Geopake Elküldve Július21, 2017 Megoszt Elküldve Július21, 2017 14 órája, csicsó írta: Így van,csak azok nagyrésze meg dízel Azért van sok benzines is.Én is találtam bőven.Aztán az egyiket megvettem Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sleek Elküldve Július22, 2017 Megoszt Elküldve Július22, 2017 17 órája, oggy írta: Akkor irány a hahu! Szűrés 1,7 Dti kombira, aztán hajrá . Bátran merem ajánlani, nekem már a 2. ilyen van, első kombi volt, de azt barom fejemmel eladtam a szutyok ford miatt! A mostani 5 ajtós, ez se rossz, de a lengetős kasza meg a bicigli nehezen megyen bele. Nem nyűgős kissé a Dti motor ? Meg igazából én rövid távon használnám. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Július22, 2017 Megoszt Elküldve Július22, 2017 22 órája, Sleek írta: Igazából minden tanácsot szívesen veszek mert tényleg nem tudok dönteni Sokat használtam anno Focus kombit 1.6 fresh-t (2004), még Opel hívőként is azt mondom, ha találsz belőle egy szépet jó áron, akkor ne habozz megvenni, jó autó. Van amiben az Opel-t érzem jobbnak, de van amiben a Ford jobb. A 2002 utáni Focus-ok jók, a G Astra mellett azokat is néztem ill. az Octavia kombikat de utóbbiak túlárazottak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sleek Elküldve Július22, 2017 Megoszt Elküldve Július22, 2017 3 órája, Janó32 írta: Sokat használtam anno Focus kombit 1.6 fresh-t (2004), még Opel hívőként is azt mondom, ha találsz belőle egy szépet jó áron, akkor ne habozz megvenni, jó autó. Van amiben az Opel-t érzem jobbnak, de van amiben a Ford jobb. A 2002 utáni Focus-ok jók, a G Astra mellett azokat is néztem ill. az Octavia kombikat de utóbbiak túlárazottak. Köszönöm a tanácsot Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Július22, 2017 Megoszt Elküldve Július22, 2017 Kollégám is vett egy levedlett rendőr kombi1.6-os benzines Focust.Nem panaszkodik rá.A cégben van több dízel Ford na azokkal van baj. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sulep Elküldve Augusztus7, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2017 Szerintetek napi 80km-en futkosásra az 1.7dti 75le vagy az 1.2 benzineset ajánlanátok inkább? 600-ig akarnánk venni Meriva B mellé egyet. A dízel mennyire költséges verzió? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Augusztus7, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2017 1 perc, sulep írta: Szerintetek napi 80km-en futkosásra az 1.7dti 75le vagy az 1.2 benzineset ajánlanátok inkább? 600-ig akarnánk venni Meriva B mellé egyet. A dízel mennyire költséges verzió? Ha a 80km inkább város és nem autópálya, akkor én a benzinest javasolnám, további előny hogy azok általában olcsóbbak, tehát 600e-ért újabbat vagy jobban felszereltet kapsz belőlük, mint dízelből. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sulep Elküldve Augusztus8, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2017 Veszprém környékén 8as úton lenne használva ahol 90 - 110 a sebesség határ. Persze városban is ezzel futkosnánk akkor már. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Augusztus8, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2017 7 órája, sulep írta: Veszprém környékén 8as úton lenne használva ahol 90 - 110 a sebesség határ. Persze városban is ezzel futkosnánk akkor már. Miért 1.2 ha benzines?1.4-ből nagyobb a választék,fogyasztásban sem rosszabb,haladósabb is Link to comment Megosztás: More sharing options...
sulep Elküldve Augusztus8, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2017 Volt 2005-ös 1.4 meg 2007-es 1.4 Twinport is tehát azokkal sem volt bajunk tehát tény az is szóba kerülhet. Jól tudom hogy az olajfogyasztás inkább az 1.6-osokat érinti? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Augusztus9, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2017 14 órája, sulep írta: Volt 2005-ös 1.4 meg 2007-es 1.4 Twinport is tehát azokkal sem volt bajunk tehát tény az is szóba kerülhet. Jól tudom hogy az olajfogyasztás inkább az 1.6-osokat érinti? Szinte mindegyik Ecotec motor fogyaszthatja az olajat, nem méret (esetünkben tárgyalt 1.2, 1.4 vagy 1.6 is, a karbantartottság/állapot függvénye) vagy generáció függő (a twinport is). Mindenképpen érdemes úgy kalkulálni, hogy 3dl/1000km. ettől lehet több meg persze kevesebb is, ez egy nagy átlagnak jó érték lehet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabor Elküldve Augusztus10, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2017 Nekem hamarosan lesz egy eladó 1.4 twinport 2005. Ez maximum 0.5l olajat eszik 10ezrenként. Mondjuk 600ért nem is adnám Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Augusztus10, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2017 11 órája, tgabor írta: Nekem hamarosan lesz egy eladó 1.4 twinport 2005. Ez maximum 0.5l olajat eszik 10ezrenként. Mondjuk 600ért nem is adnám Milyen kenőanyagot használsz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Steve01 Elküldve Augusztus11, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2017 Sziasztok! G Astrát szeretnék vásárolni, most egy 1.6 -os F-es sedanom van amivel teljesen meg vagyok elégedve, csak nincs benne klíma. Ahogy olvasgatom a fórumot nekem úgy jön le a G Astra megbízhatósági listája hogy, Z14xe, Z16xe, Z16xep. Ezért elsősorban Z14xe-t vennék 2004-2005 évelejit. Nem tudjátok ennek hányas a környezetvédelmi besorolása, az F-esem 0.4. tehát ha szmogriadó van ezzel már nem járhatok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabor Elküldve Augusztus11, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2017 12 órája, Janó32 írta: Milyen kenőanyagot használsz? Q8 5w40 -et a lánccsere óta kb 3x cseréltem, elötte GM-et de azt jobban ette 17 perce, Steve01 írta: Sziasztok! G Astrát szeretnék vásárolni, most egy 1.6 -os F-es sedanom van amivel teljesen meg vagyok elégedve, csak nincs benne klíma. Ahogy olvasgatom a fórumot nekem úgy jön le a G Astra megbízhatósági listája hogy, Z14xe, Z16xe, Z16xep. Ezért elsősorban Z14xe-t vennék 2004-2005 évelejit. Nem tudjátok ennek hányas a környezetvédelmi besorolása, az F-esem 0.4. tehát ha szmogriadó van ezzel már nem járhatok. Most így fejből nem tudom de az xep az biztos hogy mehet. Amúgy meg kell nézni mi van a forgalmiban mert sokszor el van írva. Amúgy ami Z-vel kezdődik az euro4 Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Augusztus11, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2017 1 órával ezelőtt, Steve01 írta: Sziasztok! G Astrát szeretnék vásárolni, most egy 1.6 -os F-es sedanom van amivel teljesen meg vagyok elégedve, csak nincs benne klíma. Ahogy olvasgatom a fórumot nekem úgy jön le a G Astra megbízhatósági listája hogy, Z14xe, Z16xe, Z16xep. Ezért elsősorban Z14xe-t vennék 2004-2005 évelejit. Nem tudjátok ennek hányas a környezetvédelmi besorolása, az F-esem 0.4. tehát ha szmogriadó van ezzel már nem járhatok. Mikor még volt plakett a Z14XE zöldet kapott Az osztálya 5 de inkább 6 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cs. Zoltán Elküldve Augusztus11, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2017 (edited) 5 órája, Steve01 írta: Sziasztok! G Astrát szeretnék vásárolni, most egy 1.6 -os F-es sedanom van amivel teljesen meg vagyok elégedve, csak nincs benne klíma. Ahogy olvasgatom a fórumot nekem úgy jön le a G Astra megbízhatósági listája hogy, Z14xe, Z16xe, Z16xep. Ezért elsősorban Z14xe-t vennék 2004-2005 évelejit. Nem tudjátok ennek hányas a környezetvédelmi besorolása, az F-esem 0.4. tehát ha szmogriadó van ezzel már nem járhatok. Szia! Szerintem ezzel járnál a legjobban. Z14xep tulajdonosként, én fix, hogy xe-t vennék, ha újra dönténem kellene. Motorból inkább az 1.6-ost választanám. Módosítva Augusztus11, 2017 : Cs. Zoltán Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabor Elküldve Augusztus11, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2017 31 perce, Cs. Zoltán írta: Szia! Szerintem ezzel járnál a legjobban. Z14xep tulajdonosként, én fix, hogy xe-t vennék, ha újra dönténem kellene. Motorból inkább az 1.6-ost választanám. Miért választanád azt ? Nekem semmi nem volt a z14xep-vel sem. Lánccsere volt 200e nél most van benne 240. A fogyasztás is teljesen jó. Ilyen megbízható autóm nem volt még, kár hogy nagyobb kell Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Augusztus11, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2017 7 órája, Steve01 írta: Sziasztok! G Astrát szeretnék vásárolni, most egy 1.6 -os F-es sedanom van amivel teljesen meg vagyok elégedve, csak nincs benne klíma. Ahogy olvasgatom a fórumot nekem úgy jön le a G Astra megbízhatósági listája hogy, Z14xe, Z16xe, Z16xep. Ezért elsősorban Z14xe-t vennék 2004-2005 évelejit. Nem tudjátok ennek hányas a környezetvédelmi besorolása, az F-esem 0.4. tehát ha szmogriadó van ezzel már nem járhatok. Jó kis F Astra a legendás C16NZ-vel... De szerettem azt az autóm. semmi műszaki gondja nem volt soha, alig kellett rá költeni, csendes meg kényelmes volt... Csak a karosszéria, az vitt el a költségvetésből, amíg nálunk volt 2x volt rajta küszöb. hátsó ív, meg tanksapka körüli lemez cserélve... Az Ecotec motorcsalád sokkal hisztisebb... 48 perce, tgabor írta: Miért választanád azt ? Nekem semmi nem volt a z14xep-vel sem. Lánccsere volt 200e nél most van benne 240. A fogyasztás is teljesen jó. Ilyen megbízható autóm nem volt még, kár hogy nagyobb kell Anno mikor az én autómból átültem kolléga Classic II Twinport 1.4-be, sok mindenen meglepődtem. Valahogy az anyagok minősége is más, sokkal zajosabb az egész autó, és hiába csak 10Le a papíron a különbség az 1.4 és az 1.6 közt, érezhetően rugalmatlanabb az a motor. Szerintem nagyon érezni mindenen hogy ott már tényleg a költséghatékonyság volt a fő szempont, érezhetően low budet lett a dolog. Persze ettől még teljesen rendben van mint autó, csak valahogy másabb mint a még német Opel-ek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Steve01 Elküldve Augusztus11, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2017 Köszi a válaszokat, az egyik kollégám apósának valamikor a későbbiekben eladó lesz az Astrája. Az öreg 70év körüli, és már nem nagyon merik engedni vezetni, múltkor volt egy kis koccanása. 2008-as z14xep kb 50ezer van benne, első gazdás, én már jeleztem hogy megvenném, de az árról még nem tudok semmit. Csak akkor még nem olvastam utána ennek a motornak, és nem a legjobbat írják róla. A z16xe-t jobban dicsérik, de az ritka mint a fehér holló. Erről a twinport műanyag szívótorok (remélem jól írom) kikopásról mit halottatok? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Steve01 Elküldve Augusztus11, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2017 Az én F Astrám 2000évi 1.6 szr, 75le, 150ezer km, én vagyok a 2-ik tulaja, a kasztnija még jó állapotban van. Szeretem az autót, nagyon megbízható, de a klíma az már nagyon hiányzik belőle. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabor Elküldve Augusztus11, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2017 33 perce, Steve01 írta: Köszi a válaszokat, az egyik kollégám apósának valamikor a későbbiekben eladó lesz az Astrája. Az öreg 70év körüli, és már nem nagyon merik engedni vezetni, múltkor volt egy kis koccanása. 2008-as z14xep kb 50ezer van benne, első gazdás, én már jeleztem hogy megvenném, de az árról még nem tudok semmit. Csak akkor még nem olvastam utána ennek a motornak, és nem a legjobbat írják róla. A z16xe-t jobban dicsérik, de az ritka mint a fehér holló. Erről a twinport műanyag szívótorok (remélem jól írom) kikopásról mit halottatok? Azt ha jó áron lesz meg kell venni Nekem a szívósor még gyári 240nél, hidegen van minimális hangja, amúgy 45 körül Gödöllőn kicserélnek benne mindent fémre Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Augusztus11, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2017 3 órája, Cs. Zoltán írta: Szia! Szerintem ezzel járnál a legjobban. Z14xep tulajdonosként, én fix, hogy xe-t vennék, ha újra dönténem kellene. Motorból inkább az 1.6-ost választanám. osztom a véleményed Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Augusztus11, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2017 1 óra, Janó32 írta: Jó kis F Astra a legendás C16NZ-vel... De szerettem azt az autóm. semmi műszaki gondja nem volt soha, alig kellett rá költeni, csendes meg kényelmes volt... Csak a karosszéria, az vitt el a költségvetésből, amíg nálunk volt 2x volt rajta küszöb. hátsó ív, meg tanksapka körüli lemez cserélve... Az Ecotec motorcsalád sokkal hisztisebb... Anno mikor az én autómból átültem kolléga Classic II Twinport 1.4-be, sok mindenen meglepődtem. Valahogy az anyagok minősége is más, sokkal zajosabb az egész autó, és hiába csak 10Le a papíron a különbség az 1.4 és az 1.6 közt, érezhetően rugalmatlanabb az a motor. Szerintem nagyon érezni mindenen hogy ott már tényleg a költséghatékonyság volt a fő szempont, érezhetően low budet lett a dolog. Persze ettől még teljesen rendben van mint autó, csak valahogy másabb mint a még német Opel-ek. nem az a 10 LE különbség ami érezhető a 2 között hanem a 25Nm inkább Link to comment Megosztás: More sharing options...
Steve01 Elküldve Augusztus11, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2017 Annyira nem sürgős a vásárlás, sok G Astrát megnéztem ma a kereskedésekbe, de valami nyűg volt mindegyikkel.( Kicsitt OFF: láttam viszont egy szép 2006-os 1.6-os Focust 116zer km-el). Nyüstölöm még a kollégámat, hogy adják el az öregek az autót, nem kell az már nekik. De amúgy nagyon fent vannak a használt autó árak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts