Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

A tényen ez nem változtat.

A cikk nem releváns.

Nem releváns. Rendben. Milyen témában, és miért?

Gabi az old timerekkel kapcsolatban vetette fel ezt a kérdést, a cikket pedig ezekkel a régi motorokkal kapcsolatban írták.

• Like 2
Elküldve

Nem releváns. Rendben. Milyen témában, és miért?

Gabi az old timerekkel kapcsolatban vetette fel ezt a kérdést, a cikket pedig ezekkel a régi motorokkal kapcsolatban írták.

Azzal kapcsolatban nyilván igen.

Elnézést, nem figyeltem az előzményeket.

Elküldve

G-be milyen szervóolajat érdemes töltenem? Ahogy megjött a hidegebb idő érdekes, búgó-visító hangot ad az autó amikor tekerem a kormányt. Az olajszintet nem tudtam már este megnézni de holnap mindenképp megnézem.

Elküldve

G-be milyen szervóolajat érdemes töltenem? Ahogy megjött a hidegebb idő érdekes, búgó-visító hangot ad az autó amikor tekerem a kormányt. Az olajszintet nem tudtam már este megnézni de holnap mindenképp megnézem.

Én GM-eset vettem bele: https://cromax.hu/olajfolyadek/olaj/szervoolaj/szervoolaj_opel_zold_1l_46587

de volt aki keresgélt és talált olcsóbban is ugyan ilyet, de ugye más gyártó más csomagolás...

• Like 1
Elküldve

Én is ezt találtam eddig. Az ára szerintem elfogadható lévén hogy nem kell félévente cserélni. Mennyi amúgy a gyári feltöltési mennyiség?

Passz, nem cseréltem sosem, 2-3000 km-enként kell csak pár ml-ert bele öntenem.

• Like 1
Elküldve (edited)

Szerelési útmutatóban ezt adja meg olajnak: 1940766 vagy 90544116. Hogy látod mellesleg, ez az olaj is jól teszi a dolgát?

Közben találtam képet olajról. Egyezik a száma azzal amit linkeltél. :)

kobraCode: TRW (hengeres tartály) esetén 0,7 liter, Delphi/Saginaw (szögletes tartály) kb 1,1 liter. Ezeket az értékeket adja meg a szerelési könyv.

Módosítva : trassher
  • Like 1
Elküldve

Jó estét.

Esetleg azt meg tudná valaki mondani, hogy hol lehet kapni azt a rózsaszín zsírt amivel a váltórudazat is be van kenve? Ha lehet egyáltalán... Illetve ha nem mivel lehetne helyettesíteni?

Köszönöm.

Elküldve

Jó estét.

Esetleg azt meg tudná valaki mondani, hogy hol lehet kapni azt a rózsaszín zsírt amivel a váltórudazat is be van kenve? Ha lehet egyáltalán... Illetve ha nem mivel lehetne helyettesíteni?

Köszönöm.

Én skf-nél vettem spéci zsírzót amivel műanyagot is lehet. E.ablaknak a sínjeit kentem be vele.

• Like 1
Elküldve

Én skf-nél vettem spéci zsírzót amivel műanyagot is lehet. E.ablaknak a sínjeit kentem be vele.

Köszi a választ. Annak mi a neve, hogy keressek rá? Milyen szine van? Melegben is tartja az állagát?

Elküldve

Köszi a választ. Annak mi a neve, hogy keressek rá? Milyen szine van? Melegben is tartja az állagát?

SKF LGMT 2/0.035.

Egy ismi ajánlotta, bementem a boltba és olyat kértem ami fémre és műanyagra is jó. átlátszó barna szinű.

gugliba képeknél a fokrém tubusos van.

Dobozra -30 - +120° van írva.

• Like 2
Elküldve

SKF LGMT 2/0.035.

Egy ismi ajánlotta, bementem a boltba és olyat kértem ami fémre és műanyagra is jó. átlátszó barna szinű.

gugliba képeknél a fokrém tubusos van.

Dobozra -30 - +120° van írva.

Nagyon köszönöm

Elküldve

Sziasztok!

Olajcsere előtt állok és nincs nagy tapasztalatom a dologban, hogy most melyik olaj a best of. Astra G Classic II 1.4 típusú kocsimba minden egyes szervíz alkalommal 10w40-es olaj lett téve, de a szervízkönyv azt írja, hogy gyárilag GM-LL-A-025 minőségű és SAE 5w30 viszkozitású olajjal töltötték fel (újonnan lett véve 2004-ben) 

Jelenleg Castrol Magnatec 10w40-es olaj áll a szervíz által adott ajánlatban, kérdésem az, hogy ez jó-e? Igazából a kocsi jól megy, semmi baj nincs vele. Tavaly esett át egy katalizátor cserén.

Annyi, hogy a szervízhez képest máshol jobb áron be tudnám ezt az olajat szerezni. De ha létezik ennél jobb olaj, amit ajánlani tudtok ebbe a kocsitípusba, azt megköszönöm.

Elküldve

Sziasztok!

Olajcsere előtt állok és nincs nagy tapasztalatom a dologban, hogy most melyik olaj a best of. Astra G Classic II 1.4 típusú kocsimba minden egyes szervíz alkalommal 10w40-es olaj lett téve, de a szervízkönyv azt írja, hogy gyárilag GM-LL-A-025 minőségű és SAE 5w30 viszkozitású olajjal töltötték fel (újonnan lett véve 2004-ben) 

Jelenleg Castrol Magnatec 10w40-es olaj áll a szervíz által adott ajánlatban, kérdésem az, hogy ez jó-e? Igazából a kocsi jól megy, semmi baj nincs vele. Tavaly esett át egy katalizátor cserén.

Annyi, hogy a szervízhez képest máshol jobb áron be tudnám ezt az olajat szerezni. De ha létezik ennél jobb olaj, amit ajánlani tudtok ebbe a kocsitípusba, azt megköszönöm.

Mint már sokszor le lett írva dexos2 minősítésű 5W-30 viszkozitású olaj kell a Te autódba.

Az hogy milyen márkájú az a pénztárcádra van bízva

Elküldve

Sziasztok!

Mint már sokszor le lett írva dexos2 minősítésű 5W-30 viszkozitású olaj kell a Te autódba.

Az hogy milyen márkájú az a pénztárcádra van bízva

Én azért egy picit bővíteném a lehetőségeket (mantec jóvoltából), ezekből válasz valamit (the-filetshop.com-ot ajánlom, szűrők is vannak):

dexos2-t teljesítő és Mo-on kapható motorolajok:

Mobil 1 ESP 0W-40 olajwebshop.hu
Mobil Super 3000 XE 5W-30 olajdokk.hu
Castrol Edge Titanium Fst 0W-40 castrolmintabolt.hu
Castrol Edge Titanium Fst 0W-30 olajshop.hu
Castrol Edge Titanium Fst 5W-40 olajshop.hu
Castrol Edge Titanium Fst 5W-30 C3 castrolmintabolt.hu
Castrol Edge Titanium Fst Turbo Diesel 5W-40 the-filtershop.com
Castrol Magnatec 5W-40 C3 olaj24.hu
Total Quartz Ineo Mc3 5W-30 totalolaj.hu
Elf Evolution Full-Tech Msx 5W-30 bardiauto.hu
Elf Evolution Full-Tech Lsx 5W-40 bardiauto.hu
Eni i-Sint Ms 5W-30 olajshop.hu
Shell Helix Ultra AG 5W-30 shellshop.hu
Statoil LazerWay G 5W-30 webautoshop.hu
Mol Dynamic Gold 5W-30 kenoanyagfutar.hu
Motul Specific dexos2 5W-30 motul-bolt.hu
Omv Bixxol special C3 5W-30 premiumolaj.hu
Q8 Formula Special G Long Life 5W-30 formula3000.hu
Eneos Premium Hyper 5W-40 szilkerauto.hu
Eneos Premium Hyper 5W-30 szilkerauto.hu
Gulf Formula Gmd 5W-30 gulf.hu
Fuchs Titan Gt1 Pro Flex 5W-30 olajborze.hu
Comma Syner-Z 5W-30 gepex.hu
Liqui Moly Top Tec 4600 5W-30 kicsikocsiautosbolt.hu
Genuine GM Motor Oil dexos2 5W-30 autoteka2000.hu
Valvoline SynPower Mst 5W-30 sgconsult.hu
Mannol O.e.m. Opel 5W.30 the-filtershop.com
Megol Motorenoel Efficiency 5W-30 goldolaj.hu
Ravenol Longlife LSG SAE 5W-30 sct-hungary.hu
Rowe Hightec Synt Rs 5W-30 Hc-Fe west-autoteka.hu
Midland Axxept 5W-30 midland.hu
Vat Oil SynGold 5W-30 olaj24.hu

Más: 2002/07-es Z16XE-be melyik cikkszámú Mahle ill. Mann szűrő kell/jó?

Elküldve (edited)

Sziasztok!

HI!

Én azért ennél pontosabban adnám meg a kocsi adatait "Astra G Classic II 1.4"mert ebből nemigazán derül ki ,hogy milyen motor van benne és milyen klima .mert igy csak általános infot fogsz kapni.

de ha XEP a motor akkor én ezt tenném bele   Genuine GM Motor Oil dexos2 5W-30 oil szűrő pedig csak gyárit! GM 9192425, levegőszűrő és pollen az filtron, van nekem ,sokféle de nekem ez vált be.pl : a man szűrőnél csak egy rőgzités van végig a filron nál meg 3-rom Így nem tud meghajlani a szűrő.A cserét max 15-ből kijön ha te csinálod.

Módosítva : astra 1
Elküldve

Köszönöm a válaszokat, Z14XE20DV1833 a pontos motorkód, szóval nem XEP

Amúgy ha már 10w40-ből a Castrolt töltötte a szervíz, akkor az 5w40-es Castrolt néztem ki, 4L mindössze 6-7ezer Ft, de szimpi a Motul is, mint márka, csak jóval drágább, duplaannyi 5L, illetve a Mobil Super 3000 XE 5W-30, ami a kettő között van árban.

Elküldve (edited)

Amúgy ha már 10w40-ből a Castrolt töltötte a szervíz, akkor az 5w40-es Castrolt néztem ki, 4L mindössze 6-7ezer Ft, de szimpi a Motul is, mint márka, csak jóval drágább, duplaannyi 5L, illetve a Mobil Super 3000 XE 5W-30, ami a kettő között van árban.

Ha idáig nem ette az olajat akkor nem változtatnák másik olajra maradna a  10w40 esetleg csak minőségben mobil 1-re.

Módosítva : astra 1
Elküldve

Én a Z16XE-be (tehát egy motorcsalád) kipróbáltam már a Castrol Magnatec C3 5w40-et, annyira nem voltam meggyőzve, jelenleg egy szezont futott a Mobil Super 3000 XE 5w30-at, ezzel elégedett vagyok. Esetleg ajánlom a Castrol Edge Titanium FST 5w40-et. A 10w40-et nem nagyon kellene erőltetni, nem hiába gyárilag is 5w30-as kenőanyaggal töltötték fel (ha jól tévedek, akkor Fuchs kenőanyaggal). Sajnos a magyar szakszervizek garasoskodása miatt terjedt el, hogy a 10w40 kell bele (ami mégnyagyobb baj, hogy a Twinportba is ezt erőltetik). Széthullani nem fog az autó, de mindenképpen egy min 5w full-szintetikus ami jó (ha még a dexos2 is teljesül, akkor tényleg a maximumot kihoztad a motorvédelemért). 

Ha idáig nem ette az olajat akkor nem változtatnák másik olajra maradna a  10w40 esetleg csak minőségben mobil 1-re.

Astra, ne haragudj meg az észrevételeimért, de nem tudok elmenni a hozzászólásaid mellett:

1, Első körben GM 5w30-at ajánlottál (legyen, bár...), majd ezt követően 10w40-et ha az nem eszi? Ezt a logikát nem értem...  

2, Tudnál linkelni nekem 10w40-es Mobil1-et? 

Elküldve (edited)

Én a Z16XE-be (tehát egy motorcsalád) kipróbáltam már a Castrol Magnatec C3 5w40-et, annyira nem voltam meggyőzve, jelenleg egy szezont futott a Mobil Super 3000 XE 5w30-at, ezzel elégedett vagyok. Esetleg ajánlom a Castrol Edge Titanium FST 5w40-et. A 10w40-et nem nagyon kellene erőltetni, nem hiába gyárilag is 5w30-as kenőanyaggal töltötték fel (ha jól tévedek, akkor Fuchs kenőanyaggal). Sajnos a magyar szakszervizek garasoskodása miatt terjedt el, hogy a 10w40 kell bele (ami mégnyagyobb baj, hogy a Twinportba is ezt erőltetik). Széthullani nem fog az autó, de mindenképpen egy min 5w full-szintetikus ami jó (ha még a dexos2 is teljesül, akkor tényleg a maximumot kihoztad a motorvédelemért). 

Én is szemeztem a Mobil 5w30-cal, de egy autószerelő barátom most az előbb ajánlotta a gyári GM olajat is, gondolom, a fentebb található listából ez: Genuine GM Motor Oi l dexos2 5W-30. Ha jól olvasom, végülis első körben Astra1 is ezt javallotta. Úgyhogy akkor szűkült a kör, még van időm eldönteni, de az áruk szimpatikus.

Módosítva : Barney1981
Elküldve

Én is szemeztem a Mobil 5w30-cal, de egy autószerelő barátom most az előbb ajánlotta a gyári GM olajat is, gondolom, a fentebb található listából ez: Genuine GM Motor Oi l dexos2 5W-30. Ha jól olvasom, végülis első körben Astra1 is ezt javallotta. Úgyhogy akkor szűkült a kör, még van időm eldönteni, de az áruk szimpatikus.

Szóval ismerős szerelő GM-et ajánlotta... Rendben. Azért egy kicsit neten nézz utána ha gondolod... Csak pár szösszenet a GM kenőanyagokról:

http://totalcar.hu/tanacsok/olajdoktor/2010/06/23/olaj_az_opelbe_gm_helyett_barmit/

http://totalcar.hu/tanacsok/olajdoktor/070325a/

http://totalcar.hu/tanacsok/olajdoktor/080716a/

Más téma: A Z16XE-be milyen cikkszámú a Mann vagy a Mahle olajszűrő? 

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.