opel16v Elküldve November8, 2007 Megoszt Elküldve November8, 2007 Milyen fóliát rakjak az ajókárpit alá? Van valami követelmény? pl tüzvédelmi (önkioltó) egy egszerű agro sátorfólia is megteszi? Én most az omiba parketta alá valókopogásgátló habfóliát rakok, ez 2mm vastag, és elég jó hang és hőszigetelő :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve November8, 2007 Megoszt Elküldve November8, 2007 Én most az omiba parketta alá valókopogásgátló habfóliát rakok, ez 2mm vastag, és elég jó hang és hőszigetelő :( itt nem a párazárás lenne a fő funkciója? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November8, 2007 Megoszt Elküldve November8, 2007 itt nem a párazárás lenne a fő funkciója? is, de hang miatt is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve November8, 2007 Megoszt Elküldve November8, 2007 hogy teszed fel? ráragasztod a kárpitra? a bolhák bepattannak utána rendesen? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November8, 2007 Megoszt Elküldve November8, 2007 kétoldalas szalaggal. omegában nincs bolha :( de egyébként mivel habszerű anyag, kis területen egész jól összenyomható :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve November8, 2007 Megoszt Elküldve November8, 2007 Az agrofóliát meg szerintem ne is próbáld, rövid idő (1-2 év) alatt tönkremegy. Monjuk annyi idő alatt lehet, hogy többször is kicseréled. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve November9, 2007 Megoszt Elküldve November9, 2007 Az agrofóliát meg szerintem ne is próbáld, rövid idő (1-2 év) alatt tönkremegy. Monjuk annyi idő alatt lehet, hogy többször is kicseréled. :( Akkor milyen fóliát? Agrofóliában is van olyan ami 4évet kibír fóliasátorként. Itt a kárpit mögött pedig nem éri a nap így nem teszi tönkre az uv fény 8-10 év alatt sem szerintem. Addig meg biztosan szét fogom szedni vagy már nem is lesz meg az autó :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve November9, 2007 Megoszt Elküldve November9, 2007 Akkor milyen fóliát? Agrofóliában is van olyan ami 4évet kibír fóliasátorként. Itt a kárpit mögött pedig nem éri a nap így nem teszi tönkre az uv fény 8-10 év alatt sem szerintem. Addig meg biztosan szét fogom szedni vagy már nem is lesz meg az autó :( Az agrofóliát nem csak a nap teszi tönkre, hanem a fagy is. Amit Gabi javasolt az tényleg nem tossz ötlet, lehet én is olyat rakok be legközelebbi kárpit leszedés alkalmával. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve November9, 2007 Megoszt Elküldve November9, 2007 Valami áll@t elvitte a jobb tükrömet a délelőtt folyamán. :cry: Letettem a kocsit a ház elé, de nem a megszokott helyemre, és valaki nekimehetett. Azt hiszem tgk volt, mert itt van a vásárcsarnok, meg a tecso és sok beszállító tolatgat itt. Azért egy bocs jólesett volna minimum. :( Mehettem a bárdihoz rendelni egyet, mert persze pont ma nem volt raktáron. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelastras Elküldve November9, 2007 Megoszt Elküldve November9, 2007 Valami áll@t elvitte a jobb tükrömet a délelőtt folyamán. :cry: Letettem a kocsit a ház elé, de nem a megszokott helyemre, és valaki nekimehetett. Azt hiszem tgk volt, mert itt van a vásárcsarnok, meg a tecso és sok beszállító tolatgat itt. Azért egy bocs jólesett volna minimum. :( Mehettem a bárdihoz rendelni egyet, mert persze pont ma nem volt raktáron. :P Ismerős a szituáció. Milyet rendeltél? Utángyártottat nem javaslok, legalábbis a spanyol ALKAR termékét semmiképpen sem. A GM gyári sajnos 19 ezer forint körül van, ezért a bontóból származó jön még inkább szóba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve November9, 2007 Megoszt Elküldve November9, 2007 Ismerős a szituáció. Milyet rendeltél? Utángyártottat nem javaslok, legalábbis a spanyol ALKAR termékét semmiképpen sem. A GM gyári sajnos 19 ezer forint körül van, ezért a bontóból származó jön még inkább szóba. Powerup ajánlott egy srácot még anno, most is őt hívtam, de neki nincs bontva olyan amilyen nekem kell ('94 12. hó). Azt nem tudom milyent hoznak majd, egyáltalán örülök, hogy lesz rajta. Az ára 6 ezer pár száz ft lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve November9, 2007 Megoszt Elküldve November9, 2007 Most néztem meg a Bárdi honlapján, vmi TYC márkájú lehet az ára alapján. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November9, 2007 Megoszt Elküldve November9, 2007 Sokan szídják a régi,94 elötti tükröket,mert ugye randa meg stb. Viszont a 94 utáni tükör szerintem nem szebb,viszont nekem pl fémből vannak a tartótüskéi és már párszor vertem le,de soha nem tört el. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve November9, 2007 Megoszt Elküldve November9, 2007 Sokan szídják a régi,94 elötti tükröket,mert ugye randa meg stb. Viszont a 94 utáni tükör szerintem nem szebb,viszont nekem pl fémből vannak a tartótüskéi és már párszor vertem le,de soha nem tört el. Nekem is kiakadt és előre hajlott, de összetört a műanyag burkolat, meg a tükörlap is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zocsa Elküldve November9, 2007 Megoszt Elküldve November9, 2007 Sokan szídják a régi,94 elötti tükröket,mert ugye randa meg stb. Viszont a 94 utáni tükör szerintem nem szebb,viszont nekem pl fémből vannak a tartótüskéi és már párszor vertem le,de soha nem tört el. Nekem mondjuk jobban tetszik a 94 utáni, egyébként kompatibilis az elődjével? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve November9, 2007 Megoszt Elküldve November9, 2007 Nekem mondjuk jobban tetszik a 94 utáni, egyébként kompatibilis az elődjével? Sztem a talpával együtt cserélve igen. Velem is előfordult már, hogy letolattam a jobb tükröt, de csak vissza kellett pattintani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve November9, 2007 Megoszt Elküldve November9, 2007 Az agrofóliát nem csak a nap teszi tönkre, hanem a fagy is. Amit Gabi javasolt az tényleg nem tossz ötlet, lehet én is olyat rakok be legközelebbi kárpit leszedés alkalmával. A fagy??? Ne ilyenről még nem hallottam pedig fater fóliázik egy idelye. Hoyg kint ráesik a hó vagy megfagy a víz rajta lehet, de hogy a kárpit alatt szárazon... Lehet kikeményedik hidegben de ha nem hajtogatom akkor nem törik el. Lehet rosszul tudom... nem vagyok műanyag szakértő. Na de a lényeg, hogy agro fóliából csak 4m széles tekercsük volt és nagyon drága így én is a Gábor féle megoldást választottam és 250ft-ért vettem parketta alá való habfóliát csak én a 2mm-t sokalltam mert még nagyon jó passzentos a kárpit és nehogy elnyomja valahol így csak 1mm-est vettem. Holnap fel is rakom végre és újra lesz kilincsem az ajtó becsukásához :( :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November10, 2007 Megoszt Elküldve November10, 2007 nem értem ezt a 2mmtől való félelmet!!! a kárpit széle alá nem kell rakni, a csavarok meg ugy kilapitják azt a fóliát, hogy zsre se veszed! a bolhák körül meg a gyári is ki van vágva ugy emlékszem... ha hamarabb esik erről szó a központi szerelésekor én is megjetettem volna, de most már nem fogok neki, mert nincs fűtött gari, és nem szeretném ha elpattanna a hideg miatt egy bolha is akár:S gabi ötlete elég jo, párazárást is megoldja szerintem a kcosiban, meg hang és hőszigetelése biztos jobb lessz!! ott a pont Futó urnál :( egy kérdésem lenne: a kétoldali ragasztó melyik fajta?? a díszléc ragasztó, vagy a sima papir aminek mind a kétoldala ragados?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November10, 2007 Megoszt Elküldve November10, 2007 szövetes szőnyegragasztót vettem, 5 centi széles kétoldalas. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November10, 2007 Megoszt Elküldve November10, 2007 akkor ez a 3. fajta :( nem tudom meik lehet a legjobb, azt tudom, hogy a sima paipr ami nekem is van az is kb 5 cm vastag, de igazábol az csak sima helyeken alaklmazható jol, de nem tul erős a ragasztóképessége a díszlécragasztós az olyan szivacsos, igy a nem tul sima helyeken is ragad, és elég erős a ragasztókpessége,és különböző szélességben lehet venni, de elég vastag is, szoval ott már figyelni kell mi alá ragasztod, nehogy tényleg kitartsaa kárpitokat :P amilyen neked van arrol nem tudok semmit :cry: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November10, 2007 Megoszt Elküldve November10, 2007 akkor ez a 3. fajta :( nem tudom meik lehet a legjobb, azt tudom, hogy a sima paipr ami nekem is van az is kb 5 cm vastag, de igazábol az csak sima helyeken alaklmazható jol, de nem tul erős a ragasztóképessége a díszlécragasztós az olyan szivacsos, igy a nem tul sima helyeken is ragad, és elég erős a ragasztókpessége,és különböző szélességben lehet venni, de elég vastag is, szoval ott már figyelni kell mi alá ragasztod, nehogy tényleg kitartsaa kárpitokat :P amilyen neked van arrol nem tudok semmit :cry: A múltkori rendszámtábla témára visszatérve én egy 1 centi vékony (1 mm vastag lehet) szivacsos kétoldalast használtam (talán tesco-s), ami erős 150g-hoz 10 centi kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November10, 2007 Megoszt Elküldve November10, 2007 1 centi vékony 1 mm vastag lehet akkor hogy is van ez? :P (bocsi de ez igy igenjolett :( ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November10, 2007 Megoszt Elküldve November10, 2007 akkor hogy is van ez? :P (bocsi de ez igy igenjolett :( ) 1 centi a szélessége. A vékonyság szerintem nemcsak vastagságot jelölhet. :cry: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November10, 2007 Megoszt Elküldve November10, 2007 jo értem én hogy irtad, hogy 1 centi széles a csík, és az anyag vastagsága meg 1mm de ha gyorsan elolvasdo amit kiszerkesztettem a mondandódbol 1cm vékony 1mm vastag :( kissé ellentmondásos :cry: de nem megharagudni meg társai!! :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November10, 2007 Megoszt Elküldve November10, 2007 jo értem én hogy irtad, hogy 1 centi széles a csík, és az anyag vastagsága meg 1mm de ha gyorsan elolvasdo amit kiszerkesztettem a mondandódbol 1cm vékony 1mm vastag :( kissé ellentmondásos :cry: de nem megharagudni meg társai!! :P Jól kiszerkesztettél belőle egy zárójelet is. :D Szerintem max. félreérthető, de nem ellentmondásos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts