Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

ASTRA G-t vennék, érdeklődök, tanácsot kérek

spuri

Recommended Posts

Én reálisnak mondom. 2012ben vettem az enyémet 68000km 1.450.000ért. Annyi h akkoriban nem figyeltem de szervízkönyv nem volt hozzá. Mellette ott álltak az öregebbek 120e+kmel 1,2-1,3ért. Persze, lehet h engem is lehúztak akkor de én most is azt mondom, hogy megérte azt az árat.

Megosztás:

Szerintem túl van árazva, de azért sok sikert az eladáshoz!

1,2 millióért hírdetem és még ha alkudnak belőle, akkor ezért az árért adok hozzá 1 garnitúra felnire szerelt nyárigumit (kb 8 ezer km-t futott) mivel most téligumi van a kocsin.

Megosztás:

1,2 millióért hírdetem és még ha alkudnak belőle, akkor ezért az árért adok hozzá 1 garnitúra felnire szerelt nyárigumit (kb 8 ezer km-t futott) mivel most téligumi van a kocsin.

Mi 2013-ban vettünk 2004-es G-t 1050000Ft.ért kereskedőtől!! valós 80 ezer km-el,törésmentesen és nem is volt csalódás eddig vele(ja a kereskedő 800 ezerért számolta be mint utólag kiderült)

Reálisan ez sztem 900-1 milla között eladható,de legyen szerencséd :icon1:

Módosítva : csicsó
Megosztás:

Sziasztok!

Szeretnék venni egy Astra G Coupe-t 2.2 16V benzines motorral, nem turbós. Használtam néztem ki egy 2001-est 180000 km-rel. Érdeklődnék,hogy ennél a típusnál mire kell figyelni? Vannak e tipikus hibái? Mennyire alkatrész és szervíz igényes? Több mint 5 éve van G Astrám, de az egy 1.4 16V-s 1998-as. Gondolom nem sok a hasonlóság a 2 között már csak a motor miatt sem, ezért jól jönne egy kis segítség! Köszönöm előre is!

Üdv.:

portoky

Módosítva : portoky
Megosztás:

Sziasztok!

Szeretnék venni egy Astra G Coupe-t 2.2 16V benzines motorral, nem turbós. Használtam néztem ki egy 2001-est 180000 km-rel. Érdeklődnék,hogy ennél a típusnál mire kell figyelni? Vannak e tipikus hibái? Mennyire alkatrész és szervíz igényes? Több mint 5 éve van G Astrám, de az egy 1.4 16V-s 1998-as. Gondolom nem sok a hasonlóság a 2 között már csak a motor miatt sem, ezért jól jönne egy kis segítség! Köszönöm előre is!

Üdv.:

portoky

Amire érdemes figyelni: a vezérműlánc hidegen se csörögjön, jó lenne ha legalább fél napot állna előtte. Az olajfolyásokat nézd meg, különösen a kuplungharangnál alul. Ha onnan jön, az főtengely szimering, nagy meló. A kuplungot is ellenőrizd, 200-ezer környéken már cserés lehet. Olajfogyasztás is előfordulhat, az persze csak használat közben derül ki majd. A kipufogócsonk silány öntvény, könnyen reped, viszont nehezen javítható. A generátor is gyengélkedhet, a felújítása nem olcsó. A klímát is próbáld ki mindenképp.

Ha kifogsz egy jót, imádni fogod!

Megosztás:

Amire érdemes figyelni: a vezérműlánc hidegen se csörögjön, jó lenne ha legalább fél napot állna előtte. Az olajfolyásokat nézd meg, különösen a kuplungharangnál alul. Ha onnan jön, az főtengely szimering, nagy meló. A kuplungot is ellenőrizd, 200-ezer környéken már cserés lehet. Olajfogyasztás is előfordulhat, az persze csak használat közben derül ki majd. A kipufogócsonk silány öntvény, könnyen reped, viszont nehezen javítható. A generátor is gyengélkedhet, a felújítása nem olcsó. A klímát is próbáld ki mindenképp.

