zotya975 Elküldve November24, 2013 Megoszt Elküldve November24, 2013 Sziasztok! Homlokfalat és köténylemezt is kell cserélnem erőszakos külső behatás miatt (( Kérdésem, hogy házilag ez megoldható, gondolok itt a gyári ponthegesztésekre? Ha valaki barkácsolt már ilyennel, ossza meg legyen szíves! Nem vacakolnék, de az az érzésem nem fog annyit fizetni a rabló(bíztosító) hogy szakember állítsa helyre és neki is meglegyen a maga tisztességes munkadíja. Köszi! Én csináltam de sajna nálam már volt cserélve így végig volt varrva az egész és nem volt elég a ponthegesztések lefúrása. Nagyon sérült? Mert ha van esély a megmentésére inkább ezt kéne megpróbálni. Én utólag inkább hagytam volna a régit fent, mert most rohadt csálén áll minden. Link to comment Megosztás: More sharing options...
koqxdió Elküldve November24, 2013 Megoszt Elküldve November24, 2013 Én csináltam de sajna nálam már volt cserélve így végig volt varrva az egész és nem volt elég a ponthegesztések lefúrása. Nagyon sérült? Mert ha van esély a megmentésére inkább ezt kéne megpróbálni. Én utólag inkább hagytam volna a régit fent, mert most rohadt csálén áll minden. Link to comment Megosztás: More sharing options...
koqxdió Elküldve November24, 2013 Megoszt Elküldve November24, 2013 Jobb oldalon lámpakeret és a zárhíd középen hátragyűrődött kb 13cm-t. Attól tartok ha kicibálom/kalapálom nem lessz pontos soha, szemben egy sértetlen homlokfallal amit ha a helyére ragasztok akkor talán. Amúgy is rozdás a zárhíd amit 3 éve cserélt másik balesetnél egy Éra Bt nevű, magát javító műhelynek kiadó valami (( Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November24, 2013 Megoszt Elküldve November24, 2013 Jobb oldalon lámpakeret és a zárhíd középen hátragyűrődött kb 13cm-t. Attól tartok ha kicibálom/kalapálom nem lessz pontos soha, szemben egy sértetlen homlokfallal amit ha a helyére ragasztok akkor talán. Amúgy is rozdás a zárhíd amit 3 éve cserélt másik balesetnél egy Éra Bt nevű, magát javító műhelynek kiadó valami (( Hát ha már cserélve volt akkor előfordulhat sajnos, hogy nem csak a gyári helyeken van megpöttyintve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
koqxdió Elküldve November24, 2013 Megoszt Elküldve November24, 2013 Hát ha már cserélve volt akkor előfordulhat sajnos, hogy nem csak a gyári helyeken van megpöttyintve. Ha villannyal hegesztem -mert csak arra van lehetőségem- akkor műszakinál jelenthet-e problémát? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November24, 2013 Megoszt Elküldve November24, 2013 Ha villannyal hegesztem -mert csak arra van lehetőségem- akkor műszakinál jelenthet-e problémát? Már pálcára gondolsz? Nem a müszakin lesz gond hanem a legvékonyabb pálca is áttégeti a lemezt nem lehet megcsinálni vele. Ha visszarakod a sárvédőket-lámpákat-hútőrácsot amúgy sem látszik sokminden a cseréből. Link to comment Megosztás: More sharing options...
