outsider Elküldve December30, 2017 Elküldve December30, 2017 4 órája, Janó32 írta: Naná hogy számít az autó elhasználódottsági szintje, csak erre aligha lehet következtetni a km óra számaiból. Mert vagy tekert, vagy ha netán tényleg visszakövethető, az nem hogy azt a futást hol-milyen körülmények közt szenvedte meg. Ez az autó is szinte biztosan külföldről hozott. Ha onnan közelítjük meg, hogy ez ott is az alja kellett h legyen (h maximálni tudja a profitot), akkor ott már egyszer megtekerte egy török kereskedő, utána ezt még jó eséllyel a magyar nepper is... Emlékszem amikor 2013-ban vettem a kocsit és elvittem egy kapcsolaton keresztül egy érdekes helyen lévő zúg műhelybe hogy ott mindent kiolvassanak a kocsiból. Kérdeztem a szakit, h szerinte reális-e amit mutat, megkérdezte h mennyire írja át h nyugodtabb legyek... Egy magyar autó, magyar múlttal, magyar szervizben. Ezért mondom, hogy az állapotát kell megnézni, mindent kipróbálni rajta a többi pedig a jószerencse kérdése. Emlékeim szerint a Tiéd is a gyári értéken belül fogyasztotta 15-16 évesen is (0,6dl/1000km alatt). Anno nekem volt füst, tudod, 1,1L/1000km... Persze tudni kellett h mikor miként csald elő a füstöt de akkor volt... Azért a gyári érték is csak egy biztonsági dolog, magát védi vele a gyártó. Nem azt jelenti, hogy normális. Újabban már 1 L/1000 km-t írnak. Az se az... Azért az átlagember nem megy 2 évente vizsga előtt visszapörgettetni az órát, csak hogy 5 év múlva jobb áron eladhassa. Nem ilyen előrelátó az emberek többsége, még a szervizelés során sem... 2 órája, hood 21 írta: Én 2014 ben állapotot vettem óra szerinti 207000 km-el. Akkor volt a szekér 14 éves hazai darab. Azért 14 év alatt kopott rendesen, azóta sok mindent ki kelett cserélnem, átélnem.... Megjegyzem kívül belül patika volt a kocsi, lámpái voltak nagyon mattok. Mindenki riogatott az olajfogyasztással kapcsolatban, nekem ugye x14xe ráadásul gázos is. Most 266000 km-er van benne és olajat minimálisan eszi. 10 ezrenként cserélem az olajat 5w40 és nem kell rátöltenem két csere közt. Többnyire országúti üzem. Motorikusan szerencsém volt, de a kora és a futása miatt a fél autót kicseréltem már...... Szóval a szép állapot nem minden igenis számít a magas futás szerintem!! Üdv: Robi Miket cseréltél ez idő alatt? Csak úgy nagy vonalakban.
Cs. Zoltán Elküldve December30, 2017 Elküldve December30, 2017 (edited) Sejtelmesen és halkan jegyzem meg, korábbiakban megosztott hibái, problémái alapján, szerintem outsider cartárs (ex)autója is -nem kevés- kmregeneráción esett át. Megfelelő anyagokkal üzembentartott és tisztességes módon használt G Astra, 300k-t szerintem motorikus szempontból, gond nélkül elfut! Sajnos a magyar felhasználói mentalitás ettől nagyvonalúbb, és ez legtöbbször szépen vissza is köszön a másod, harmad, stb. vevői tapasztalatokban! Módosítva December30, 2017 : Cs. Zoltán 1
outsider Elküldve December31, 2017 Elküldve December31, 2017 14 órája, Cs. Zoltán írta: Sejtelmesen és halkan jegyzem meg, korábbiakban megosztott hibái, problémái alapján, szerintem outsider cartárs (ex)autója is -nem kevés- kmregeneráción esett át. Megfelelő anyagokkal üzembentartott és tisztességes módon használt G Astra, 300k-t szerintem motorikus szempontból, gond nélkül elfut! Sajnos a magyar felhasználói mentalitás ettől nagyvonalúbb, és ez legtöbbször szépen vissza is köszön a másod, harmad, stb. vevői tapasztalatokban! Az enyémben 180e igazolt km volt (138e km-nél vettem). Az előélete alapján nem is kellett volna problémásnak lennie. 10-15e km-enként 5w40 Castrol ment bele. Persze ebből nem látszik, hogy a tulaj nézte-e az olajszintet stb, vagy hogy a márkaszerviz tényleg azt rakott-e bele, amit ráírt. Az tény, hogy én az 5. tulaj voltam. Én is 8-10 ezrenként cseréltem az olajat. Az én verdám semikor nem füstölt. Se hidegen se melegen, se alacsony se emelt fordulaton. Vizsgán mindig simán átment környezetvédelmi szempontból, még falazott EGR-el is...
hood 21 Elküldve December31, 2017 Elküldve December31, 2017 18 órája, outsider írta: Azért a gyári érték is csak egy biztonsági dolog, magát védi vele a gyártó. Nem azt jelenti, hogy normális. Újabban már 1 L/1000 km-t írnak. Az se az... Azért az átlagember nem megy 2 évente vizsga előtt visszapörgettetni az órát, csak hogy 5 év múlva jobb áron eladhassa. Nem ilyen előrelátó az emberek többsége, még a szervizelés során sem... Miket cseréltél ez idő alatt? Csak úgy nagy vonalakban. Időrendi sorrendben írom, egy részük természetes, gyakori cserések. Vétel után első műszakira: vezérlés, összes folyadék, féktárcsa+betét, 2db első lámpa, kutyacsont, 2db hátsó fekmunkahenger, termosztát, kormány gömbfej 2db, középső-hátsó dob, vízhűtő. Majd: toronycsapágy 2db+toronyszilent+ első rugók, axiálcsukló. Aztán szelepfedél tömítés majd hengerfejtömítés, gyújtótrafó aztán két első kerékagy. Nyáron szerencsésen egy vaddisznó.... miatta: lengőkar, újra vízhűtő+klímahűtő csere, 1db fényszóró+1db ködlámpa, zárhíd+első lökös csere. Most esedékes: vezérlés csere, 4db lengéscsillapító, fékdob csere 2db, lassan generátor felújítás+klíma kompresszor is sír már egy ideje.... Amúgy imádom a drágámat főleg hogy nem lehet mellette unatkozni! Ui: néha, de tényleg csak néha felgyújtanám!! Van egy corollánk is 2005 ös na az a nyugalom szigete... 1
Hauptmann Elküldve Január6, 2018 Elküldve Január6, 2018 Dunaharasztin, illetve a környékén van olyan ajánlott szerviz, ahol egy kiszemelt autót el lehetne vinni vásárlás előtti átvizsgálásra?
zotya975 Elküldve Január6, 2018 Elküldve Január6, 2018 On 2017. 12. 30. at 23:05, outsider írta: Azért a gyári érték is csak egy biztonsági dolog, magát védi vele a gyártó. Nem azt jelenti, hogy normális. Újabban már 1 L/1000 km-t írnak. Az se az... Azért az átlagember nem megy 2 évente vizsga előtt visszapörgettetni az órát, csak hogy 5 év múlva jobb áron eladhassa. Nem ilyen előrelátó az emberek többsége, még a szervizelés során sem... Miket cseréltél ez idő alatt? Csak úgy nagy vonalakban. Akkor nem sokat javult a gyártó saját megítélése, mert már 91-ben is ennyit írtak.
