Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Karosszéria

gsi.tamás

Recommended Posts

Tudom, hogy csinálják, de én inkább a szakemberekre bízom.

Hát nem tartott sokáig a fogadalom. <_< Na mindegy, nem offolok.

hát nemtudom de errefelé nem nagyon vannak szélvédő szakemberek szoval nem kell annak lenni

amugy meg tényleg de tényleg átolvastam többször is de nem vettem észre amiket ma pl kapásbol észrevettem:D

hát sajna de ez van remélem azért el tudjátok igy is olvasni:)dehát ez a msn hátrányos következménye is:) :rolleyes:

hello

Megosztás:

hello

egyik ismerős azt mondta, hogy neki a hátsó kerékjáratba berakott műanyag doblemez szart se ért.

neki továbbra is befolyt a sár a küszöb végéhez

nos szerintetek ez gyártótól függ??

ha igen milyentipust érdemes venni?

és rögzítést hogy célszerű megoldani?

furni nem szeretnék lyukat, mert arrol tuti beindul a rozsdálás!!!

köszi hello

Megosztás:

ha igen milyentipust érdemes venni?

és rögzítést hogy célszerű megoldani?

furni nem szeretnék lyukat, mert arrol tuti beindul a rozsdálás!!!

köszi hello

Én is felraktam müanyag dobokat és nem bántam meg. Korábban volt is egy képsorozatom róla. Első körben én is fúrás nélkül raktam fel. A peremnél pár helyen kétoldalas ragasztót használtam. Sajna a pesti utakon ez fél év után már kicsit mocorgott és zörgött így végül csak fúrtam. Szépen felraktam a helyére. A peremnél egy-két pötty sziloplastot kapott viszont a kerék mögött egy helyen fúrnom és csavaroznom kellett. Fúrás után horganyspray és viazs alapú alvázvédőt kapott majd belehajtottam a lemezcsavart amit szintén horganyspray és alvázvédővel kezeltem. Azóta frankón stabilan áll és sem a csavar sem környékén a lemez nem rozsdásodik. Írták páran, hogy a csararozásnál a csavar alá ill. a dob és a lemez közé kátránypapír darabkát lehet tenni.

Amit én vettem az láthatóan kézi munka. Azaz valami formára kézzel vitték fel a műanyagot majd körbevágták. Amit írsz hogy ismerősnek a küszöbbe visszafolyik... Hát az ezzel nem történik meg mert egész jól lelóg a múanyag a köszöbvégnél. Igaz egyik felén tényleg kicsit rövid volt ez a lelógás és kicsit bűvészkedni kellett hogy ott is eltakarja a küszöbvéget de meg lehetett oldani.

Azóta semmi lerakódás smmi sár a tanknyílás környékén :rolleyes:

Megosztás:

Nemvéletlen húztam a cserét addig, amíg lehet.

Pollenszűrő még annyira nem is érdekel, attól félek nehogy befelé szivárogjon valahol. Azt meg sem látnám.

Amúgy volt nekem vizes már a pollenszűrőm, amikor nem volt rendesen visszatéve a műanyag valami felette. Most honnan kapja majd az áldást?

Elvileg kentek oda valami tömítőbizgentyűt.

Megosztás:

Nemvéletlen húztam a cserét addig, amíg lehet.

Pollenszűrő még annyira nem is érdekel, attól félek nehogy befelé szivárogjon valahol. Azt meg sem látnám.

Amúgy volt nekem vizes már a pollenszűrőm, amikor nem volt rendesen visszatéve a műanyag valami felette. Most honnan kapja majd az áldást?

Elvileg kentek oda valami tömítőbizgentyűt.

Elvileg a szélvédő alsó részén, ahol a műanyag takaró ráfekszik kellene lennie egy gumicsíknak, amivel összeszorítanád a műanyag takaróban levő hasonló gumicsíkot. Ha nincs ilyen gumicsík a szélvédő alján, szinte biztos, hogy be fog ázni.

Megosztás:

Sajnos ilyenkor már hiába a gumicsík, elvetemedik a műanyag a szélvédő felett, és eláll tőle.

Nekünk a versenyautón már háromszor is le volt szedve, és már hiába is nyomunk alá egy

kiló tömítőpasztát, az se fogja meg a vizet. Új műanyag kellene, de gondolom horror az ára.

Megosztás:

Nekem is lenne két karosszériás kérdésem:

- lehet valahol kapni olyan fóliát, ami az ajtóborítás alá megy? Az enyémből hiányzik, meg a Caravan egyik ajtajából is csak darabokban jött ki, mikor a központizárat javítottam. Állítólag attól is párásodhat a kocsi, ha az hiányzik az ajtókból.

