medve75 Elküldve November24, 2013 Megoszt Elküldve November24, 2013 a 84 lovas verzióról tud valaki valamit,mi a különbség a 75 és a 84 lovas között?az milyen a kombi kasztnihoz?gondolom alkatrész esetleg olcsóbb egy kicsit Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomasz11 Elküldve November26, 2013 Megoszt Elküldve November26, 2013 Sziasztok! Két kocsi között kellene döntenem, de nem sikerül. http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_g/opel_astra_g_1.4_16v_classic_ii_klima_abs-7431664 http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_g/opel_astra_g_1.4_16v_classic_ii_family_mo-i.1.tul.gar.km.kituno-7239582 Mindkettő eléggé egybe van, szép állapotúak. Futómű nem kopog. Az első eleje volt törve, de szépen megcsinálták, szélvédőt cseréltek, új kipufogó van rajta, a motorja jól húz, kuplungja kicsit fent fog. A második twinport motoros amitől kicsit félek már, de az is jó húz, csendes, km érték kb valós lehet, ez kevésbé füstöl, a szívótoroknál kicsit olajos volt, bár próbálták lemosni, de ha igaz valami öreg bácsi vezette. Az ár nem döntő, mivel korban nem egyformák, szívem szerint a másodikat venném, de a motorja nekem ismeretlen, illetve több típushiba lehet. Szerintetek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kacsa7 Elküldve November26, 2013 Megoszt Elküldve November26, 2013 Sziasztok! Két kocsi között kellene döntenem, de nem sikerül. http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_g/opel_astra_g_1.4_16v_classic_ii_klima_abs-7431664 http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_g/opel_astra_g_1.4_16v_classic_ii_family_mo-i.1.tul.gar.km.kituno-7239582 Mindkettő eléggé egybe van, szép állapotúak. Futómű nem kopog. Az első eleje volt törve, de szépen megcsinálták, szélvédőt cseréltek, új kipufogó van rajta, a motorja jól húz, kuplungja kicsit fent fog. A második twinport motoros amitől kicsit félek már, de az is jó húz, csendes, km érték kb valós lehet, ez kevésbé füstöl, a szívótoroknál kicsit olajos volt, bár próbálták lemosni, de ha igaz valami öreg bácsi vezette. Az ár nem döntő, mivel korban nem egyformák, szívem szerint a másodikat venném, de a motorja nekem ismeretlen, illetve több típushiba lehet. Szerintetek? Szerintem mindkettő túlárazott, amellett h. szépen néznek ki. Én direkt twinportosat nézegettem, amikor tavaly vettem az enyémet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rozsav Elküldve November26, 2013 Megoszt Elküldve November26, 2013 Sziasztok! Két kocsi között kellene döntenem, de nem sikerül. http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_g/opel_astra_g_1.4_16v_classic_ii_klima_abs-7431664 http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_g/opel_astra_g_1.4_16v_classic_ii_family_mo-i.1.tul.gar.km.kituno-7239582 Mindkettő eléggé egybe van, szép állapotúak. Futómű nem kopog. Az első eleje volt törve, de szépen megcsinálták, szélvédőt cseréltek, új kipufogó van rajta, a motorja jól húz, kuplungja kicsit fent fog. A második twinport motoros amitől kicsit félek már, de az is jó húz, csendes, km érték kb valós lehet, ez kevésbé füstöl, a szívótoroknál kicsit olajos volt, bár próbálták lemosni, de ha igaz valami öreg bácsi vezette. Az ár nem döntő, mivel korban nem egyformák, szívem szerint a másodikat venném, de a motorja nekem ismeretlen, illetve több típushiba lehet. Szerintetek? "...motorja nekem ismeretlen..." majd megismerkedtek :icon1: "...több típushiba lehet..." mire gondolsz konkrétan? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomasz11 Elküldve November26, 2013 Megoszt Elküldve November26, 2013 "...motorja nekem ismeretlen..." majd megismerkedtek :icon1: "...több típushiba lehet..." mire gondolsz konkrétan? Vezérműtengely lefogató csavar, olajnyomás gomba átszakadás, vízpumpa vízcsőcsonk törés. Ezeket írják legalábbis. Bár tudom ezek mind megelőzhetőek. Egyenlőre úgy néz ki a másodikat fogjuk átvizsgáltatni és ha nincs komoly baj( pl gyűrűzni kell) akkor annál maradunk. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nemeth_laca Elküldve November26, 2013 Megoszt Elküldve November26, 2013 Sziasztok! Két kocsi között kellene döntenem, de nem sikerül. http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_g/opel_astra_g_1.4_16v_classic_ii_klima_abs-7431664 http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_g/opel_astra_g_1.4_16v_classic_ii_family_mo-i.1.tul.gar.km.kituno-7239582 Mindkettő eléggé egybe van, szép állapotúak. Futómű nem kopog. Az első eleje volt törve, de szépen megcsinálták, szélvédőt cseréltek, új kipufogó van rajta, a motorja jól húz, kuplungja kicsit fent fog. A második twinport motoros amitől kicsit félek már, de az is jó húz, csendes, km érték kb valós lehet, ez kevésbé füstöl, a szívótoroknál kicsit olajos volt, bár próbálták lemosni, de ha igaz valami öreg bácsi vezette. Az ár nem döntő, mivel korban nem egyformák, szívem szerint a másodikat venném, de a motorja nekem ismeretlen, illetve több típushiba lehet. Szerintetek? Szeva! A twinport-on a volkswagen dísztárcsa nagyon csácsi! :D A citycar-os verdán a dudagomb már javítva volt, de mondjuk ez egyáltalán nem gond szerintem. Viszont a citycar-os srácok korrektek, én is tőlük vettem az én verdámat és semmi rejtett hibája nem volt. A bal hátulja javítva volt, mert egyszer utólérték, de szépen ki lett javítva és el sem tagadták előlem! :) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
rozsav Elküldve November26, 2013 Megoszt Elküldve November26, 2013 Vezérműtengely lefogató csavar, olajnyomás gomba átszakadás, vízpumpa vízcsőcsonk törés. Ezeket írják legalábbis. Bár tudom ezek mind megelőzhetőek. Egyenlőre úgy néz ki a másodikat fogjuk átvizsgáltatni és ha nincs komoly baj( pl gyűrűzni kell) akkor annál maradunk. ezek a "hibák" egy óra munkával, s kevés pénzből megelőzhetőek, mint írtad is...ha egyébként egyben van az autó, nem fogod megbánni. főleg, ha nem vársz többet tőle, mint egy 1.4-es motortól...fogyasztása nagyon baráti, de hát tapasztalhattad már...legyen szerencséd vele :icon1: 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve November26, 2013 Megoszt Elküldve November26, 2013 Sziasztok! Két kocsi között kellene döntenem, de nem sikerül. http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_g/opel_astra_g_1.4_16v_classic_ii_klima_abs-7431664 http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_g/opel_astra_g_1.4_16v_classic_ii_family_mo-i.1.tul.gar.km.kituno-7239582 Mindkettő eléggé egybe van, szép állapotúak. Futómű nem kopog. Az első eleje volt törve, de szépen megcsinálták, szélvédőt cseréltek, új kipufogó van rajta, a motorja jól húz, kuplungja kicsit fent fog. A második twinport motoros amitől kicsit félek már, de az is jó húz, csendes, km érték kb valós lehet, ez kevésbé füstöl, a szívótoroknál kicsit olajos volt, bár próbálták lemosni, de ha igaz valami öreg bácsi vezette. Az ár nem döntő, mivel korban nem egyformák, szívem szerint a másodikat venném, de a motorja nekem ismeretlen, illetve több típushiba lehet. Szerintetek? Én nem szaporítanám a szót: második. Az elsőn nem csak a dudagomb nem gyári. Elvileg ennyi km alatt nem szokott szétmenni annyira hogy cserés legyen... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve November26, 2013 Megoszt Elküldve November26, 2013 Az elsőn nem csak a dudagomb nem gyári. Elvileg ennyi km alatt nem szokott szétmenni annyira hogy cserés legyen...Az attól függ honnan van az autó. Ezen nem látszik a származása, de az enyém pl. olasz volt, és 97e km-rel (volt szervizkönyve, szóval igazoltan ennyi) már javított dudagombbal vettem, bár mondjuk az olaszok szeretnek dudálni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
retfirD Elküldve November26, 2013 Megoszt Elküldve November26, 2013 Sziasztok! Két kocsi között kellene döntenem, de nem sikerül. http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_g/opel_astra_g_1.4_16v_classic_ii_klima_abs-7431664 http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_g/opel_astra_g_1.4_16v_classic_ii_family_mo-i.1.tul.gar.km.kituno-7239582 Mindkettő eléggé egybe van, szép állapotúak. Futómű nem kopog. Az első eleje volt törve, de szépen megcsinálták, szélvédőt cseréltek, új kipufogó van rajta, a motorja jól húz, kuplungja kicsit fent fog. A második twinport motoros amitől kicsit félek már, de az is jó húz, csendes, km érték kb valós lehet, ez kevésbé füstöl, a szívótoroknál kicsit olajos volt, bár próbálták lemosni, de ha igaz valami öreg bácsi vezette. Az ár nem döntő, mivel korban nem egyformák, szívem szerint a másodikat venném, de a motorja nekem ismeretlen, illetve több típushiba lehet. Szerintetek? Mindkettő túl drága, ráadásul az újabb vagy nem twinport motoros, vagy elírták a hengerűrtartalmat. 1388 köbcenti a Z14XE motorkódú változat, ami nem rossz, csak többet eszik átlag kb. 1 literrel, és szíjas motor. A twinport Z14XEP motorkódú változat láncos motor, és 1364 köbcenti a hengerűrtartalma - felirat könnyedén rakható a nem twinportra is, egyes kereskedőkből simán kinézem... A kép alapján viszont lehet Z14XEP, másképp néz ki, mint az enyém. :icon1: Ha mindenképp ennél maradsz, akkor azért csekkold le alaposan, illetve alkudj szemtelenül (legalább 2 kilót), mert ezektől jóval olcsóbban is találhatsz még jobbat is. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomasz11 Elküldve November27, 2013 Megoszt Elküldve November27, 2013 Mindkettő túl drága, ráadásul az újabb vagy nem twinport motoros, vagy elírták a hengerűrtartalmat. 1388 köbcenti a Z14XE motorkódú változat, ami nem rossz, csak többet eszik átlag kb. 1 literrel, és szíjas motor. A twinport Z14XEP motorkódú változat láncos motor, és 1364 köbcenti a hengerűrtartalma - felirat könnyedén rakható a nem twinportra is, egyes kereskedőkből simán kinézem... A kép alapján viszont lehet Z14XEP, másképp néz ki, mint az enyém. :icon1: Ha mindenképp ennél maradsz, akkor azért csekkold le alaposan, illetve alkudj szemtelenül (legalább 2 kilót), mert ezektől jóval olcsóbban is találhatsz még jobbat is. Köszönöm mindenkinek a tanácsokat és véleményeket. Valóban elírták a hirdetésben. Ma visszük a másodikat átnézetni, ha nincs huncutság akkor marad. Sajnos az áron eddig csak 50-et sikerült alkudni, de nem is tudtunk eddig mibe belekötni igazán. Meglátjuk! :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomasz11 Elküldve November27, 2013 Megoszt Elküldve November27, 2013 Szeva! A twinport-on a volkswagen dísztárcsa nagyon csácsi! :D A citycar-os verdán a dudagomb már javítva volt, de mondjuk ez egyáltalán nem gond szerintem. Viszont a citycar-os srácok korrektek, én is tőlük vettem az én verdámat és semmi rejtett hibája nem volt. A bal hátulja javítva volt, mert egyszer utólérték, de szépen ki lett javítva és el sem tagadták előlem! :) Tényleg normálisak, biztosan nem csalódnánk azzal sem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve November27, 2013 Megoszt Elküldve November27, 2013 Köszönöm mindenkinek a tanácsokat és véleményeket. Valóban elírták a hirdetésben. Ma visszük a másodikat átnézetni, ha nincs huncutság akkor marad. Sajnos az áron eddig csak 50-et sikerült alkudni, de nem is tudtunk eddig mibe belekötni igazán. Meglátjuk! :icon1: Sok sikert, jó szerencsét! Azért halkan megjegyezném, ha nem szerelemből nézegetsz G-t, akkor 1,3 millióért már H generáció is akad azért. Én F-ből ültem át G-be (igazi szerelem volt az F, 13 évig használtam), és bár elégedett voltam az F-el, de lássuk be egy más világ a G. Ha min. ekkora a differencia a G és H széria közt, akkor az már egy más dimenzió. Én mindenképpen ott keresgélnék... De ez persze csak az én személyes véleményem/meglátásom... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Probert Elküldve November27, 2013 Megoszt Elküldve November27, 2013 Sok sikert, jó szerencsét! Azért halkan megjegyezném, ha nem szerelemből nézegetsz G-t, akkor 1,3 millióért már H generáció is akad azért. Én F-ből ültem át G-be (igazi szerelem volt az F, 13 évig használtam), és bár elégedett voltam az F-el, de lássuk be egy más világ a G. Ha min. ekkora a differencia a G és H széria közt, akkor az már egy más dimenzió. Én mindenképpen ott keresgélnék... De ez persze csak az én személyes véleményem/meglátásom... A G-nek szebb a műszerfala, mint a H-nak. Szerintem. :icon1: A H-nak sok a sima, kopogós műanyag, pl a középkonzol. A külseje viszont a H-nak szebb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mihalyvig Elküldve November27, 2013 Megoszt Elküldve November27, 2013 üdv nektek. Valaki tud nekem adni egy használható adásvételi mintát? Tudom hogy a net tele van, de mivel nem értek hozzá, kellene valaki megbízható embertől olyan ami tuti jó. Köszönöm előre is Link to comment Megosztás: More sharing options...
beghyn Elküldve November27, 2013 Megoszt Elküldve November27, 2013 üdv nektek. Valaki tud nekem adni egy használható adásvételi mintát? Tudom hogy a net tele van, de mivel nem értek hozzá, kellene valaki megbízható embertől olyan ami tuti jó. Köszönöm előre is http://mf.index.hu//totalcar/szerzodesek/adasveteli.pdf Ezt elfogadják minden okmányirodában. Ha zavar a logó, keress egy ugyanilyen tartalmú szerződést. Ajánlott 4 példányban. 1 eladónak, 1 vevőnek, 1-1 az okmányirodának az eladó és a vevő részéről is. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve November27, 2013 Megoszt Elküldve November27, 2013 A G-nek szebb a műszerfala, mint a H-nak. Szerintem. :icon1: A H-nak sok a sima, kopogós műanyag, pl a középkonzol. A külseje viszont a H-nak szebb. Szerintem nagyon relatív az esztétikai megítélés, kinek mi tetszik jobban... :icon1: Szerintem a H nagyon is rendben van, ráadásul lényegesen újabb konstrukció/műszaki tartalom. Nagy a különbség a két modell közt, nincs sok értelme összevetni. Olyan lenne mintha a J-t a H-val akarnánk összevetni. A J is egy más univerzum és ez így is van rendben, ez lenne elvégre a cél, ez a fejlődés. A H komolyabb autó azért... Véleményem szerint... ;) üdv nektek. Valaki tud nekem adni egy használható adásvételi mintát? Tudom hogy a net tele van, de mivel nem értek hozzá, kellene valaki megbízható embertől olyan ami tuti jó. Köszönöm előre is A totalcar.hu oldaláról letölthető egy több oldalas példány, október közepén elfogadták tőlem/tőlünk gond nélkül (két különböző/más megyéjű ocsmányirodában)... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
mihalyvig Elküldve November27, 2013 Megoszt Elküldve November27, 2013 volt motorcsere is... papír (azt hiszem számla) van valahol... remélem a törzskönyv is :D láma kérdés: a motorszám a motoron hol van? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve November27, 2013 Megoszt Elküldve November27, 2013 üdv nektek. Valaki tud nekem adni egy használható adásvételi mintát? Tudom hogy a net tele van, de mivel nem értek hozzá, kellene valaki megbízható embertől olyan ami tuti jó. Köszönöm előre is Nekem csak az indígós 4 vagy 5 példányosat (pontosan nem tudom mennyi volt alatta) fogatdták el az ocsmányirodában. A többier azt mondták hogy nem jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szkszaby Elküldve November27, 2013 Megoszt Elküldve November27, 2013 Nekem csak az indígós 4 vagy 5 példányosat (pontosan nem tudom mennyi volt alatta) fogatdták el az ocsmányirodában. A többier azt mondták hogy nem jó. A totalcaros jo, tapasztalatbol irom.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomasz11 Elküldve November27, 2013 Megoszt Elküldve November27, 2013 Sok sikert, jó szerencsét! Azért halkan megjegyezném, ha nem szerelemből nézegetsz G-t, akkor 1,3 millióért már H generáció is akad azért. Én F-ből ültem át G-be (igazi szerelem volt az F, 13 évig használtam), és bár elégedett voltam az F-el, de lássuk be egy más világ a G. Ha min. ekkora a differencia a G és H széria közt, akkor az már egy más dimenzió. Én mindenképpen ott keresgélnék... De ez persze csak az én személyes véleményem/meglátásom... Nekem is jobban tetszik a H, de nehéz találni belőle normálisat 1,3-1,5 környékén. Itt még lehet nem meséltem, de röviden elmondom hogy kb. másfél hónapja pórul jártunk egy kombi H-val, az ország másik végéig mentünk érte és sajnos kiderült mikor hazahoztuk hogy a motort generálozni kellett volna. Ment vissza az eladónak. Nem szerettünk volna megint messzire menni egy autóért, arra a célra amire nekünk kell a G is tökéletes és ezt tudtunk találni Nyíregy-en. Amúgy megvettük a másodikat végül. Átvizsgáltattuk, gyakorlatilag nem tudtunk belekötni semmibe. Úgyhogy ismét G Astra tulajdonos lettem. :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve November27, 2013 Megoszt Elküldve November27, 2013 Sok sikert, jó szerencsét! Azért halkan megjegyezném, ha nem szerelemből nézegetsz G-t, akkor 1,3 millióért már H generáció is akad azért. Én F-ből ültem át G-be (igazi szerelem volt az F, 13 évig használtam), és bár elégedett voltam az F-el, de lássuk be egy más világ a G. Ha min. ekkora a differencia a G és H széria közt, akkor az már egy más dimenzió. Én mindenképpen ott keresgélnék... De ez persze csak az én személyes véleményem/meglátásom... Nekem erről az a véleményem, hogy érdemesebb a kifutó szériából a jobbakat megnézni, mint a köv. generációból a legolcsóbbakat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve November27, 2013 Megoszt Elküldve November27, 2013 Itt még lehet nem meséltem, de röviden elmondom hogy kb. másfél hónapja pórul jártunk egy kombi H-val, az ország másik végéig mentünk érte és sajnos kiderült mikor hazahoztuk hogy a motort generálozni kellett volna. Ilyesmibe sajnos bele lehet futni a használt autó piacon, bármelyik márka, típus esetében. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kacsa7 Elküldve November27, 2013 Megoszt Elküldve November27, 2013 Szerintem nagyon relatív az esztétikai megítélés, kinek mi tetszik jobban... :icon1: Szerintem a H nagyon is rendben van, ráadásul lényegesen újabb konstrukció/műszaki tartalom. Nagy a különbség a két modell közt, nincs sok értelme összevetni. Olyan lenne mintha a J-t a H-val akarnánk összevetni. A J is egy más univerzum és ez így is van rendben, ez lenne elvégre a cél, ez a fejlődés. A H komolyabb autó azért... Véleményem szerint... ;) A totalcar.hu oldaláról letölthető egy több oldalas példány, október közepén elfogadták tőlem/tőlünk gond nélkül (két különböző/más megyéjű ocsmányirodában)... Hát ízlés kérdése. Nekem személy szerint az összes kopogós műanyagos autó, legyen az H Astra, Mondeo, Golf, egy csomó Skoda műszerfala visszataszító. G Astránál ha nem is bőr, legalább olyan hatású. Amellett, hogy az autó műszerfala amúgy szintén ódivatú. Másrészt azért a H-ra azt mondani, hogy sokkal újabb konstrukció, számomra merészen hangzik. Pl. az 1.4-es twinportos motor kb. pont ugyanaz mint a G-ben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve November27, 2013 Megoszt Elküldve November27, 2013 Hát ízlés kérdése. Nekem személy szerint az összes kopogós műanyagos autó, legyen az H Astra, Mondeo, Golf, egy csomó Skoda műszerfala visszataszító. G Astránál ha nem is bőr, legalább olyan hatású. Amellett, hogy az autó műszerfala amúgy szintén ódivatú. Másrészt azért a H-ra azt mondani, hogy sokkal újabb konstrukció, számomra merészen hangzik. Pl. az 1.4-es twinportos motor kb. pont ugyanaz mint a G-ben. Ezzel én is hasonlóképpen vagyok. Ki nem állhatom azt a műszerfalat, ami törölgetéskor szabályosan lereszeli a viledámat, a H Astráé pedig ilyen. És olyan plüsskárpitot sem láttam még a H-ban, ami 220 ezer km. után újszerű állapotú. Az enyém ilyen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts