Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

ASTRA G-t vennék, érdeklődök, tanácsot kérek

spuri

Recommended Posts

no,, akkor mégiscsak jó helyre gondoltam... hogy a fordéknál van valami már mint az opeléknél...

nem kell utána nézni, annyira nem érdekel a ford :)

ami érdekes: a ford valami brutál módon ejti az értékét... és nem értem hogy mért.

Mire gondolsz pontosan? Külföldről hozott 300at futott(100ra tekert) tdcik tényleg olcsók, de neveddmeg kategória.

Megosztás:

Köszi Uhuhu.

X16SZR a motor a kiszemelt kocsiban. Ha minden jól megy, úgy néz ki hamarosan az enyém lesz.

Közben kaptam egy cimbitől F astra motorkód magyarázó pdf-et, aszerint a betűk jelentése azt jelenti, hogy az X16SZR központi injektoros, a Z16SE pedig hengerenkénti. Az új injektor miatt lett fekália, vagy csomó más dolgot is átépítettek?

Nekem pont ilyen volt az F, valami 130 E-ről hajtottam 160 ezerig, aztán gyerekprojekt-kombicsere miatt eladtam. Soha egy deci olajat nem evett, nekem bejött, alig fogyasztott valamit... Na a kasztni, az más tészta, de az enyémet csak a kerékíveknél kezdte ki a fene...

Megosztás:

Ha ezt Oggy meghallja!

Hallom ám!!

Csak annyit fűznék hozzá, hogy lehet az én kocsimban is 300 v. 400van, de akkor kinek érte meg kicserélni az egész utasteret egy alig használt autóéra?? :D

szerk.:Azt hiszitek az Opeleket nem pörgetik? :)

Dehogynem!!

Az utóbbi két hónapban végignézett egymillió hirdetés (H dízel) alapján ezt bátran merem állítani!!

Megosztás:

Hallom ám!!

Csak annyit fűznék hozzá, hogy lehet az én kocsimban is 300 v. 400van, de akkor kinek érte meg kicserélni az egész utasteret egy alig használt autóéra?? :D

szerk.:Azt hiszitek az Opeleket nem pörgetik? :)

Dehogynem!!

Az utóbbi két hónapban végignézett egymillió hirdetés (H dízel) alapján ezt bátran merem állítani!!

Egyáltalán nem állítottam olyat, hogy az Opeleket nem pörgetik, teljesen márkafüggetlen jelenség, bár szvsz dízeleknél jobban kifizetődik a dolog... Mindenesetre nálunk is van a családban egy Mondeo 2.2tdci szürkeimportos 2005ös 130al az órában vettük, és bár tudom, túl szép hogy igaz legyen, a jó állapot miatt megvettem, főleg az érdekel hogy tegye a dolgát és 10.000 már belement no problemo. Megbántani senki érzékenységét sem akartam... :D

Megosztás:

Egyáltalán nem állítottam olyat, hogy az Opeleket nem pörgetik, teljesen márkafüggetlen jelenség, bár szvsz dízeleknél jobban kifizetődik a dolog... Mindenesetre nálunk is van a családban egy Mondeo 2.2tdci szürkeimportos 2005ös 130al az órában vettük, és bár tudom, túl szép hogy igaz legyen, a jó állapot miatt megvettem, főleg az érdekel hogy tegye a dolgát és 10.000 már belement no problemo. Megbántani senki érzékenységét sem akartam... :)

Dehogy bántódtam meg!

Csupán autóvásárlási (jó ideig rajta voltam az ügyön) tapasztalataimat próbáltam megosztani veletek.Különben még most is Opel mániás vagyok, a Ford csak úgy véletlenül került utamba, és rámentem (anyagi megfontolásból).

Eddig lekopogom nem bántam meg, bár most egy kicsit pipa vagyok a drágámra, mert gondol egyet és elszáll belőle a kirobbanó erő.Vszínű a részecskeszűrő szopat..

Megosztás:

Engem tegnap egy kolléga hívott el autót nézni.Honda Civic volt neki a kiszemelt,

az a tipikus képen szép,telefonban hibátlannak elmondott autó.Persze élőben már más volt,

a hátulja kompletten -csúnyán ,a gumik is-festve ,első csapágy kopog,hátsó telókon ring a kocsi

mint egy Cadillac,szélvédő repedt,víz nem látszik a kiegyenlítőben,törzskönyv nincs(ja most lett kifizetve és a bank még nem küldte!)

A sport kipuff üvölt benn is,150 ezer km. az óra szerint,kormány szétkopva,pedálok lerugva...ááááá

Megosztás:

Engem tegnap egy kolléga hívott el autót nézni.Honda Civic volt neki a kiszemelt,

az a tipikus képen szép,telefonban hibátlannak elmondott autó.Persze élőben már más volt,

a hátulja kompletten -csúnyán ,a gumik is-festve ,első csapágy kopog,hátsó telókon ring a kocsi

mint egy Cadillac,szélvédő repedt,víz nem látszik a kiegyenlítőben,törzskönyv nincs(ja most lett kifizetve és a bank még nem küldte!)