Ha kifogsz egy jót, imádni fogod!

Köszi a tanácsokat! Ha a tulaj nem melegíti a motort, akkor megtudom hallgatni hidegen,de eddigi tapasztalatom az, hogy egy kicsit mindig elő van melegítve. A kuplungot hogyan tudom ellenőrizni? Kotyogás a váltókarnál?

Megosztás:

Köszi a tanácsokat! Ha a tulaj nem melegíti a motort, akkor megtudom hallgatni hidegen,de eddigi tapasztalatom az, hogy egy kicsit mindig elő van melegítve. A kuplungot hogyan tudom ellenőrizni? Kotyogás a váltókarnál?

A kuplungot menet közben ellenőrizd. Ha padlóig benyomott pedállal nehezen váltasz sebességet, esetleg reccsen, akkor nem emel ki. Ha magasabb sebességfokozatban hirtelen gázra felpörög a motor, de nem gyorsul, akkor csúszik. Ha kinyomott kuplungnál surrogó hangot hallasz, akkor kinyomócsapágy. Vigyél magaddal szakembert ha lehet.
Megosztás:

• 5 weeks later...

Sziasztok!

A nem túl távoli jövőben párommal szeretnék majd egy autót, és az astra-k tetszenek a köztudottan pozitív tulajdonságaik miatt. Első autónk lenne, ezért nem gondolkodunk nagyban - még erre sincs meg a pénz egyelőre :) -, és nem ijedünk meg a 1x+ éves autóktól, főleg opel/astra témakörben. Benzines F és G között esne a választás. Kérdésem az lenne, hogy 400-500Ft körüli összegért már szabad/lehet kifogni G-s astrát, amit nyugodtabb szívvel megvehetünk? Jobban tetszenek és persze valamivel újabbak, de ha nem szabad akkor sajnos marad az F-ek vadászása majd.

Köszönöm a segítséget :)

Megosztás:

Sziasztok!

A nem túl távoli jövőben párommal szeretnék majd egy autót, és az astra-k tetszenek a köztudottan pozitív tulajdonságaik miatt. Első autónk lenne, ezért nem gondolkodunk nagyban - még erre sincs meg a pénz egyelőre :) -, és nem ijedünk meg a 1x+ éves autóktól, főleg opel/astra témakörben. Benzines F és G között esne a választás. Kérdésem az lenne, hogy 400-500Ft körüli összegért már szabad/lehet kifogni G-s astrát, amit nyugodtabb szívvel megvehetünk? Jobban tetszenek és persze valamivel újabbak, de ha nem szabad akkor sajnos marad az F-ek vadászása majd.

5-600 ezer között már használható 98-2001 évjáratú,nem a világból kifutott G-t kaphatsz.

Inkább az állapotot nézd ne a kmóra állást,nagy a kínálat,több autót nézz meg.

Ajánlanám a 8V-s motorúakat(X16SZR,Z16SE motorkód),de ebből kevés fut,ha visszaolvasol a típushibákat is megtudhatod,mire kell figyelni.

Jó keresgélést! :icon1:

Módosítva : csicsó
  • Like 1
Megosztás:

Mi5i, on 18 Feb 2015 - 1:37 PM, said:

Sziasztok!

Üdv!

500-ért már lehet kapni tűhető állapotú G Astrát, de az F-ről sem beszéllek le, ha egy nagyon megkíméltet, keveset futottat találsz. Nézegesd szerintem mindkét típust.

• Like 1
Megosztás:

Sziasztok!

Melyek a köztudottan pozitív tulajdonságai?

Megosztás:

Köszönöm az infókat mindenkinek!

A pozitív: ezek még mai napig mennek, míg több más márkáé már nem annyira. Erre gondoltam elsősorban. De ha van jobb tippetek meghallgatok bármit :) Golf pl nagyon nem jön be semmilyen szempontból.

- Persze ez már kicsit off.

Megosztás:

Köszönöm az infókat mindenkinek!

A pozitív: ezek még mai napig mennek, míg több más márkáé már nem annyira. Erre gondoltam elsősorban. De ha van jobb tippetek meghallgatok bármit :) Golf pl nagyon nem jön be semmilyen szempontból.

- Persze ez már kicsit off.

Azért 17 éves a legidősebb G,még jó hogy mennek:) Majdnem minden 17 éves autó megy,ha egy kicsit odafigyelnek rá.Azért a Golf sem rossz ám.Faternak van egy 3-as kombi.Nekem Jettám volt még mindig megy az is pedig 35 éves.

Megosztás:

Geopake, on 18 Feb 2015 - 7:34 PM, said:

Melyek a köztudottan pozitív tulajdonságai?

Szerintem: kultúrált és tartós belső tér (legalábbis a plüsskárpiton nem látszik egyáltalán a több mint 220-ezer km.), bő motorválaszték, jó alkatrészellátás, van belőle bőven a használtpiacon, lehet válogatni. A megbízhatóságáról lehet vitatkozni, engem 5 év alatt nem hagyott ott sehol, elsőre indul télen-nyáron, nem dadog, nem áll le stb. Pedig kereskedésből van, nem idős orvos tulajtól. :D

Átülhettem volna már fiatalabb, nagyobb autóba, de inkább rendbehoztam a kasznit, és megtartom, mert szeretek vele menni, csendes, kényelmes, jól megy, lehet bele pakolni (kombi), és kicsit már az ízlésem szerint alakítgattam.

Megosztás:

Azért 17 éves a legidősebb G,még jó hogy mennek:) Majdnem minden 17 éves autó megy,ha egy kicsit odafigyelnek rá.Azért a Golf sem rossz ám.Faternak van egy 3-as kombi.Nekem Jettám volt még mindig megy az is pedig 35 éves.

Nem csak a G-kre gondoltam ott, mint "márka". 92-es astra-k is akadnak nagy megelégedéssel a mai napig, az meg már kicsit több, mint 17 év :)

Golf sem rossz természetesen, nem is ezt mondtam, nekünk egyszerűen nem tetszik, szubjektív ez is.

Megosztás:

Nem csak a G-kre gondoltam ott, mint "márka". 92-es astra-k is akadnak nagy megelégedéssel a mai napig, az meg már kicsit több, mint 17 év :)

Golf sem rossz természetesen, nem is ezt mondtam, nekünk egyszerűen nem tetszik, szubjektív ez is.

95-előtti Astra-t ne vegyél, előszeretettel rohadnak!

Megosztás:

95-előtti Astra-t ne vegyél, előszeretettel rohadnak!

Minden Astra (autó) rohad egy bizonyos kor felett ha nem figyelnek rá vagy szakszerűtlenül javítják. Mennyi fiatal (értsd 8-10 éves) G-t is látni hervadt sárvédőkkel. Nálam anno az F-en (1992/11) is egyszer kellett az íveket a tankbetöltővel együtt cserélni, 22 évesen rozsdamentes állapotban adtam el. Nem volt garázsos autó, ellenben még télen is ki volt takarítva az ív többször is (előző tulaja nem tette meg, akkor /amiatt hervadt rendesen), az ívcsere után teljes alváz és üregvédelem, ennyi. Gondolkodom, hogy a G-t is le- és kifújatom.

Megosztás:

Szerintem: kultúrált és tartós belső tér (legalábbis a plüsskárpiton nem látszik egyáltalán a több mint 220-ezer km.), bő motorválaszték, jó alkatrészellátás, van belőle bőven a használtpiacon, lehet válogatni. A megbízhatóságáról lehet vitatkozni, engem 5 év alatt nem hagyott ott sehol, elsőre indul télen-nyáron, nem dadog, nem áll le stb. Pedig kereskedésből van, nem idős orvos tulajtól. :D

Átülhettem volna már fiatalabb, nagyobb autóba, de inkább rendbehoztam a kasznit, és megtartom, mert szeretek vele menni, csendes, kényelmes, jól megy, lehet bele pakolni (kombi), és kicsit már az ízlésem szerint alakítgattam.

Na ja a tiéd jól megy a 2.2-es motorral.Az enyém nem annyira :) Az biztos,hogy van hozzá rogyásig minden,és nem aranyáron.A beltér is ízlés kérdése.Kinek tetszik kinek nem.Nyilván akinek nem jön be az Astra az nem veszi meg,ugyanúgy mint a Golfot.Még nekem sem volt vele gondom majdnem 3 év alatt.

Megosztás:

Automata váltó (akkor, ha tisztában vagy vele, hogy kell vezetni):

- Olajszint, olaj színe: érdemes ránézni, járó motor mellett kell.

- Finom gázpedálkezelés mellett gyorsítva gyakorlatilag rántás nélkül illene felkapcsolgatnia, csak a fordulatszámmérő árulkodhat a váltásról.

- Erősebb, határozottabb gázkezelés mellett sem szabadna csúsznia felváltáskor (vélhetően leginkább igénybevett: 2-esből 3-asba).

- Lassításkor folyamatosan kapcsolgatnia kell visszafelé, ezt talán szinte álló, kis sebességnél érezni is lehet, amúgy nem.

- Nem ragadhat be semmilyen fokozatban, ha odalépünk váltson vissza akár 1-et vagy 2-t is, ne várjunk DSG váltót, ez egy közepesen lusta, hagyományos automata váltó.

- Álló helyzetben D és R között kapcsolgatva sem szabad jelentős mértékű rántást tapasztalni, csak egy nagyon finomat.

- Lámpánál nem kapcsolgatjuk üresbe, csak a féken állunk! Álló helyzetben szétkapcsol a váltó - tehermentesítve magát, így mikor indulásnál felengedjük a féket, a kúszónyomaték egy pillanattal később jön meg, nem azonnal, ez a normális (előbb összekapcsolja magát). Bár azonnal át lehet lépni a gázra, de akkor olyan kelletlen, személy szerint sárgánál már lelépek a fékről, megvárva, hogy összekapcsoljon, így kb. zöldre váltásnál már a gázt nyomom.

- "1,2,3" fokozatokat végigkapcsolni, remélem tudjuk, mit jelentenek, mikor érdemes használni...

- Sport mód: hangyányit jobb gázreakció, illetve jobban kiforgatja a motort (1-est így sem teljesen, de a 2-est pl. 6500-ig is /~120 km/h)

- Téli üzemmód: azt hiszem csak D-ben működik, és 2-esből indul. Sosem használtam, ha használjuk is, csak nagyon indokolt körülmények között, amúgy felejtsük el, csak árt!

Amúgy klassz cucc az automata, komfortos vele az utazás, ha jól tudom, nem is Opel termék (talán japán?), így elég megbízható is. Ha jól szuperál, bátran bele lehet ugrani, nem valószínű, hogy a következő 5-10.000 km alatt fog szétdőlni. Olajat én sűrűn cserélek, mivel a teljes töltetet nem lehet leengedni, illetve a szűrőt sem lehet cserélni!

Sziasztok.
Lecserélném szeretett Feliciámat egy Astra G-re. Az auto 1.8 as motorral szerelt 2001 év végi automata váltós 136000km van benne. Vezetett szervizkönyves törve nem volt. Mire figyeljek oda?

• Like 1
Megosztás:

Sziasztok.

Lecserélném szeretett Feliciámat egy Astra G-re. Az auto 1.8 as motorral szerelt 2001 év végi automata váltós 136000km van benne. Vezetett szervizkönyves törve nem volt. Mire figyeljek oda?

Automata váltó (akkor, ha tisztában vagy vele, hogy kell vezetni):

- Olajszint, olaj színe: érdemes ránézni, járó motor mellett kell.

