Korzika Elküldve Március6, 2011 Megoszt Elküldve Március6, 2011 Na megint itt vagyok... :D Szóval arra lennék kíváncsi, hogy van-e itt közületek akinek '98-'99-es a járműve? Mennyire rozsdásodnak ezek a példányok? Úgy olvastam itt nemrégiben, hogy a G Astrák már annyira nem rozsdásodnak mint az F. 99-es,1,6-os Belga gyártmány ,nem rozsdás- pedig egy helyen a hátsó sárvédőív meg is van picit horpadva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Március6, 2011 Megoszt Elküldve Március6, 2011 99-es,1,6-os Belga gyártmány ,nem rozsdás- pedig egy helyen a hátsó sárvédőív meg is van picit horpadva. 1 pont a G-nek... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Március6, 2011 Megoszt Elküldve Március6, 2011 1 pont a G-nek... :D Van ott több is :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
fodorb Elküldve Március6, 2011 Megoszt Elküldve Március6, 2011 Azt nem tudom,hogy a váltóolaj színéből mire lehet következtetni, Ha nem élénk piros a váltó olaj színe (úgy tudom, hogy az ATF szine piros), hanem közel van a szürkéhez esetleg még piszkosabb akkor az a váltó már keh es. Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Március8, 2011 Megoszt Elküldve Március8, 2011 Na megint itt vagyok... :D Szóval arra lennék kíváncsi, hogy van-e itt közületek akinek '98-'99-es a járműve? Mennyire rozsdásodnak ezek a példányok? Úgy olvastam itt nemrégiben, hogy a G Astrák már annyira nem rozsdásodnak mint az F. Szóval ha nem látni egy példányon a rozsdásodás jeleit, akkor vagy tényleg jó, vagy meg lett csinálva rendesen, ugye? Mert ezek az évjáratú gépek olyan 6-800ezerért vannak, legalábbis ennyiért hirdetik őket. Ezek azért ha normálisan karban vannak tartva akkor olyan nagy baj nem lehet velük, ugye? Nézegetem az ilyen 12-13 éves vasakat és hát egyre arra felé kezd dőlni a mérleg, esetleg a hasonló korú Vectrák felé. Csak hát azokhoz ugye drágábbak az alaktrészek. Ja és persze csak benzinest néznék. Nna, erre mondjon a nép valami okosat- egyáltalán mennyire voltam érthető...? :lol: Öcsémnek 98-as G Caravanja van. Nem kifejezetten megkímélt példány, látszik az utastéren. De nem rohad. A B Vectrák szépek, de ha úgy döntesz, csak faceliftest válassz. 99-második félévtől, a krómszegélyes hűtőmaszkos. De azokból is láttam rozsdásat... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Március8, 2011 Megoszt Elküldve Március8, 2011 Öcsémnek 98-as G Caravanja van. Nem kifejezetten megkímélt példány, látszik az utastéren. De nem rohad. A B Vectrák szépek, de ha úgy döntesz, csak faceliftest válassz. 99-második félévtől, a krómszegélyes hűtőmaszkos. De azokból is láttam rozsdásat... Köcce! :lol: B2-es az, ami rokoné és az jönne a házhoz elvileg- de még van kb. 2hónap, míg kiderül mi is lesz. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Március8, 2011 Megoszt Elküldve Március8, 2011 Köcce! :D B2-es az, ami rokoné és az jönne a házhoz elvileg- de még van kb. 2hónap, míg kiderül mi is lesz. :lol: Astra G 2001-es elején kőfelverődés helyén kb 2 kis rozsdapötty és ennyi!Vectra,igaz B1 és 96',de sárvédőív,küszöb,egyre jobban! Ebből a szempontból,szó szerint 2 pötty a G-nek! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Március8, 2011 Megoszt Elküldve Március8, 2011 Köcce! :D B2-es az, ami rokoné és az jönne a házhoz elvileg- de még van kb. 2hónap, míg kiderül mi is lesz. :D 2003-as G Astra, kavicsfelverődés és madárürülék több helyen, van ahol az alapozó is kilátszik/lejött, nincs rozsda, semmi. A hasán a futómű, bölcső az rozsdás. Szerintem jónak mondható összességében. Családban van egy 99-es B Vectra egy pötty nincs rajta sehol. Hibátlan. (54e km van benne + garázs) :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Március8, 2011 Megoszt Elküldve Március8, 2011 Mindenkinek aki a rozsda miatt aggódik: tudomásom szerint '95 óta az összes Opel mindkét oldalán galvanizált lemezből készül, ami azt jelenti hogy ezeken az autókon rozsda csak akkor fordulhat elő, ha valamelyik elemet sérülés érte, mert akkor megsérül az említett galvánréteg. Sérülés alatt értendő a lemezig ható kőfelverődés, karc vagy törés miatti javítás is. Szóval én emiatt nem aggódnék (nem véletlenül adtak a G Astrára is 12év átrozsdásodás elleni garanciát gyárilag), én ezt inkább egyfajta "állapotigazoló dolognak" fogom fel, azaz ha egy említett évjáratnál fiatalabb Opelnél mondjuk a küszöb rozsdás nagyobb felületen, akkor az szinte biztosan azt jelenti hogy az az autó bizony törve volt az adott helyen, akármit is mond a gazdája. A javítás sem számít, mert az utángyártott karosszériaelemek nincsenek galvanizálva, szóval hiába raknak fel új sárvédőt az egyik oldalra, akkor is hamarabb kezd majd el rozsdásodni mint a másik oldali gyári. Pont ezért törés esetén sokkal jobban megéri bontott gyári karosszériaelemet venni, mint utángyártott újat, feltéve ha találsz sérülésmenteset a megfelelő színben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Március8, 2011 Megoszt Elküldve Március8, 2011 Mindenkinek aki a rozsda miatt aggódik: tudomásom szerint '95 óta az összes Opel mindkét oldalán galvanizált lemezből készül, ami azt jelenti hogy ezeken az autókon rozsda csak akkor fordulhat elő, ha valamelyik elemet sérülés érte, mert akkor megsérül az említett galvánréteg. Sérülés alatt értendő a lemezig ható kőfelverődés, karc vagy törés miatti javítás is. Szóval én emiatt nem aggódnék (nem véletlenül adtak a G Astrára is 12év átrozsdásodás elleni garanciát gyárilag), én ezt inkább egyfajta "állapotigazoló dolognak" fogom fel, azaz ha egy említett évjáratnál fiatalabb Opelnél mondjuk a küszöb rozsdás nagyobb felületen, akkor az szinte biztosan azt jelenti hogy az az autó bizony törve volt az adott helyen, akármit is mond a gazdája. A javítás sem számít, mert az utángyártott karosszériaelemek nincsenek galvanizálva, szóval hiába raknak fel új sárvédőt az egyik oldalra, akkor is hamarabb kezd majd el rozsdásodni mint a másik oldali gyári. Pont ezért törés esetén sokkal jobban megéri bontott gyári karosszériaelemet venni, mint utángyártott újat, feltéve ha találsz sérülésmenteset a megfelelő színben. Azért hozzáteszem, hogy csodák nincsenek. Nekem is elkezdtek rügyezni a sárvédőíveim (főleg a jobb oldali), és a dolog belülről indult el (karosszériás topikban írtam róla). Ettől függetlenül általánosságban jónak ítélem a G-Astra rozsdavédelmét. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Március9, 2011 Megoszt Elküldve Március9, 2011 Szép automata G Astra. :D Csak azt nem értem miért 1,6 -nak hírdetik mikor szép nagy számmal rá van írva a hátára ,hogy :1,8!!!!!Ki nem mond igazat?Ki tévedett? Ki nem figyel?Aki eladná vagy aki kicserélte a hátulját? Vagy mi van?Bement a lucernásba és felpuffadt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
nundee Elküldve Március10, 2011 Megoszt Elküldve Március10, 2011 Szép automata G Astra. :) Csak azt nem értem miért 1,6 -nak hírdetik mikor szép nagy számmal rá van írva a hátára ,hogy :1,8!!!!!Ki nem mond igazat?Ki tévedett? Ki nem figyel?Aki eladná vagy aki kicserélte a hátulját? Vagy mi van?Bement a lucernásba és felpuffadt? :D :lol: :D Télleg szép ótó! Már "öreg" fejemmel el tudnék képzelni egy ótomatát és ez tényleg szép. A viccet félretéve, te (ti) meg vagy elégedve vele? Nem macerás a váltó? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Március10, 2011 Megoszt Elküldve Március10, 2011 :D :lol: :D Télleg szép ótó! Már "öreg" fejemmel el tudnék képzelni egy ótomatát és ez tényleg szép. A viccet félretéve, te (ti) meg vagy elégedve vele? Nem macerás a váltó? Maceráááás? :) Semmit nem kell csinálni,csak könyökölni az ablakban! Belököd előremenetbe és gurulsz Hegyeshalomtól Záhonyig !Ritka praktikus dolog és nem is lassab érezhetően,mint a kéziváltó,lámpánál például ugyanúgy jön el zöldnél,mint a többiek még sportfokozat nélkül is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Március11, 2011 Megoszt Elküldve Március11, 2011 Azt áruljátok már el nekem, hogy automatával milyen tartományban mozog a fordulatszám, tehát hol vált el? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Március11, 2011 Megoszt Elküldve Március11, 2011 Erre tudnátok mondani szépet és jót? Vasárnap megyek megnézni, a hölgy (tulaj) azt mondta, minden úgy van az autóval ahogy azt leírta. Nekem és asszonynak nagyon tetszik, már csak élőben kell látni... (bár nem ótómata... :D ) 1.8-as G Astra Link to comment Megosztás: More sharing options...
