adorjant Elküldve Augusztus8, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2008 Szerintem ha látják rajtad hogy komolyak a szándékaid akkor azért máshogy állnak hozzád. Lehet velük egyezkedni ,de olyan hu de nagy külömbség nem hiszem hogy lenne köztük. Vegyen mindenki opelt abbol is Classicot én csak mindenkinek ajánlani tudom nekem nagyon bejön. azért láttam 1-2 érdekes dolgot én is anno :lol: azért mert nem öltönyben hanem rövidnadrágba meg pólóba megyek autót nézni,akkor már kevesebb vagyok? :lol: :lol: mert volt ahol majdnem hogy be sem engedtek a kereskedésbe... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Amusing Elküldve Augusztus8, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2008 azért láttam 1-2 érdekes dolgot én is anno :lol: azért mert nem öltönyben hanem rövidnadrágba meg pólóba megyek autót nézni,akkor már kevesebb vagyok? :lol: :lol: mert volt ahol majdnem hogy be sem engedtek a kereskedésbe... bizony, ez így van :lol:, bár nem csak autó kereskedésbe, sok boltba betérve én érzem magam kellemetlenül, hogy bocsi, vásárolni szeretnék Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robz Elküldve Augusztus8, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2008 azért láttam 1-2 érdekes dolgot én is anno :lol: azért mert nem öltönyben hanem rövidnadrágba meg pólóba megyek autót nézni,akkor már kevesebb vagyok? :lol: :lol: mert volt ahol majdnem hogy be sem engedtek a kereskedésbe... És milyen fejet vágnak, ha kijelented, hogy ezt vinném csókolom, kp-ra, lehetőleg ma... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robz Elküldve Augusztus8, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2008 hát elég érdekes ez a lerakom elé a más olcsóbb ajánlatot, és adja annyiért. Nekem annó Shiller olcsóbbat ajánlott, mégis Ivanitsnál vettem, és nekem többet ért, hogy nem az ő ajánlatukkal menjek oda, hanem tudom mennyi volt ott és az árat is arra felé terelgettem. Szerintem ez sokkal szimpatikusabb, mint lerakni elé, hogy menj alá és itt veszem. Én nem lelkizek ilyeneken, pénzből élünk, és ugyanazt a vasat kapom mindkettőnél. Aki olcsóbban adja ugyanazt, nyert. Ennyi. (a kereskedők is tudják, hogy ez a trend, persze nem érdekük ezt erősíteni, tehát próbálkoznak) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szaby Elküldve Augusztus8, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2008 És milyen fejet vágnak, ha kijelented, hogy ezt vinném csókolom, kp-ra, lehetőleg ma... :lol: Szinte nem is teccik nekik. Mondjuk én csak 950et tettem be de már mondták hát nem olyan fontos ám elég lenne 20%is meg ilyenek. Ja és rövidnadrágban voltam.:lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Augusztus9, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2008 Szinte nem is teccik nekik. Mondjuk én csak 950et tettem be de már mondták hát nem olyan fontos ám elég lenne 20%is meg ilyenek. Ja és rövidnadrágban voltam. :lol: ...sőt olyan is előfordult egy OFF márkánál (Újpalotán), hogy azt mondták készpénzre nem eladó az autó! Link to comment Megosztás: More sharing options...
dionaea Elküldve Augusztus9, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2008 Vannak ellenpéldák faterom anno úgy foglalózta le az autót hogy nem volt nála pénz kocsiból kivette az aprókat, meg ami cash volt a pénztárcában kb 25 e ft bement azt mondta azt kérem, hitelre régi autó beszámításával. Nem érdekli hogy csinálják ugyanannyi legyen a törlesztő részlet. És 2 nappal később átvette az új autót. ezt 3 évente eljátsza. Nem jópofiznia kell a kereskedőnek, bár sok ember úgy vesz autót ahol jobban hízelegnek neki azt veszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tibi(1) Elküldve Augusztus9, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2008 Szerintem,manapság tudják a kereskedök is hogyha csak kp-re adnák az autot annyit bizti nem tudnának eladni mint hitelre. És a bankokkal biztos van valami jutalékos szerzödésük,mert valoban annak örülnek,jo sok helyen,ha 0 % induloval veszed,gondolom ezért a bank a kereskedést jutalmazza bizonyos összeggel..... Meg van mikor hirdetnek egy akciot kereskedésben,és apro betükkel oda van irva,hogy csak akkor érvényes az akcio ha minimum 1 milla hitelt felveszel,kp-ra nincs akcio...... Ez a mai világ...... Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Augusztus9, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2008 ...sőt olyan is előfordult egy OFF márkánál (Újpalotán), hogy azt mondták készpénzre nem eladó az autó! És Opelnél előfordult: 1: márkakereskedő: ha nem veszel fel hitelt (min 1 milla) akkor nem az akciós áron adjuk az autót (2,7milla), hanem 2.95milla. És érdekes ott az üzembehelyezés is 15e-el többe került......mint a 2-esnél 2: márkakereskedő: ha nem veszel fel hitelt akkor akciós áron adjuk, ha veszel fel minum 0.5 milla hitelt, akkor 2.6-ért a Tied, de adunk mind a 2 esetben téligumit+rádiót (és a felniket akciós áron megkaphatod, hiába nem veszel gumit -persze mert azt ajándékba adják-) Nincs közte különbség? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Augusztus9, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2008 ezt 3 évente eljátsza. 3 év alatt törleszti aztán ismét egy újat hitelre? Ennek mi értelme....?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Augusztus9, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2008 Nos, azt nem tudom, hogy az Opelnél hogyan megy, de más márkákéhoz hasonlóan működhet. Autó értékesítése hitelre: Hiteközvetítői jutalék címén a kiközvetített hitel összegétöl függően progresszíven emelkedő összeg üti a közvetítő - tipikusan az értékesítő cég - markát. Ez 5-14% is lehet, de némely "urban legend" többről szól a 8-10 millás hiteleknél. A lényeg, hogy a kiközvetített hitel után nagyobb a jutalék összege, mint amennyit az értékesített gépjármű után zsebelne be. Az előfordulhat, hogy adott típust, adott felszereltséggel az egyik kereskedő olcsóbban adja a másiknál. Mindössze az a kérdés, melyikükben van igazi kereskedői véna, azaz hogy a remélt jutalékból mekkora összegről hajlandó lemondani egy újabb ügyfél megszerzése érdekében, aki nagy valószínűséggel hozzá fogja visszavinni szervízelésre, stb-re a járművet. Bár se nem tisztességes, se nem etikus kereskedői magatartás ,de már-már érthető, ha némelyik elutasítja a készpénzes vásárlót. Fent leírtakból talán lehet sejteni az esetleges készpénzre történő vásárlásnál miért áll látszólag magasabb összeg a számlán. Igen, látszólag: tessék utánnaszámolni, hogy végülis mennyi a vételára egy hitelre vásárolt és a készpénzre vett bárminek!Autó értékesítése készpénzre: Így is lehet előnyösen vásárolni, csak meg kell találni azt a bizonyos "igazi kereskedőt, vagy az időpontot kell jól megválasztani. Ez pedig közvetlenül a pénzügyi év zárása előtti időszakra esik. Ilyenkor mindenki hajrázik, teker, hogy a tervezett/előírt eladási darabszámot hozza ill. minnél többet teljesítsen, mert így az eladott járművek jutalékán felül több csurran a ganerálimportőrtől, akár különleges kedvezmények, juttatások, "szakmai tanulmányutak" formájában. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Augusztus9, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2008 3 év alatt töleszti aztán ismét egy újat hitelre? Ennek mi értelme....?? Nem 3 éves futamidejü a hitele, hanem hosszabb! 3 évesen az autót még jó áron beszámítják az újba, és viszi tovább a hitelt az új autóra. Persze ehhez a hitelnyújtó és egyben tulajdonos pénzintézet beleegyezése is szükséges.Általánosságban elmondható, hogy egy 3 éves autó forgalmi értéke jóval kisebb, mint a fennálló hiteltartozás összege. Pl.: Egy 120 hónapos futamidőnél 36 hónap alatt még a kamatot, kezelési költséget, stb. sem csengeti ki a polgár. A vételárból pedig egy kanyit sem! Link to comment Megosztás: More sharing options...
dionaea Elküldve Augusztus9, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2008 3 év alatt töleszti aztán ismét egy újat hitelre? Ennek mi értelme....?? Az Ő elmondása szerint, hogy három évente új autóba ülhet, még mielőtt nagyon szervizbe kellene hordani. Igaz nem opelről beszélünk. Van benne ráció.Ezért van nekem 10 éves autóm?. és nem vennék újat sztem soha sőt hosszú futam időre se. Nem lesz soha autója de nem is akarja hogy legyen mert mire kifizet az ember egy autót addigra 3x széthullott Érvelései szerint. Az autókon meg nincs nagy haszon 5 millás autónál sokszor csak 50 e ft, ezért jó nekik a hitel mert ott azért a 10% szokott játszan,i és akkor még nem beszéltünk a cascoról és más biztosításról.Sok helyen meg a ddig nem kapják meg a jutalékot az értékesítők, míg pl a beszámított használtautót el nem adják. Ezért is szoktak kapkodni hónap végén. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Augusztus10, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2008 Nem 3 éves futamidejü a hitele, hanem hosszabb! 3 évesen az autót még jó áron beszámítják az újba, és viszi tovább a hitelt az új autóra. Persze ehhez a hitelnyújtó és egyben tulajdonos pénzintézet beleegyezése is szükséges.Általánosságban elmondható, hogy egy 3 éves autó forgalmi értéke jóval kisebb, mint a fennálló hiteltartozás összege. Pl.: Egy 120 hónapos futamidőnél 36 hónap alatt még a kamatot, kezelési költséget, stb. sem csengeti ki a polgár. A vételárból pedig egy kanyit sem! Ahogy elnézem ez is, mint minden ebben a világban a PÉNZ -ről szól, hogy valakik nagyon-nagyon jól járjanak ha kell a másik rovására is akár.... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Amusing Elküldve Augusztus12, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2008 bizony, mi is adun hitelt (igaz nem kocsit árulunk) de egyszer megkapod a teljes vételárat +7% jutalék a felvett hitelből Link to comment Megosztás: More sharing options...
ha4nz Elküldve Augusztus12, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2008 Anno nagyfater is így gondolkodott... Amikor megjött az értesítő a merkurtól akkor rohant befizetni egy új trabantra másnap meg ment a merkur telepre. kb 2-3 évet kellett várni mire megjött a kis trabi de addig is egy max 3 éves trabival járkált. Aztán majdnem eladta 3 évesen szinte mindíg az új autó árában. Csak kérdés hogy jó-e mindíg autóhitelt törleszteni, cserében a fenntartási költségek mindíg szinte nagyon alacsonyak, műszakira zöldkártyára alíg kell vinni az autót. Szervízbe meg soha. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Augusztus12, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2008 Anno nagyfater is így gondolkodott... Amikor megjött az értesítő a merkurtól akkor rohant befizetni egy új trabantra másnap meg ment a merkur telepre. kb 2-3 évet kellett várni mire megjött a kis trabi de addig is egy max 3 éves trabival járkált. Aztán majdnem eladta 3 évesen szinte mindíg az új autó árában. Csak kérdés hogy jó-e mindíg autóhitelt törleszteni, cserében a fenntartási költségek mindíg szinte nagyon alacsonyak, műszakira zöldkártyára alíg kell vinni az autót. Szervízbe meg soha. Itt van a kutya elásva! Nem csak hitel létezik. Példának okáért a lízinget is említhetném. Vannak dolgok amik hétköznapi embernek eszébe sem jutnának. Aki az ilyen dolgokra rá van kattanva, megfelelő jogi és gazdasági ismeretekkel, némi forgótőkével rendelkezik, az sokmindent megcsinál. Pénzt csinálni, megtakarítani csak csak pénzből lehet. Itt van az ún. szlovák rendszám ügy. Akárhogy görcsölnek a hatóságok, nem találnak fogást rajtuk! Minden tökéletesen legális, hiszen az eu-s és a magyar előírásoknak, szabályzásoknak megfelel, "csupán" a joghézagokat, kiskapukat használják ki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ha4nz Elküldve Augusztus12, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2008 Mi is ez a szlovák rendszám ügy? Erről nem hallottam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dionaea Elküldve Augusztus12, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2008 Én ismerek olyat aki ugyan ezt teszi csak amerikából hozat autót amerikai cégre amerikai rendszámmal. vannak trükkök sőt van olyan aki angol autóval jár kell ingyen van afentartása és jóval olcsóbban vette meg az autót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Augusztus12, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2008 Én ismerek olyat aki ugyan ezt teszi csak amerikából hozat autót amerikai cégre amerikai rendszámmal. vannak trükkök sőt van olyan aki angol autóval jár kell ingyen van afentartása és jóval olcsóbban vette meg az autót. Csak az angolnál van mostmár olyan kis gond (ha nem nézzük a jobb kormányt, bár van balos is), hogy eu tagként lekérhetik rendszám alapján a MOT és TAX befizetéseket, és akkor szivacs van, de én is ismerek ilyen emberkét. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Augusztus12, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2008 Mi is ez a szlovák rendszám ügy? Erről nem hallottam. Mindazoknak, akik búra alatt, befőttesüvegben, cipősdobozban vagy a külvilágtól egyébb jól elszigetelt közegben leledzenek! Itt találtok a témába vágó két értekezést: http://totalcar.hu/magazin/kozelet/alszlovakok/ http://totalcar.hu/magazin/kozelet/szlovrsz0807 És itt egy, ami a mikéntjéről ad tájékoztatást: http://szlovakrendszam.hu/ Többet máshol! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Augusztus21, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus21, 2008 Sziasztok! Érdeklődnék: szeretnék egy G Astra Caravánt venni, és nem tudom, milyen motorral érdemes venni: családos autónak kellene, 2 kisgyermekkel az élen. Szóval mit tanácsoltok, 1.7 D-t, vagy 1.6 benzin/benzin-gázost érdemes? Nem vagyok egy világjáró, kb. 8-9000 km-et megyek évente. Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Augusztus21, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus21, 2008 Sziasztok! Érdeklődnék: szeretnék egy G Astra Caravánt venni, és nem tudom, milyen motorral érdemes venni: családos autónak kellene, 2 kisgyermekkel az élen. Szóval mit tanácsoltok, 1.7 D-t, vagy 1.6 benzin/benzin-gázost érdemes? Nem vagyok egy világjáró, kb. 8-9000 km-et megyek évente. Köszönöm! Neked egy 1.4 Twinport-os bőven elég lene. Dieselt lehetőleg CDTI-ben kéne venni, de ilyen éves futásteljesítmény mellett nem érdemes. Gázosnak a "normál" méretű gáztartálya - tehát nem pótkeréktartály - olyan sok helyet vesz el, hogy alig marad hely a család motyójának. A kistartályos sok város, rövid vidékre ajánlható, különben a gázkúton éled le az életed :lol: Ja és csak defektjavítód lesz nem pótkereked!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Augusztus21, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus21, 2008 Gázosnak a "normál" méretű gáztartálya - tehát nem pótkeréktartály - olyan sok helyet vesz el, hogy alig marad hely a család motyójának. A kistartályos sok város, rövid vidékre ajánlható, különben a gázkúton éled le az életed :lol: Ja és csak defektjavítód lesz nem pótkereked!! A nagy tartállyal ráadásul oda a csomagtérbővítési lehetőség... Megkockáztatom amúgy hogy ilyen futásteljesítménynél egy 1.4-es autó esetén a gázszett sem éri meg, túl sokára térülne meg. Az 1.4 benzinből sem fogyaszt olyan sokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabesz76 Elküldve Augusztus21, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus21, 2008 Most már merem én is ajánlani az 1.4-et :lol: Nekem is ilyen van. Ha nem jársz megpakolva hegynek föl, akkor bőven elég. Én egyedül járok főleg vele+ 50-100 kg cucc. Fogyi: 5.8 ez nagyon jó volt, hosszú távon 100-max 110. Átlagban 6.2-6.5 körül eszik. Eddig a max 7.2 volt télen, nagyon hidegben, napi 20-25 indítással. Megállások kb 10-20 percesek voltak közte. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts