Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

ASTRA G-t vennék, érdeklődök, tanácsot kérek

spuri

Recommended Posts

általában évi 15-20ezer km-t szoktak reálisnak mondani, sajnos a visszapörgetést nem tudod elkerülni, ezért inkább figyelni kell az apróbb jelekre...

Igen,és sajnos nem lehet semmivel kideríteni hogy volt-e visszaállítva az óra.

Ha belegondolok,hogy az enyémbe van kb36e és március 26-án lesz 2éves.

1évesen 29e.

Megosztás:

Ebben is valami.

De Te csak munkába járásra elautózol évi 20e-21e km :)

Valószínűleg ezért van diesel-ed. :lol:

Én 5200km megyek egy évbe a bányába.

de nem is vettél 3,5 millioért új, 1.6 os autót....

aki ennyi pénzt ad egy autóért, az nem napi 10 km-t megy....

Megosztás:

Ki lehet azért fogni. Az enyémben ~40e volt 8-9 évesen :lol:

ez most 10.000 autóból az egyetlen...

van amugy ilyen, ma volt egy matiz nálunk, 2000 évj. 9.900 km van benne :)

de ez nem egy klimás, 100 LE-s teliextrás autó, hanem 800 cm3, és tekerős ablak, szervó nélkül.

szóval kevés a csoda...

Megosztás:

Igen azt is tudjuk miért ;)

Nem is szeretnék új autót venni.

Sajnos az én esetem az mással is megeshet.

Szerintem én jó árban vettem.Attól függetlenül ,hogy meg volt zúzva.

Én szeretem :P ,és meglepően jól is megy :lol:

Húz az tiltásig, ami a csövön kifér :)

Legalább nem lesz taknyos a szeleped, mint a fiam orra ;)

Megosztás:

Húz az tiltásig, ami a csövön kifér :lol:

Legalább nem lesz taknyos a szeleped, mint a fiam orra :)

Elképzeltem egy kisfiút szeleppel az orrában. Megborzadtam és elolvastam újra, amit írtál.

Hogy ne csak OFF legyek. Egyik munkatársam mostanában vett 5 éves autót ~25.000 km-el. Akitől vette olyan táblázatot vezetett az autóról, hogy melyik nap, milyen időjárási viszonyok között hány kilométert ment. Leghosszabb út: BP-Kecskemét.

Megosztás:

ez most 10.000 autóból az egyetlen...

van amugy ilyen, ma volt egy matiz nálunk, 2000 évj. 9.900 km van benne :lol:

de ez nem egy klimás, 100 LE-s teliextrás autó, hanem 800 cm3, és tekerős ablak, szervó nélkül.

szóval kevés a csoda...

Igazad van nem kétlem, de az előző corsám is úgy vettem 2 évesen, hogy 7e volt benne. Szóval vagy nagyon mákos vagyok, vagy 2db ilyen is van 10000 autónként... :)

Megosztás:

Hogy ne csak OFF legyek. Egyik munkatársam mostanában vett 5 éves autót ~25.000 km-el. Akitől vette olyan táblázatot vezetett az autóról, hogy melyik nap, milyen időjárási viszonyok között hány kilométert ment. Leghosszabb út: BP-Kecskemét.

Freeze előző autója? :lol:

Megosztás:

Én 2008-ban adtam el 2002 cca.34000 km és 2003 cca 17000 km-el a1.2 G Astráimat, (az első az Ország , a másik a Megye határt nem lépte át soha, kiv. amikor a gyárból trailerrel behozták őket)), a vevők azóta sem jelentkeztek semmiféle problémával. Azokon mondjuk még a féltengelyeken is látszott a papírfecni, amit a gyártó rárak. Ez idő alatt cseréltem két tompított izzót, meg az újabban, gariban az akksit. (Be akartam a régi pontosabb hozzászólásomat tenni, de valamiért nem találom.) Aztán 2008-ban megvettem a CL2 1.4 XEP-t, ez idén augusztusban lesz 2 éves, ez a fenti kettő helyett szolgál, ma megmutattam neki Budapestet is (valószínűleg utoljára látta), tavaly nyáron megjárta Horvátországot, és így van benne 11600 km. És a helyi rövid távok is fűtött garázsból mennek. Most akkor ebbe irreális a 30-40000 km(vagy szerintem lényegesen kevesebb,mert azért ennyit már nem megyünk évente) ha2-3 év múlva eladom?

Megosztás:

Én 2008-ban adtam el 2002 cca.34000 km és 2003 cca 17000 km-el a1.2 G Astráimat, (az első az Ország , a másik a Megye határt nem lépte át soha, kiv. amikor a gyárból trailerrel behozták őket)), a vevők azóta sem jelentkeztek semmiféle problémával. Azokon mondjuk még a féltengelyeken is látszott a papírfecni, amit a gyártó rárak. Ez idő alatt cseréltem két tompított izzót, meg az újabban, gariban az akksit. (Be akartam a régi pontosabb hozzászólásomat tenni, de valamiért nem találom.) Aztán 2008-ban megvettem a CL2 1.4 XEP-t, ez idén augusztusban lesz 2 éves, ez a fenti kettő helyett szolgál, ma megmutattam neki Budapestet is (valószínűleg utoljára látta), tavaly nyáron megjárta Horvátországot, és így van benne 11600 km. És a helyi rövid távok is fűtött garázsból mennek. Most akkor ebbe irreális a 30-40000 km(vagy szerintem lényegesen kevesebb,mert azért ennyit már nem megyünk évente) ha2-3 év múlva eladom?

mondjuk kevés az ilyen ember aki ilyen gazdag is, hogy vesz egy új autót évi 5.000 km-re...

