JohnVonAstra Elküldve Április18, 2020 Elküldve Április18, 2020 11 hours ago, zotya975 said: Alapból ugye van a rendelet, de ha valaki valahol beírja a nagyobb tömeget a forgalmiba soha senki nem fogja számolgatni a kilókat, hogy az megfelel-e a köhém rendeletnek. De alapból valószinűleg oka volt neki amiért meghatározták ezeket a számokat. Tudom, ez most téged nem vigasztal. Az opel tolt ki velem, mert a rendelet ráfutóféknél az össztömeget veszi figyelembe, majd annak veszi a 75%-át. Ez az én esetemben 1610*0,75= 1200kg Sajnos van egy másik dolog amit figyelembe kell venni, mégpedig az anyósülés ajtajában lévő adattáblán a második szerelvénytömeget kell kivonni az össztömegből. Ez tehát az én estemben 2460-1610=850kg, pont ez szerepel a forgalmiban. Ha az opel nem lett volna ilyen elővigyázatos a súlymegadással, akkor vontathatnék ráfutófékessel nagyobb össztömegű pótkocsit is.
cybergyerek3 Elküldve December30, 2020 Elküldve December30, 2020 Üdv!Tisztelt Fórumtagok!Tanácsot szeretnék kérni.Opel Astra G 5 ajtós 1,6 8v autót tervezek venni.njoy felszereltségű.Mire kell figyelni vásárláskor?
zotya975 Elküldve December31, 2020 Elküldve December31, 2020 12 órája, cybergyerek3 írta: Üdv!Tisztelt Fórumtagok!Tanácsot szeretnék kérni.Opel Astra G 5 ajtós 1,6 8v autót tervezek venni.njoy felszereltségű.Mire kell figyelni vásárláskor? Szia..egészen biztos hogy ilyen motorral akarsz G astrát venni? Két motorral szerelték a 8 szelepeseket az egyik 75 ( korai szériák )a másik 84 lóerős. Az első szerintem nagyon gyenge ekkora autóhoz ( a másik sem túl sok)főleg mivel ha jól tudom ennél a felszereltségnél már van klíma, amit ugye biztos szeretnél használni.
cybergyerek3 Elküldve December31, 2020 Elküldve December31, 2020 Szia!Még csak tájékozódom.Milyen motorral szereltet ajánlanál?
zotya975 Elküldve December31, 2020 Elküldve December31, 2020 1 órával ezelőtt, cybergyerek3 írta: Szia!Még csak tájékozódom.Milyen motorral szereltet ajánlanál? Hát én szerintem 1.6 16 szelep alatt nem gondolkodnák, de majd jönnek a többiek, és elmondják minek milye van és miért, csak hát ugye Szilveszter van, lehet buliznak. 1
tgabika76 Elküldve December31, 2020 Elküldve December31, 2020 10 órája, zotya975 írta: Szia..egészen biztos hogy ilyen motorral akarsz G astrát venni? Két motorral szerelték a 8 szelepeseket az egyik 75 ( korai szériák )a másik 84 lóerős. Az első szerintem nagyon gyenge ekkora autóhoz ( a másik sem túl sok)főleg mivel ha jól tudom ennél a felszereltségnél már van klíma, amit ugye biztos szeretnél használni. Ismerek olyat akinek ilyen motoros autója van, külföldről behozott (Németországban ez volt az alap benzinmotor, ott nem voltak 1.2-es Astrák), valóban nem egy erőgép, viszont ez (pont a nyolcszelepes mivolta miatt) a legtartósabb benzinmotor a típusban, és a fenttartási költsége is minimális. Szóval aki nem élményautózni akar, csak eljutni A-ból B-be, annak akár ideális is lehet. 1
zotya975 Elküldve December31, 2020 Elküldve December31, 2020 5 órája, tgabika76 írta: Ismerek olyat akinek ilyen motoros autója van, külföldről behozott (Németországban ez volt az alap benzinmotor, ott nem voltak 1.2-es Astrák), valóban nem egy erőgép, viszont ez (pont a nyolcszelepes mivolta miatt) a legtartósabb benzinmotor a típusban, és a fenttartási költsége is minimális. Szóval aki nem élményautózni akar, csak eljutni A-ból B-be, annak akár ideális is lehet. Én is elvoltam a 60 lóerős 1060Kilós F caravanal több mint 10 évig és 120 ezer kilométer mentem vele. Bejártam vele az országot és Ausztriát is rakodva 5 személlyel. Szóval valóban el lehet vele menni A-ból B-be ha van hely felgyorsulni vitte mindíg a 150-et. Persze ekkor evett is rendesen. El kell dönteni kinek mire kell, csak ugye ha már veszel akkor érdemes jól megrágni előtte.
Livi Elküldve Január13, 2021 Elküldve Január13, 2021 On 2020. 12. 31. at 17:57, cybergyerek3 írta: Szia!Még csak tájékozódom.Milyen motorral szereltet ajánlanál? 1.4 90LE 16szelepes a tuti természetesen benzines!!!
AstraRob Elküldve Január15, 2021 Elküldve Január15, 2021 (edited) Sziasztok ! (Opel astra g caravan ) Érdeklődnék , hogy hátsó híd szilent milyen csavarral van rögzítve? Ha esetleg már cserés lenne . Hátsó futómű bekötési pontjánál is érdekelne a rögzítés , pontosan milyen csavar . Módosítva Január15, 2021 : AstraRob
zotya975 Elküldve Január15, 2021 Elküldve Január15, 2021 2 órája, AstraRob írta: Sziasztok ! (Opel astra g caravan ) Érdeklődnék , hogy hátsó híd szilent milyen csavarral van rögzítve? Ha esetleg már cserés lenne . Hátsó futómű bekötési pontjánál is érdekelne a rögzítés , pontosan milyen csavar . Üdv, erre gondolsz? 5-ös és 7-es? https://opel.7zap.com/hu/car/t98/m/0/1-6/#7
Recommended Posts