- hogy lehet levenni az ajtókat? A Caravannak nagyon lóg a bal első ajtaja, kellenének bele új csapszegek, de hogy jön ki a régi?

Megosztás:

Milyen márkájú és színű szélvédőt tettek bele ennyiért?

Most így meg nem mondom hirtelen, de valami nagyon tuti a karosszériásom szerint. Állítólag ők a mercedes gyári beszállítói is.

Ha mondtok egy pár márkát, akkor beugrik, vagy vársz míg meg tudom nézni.

Színe? Olyan üvegszínű. :) Napellenző csík nélküli.

Megosztás:

Most így meg nem mondom hirtelen, de valami nagyon tuti a karosszériásom szerint. Állítólag ők a mercedes gyári beszállítói is.

Ha mondtok egy pár márkát, akkor beugrik, vagy vársz míg meg tudom nézni.

Színe? Olyan üvegszínű. :) Napellenző csík nélküli.

Gyári beszállítók a Mercedesnél? (Az utángyártottból?) Ez egyre érdekesebb. Néhány márka: Securit Saint Gobain, Splintex, Guardian, Pilkington, PS laminated, Technoglas, Dora Glas, Royal Glas, Capital Glas...

Megosztás:

Gyári beszállítók a Mercedesnél? (Az utángyártottból?) Ez egyre érdekesebb.

Passz. Nekem így mondták. Nem értek a lovakhoz. :)

Néhány márka: Securit Saint Gobain, Splintex, Guardian, Pilkington, PS laminated, Technoglas, Dora Glas, Royal Glas, Capital Glas...

Szerintem nincs közte. Mintha Q-val kezdődne, de nem esküszöm meg rá.

Megosztás:

Senki se tudja a választ? :)

Nekem is lenne két karosszériás kérdésem:

- lehet valahol kapni olyan fóliát, ami az ajtóborítás alá megy? Az enyémből hiányzik, meg a Caravan egyik ajtajából is csak darabokban jött ki, mikor a központizárat javítottam. Állítólag attól is párásodhat a kocsi, ha az hiányzik az ajtókból.

- hogy lehet levenni az ajtókat? A Caravannak nagyon lóg a bal első ajtaja, kellenének bele új csapszegek, de hogy jön ki a régi?

Megosztás:

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni nekem, hogy megtaláljam, mitől ázik be a csomagtartóm? A jobb oldala egy kisebb eső után is vizes. A lámpát már kivettem, nem ott ázik be, és amikor kívülről verették, én pedig a csomagtartóba ültem úgy láttam, hogy valahonnan feljebbről csöpöghet be, de nem tudom, honnan. Ha esetleg valaki tud hozzászólni valami okosat, akkor azt nagyon megköszönném.

Megosztás:

Erröl hallottam, azt mojndják a kertész kolégáim, hogy nagyon jó gyomirtó... komolyan. :)

Bocs, de nem bántani akartalak ...

Akkor ez multifunkciós. B)

Tudna valaki segíteni nekem, hogy megtaláljam, mitől ázik be a csomagtartóm? A jobb oldala egy kisebb eső után is vizes. A lámpát már kivettem, nem ott ázik be, és amikor kívülről verették, én pedig a csomagtartóba ültem úgy láttam, hogy valahonnan feljebbről csöpöghet be, de nem tudom, honnan. Ha esetleg valaki tud hozzászólni valami okosat, akkor azt nagyon megköszönném.

Hát ha felülről, akkor sok választása nem lehet. Vagy az üvegnél vagy a gumikédernél jön.

5 ajtóst feltételezve, szerintem szedd le a szárnyat és a benti kárpitelemeket. Aztán újrapróba.

Megosztás:

Sziasztok!

Hasonlóval szívtam 3 hónapig....

A végén kiderült, hogy fönt, ahol a tetőelem és az oldalelem illesztése van ott elfáradt a tömítőanyag, ott folyt be. / le kellett pattintani a tetőről a sínt, mert ott is volt még egy kis repedés./

De nézd meg, nem e a hátsó ablakmosó csövének az átvezetésénél folyik be.

Illetve ha a bolygók együttállása nem kedvez, és úgy van felrakva a csom. tér gumikédere / nem a hátsó szélvédőé/ ott is betud szivárogni a víz.

vedd ki az at kis műanyag ablakot a hátsólámpa mögül, csukd le a csom. tér ajtót és locsoljad! :) Nekem ott csöpögött fentről.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.