- Finom gázpedálkezelés mellett gyorsítva gyakorlatilag rántás nélkül illene felkapcsolgatnia, csak a fordulatszámmérő árulkodhat a váltásról.

- Erősebb, határozottabb gázkezelés mellett sem szabadna csúsznia felváltáskor (vélhetően leginkább igénybevett: 2-esből 3-asba).

- Lassításkor folyamatosan kapcsolgatnia kell visszafelé, ezt talán szinte álló, kis sebességnél érezni is lehet, amúgy nem.

- Nem ragadhat be semmilyen fokozatban, ha odalépünk váltson vissza akár 1-et vagy 2-t is, ne várjunk DSG váltót, ez egy közepesen lusta, hagyományos automata váltó.

- Álló helyzetben D és R között kapcsolgatva sem szabad jelentős mértékű rántást tapasztalni, csak egy nagyon finomat.

- Lámpánál nem kapcsolgatjuk üresbe, csak a féken állunk! Álló helyzetben szétkapcsol a váltó - tehermentesítve magát, így mikor indulásnál felengedjük a féket, a kúszónyomaték egy pillanattal később jön meg, nem azonnal, ez a normális (előbb összekapcsolja magát). Bár azonnal át lehet lépni a gázra, de akkor olyan kelletlen, személy szerint sárgánál már lelépek a fékről, megvárva, hogy összekapcsoljon, így kb. zöldre váltásnál már a gázt nyomom.

- "1,2,3" fokozatokat végigkapcsolni, remélem tudjuk, mit jelentenek, mikor érdemes használni...

- Sport mód: hangyányit jobb gázreakció, illetve jobban kiforgatja a motort (1-est így sem teljesen, de a 2-est pl. 6500-ig is /~120 km/h)

- Téli üzemmód: azt hiszem csak D-ben működik, és 2-esből indul. Sosem használtam, ha használjuk is, csak nagyon indokolt körülmények között, amúgy felejtsük el, csak árt!

Amúgy klassz cucc az automata, komfortos vele az utazás, ha jól tudom, nem is Opel termék (talán japán?), így elég megbízható is. Ha jól szuperál, bátran bele lehet ugrani, nem valószínű, hogy a következő 5-10.000 km alatt fog szétdőlni. Olajat én sűrűn cserélek, mivel a teljes töltetet nem lehet leengedni, illetve a szűrőt sem lehet cserélni!

Annyival egészítenélek ki, hogy ha sokat kell várakozni a lámpánál(mert mondjuk ismered a lámpa váltási ütemét), akkor én nem állok a féken, hanem simán eltolom "N"-be. Valamint a sport, azaz "S", előzéskor jó, mert erős gázadáskor, mikor visszavált, nyomhatod neki, mert csak 4000-es fordultat felett vált el. A téli üzemmód pedig nem kettesből indul, hanem hármasból és csak jeges úton van értelme. Havason nem érzek különbséget a "D" és a téli fokozat között. A többivel egyetértek. :icon1: Az én váltóm nagyon simán vált minden fokozatba, még "R" és "D" közt is, nem ránt egy kicsit sem. Olajat én 10 000-renként cserélek benne. És valóban nagyon kényelmes használni én nagyon szeretem.

N_vtelen_00_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

N_vtelen_01_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

N_vtelen_02_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

N_vtelen_03_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

N_vtelen_04_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Módosítva : Probert
  • Like 1
Megosztás:

Sziasztok!

Még új vagyok a fórumon, de már az elején tanácsot szeretnék kérni tőletek :)

Van a családunknak egy 2000-es Opel Astra G-je, ami nélkülözi a riasztót. Mivel a fővárosban élek, és talán a közeljövőben már itt lenne a kocsi, szeretnénk bele riasztót tetetni. Megéri utólag szereltetni bele? Milyen költségekkel kalkulálhatok ezzel kapcsolatban?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.