szkszaby Elküldve Március11, 2011 Megoszt Elküldve Március11, 2011 Erre tudnátok mondani szépet és jót? Vasárnap megyek megnézni, a hölgy (tulaj) azt mondta, minden úgy van az autóval ahogy azt leírta. Nekem és asszonynak nagyon tetszik, már csak élőben kell látni... (bár nem ótómata... :D ) 1.8-as G Astra Szép, meg kell nézni! Valósnak tűnik a 220e km! Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Március11, 2011 Megoszt Elküldve Március11, 2011 Erre tudnátok mondani szépet és jót? Vasárnap megyek megnézni, a hölgy (tulaj) azt mondta, minden úgy van az autóval ahogy azt leírta. Nekem és asszonynak nagyon tetszik, már csak élőben kell látni... (bár nem ótómata... :D ) 1.8-as G Astra Kicsit erőltetett a szöveg a nemdohányzó hölgytulajdonostól, de őszintének tűnik, és ami legfontosabb, az autó tényleg szépnek, gondozottnak néz ki. Az ár sem elborult. Megnézés után vételre ajánlható. Ráadásul az 1,8-as motort a klíma se fogja meg úgy, mint mondjuk egy 1,4-est. Hajrá! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Március11, 2011 Megoszt Elküldve Március11, 2011 Kicsit erőltetett a szöveg a nemdohányzó hölgytulajdonostól, de őszintének tűnik, és ami legfontosabb, az autó tényleg szépnek, gondozottnak néz ki. Az ár sem elborult. Megnézés után vételre ajánlható. Ráadásul az 1,8-as motort a klíma se fogja meg úgy, mint mondjuk egy 1,4-est. Hajrá! :lol: Beszéltem a nővel, korrektnek tűnt, remélem az is lesz személyesen is. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Március11, 2011 Megoszt Elküldve Március11, 2011 Erre tudnátok mondani szépet és jót? Vasárnap megyek megnézni, a hölgy (tulaj) azt mondta, minden úgy van az autóval ahogy azt leírta. Nekem és asszonynak nagyon tetszik, már csak élőben kell látni... (bár nem ótómata... :D ) 1.8-as G Astra Szép,jó! :lol: Az opelfórum ajánlásával! Akkor nem B2 Vectra lesz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Március11, 2011 Megoszt Elküldve Március11, 2011 (edited) Szép,jó! :lol: Az opelfórum ajánlásával! Akkor nem B2 Vectra lesz? Hát, még nem tudom...Ezt az Astrát néztük meg délután, egész szépen néz ki, de nincs benne ABS. Műszakit megcsinálná péntekre és az F-et is beszámolná 250-ért. Csak az az ABS lenne benne! Még nincs lefutva semmi, megy a keresés ezerrel... :D Igaz ez mellett szól még az is, hogy helyben van... Módosítva Március11, 2011 : zozor Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Március11, 2011 Megoszt Elküldve Március11, 2011 Ezek? Első Második Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Március11, 2011 Megoszt Elküldve Március11, 2011 Ezek? Első Második Szeva! A fehér kombi nekem nem tetszik, szerintem törött volt, a lökhárító árnyalata más, és az illesztések is gyanúsak. Az automata sedan szebbnek néz ki, de ha rám hallgatsz inkább 1.8-ast vegyél. Vagy nagyobbat... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gery Elküldve Március11, 2011 Megoszt Elküldve Március11, 2011 Ezek? Első Második A fehér kombi kormánya nem kicsit van megkopva. Ha abból indulok ki hogy az enyém 75ezernél újnak nézett ki, akkor az a 146 ezer km inkább 246 ezer. Link to comment Megosztás: More sharing options...
adorjant Elküldve Március11, 2011 Megoszt Elküldve Március11, 2011 Huh,szerintem mindhárom felejtős :D Fehér az kb olyan,mint amit a bontó helyett véletlenül az autópiacra tolták volna be... :) A bordó még csak-csak,de a km szokás szerint igencsak lefelé van kerekítve :lol: Az ABS nélküli se igazán tetszik,javított dudagombos... Akkor a mi Astránk mennyit ér? Eddig azt gondoltam,hogy 1M reális,és jó ár érte,de ezek tükrében... Inkább marad még pár évig :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
szkszaby Elküldve Március11, 2011 Megoszt Elküldve Március11, 2011 Ezek? Első Második Még mindig az 1.8-as a tutti igy képekről...szerintem Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts