatoil LazerWay G 5W-30 webautoshop.huMol Dynamic Gold 5W-30 kenoanyagfutar.huMotul Specific dexos2 5W-30 motul-bolt.huOmv Bixxol special C3 5W-30 premiumolaj.huQ8 Formula Special G Long Life 5W-30 formula3000.huEneos Premium Hyper 5W-40 szilkerauto.huEneos Premium Hyper 5W-30 szilkerauto.huGulf Formula Gmd 5W-30 gulf.huFuchs Titan Gt1 Pro Flex 5W-30 olajborze.huComma Syner-Z 5W-30 gepex.huLiqui Moly Top Tec 4600 5W-30 kicsikocsiautosbolt.huGenuine GM Motor Oil dexos2 5W-30 autoteka2000.huValvoline SynPower Mst 5W-30 sgconsult.huMannol O.e.m. Opel 5W.30 the-filtershop.comMegol Motorenoel Efficiency 5W-30 goldolaj.huRavenol Longlife LSG SAE 5W-30 sct-hungary.huRowe Hightec Synt Rs 5W-30 Hc-Fe west-autoteka.huMidland Axxept 5W-30 midland.huVat Oil SynGold 5W-30 olaj24.hu
goose Elküldve November23, 2015 Elküldve November23, 2015 Sziasztok. Olvasgattam a témát és rájöttem, hogy nem igazán jó olaj van az autómban (Castrol Magnatec 10w 40). Az Autó egy 2002-es Astra G 1.4 16v, 81.000 Km-el.Nem rég vettem egy idősebb Bácsitól. Találtam benne egy Castrol matricát amin 15w 40 volt x-elve, lehet ezt rakatott bele az öreg :S. Én azt durvának tartottam ezért 10w 40 et tettem bele. Mit tudnátok ajánlani? Olaj,olajszűrő érdekelne, és egy oldal ahonnan meg is tudnám rendelni! Előre is köszönöm a válaszokat! :)
marton.csaba2 Elküldve November23, 2015 Elküldve November23, 2015 T goose! "... 10w 40 ..." AZ X motorkóddal rendelkező Euro 2-t teljesítő motoroknál még nem volt tiltva a 10W-40. Y-tól már a GM elszakadt az említett viszkozitási osztálytól.. 1
Janó32 Elküldve November23, 2015 Elküldve November23, 2015 2 hours ago, goose írta: Sziasztok. Olvasgattam a témát és rájöttem, hogy nem igazán jó olaj van az autómban (Castrol Magnatec 10w 40). Az Autó egy 2002-es Astra G 1.4 16v, 81.000 Km-el.Nem rég vettem egy idősebb Bácsitól. Találtam benne egy Castrol matricát amin 15w 40 volt x-elve, lehet ezt rakatott bele az öreg :S. Én azt durvának tartottam ezért 10w 40 et tettem bele. Mit tudnátok ajánlani? Olaj,olajszűrő érdekelne, és egy oldal ahonnan meg is tudnám rendelni! Előre is köszönöm a válaszokat! :) Akkor ha minden igaz, ez egy Z14XE motor. Picivel fentebb megtalálod a felsorolást amit anno mantec dobott össze. Én a Z16XE-be (ua motor mint a Tiéd csak ez 1.6 16v), 5w30-at vagy 5w40-et használok, olajszűrőből Mann-t, légszűrőből és pollenszűrőből Mahle-t. A Mobil Super 3000XE 5w30 eddig jól bevált, de az oldalon sokan írtak nagyon jókat a Castrol Edge Titanium FST termékcsaládról, így jövő héten az előzetesen említett olajat cserélem Castrol Edge Titanium FST 5w40-re. Én innen szerzem be az olajat és a szűrőt is: https://the-filtershop.com/ 1
wegapower Elküldve November30, 2015 Elküldve November30, 2015 1940182 ilyen olajat öntöttem az F23 as váltóba de azóta ha kiforgatom a fokozatokat akadozik a váltó és szinte majdnem reccsen is előtte nem tudom milyen volt benne de azzal hibátlan volt . Milyet kellene beleönteni?
csicsó Elküldve December14, 2015 Elküldve December14, 2015 Megvolt az 5.olajcsere mióta nálam van az autó,sorrendben ezek a márkák kerültek bele: Castrol Magnatech 10W-40,Shell Helix 10W-40,majd az utóbbi 2 évben Mobil 3000 5W-40,minden télen nagy mennyiségű "capuccinó" jelentkezett az olajbetöltőn és környékén a szelepfedélen belül a sok városi járás után. Volt termosztát csere,hengerfejtömítés csere,és a szerelő(szervízes) az olajat is cserélte,mert szerinte összefojt a vízzel GM 10W-40-et tett bele megkérdezésem nélkül,nem örűltem neki,hiszen már 5W-40-et használtam 2 éve,és GM-et sem preferáltam a sok kritika miatt.1 hónapja van benne volt sok hideg városi üzem,de capuccino nincs! A mostani állapotot fotóztam,most akkor melyik olaj is a jó?A dobozát nem láttam,Opel szervízben lett csinálva minden
marton.csaba2 Elküldve December14, 2015 Elküldve December14, 2015 T csicsó! "... capuccino ..." HC alapolajjal készült motorolajok jellemzője, városi használat esetén. "... GM 10W-40 ..." A motorolaj teljesíti a gyártó gyártáskori olajkövetelményét (ACEA: A3). De lehet kapni korszerűbb és nem sokkal drágább motorolajat, az említett piacvezető márkáktól is.
Janó32 Elküldve December14, 2015 Elküldve December14, 2015 1 hour ago, csicsó írta: Megvolt az 5.olajcsere mióta nálam van az autó,sorrendben ezek a márkák kerültek bele: Castrol Magnatech 10W-40,Shell Helix 10W-40,majd az utóbbi 2 évben Mobil 3000 5W-40,minden télen nagy mennyiségű "capuccinó" jelentkezett az olajbetöltőn és környékén a szelepfedélen belül a sok városi járás után. Volt termosztát csere,hengerfejtömítés csere,és a szerelő(szervízes) az olajat is cserélte,mert szerinte összefojt a vízzel GM 10W-40-et tett bele megkérdezésem nélkül,nem örűltem neki,hiszen már 5W-40-et használtam 2 éve,és GM-et sem preferáltam a sok kritika miatt.1 hónapja van benne volt sok hideg városi üzem,de capuccino nincs! A mostani állapotot fotóztam,most akkor melyik olaj is a jó?A dobozát nem láttam,Opel szervízben lett csinálva minden A hengerfejesedést nem szabad csak a hab miatt egyből elfogadni, az F-nél is az egyik szerelő hengerfej hibát kiáltott mikor mutattam neki a sok sárga trutyit. Ez kb 5 éve volt, az autó még most is hibátlanul teljesít másnál, nem hengerfejes. Továbbá én most is 5w40-et tettem bele (előtte a Mobil Super XE 3000 5w30 volt benne), mikor vettem 10w40. A napi átlag rutinom (ha semmi más dolgom nincs), reggel melóba be (~4km), kora este melóból haza (~4km). soha egyik kenőanyagnál sem volt egy szemernyi hab sem a betöltősapkán (rem nem kiabálom el, de ez az elmúlt két tél és a mostani eddigi tapasztalata). Lehet hogy a más motortípus is számít, mert ua használatnál az F 1.6 motorja is habosított minden olajat (abba mindig Castrol Magnatec 10w40 volt)...
csicsó Elküldve December14, 2015 Elküldve December14, 2015 (edited) 2 hours ago, csicsó írta: Megvolt az 5.olajcsere mióta nálam van az autó,sorrendben ezek a márkák kerültek bele: Castrol Magnatech 10W-40,Shell Helix 10W-40,majd az utóbbi 2 évben Mobil 3000 5W-40,minden télen nagy mennyiségű "capuccinó" jelentkezett az olajbetöltőn és környékén a szelepfedélen belül a sok városi járás után. Volt termosztát csere,hengerfejtömítés csere,és a szerelő(szervízes) az olajat is cserélte,mert szerinte összefojt a vízzel GM 10W-40-et tett bele megkérdezésem nélkül,nem örűltem neki,hiszen már 5W-40-et használtam 2 éve,és GM-et sem preferáltam a sok kritika miatt.1 hónapja van benne volt sok hideg városi üzem,de capuccino nincs! A mostani állapotot fotóztam,most akkor melyik olaj is a jó?A dobozát nem láttam,Opel szervízben lett csinálva minden Kb.ilyen volt minden télen idáig Módosítva December14, 2015 : csicsó
csicsó Elküldve December14, 2015 Elküldve December14, 2015 51 minutes ago, Janó32 írta: A hengerfejesedést nem szabad csak a hab miatt egyből elfogadni, az F-nél is az egyik szerelő hengerfej hibát kiáltott mikor mutattam neki a sok sárga trutyit. Ez kb 5 éve volt, az autó még most is hibátlanul teljesít másnál, nem hengerfejes. Továbbá én most is 5w40-et tettem bele (előtte a Mobil Super XE 3000 5w30 volt benne), mikor vettem 10w40. A napi átlag rutinom (ha semmi más dolgom nincs), reggel melóba be (~4km), kora este melóból haza (~4km). soha egyik kenőanyagnál sem volt egy szemernyi hab sem a betöltősapkán (rem nem kiabálom el, de ez az elmúlt két tél és a mostani eddigi tapasztalata). Lehet hogy a más motortípus is számít, mert ua használatnál az F 1.6 motorja is habosított minden olajat (abba mindig Castrol Magnatec 10w40 volt)... nem ez miatt lett cserélve a hengerfejtömítés,amúgy nem is idegesített ez a habosodás,csak érdekességképpen írtam Csak azt nem tudom,hogy a GM olaj jósága ez vagy a tömítés csere miatt nem habosodik már
csicsó Elküldve December14, 2015 Elküldve December14, 2015 1 hour ago, marton.csaba2 írta: T csicsó! "... capuccino ..." HC alapolajjal készült motorolajok jellemzője, városi használat esetén. "... GM 10W-40 ..." A motorolaj teljesíti a gyártó gyártáskori olajkövetelményét (ACEA: A3).De lehet kapni korszerűbb és nem sokkal drágább motorolajat, az említett piacvezető márkáktól is. Tudom,nem is én kértem,hogy ezt tegye bele sőt ha mondja határozottan tiltakoztam is volna ellene
Recommended Posts