A sport kipuff üvölt benn is,150 ezer km. az óra szerint,kormány szétkopva,pedálok lerugva...ááááá

Na ez az, amire azt mondják: több sebből vérzik :)

Megosztás:

...És közben persze "garázsban tartott, nemdohányzó hölgytulajdonostól"... :)

Megosztás:

Hallom ám!!

szerk.:Azt hiszitek az Opeleket nem pörgetik? :D

Dehogynem!!

Miért kéne cserélni? Húgom negyedévente 25-30e km-t hajt az autójába. Mivel nem taxiként használja az utastérnek ideje sincs elhasználódni! Így aztán 2-3 év után van egy eladó, garázsban tartott autó, nemdohányzó hölgy tulajdonostól. :)

Az órapörgetés és a nemzeti sportként űzött átverés öli meg a hazai használtautó piacot.

Megosztás:

Dehogy bántódtam meg!

Csupán autóvásárlási (jó ideig rajta voltam az ügyön) tapasztalataimat próbáltam megosztani veletek.Különben még most is Opel mániás vagyok, a Ford csak úgy véletlenül került utamba, és rámentem (anyagi megfontolásból).

Eddig lekopogom nem bántam meg, bár most egy kicsit pipa vagyok a drágámra, mert gondol egyet és elszáll belőle a kirobbanó erő.Vszínű a részecskeszűrő szopat..

Ha márka szervízbe viszed/hová vinnéd ezzel a gonddal/ 250-300e ft a részecske szűrő cseréje. A 90 pacis focusban legalább nincs részecske szűrő. Ha az a gond akkor nagyon beletrafáltál. Mennyi km van a kocsidban?

Megosztás:

Ha márka szervízbe viszed/hová vinnéd ezzel a gonddal/ 250-300e ft a részecske szűrő cseréje. A 90 pacis focusban legalább nincs részecske szűrő. Ha az a gond akkor nagyon beletrafáltál. Mennyi km van a kocsidban?

103e km, de jövő héten elviszem, egy gyári műszeres diag-ra, mert nem biztos, hogy a szűrőnek van baja, hibakódom nincs, ezért menet közben kéne megnézni egy ilyen spec. műszerrel a motorműködést.

A szűrőcsere árát tudtam, hogy ennyi, de mondjuk már van olcsóbb megoldás is.

Le lehet venni a szűrőt és kimossák (22e)+az adalékfeltöltés(25e)+a tanult érték visszaállítása (kb.20e), nekem mondjuk még ezek az árak is nagyon húzósak ezért a fene nagy környezetvédelemért.

Ezzel mondjuk tényleg beszoptam.., mert a gyengébbik verzióban tényleg nincs ez a szűrő, (mondjuk ez meg elég lájtosan megy), és ezt már a vásárlás után tudtam meg!Na mindegy most már ez van, csak magamat okolhatom, mert utána kellett volna olvasnom ezeknek a dolgoknak.

Megosztás:

103e km, de jövő héten elviszem, egy gyári műszeres diag-ra, mert nem biztos, hogy a szűrőnek van baja, hibakódom nincs, ezért menet közben kéne megnézni egy ilyen spec. műszerrel a motorműködést.

Le lehet venni a szűrőt és kimossák (22e)+az adalékfeltöltés(25e)+a tanult érték visszaállítása (kb.20e), nekem mondjuk még ezek az árak is nagyon húzósak ezért a fene nagy környezetvédelemért.

Ezzel mondjuk tényleg beszoptam.., mert a gyengébbik verzióban tényleg nincs ez a szűrő, (mondjuk ez meg elég lájtosan megy), és ezt már a vásárlás után tudtam meg!Na mindegy most már ez van, csak magamat okolhatom, mert utána kellett volna olvasnom ezeknek a dolgoknak.

tudod ford fórum :)

Megosztás:

Nem egy elegáns, zöld-mainstream megoldás, de amúgyis sok rosszat hallani az új dízelek VALÓS károsanyag kibocsátásáról (a kiszűrhetetlen mikroszemcsék szépen megtelepednek a tüdőben). LINK

Megosztás:

Viszont remélem hogy nem ez a gond és kicsi pénzből sikerül majd helyre rakni

Megosztás:

Autócserében gondolkodom.

Mégpedig 1,4-es twinportosban.

Mióta van ez a tipus ? Mi ennek a motorkódja ?

Kéretik nem kiröhögni, perpill. dízilem van..

Szia! Motorkód z14xep, 2004-től vagy 2005-től van, Corsába, Merivába, Astra Classic 2-be, Astra H-ba építik máig.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.