34-000 km-t mentél legalább 1.000.000 ft-os költséggel/ autó.

ennél olcsóbb a taxi, vagy a bérautó. :lol:

Megosztás:

Senki semmit?

Mire gondolsz ?

Csak azok látnak bővebb infót aki opel szervizbe dolgozik.

Az egyéb emberkék ,akiknek van "valdemor" programja csak az abban foglalt adatokat látja.

vázszám ,motorszám,gyártási idő,gyártási hely,felszereltség,stb.

Szóval semmi olyan amiből kiderülne az autó előélete.

Faternak a "F" nek a rendszám alapján volt találat.

De egészen más autót dobot ki,ilyennel még nem találkoztam.

Megosztás:

Mire gondolsz ?

Csak azok látnak bővebb infót aki opel szervizbe dolgozik.

Az egyéb emberkék ,akiknek van "valdemor" programja csak az abban foglalt adatokat látja.

vázszám ,motorszám,gyártási idő,gyártási hely,felszereltség,stb.

Szóval semmi olyan amiből kiderülne az autó előélete.

Faternak a "F" nek a rendszám alapján volt találat.

De egészen más autót dobot ki,ilyennel még nem találkoztam.

Alvázszám, motorszám stb... Van egy-két ismerősöm, aki hozzá tudna férni a rendszámhoz kapcsolódó adatbázishoz, de tavaly ősztől meg kell indokolniuk, hogy milyen ügyből kutakodnak az adott rendszám után. Abban reménykedek, hogy ha tudok magáról az autóról valamennyi adatot, az Opel Dunánál segítőkészebb lenne a munkafelvevő.
Megosztás:

mondjuk kevés az ilyen ember aki ilyen gazdag is, hogy vesz egy új autót évi 5.000 km-re...

Nálam speciel nem a gazdagságról szól a történet, mert akkor nem ezt a fórumot olvasnám, hanem Audi, Volvo , vagy Űrkorszaki autó, mint ami Neked van, stb. ( Mondjuk az nekem is nagyon bejövős!) Asszonynak nincs külön autó, nyaralni 19 év után tavaly voltunk először. (Ezt ezentúl, ha lesz rá "tehetség" évente megismételjük.) Az egész nyári melóba járást megoldom egy Simson S 51B-vel,kivéve ha szakad az eső.

Lehet, hogy bukok annyit amit írtál, de nem izgulok, hogy ha elmegyek valahova, haza is érek, nem beszélve a fórumon olvasható problémákról, pofátlanul magas alkatrész és javítási árakról,ami nekem eddig nem volt. (kopp...kopp...kopp.)

Taxival nagyon-nagyon régen, bérautóval soha, vonattal és busszal utoljára 1981-ben utaztam, mikor leszereltem a Határőrségtől.

Megjártam már anno a "hadak útját" 105-ös, 120-as Skodával, négyütemű Wartburgal, újabban ezért cserélgetem ennyi időnként, biztos,hogy bukok rajta ( bár a mai szerviz, alkatrész, javítás költség miatt akkorát nem), de nyugodtan indulok el.

Fentiektől függetlenül mindegyiket hosszú távra terveztem (tervezem), a legjobb olajakat kapták, és ma is pl. egész délelőtt vakszoltam, mert jön a tavasz, a nyár, a NAPFÉNY!

Megosztás:

Üdv!

Nagyon sok ilyen autó van, elsősorban vidéken. Tényleg nem olyan ritka a nyugdíjas házaspár 15 éves autója 30000 km-rel. Nagyanyámnak is van egy 85-ös kocka ladája, abban nincs 60000 km. Az már az állásában megy tönkre. Az utcában is kincsek vannak ilyen szempontból a garázsokban (igaz többségében suzuki és Skodri). Ezek az autók viszont többnyire nem kerülnek hirdetésre. Az örökös / kisunoka / gyerek egyszerűen hajtja tovább mert megéri. Aztán két év múlva 50000 km-el többel lesz meghirdetve / beszámítva.

Egyébként tipikusan az az eset, amikor egy nyugdíj felé közeledő valaki utolsó aktív éveiben vesz egy nullkilométeres kocsit, mondván ez már jó lesz neki élete végéig. És tényleg. A legtöbben ebben az életkorban már nem nagyon járnak hetente Stuttgart-Miskolc útvonalat vagy nem idióta boyracerként gyorsulnak lámpától lámpáig, viszont az évi 5000 km miatt szakszervízbe hordják a kocsit.

Szóval lehet ilyent találni csak, alkalom kell.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.