petiww Elküldve November24, 2013 Megoszt Elküldve November24, 2013 Ha villannyal hegesztem -mert csak arra van lehetőségem- akkor műszakinál jelenthet-e problémát? Nem nézik. Inkább csak az tudja szúrni a szemüket ha valami nagyon takony mód van összetákolva. De sokszor még azért sem szólnak, ha nem lyukas és nem rozsdás. Amúgy meglehet csinálni rendesen egy ilyen javítást, csak sok tapasztalat kell hozzá, hogyan, milyen irányból és mekkora erővel ráncigáld. Apám nem egy ilyet javított már, és szinte mindig belehetett állítani a sárvédőt, lámpákat, maszkot a gyári furatokkal a megfelelő pozícióba. Pár éve javított ismerősnek egy kombi F Astrát, aminek a bal elejébe belerongyoltak oldalról. A balelső kerék nemigazán állt merőlegesen a talajra utána :D Ki kellett rántani a tornyot, mert az is beljebb nyomódott... De pár év után megint összetörte valaki, és most hogy szét lett szedve ugyanott, egyáltalán nem látszott hogy javított lett volna. Meg volt szintén Astra kombi, aminek le volt rohadva egy picit a két hátsó nyúlványa, plusz még belerongyoltak hátulról. Hát hogy is mondjam, picit összecsuklott a kocsi. :smartass: Ki lett rántva, ki lett lakatolva, azóta is használja a gazdája, és azon sem látszik hogy törött lett volna. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November24, 2013 Megoszt Elküldve November24, 2013 Nem nézik. Inkább csak az tudja szúrni a szemüket ha valami nagyon takony mód van összetákolva. De sokszor még azért sem szólnak, ha nem lyukas és nem rozsdás. Amúgy meglehet csinálni rendesen egy ilyen javítást, csak sok tapasztalat kell hozzá, hogyan, milyen irányból és mekkora erővel ráncigáld. Apám nem egy ilyet javított már, és szinte mindig belehetett állítani a sárvédőt, lámpákat, maszkot a gyári furatokkal a megfelelő pozícióba. Pár éve javított ismerősnek egy kombi F Astrát, aminek a bal elejébe belerongyoltak oldalról. A balelső kerék nemigazán állt merőlegesen a talajra utána :D Ki kellett rántani a tornyot, mert az is beljebb nyomódott... De pár év után megint összetörte valaki, és most hogy szét lett szedve ugyanott, egyáltalán nem látszott hogy javított lett volna. Meg volt szintén Astra kombi, aminek le volt rohadva egy picit a két hátsó nyúlványa, plusz még belerongyoltak hátulról. Hát hogy is mondjam, picit összecsuklott a kocsi. :smartass: Ki lett rántva, ki lett lakatolva, azóta is használja a gazdája, és azon sem látszik hogy törött lett volna. Úgy tudom hogy ilyenkor melegitik az anyagot hidegen nem igazán lehet visszaalakitani az eredeti formára. Link to comment Megosztás: More sharing options...
petiww Elküldve November24, 2013 Megoszt Elküldve November24, 2013 Úgy tudom hogy ilyenkor melegitik az anyagot hidegen nem igazán lehet visszaalakitani az eredeti formára. Hát maga a váz szerkezet visszaállításához nem kell-nem is lehet melegíteni az egész rossz részt. Amire gondolsz az a külső lemezborítás, jól gondolom? Ott ha megnyúlik a lemez, melegíteni kell hogy összehúzódjon, de ennek is megvan a maga technikája. De ilyet csak olyan autókon szokott apám csinálni, amelyikekhez igen drága a karosszéria alkatrész, és nincs agyonvissza rombolva a lemez. Mert van hogy egyszerűbb kikalapálni egy bizonyos formát, minthogy a szanaszéjjel tört, repedezett lemezt egyengesse az ember. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November24, 2013 Megoszt Elküldve November24, 2013 Hát maga a váz szerkezet visszaállításához nem kell-nem is lehet melegíteni az egész rossz részt. Amire gondolsz az a külső lemezborítás, jól gondolom? Ott ha megnyúlik a lemez, melegíteni kell hogy összehúzódjon, de ennek is megvan a maga technikája. De ilyet csak olyan autókon szokott apám csinálni, amelyikekhez igen drága a karosszéria alkatrész, és nincs agyonvissza rombolva a lemez. Mert van hogy egyszerűbb kikalapálni egy bizonyos formát, minthogy a szanaszéjjel tört, repedezett lemezt egyengesse az ember. Igazából most volt a kezeim között egy citroen BX ami Bambival randizott Bambi elszaladt a kocsi nem. Elég jól meggyürte a zárhidat meg a lámpa mögötti részt a lámpa ugye szétfröccsent. Annyira tudtam csak kikalapálni hogy felkerüljün a lökös meg a lámpa ne álljon csálén. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve November24, 2013 Megoszt Elküldve November24, 2013 Teleszkóp tornyot lehet kapni javítóelemben? Link to comment Megosztás: More sharing options...
koqxdió Elküldve November25, 2013 Megoszt Elküldve November25, 2013 Igazából most volt a kezeim között egy citroen BX ami Bambival randizott Bambi elszaladt a kocsi nem. Elég jól meggyürte a zárhidat meg a lámpa mögötti részt a lámpa ugye szétfröccsent. Annyira tudtam csak kikalapálni hogy felkerüljün a lökös meg a lámpa ne álljon csálén. Hmm.., érdekes elém is egy BX tolakodott ki váratlanul, hozzám képest sértetlenül távozott(( Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November25, 2013 Megoszt Elküldve November25, 2013 Hmm.., érdekes elém is egy BX tolakodott ki váratlanul, hozzám képest sértetlenül távozott(( Ez is elég jól megúszta ahhoz képest hogy kábé 80-al csapta el a Bambit, ami viszont elfutott :icon11: ....amit még irigyelek rajta, hogy egy deka rozsda nincs sehol. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dzsonz Elküldve November26, 2013 Megoszt Elküldve November26, 2013 Hellósztok , mostanában lesz egy kis időm szerelgetni javítani. Kérdésem az hogy aki rakott már fel dobbetétet az hogyan oldotta meg? Fényezés után milyen lakkot érdemes használni? Van ehhez valami speciális vagy bemegyek a boltba és veszek színtelen lakkot? Ennyi? Tudom nem ez a legalkalmasabb idő a fényezésre de úgy néztem még nem olyan nagy a probléma, talán kisebb javítással megúsznám.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laliiii Elküldve November26, 2013 Megoszt Elküldve November26, 2013 Dobbetétet hátulra vagy előre? Csak mert elől van gyárilag. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
dzsonz Elküldve November26, 2013 Megoszt Elküldve November26, 2013 Persze hogy hátulra... :D <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve November26, 2013 Megoszt Elküldve November26, 2013 Mi a kérdés? Szélein pattintod, középen meg patentet szerkesztesz oda, és odacsavarozod a kasztnihoz (a belső oldalra gondolok) Link to comment Megosztás: More sharing options...
dzsonz Elküldve November26, 2013 Megoszt Elküldve November26, 2013 Az a kérdés , hogy nincs hozzá semmiféle útmutató. Gondolom itt rakott már fel ilyet valaki és mégis jól jön valami iránymutatás. Rögzítő szegecs az van hozzá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laliiii Elküldve November26, 2013 Megoszt Elküldve November26, 2013 Hol vetted? Link to comment Megosztás: More sharing options...
dzsonz Elküldve November26, 2013 Megoszt Elküldve November26, 2013 Cromax-tól rendeltem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve November26, 2013 Megoszt Elküldve November26, 2013 Na, akkor ahogy leírtam :) klokkerizé a márkája? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laliiii Elküldve November26, 2013 Megoszt Elküldve November26, 2013 Klokki egy fos, törik, a fülék egy kis ponton vannak rá műanyag hegesztve, nagyon könnyen lejönnek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dzsonz Elküldve November26, 2013 Megoszt Elküldve November26, 2013 Azt max holnap tudom megmondani mert a garázsban vannak a cuccok már. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve November26, 2013 Megoszt Elküldve November26, 2013 Klokki egy fos, törik, a fülék egy kis ponton vannak rá műanyag hegesztve, nagyon könnyen lejönnek. Még nem letört állapotban átfúrtam a hegesztési pontot, és rozsdamentes 3 csavarral megerősítettem. Az egyik fül nekem is elhagyta magát. Tényleg nem egy nagy minőség a K.holm. Mondjuk nekem nem tört el hajlítgatás közben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laliiii Elküldve November27, 2013 Megoszt Elküldve November27, 2013 Nekem igen, 7500 volt a kettő. Visszavittem boltba, lové vissza és vettem Riders Autótól. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts