Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

• Hozzászólások 111
  • Létrehozva
  • Legutolsó válasz

Legtöbb hozzászólás

Legtöbb hozzászólás

Elküldve
Elsőkerekeshez F20-ba mennyiért/milyen Sperr-t tudnál összehozni?

Torsent és lamellást is 100e körül gyártanak itthon. FWD-be torsent kellene rakni inkább.

Elküldve
Torsent és lamellást is 100e körül gyártanak itthon. FWD-be torsent kellene rakni inkább.

Sokat jártam utána és a lamellásat találom a legjobbnak, sok mindenki azt mondja az a legjobb, a cég is aki gyártotta, kifejezetten versenyautó alkatrészek gyártására vannak specializálódva és ők is ezt ajánlották.

És szinte minden rally, drift autókban lamellás van.

Elküldve

Jah bocsi, nem figyeltem, hogy FWD-de ajálottad.

Elküldve
Jah bocsi, nem figyeltem, hogy FWD-de ajálottad.

Szia!

Végigolvastam a teljes műtétet és azon gondolkoztam,nem lett volna kisebb szivás a motort irányba forditani és a megfelelő hátsókerekes váltóval párositani?

Nem kukacoskodásképpen,de ezen a verzión pl. én elmélkedek már régóta.

Elküldve
Szia!

Végigolvastam a teljes műtétet és azon gondolkoztam,nem lett volna kisebb szivás a motort irányba forditani és a megfelelő hátsókerekes váltóval párositani?

mondjuk ha az alap 4x4, akkor ez jelentősen olcsóbb megoldás tán :D

amúgy meg....jó kérdés.....te próbáld azt az utat járni : )))))

Elküldve

Na ja, de milyen váltóval?

C20LET gyárilag nem volt hosszában semelyik Opelben, tehát nincsen hozzá való R-es váltó.

De tegyük fel hogy a C20NE-re való (ez a motor ugye volt hosszában, Omegában) váltó a felfogatási pontjait tekintve stimmel a C20LET-re is (mivel a blokk maga egyezik, erre szvsz jó az esély), akkor már csak olyan "apróságok" vannak hátra mint a váltó megerősítése hogy elbírja a némileg megnövekedett nyomatékot, aztán a hosszába fordított erőátvitel miatt kicsit faragni kéne a kardánalagúton ami miatt szükséges volna minimum a műszerfal alatt a fűtésbox áthelyezése (ehhez ugye új csövezés kell akkor), de még az is lehet hogy apedálsor is arrébb kerülne vagy esetleg maga a műszerfal is beljebb jönne az utastér felé, és akkor még nem beszéltünk arról hogy a motortérben a bölcső mehetne a kukába, valamint a jelenlegi kormánymű sem férne el a helyén... és ezek csak azok amik hirtelen eszembe jutottak.

Biztos hogy ez volna az egyszerűbb megoldás?

Elküldve
mondjuk ha az alap 4x4, akkor ez jelentősen olcsóbb megoldás tán :D

amúgy meg....jó kérdés.....te próbáld azt az utat járni : )))))

Az a baj itt eléggé megfogyatkoztak a Calibrák,XE-t alig találni már.Ami meg még jár a saját lábán rohadt drága.

Elküldve
Na ja, de milyen váltóval?

C20LET gyárilag nem volt hosszában semelyik Opelben, tehát nincsen hozzá való R-es váltó.

De tegyük fel hogy a C20NE-re való (ez a motor ugye volt hosszában, Omegában) váltó a felfogatási pontjait tekintve stimmel a C20LET-re is (mivel a blokk maga egyezik, erre szvsz jó az esély), akkor már csak olyan "apróságok" vannak hátra mint a váltó megerősítése hogy elbírja a némileg megnövekedett nyomatékot, aztán a hosszába fordított erőátvitel miatt kicsit faragni kéne a kardánalagúton ami miatt szükséges volna minimum a műszerfal alatt a fűtésbox áthelyezése (ehhez ugye új csövezés kell akkor), de még az is lehet hogy apedálsor is arrébb kerülne vagy esetleg maga a műszerfal is beljebb jönne az utastér felé, és akkor még nem beszéltünk arról hogy a motortérben a bölcső mehetne a kukába, valamint a jelenlegi kormánymű sem férne el a helyén... és ezek csak azok amik hirtelen eszembe jutottak.

Biztos hogy ez volna az egyszerűbb megoldás?

Ha nem is egyszerűbb,de stilusosabb :D

Biztos meg lehet valahogy oldani,láttam itt már focust V8-cal az orrában,hosszában,meg régi minit R1 blokkal a seggében :)

Elküldve
Szia!

Helló!

Azon is gondolkodtam, de amúgy már én is írtam ezt valamelyik hozzászólásomban.

Amúgy több pénzbe és több vacerával jár ez a megoldás, de viszont stabilabb-erősebb, úgyhogy sokat gondolkodtam rajta, hogy így oldom meg az enyémen, mert ugye már írtam, hogy ezt az osztőmű átalakításos megoldást eddig csak öcsém calibrájára szereltük fel.

Guest
Ez a téma már lezárult.

• Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.