Hauptmann Elküldve Január12, 2018 Elküldve Január12, 2018 A Z2SE mennyire vállalható be? Annyi mindent lehet olvasni a neten róla, van aki dícséri, van aki szídja. Alapban szimpatikus motor lenne, csak tartok tőle egy kicsit.
tgabika76 Elküldve Január12, 2018 Elküldve Január12, 2018 7 órája, Hauptmann írta: A Z2SE mennyire vállalható be? Annyi mindent lehet olvasni a neten róla, van aki dícséri, van aki szídja. Alapban szimpatikus motor lenne, csak tartok tőle egy kicsit. Z2SE-t ne vegyél, nagyon kevés lehet az a 200 köbcenti... Komolyra fordítva, gondolom Z22SE-t akartál írni. Nos, a motorral alapvetően semmi gond nincs (ha eltekintünk a nem túl acélos lökettérfogat/teljesítmény arányától), leszámítva az egyetlen típushibáját, ami az olajnyomás által feszített lánc. A lényege annyi hogy ez a motor nagyon érzékeny a megfelelő olaj minőségére és mennyiségére, mert a vezérműlánc feszítőjét az olajnyomás működteti, így ha az nem ideális, a lánc fellazul, átugrik a vezérlés, és vége a motornak. Én a magam részéről ha ilyen motort akarnék venni, azzal kezdeném hogy lecserélem nem csak a motorolajat/olajszűrőt , de a vezérműláncot és a láncfeszítőt is(még ha amúgy nem kéne, akkor is!), csak így tudnék nyugodtan aludni. Valamint méretnék egy olajnyomást is, biztos ami biztos. 1
Janó32 Elküldve Január12, 2018 Elküldve Január12, 2018 12 órája, Hauptmann írta: A Z2SE mennyire vállalható be? Annyi mindent lehet olvasni a neten róla, van aki dícséri, van aki szídja. Alapban szimpatikus motor lenne, csak tartok tőle egy kicsit. 4 órája, tgabika76 írta: Z2SE-t ne vegyél, nagyon kevés lehet az a 200 köbcenti... Komolyra fordítva, gondolom Z22SE-t akartál írni. Nos, a motorral alapvetően semmi gond nincs (ha eltekintünk a nem túl acélos lökettérfogat/teljesítmény arányától), leszámítva az egyetlen típushibáját, ami az olajnyomás által feszített lánc. A lényege annyi hogy ez a motor nagyon érzékeny a megfelelő olaj minőségére és mennyiségére, mert a vezérműlánc feszítőjét az olajnyomás működteti, így ha az nem ideális, a lánc fellazul, átugrik a vezérlés, és vége a motornak. Én a magam részéről ha ilyen motort akarnék venni, azzal kezdeném hogy lecserélem nem csak a motorolajat/olajszűrőt , de a vezérműláncot és a láncfeszítőt is(még ha amúgy nem kéne, akkor is!), csak így tudnék nyugodtan aludni. Valamint méretnék egy olajnyomást is, biztos ami biztos. Pontosan, minden összefoglalva. Azt viszont tudni kell, hogy ez a mutatvány (komplett vezérlés csere) ennél a motornál könnyen elüti a 200000Ft-ot, vagy még fölé is megy (nem szakszerviz, normál árakkal kalkulálva)... https://totalcar.hu/magazin/technika/2014/10/12/rossz_motorok_neveddmeg_tipushiba/
zotya975 Elküldve Január12, 2018 Elküldve Január12, 2018 1 óra, Janó32 írta: Pontosan, minden összefoglalva. Azt viszont tudni kell, hogy ez a mutatvány (komplett vezérlés csere) ennél a motornál könnyen elüti a 200000Ft-ot, vagy még fölé is megy (nem szakszerviz, normál árakkal kalkulálva)... https://totalcar.hu/magazin/technika/2014/10/12/rossz_motorok_neveddmeg_tipushiba/ 50-70 a szett hozz nyilván a többi a munkadíj, ilyen drágán cserélik?
Janó32 Elküldve Január12, 2018 Elküldve Január12, 2018 32 perce, zotya975 írta: 50-70 a szett hozz nyilván a többi a munkadíj, ilyen drágán cserélik? Komplexebb a dolog, anno a Swift előtt grofbandi-nak volt egy szép 2.2-es Caravánja, Ő tudna róla mesélni, mármint hogy mennyi pénz temetett bele és hogy miért szállt ki abból az autóból (bár szerette) és ült át egy Suzuki-ba. 1
zotya975 Elküldve Január12, 2018 Elküldve Január12, 2018 1 perc, Janó32 írta: Komplexebb a dolog, anno a Swift előtt grofbandi-nak volt egy szép 2.2-es Caravánja, Ő tudna róla mesélni, mármint hogy mennyi pénz temetett bele és hogy miért szállt ki abból az autóból (bár szerette) és ült át egy Suzuki-ba. Az komoly...
Hauptmann Elküldve Január13, 2018 Elküldve Január13, 2018 18 órája, tgabika76 írta: Z2SE-t ne vegyél, nagyon kevés lehet az a 200 köbcenti... Komolyra fordítva, gondolom Z22SE-t akartál írni. Nos, a motorral alapvetően semmi gond nincs (ha eltekintünk a nem túl acélos lökettérfogat/teljesítmény arányától), leszámítva az egyetlen típushibáját, ami az olajnyomás által feszített lánc. A lényege annyi hogy ez a motor nagyon érzékeny a megfelelő olaj minőségére és mennyiségére, mert a vezérműlánc feszítőjét az olajnyomás működteti, így ha az nem ideális, a lánc fellazul, átugrik a vezérlés, és vége a motornak. Én a magam részéről ha ilyen motort akarnék venni, azzal kezdeném hogy lecserélem nem csak a motorolajat/olajszűrőt , de a vezérműláncot és a láncfeszítőt is(még ha amúgy nem kéne, akkor is!), csak így tudnék nyugodtan aludni. Valamint méretnék egy olajnyomást is, biztos ami biztos. :D igen, egy kicsit nagyobb motort szeretnék az autóba. Igen, ezt olvastam, me hogy vezérléscserekor érdemes kicserélni az lánc olajfúvókáját a Z22YH fúvókájára, és akkor többet nem lesz gond.
Janó32 Elküldve Január13, 2018 Elküldve Január13, 2018 2 órája, Hauptmann írta: :D igen, egy kicsit nagyobb motort szeretnék az autóba. Igen, ezt olvastam, me hogy vezérléscserekor érdemes kicserélni az lánc olajfúvókáját a Z22YH fúvókájára, és akkor többet nem lesz gond. Pont a Z22HY tartják a valaha gyártott legrosszabb Opel motornak, de ahogy gondolod. A Z22SE gyakorlatilag az alapja ennek, de hát vannak akik veszélyesen szeretnek élni... ;-)
Hauptmann Elküldve Január13, 2018 Elküldve Január13, 2018 ' A lánc kenési rendszere nem tökéletes, emiatt rendszerint már 150, de legkésőbb 250 ezer km környékén annyira megnyúlik, hogy a vezérlés átugrik, a motor pályafutása pedig csúnyán véget ér. A probléma egyébként javítható a Z22YH (2.2 direct motor) olajfúvókájával. ' Aztán ki tudja... ;)
gedikart Elküldve Január23, 2018 Elküldve Január23, 2018 Üdv. Apámnak kellene majd venni egy autót. Természetesen felmerült a G Astra is. A sajátomról (Z14XE) - az olajfogyasztást leszámítva 2-3 dl/1000 Km - pozitívan tudok nyilatkozni, de tudom, hogy előfordulhatnak hibák. Néha rá lesz kötve egy utánfutó, így inkább az 1.6-os lenne a szimpatikusabb. Melyik motorral érdemes venni? Twinport előttiek érdeklnének. A másik irány a Ford Focus, de ott a kasztni rozsdásodása billenti le a mérleget.
Janó32 Elküldve Január24, 2018 Elküldve Január24, 2018 10 órája, gedikart írta: Üdv. Apámnak kellene majd venni egy autót. Természetesen felmerült a G Astra is. A sajátomról (Z14XE) - az olajfogyasztást leszámítva 2-3 dl/1000 Km - pozitívan tudok nyilatkozni, de tudom, hogy előfordulhatnak hibák. Néha rá lesz kötve egy utánfutó, így inkább az 1.6-os lenne a szimpatikusabb. Melyik motorral érdemes venni? Twinport előttiek érdeklnének. A másik irány a Ford Focus, de ott a kasztni rozsdásodása billenti le a mérleget. Nekem eddig csak Astra-im voltak (1.6 F és 1.6 G kombi) és a G megvásárlása idején párhuzamosan tudtam használni egy alig fiatalabb (2005-ös Focus 1.6 Fresh kombit ami az előző munkahelyemen volt amolyan futkosós autó) tehát nagyjából mondható hogy valós összehasonlítási alapom van. Szerintem a Focus is egy jó autó, néhány dologban jobb is mint az Astra (fúrómű, váltó meg talán lenne egy-két dolog még ellenben a műszerfal kialakításával nem tudtam mit kezdeni, nekem az kaotikus volt). Amikor a jó Öreg F-et készültünk lecserélni, erre is alapozva mi három típust kerestünk: Astra G, Focus, Octavia. Utóbbi túlárazott szerintem így arról letettünk. Focus-ból mi akkor-éppen nem találtunk szép darabot és ezért maradt a G generációra való szűkítés de az sem volt lényegesen egyszerűbb. Szerintem inkább aszerint válasszatok az Astra-Focus vonalon, hogy melyikből találtok (nem a világ végén) szebb/megkíméltebb/visszakövethetőbb előéletű (direkt nem írok km futást) darabot olyan kereskedőtől aki már legalább 10 éve változatlan helyen és néven űzi a szakmát. Ugyanis találhattok rozsdamentes Focust meg rozsdás vagy több darabból összetákol éppen nem rozsdás Astra-t is. Mivel szerkezetileg nem láttok bele a masinába, így az esetleges rejtett hibákkal/problémákkal a kereskedő foglalkozni fog. A magánszemély meg a murvás nepper (aki évente cseréli a nevét és talán még a telephelyét is), el fog hajtani, pereskedni pedig egy 1 milliós értékű autónál is erősen megfontolandó... Szerintem..
gedikart Elküldve Január24, 2018 Elküldve Január24, 2018 4 órája, Janó32 írta: Nekem eddig csak Astra-im voltak (1.6 F és 1.6 G kombi) és a G megvásárlása idején párhuzamosan tudtam használni egy alig fiatalabb (2005-ös Focus 1.6 Fresh kombit ami az előző munkahelyemen volt amolyan futkosós autó) tehát nagyjából mondható hogy valós összehasonlítási alapom van. Szerintem a Focus is egy jó autó, néhány dologban jobb is mint az Astra (fúrómű, váltó meg talán lenne egy-két dolog még ellenben a műszerfal kialakításával nem tudtam mit kezdeni, nekem az kaotikus volt). Amikor a jó Öreg F-et készültünk lecserélni, erre is alapozva mi három típust kerestünk: Astra G, Focus, Octavia. Utóbbi túlárazott szerintem így arról letettünk. Focus-ból mi akkor-éppen nem találtunk szép darabot és ezért maradt a G generációra való szűkítés de az sem volt lényegesen egyszerűbb. Szerintem inkább aszerint válasszatok az Astra-Focus vonalon, hogy melyikből találtok (nem a világ végén) szebb/megkíméltebb/visszakövethetőbb előéletű (direkt nem írok km futást) darabot olyan kereskedőtől aki már legalább 10 éve változatlan helyen és néven űzi a szakmát. Ugyanis találhattok rozsdamentes Focust meg rozsdás vagy több darabból összetákol éppen nem rozsdás Astra-t is. Mivel szerkezetileg nem láttok bele a masinába, így az esetleges rejtett hibákkal/problémákkal a kereskedő foglalkozni fog. A magánszemély meg a murvás nepper (aki évente cseréli a nevét és talán még a telephelyét is), el fog hajtani, pereskedni pedig egy 1 milliós értékű autónál is erősen megfontolandó... Szerintem.. Köszi! Focusnál úgy tudom, hogy a gyárilag gyenge alapozás az oka, hogy rozsdásodik. Rokon 2004-es F. Fresh autóján az ajtókon látszódik leginkább (az egyik ajtó alul már majdnem lyukas...) Ha lehetne választani, Astra G kasztnit kérnék Ford motorral. Persze, látni G Astrát is rozsdásodni, de az inkább elemcserére utaló jel.
Janó32 Elküldve Január24, 2018 Elküldve Január24, 2018 5 órája, gedikart írta: Köszi! Focusnál úgy tudom, hogy a gyárilag gyenge alapozás az oka, hogy rozsdásodik. Rokon 2004-es F. Fresh autóján az ajtókon látszódik leginkább (az egyik ajtó alul már majdnem lyukas...) Ha lehetne választani, Astra G kasztnit kérnék Ford motorral. Persze, látni G Astrát is rozsdásodni, de az inkább elemcserére utaló jel. Én úgy tudom, hogy az ajtó vízkivezetője problémás, érdemes kitisztítani időnként, ezért rozsdásodik mert gyűjti a vizet. Meg a kerékjárati ívekben van egy hangszigetelő anyag és az tartja/szívja a vizet. Láttam már sok G Astra-t rozsdásodni, korral jár(hat), nem muszáj hogy sérült és rosszul javított autó legyen. A hátsó sárvédőíven, a küszöbvégeken és a műanyag küszöbborítás alatt tud hervadni...
Janó32 Elküldve Január25, 2018 Elküldve Január25, 2018 On 2018. 01. 23. at 21:48, gedikart írta: Üdv. Apámnak kellene majd venni egy autót. Természetesen felmerült a G Astra is. A sajátomról (Z14XE) - az olajfogyasztást leszámítva 2-3 dl/1000 Km - pozitívan tudok nyilatkozni, de tudom, hogy előfordulhatnak hibák. Néha rá lesz kötve egy utánfutó, így inkább az 1.6-os lenne a szimpatikusabb. Melyik motorral érdemes venni? Twinport előttiek érdeklnének. A másik irány a Ford Focus, de ott a kasztni rozsdásodása billenti le a mérleget. Kíváncsiságból ránéztem a hahu-ra. A G Astra árak nagyon bezuhantak mert dől be az országba a H Astra, B Zafira, Focus II. 1.2 millió körül már vonzó Astra H vagy Focus II van. Persze ha a pénztárca annyit nem enged vagy az ész-érvek miatt nincs szükség annyival fiatalabb és biztonságosabb autóra, akkor azért az A Zafira-t is megnézném a helyetekben, szülőknek kényelmesebb lesz a magas építésű autóba történő beszállás-kiszállás...
panizzi Elküldve Január25, 2018 Elküldve Január25, 2018 10 órája, Janó32 írta: Kíváncsiságból ránéztem a hahu-ra. A G Astra árak nagyon bezuhantak mert dől be az országba a H Astra, B Zafira, Focus II. 1.2 millió körül már vonzó Astra H vagy Focus II van. Persze ha a pénztárca annyit nem enged vagy az ész-érvek miatt nincs szükség annyival fiatalabb és biztonságosabb autóra, akkor azért az A Zafira-t is megnézném a helyetekben, szülőknek kényelmesebb lesz a magas építésű autóba történő beszállás-kiszállás... Durva, de tényleg. 500k-ért 2005., 700k-ért 2007 évjárattól kapsz használhatót.
zotya975 Elküldve Január26, 2018 Elküldve Január26, 2018 9 órája, panizzi írta: Egy őszinte hirdetés link 9 órája, snec írta: biztos kiszolgálta azalatt a 651000km alatt. Éppen ezért nem fogják elvinni. Legalább 400-al vissza kéne tekerni.
csicsó Elküldve Január26, 2018 Elküldve Január26, 2018 9 órája, snec írta: biztos kiszolgálta azalatt a 651000km alatt. 9 év alatt minden nap 215km(szombat-vasárnap,husvét,karácsony,szilveszter stb.)
Recommended Posts