Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

ASTRA G-t vennék, érdeklődök, tanácsot kérek

spuri

Recommended Posts

Üdv mindenkinek!

Leendő Astra G tulajdonosként szeretném a tanácsotokat kérni. Az 1.4 16v benzines ferdehátút néztem ki mindennapi, főként városi használatra, a vásárlással és a felhozatallal kapcsolatban lenne kérdésem.

1200000 és 1500000 közötti összegből szeretnék minél újabb, szebb, jobb Astrát kihozni a következő néhány hónapban. Ebben az árkategóriában kb. 2006 körüli, 60000-130000km-t futott autókat találtam, zavaróan nagy a szórás. Főleg kereskedők kínálatát találtam a legtöbb oldalon, akikben nem feltétlenül bízom. :D

Szerintetek milyen futásteljesítményű/korú Astra lenne reális ezért az összegért?

Ismertek-e megbízható kereskedőt (vagy már a kérés is naiv)? :lol:

Létezik-e olyan fórum, ahol magánemberek hirdetéseit is megtalálhatja az ember?

Van-e tapasztalatotok a G2 garanci'val kapcsolatban?

Megosztás:

Üdv mindenkinek!

Leendő Astra G tulajdonosként szeretném a tanácsotokat kérni. Az 1.4 16v benzines ferdehátút néztem ki mindennapi, főként városi használatra, a vásárlással és a felhozatallal kapcsolatban lenne kérdésem.

1200000 és 1500000 közötti összegből szeretnék minél újabb, szebb, jobb Astrát kihozni a következő néhány hónapban. Ebben az árkategóriában kb. 2006 körüli, 60000-130000km-t futott autókat találtam, zavaróan nagy a szórás. Főleg kereskedők kínálatát találtam a legtöbb oldalon, akikben nem feltétlenül bízom. :D

Szerintetek milyen futásteljesítményű/korú Astra lenne reális ezért az összegért? Rossz hozzáállás :lol: Jó műszaki állapotú autót vegyél, ne futásteljesítményt!

Ismertek-e megbízható kereskedőt (vagy már a kérés is naiv)? :) Dublinban? :D

Létezik-e olyan fórum, ahol magánemberek hirdetéseit is megtalálhatja az ember? Pl.: hasznaltauto.hu, mobile24.hu

Van-e tapasztalatotok a G2 garanci'val kapcsolatban?

Megosztás:

"Ismertek-e megbízható kereskedőt (vagy már a kérés is naiv)? Dublinban? "

Nem, köszönöm, jó lesz Budapesten is. :D Nemsokára hazaköltözöm, a jobbkormányos ott kényelmetlen lenne.

Majd akkor érdeklődj! Vannak itt olyanok, akik korrektül "megszakértik" a kiszemeltet és akkor meg szinte tök mindegy hol veszed.

Megosztás:

A nagy szorást én is észrevettem.

Sok kocsi fent van, de nem feltétlenül akarják eladni, sokan úgy vannak vele, hogy akkor adja, ha megadják az árát.

Hogy mi a reális jó kérdés, megfelelő karbantartás mellett, egy 100 000 et és egy 150 000 et futott autó esetén nem igazán van különbség, szerintem ne a kilométer számlálót nézd, hanem az állapotot.

Eme fórumnál az Astra G ét 2004-ig írja.

Ha 2006 - osat néztél, az nem H már ?

Ha annyít szánsz rá, amit írtál, lehet érdemesebb lenne egy szinttel feljebb keresned, vagy ha a G astra a cél, akkor sporolj a vételáron <_<

1.6 os változat nem jó ?, hogy direkten 1.4 est keresel ?

Márkakereskedés (szalon), vagy a hivatalos használt márkakereskedés esetében nagy esélyel nincs pörgetve a km óra, persze ha 1 tulajtól veszik be

Ezek sokszzor drágábbak az egyéb helyen lévőktől (Vajon miért? )

Az általad is említett használtuató a legismertebb portál, magán hirdetések is találhatóak rajta bőven.

Más:

A 1999-ben ill. a 2003 ban gyárott Astra G esetében van különbség a műszaki tartalomban ?

Üdv mindenkinek!
Megosztás:

Más:

A 1999-ben ill. a 2003 ban gyárott Astra G esetében van különbség a műszaki tartalomban ?

Van igen. A dátumot nem tudom pontosan, de az eslő X-es motorkódúak, bovdenesek, utána pedig Z kódúak, elektromos gázpedállal.

Van eltérés a műszeregységben is, kinézetben. És az első Astráknál a csomagtér felirat is máshogy volt.

Eleinte bal oldalt volt hogy Opel, jobboson, hogy Astra + motor. Utána már balon volt az Astra, jobbon a motor.

A motorban nyilván más is eltér, nem csak a gázpedál. De majd aki jobban ért hozzá, mondd részleteket is.

Megosztás:

Más:

Van! Pl az 1.4-es g astrának 3 generációja van motor szempontjából:

'98-'01 x14xe

'01-'04 z14xe

'04- z14xep

És még ugyanazon motorkódon belül is előfordulhatnak különbségek!

Gondolom más méretű motoroknál is van szórás.

Megosztás:

A nagy szorást én is észrevettem.

Sok kocsi fent van, de nem feltétlenül akarják eladni, sokan úgy vannak vele, hogy akkor adja, ha megadják az árát.

Hogy mi a reális jó kérdés, megfelelő karbantartás mellett, egy 100 000 et és egy 150 000 et futott autó esetén nem igazán van különbség, szerintem ne a kilométer számlálót nézd, hanem az állapotot.

Eme fórumnál az Astra G ét 2004-ig írja.

Ha 2006 - osat néztél, az nem H már ?

Ha annyít szánsz rá, amit írtál, lehet érdemesebb lenne egy szinttel feljebb keresned, vagy ha a G astra a cél, akkor sporolj a vételáron <_<

1.6 os változat nem jó ?, hogy direkten 1.4 est keresel ?

Márkakereskedés (szalon), vagy a hivatalos használt márkakereskedés esetében nagy esélyel nincs pörgetve a km óra, persze ha 1 tulajtól veszik be

Ezek sokszzor drágábbak az egyéb helyen lévőktől (Vajon miért? )

Az általad is említett használtuató a legismertebb portál, magán hirdetések is találhatóak rajta bőven.

Más:

2004 után Classic II néven futott

Megosztás:

Nem is kicsit.

Koppintanak?? <_<

Képet vedd ki az idézetből! :P

Dehogy koppintanak!Most engem szívattok vagy tényleg nem tudtátok/ismertétek? :angry:

A General Motorshoz tartozik az Opel is meg a Cadillac is(sőt a Buick és Pontiac)meg a

Chevrolet .Így lehetősége van az egyes típusokat a másik földrészen, kicsit átcimkézve

árusítani,így fejlesztési költséget takarítva meg!

Például a mi Astránkat amerikában asszem Buick Astra néven árulják!

buick_astra.jpg

Megosztás:

Képet vedd ki az idézetből! :angry:

Dehogy koppintanak!Most engem szívattok vagy tényleg nem tudtátok/ismertétek? <_<

A General Motorshoz tartozik az Opel is meg a Cadillac is(sőt a Buick és Pontiac)meg a

Chevrolet .Így lehetősége van az egyes típusokat a másik földrészen, kicsit átcimkézve

árusítani,így fejlesztési költséget takarítva meg!

Például a mi Astránkat amerikában asszem Buick Astra néven árulják!

buick_astra.jpg

..Nagy-Britannia: Vauxhall Astra, Ausztrália: Holden Astra.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.