Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Karosszéria

gsi.tamás

Recommended Posts

A ventillátor gombban levő izzó egy fekete "hídba" van beszerelve ami 3 izzót tartalmaz.

Akkor mostmár minden világos! :blob5:

Azzal a fekete "híddal" találkoztam, csak nem fértem hozzá úgy hogy ki tudjam szedni, meg amíg nem tudtam, hogy mi az, addig nem is mertem volna bántani!

Megosztás:

Biztos jó ez? (bár én nem értek hozzá)

"BODY 950 Kaucsukbázisú rücskositőanyag

Felhasználható külső és belső felületeken. Nem vízzáró!"

"BODY 933 Alvázvédő

Műgyantát, kaucsukot, kátrányt és viaszt tartalmazó, vízzáró, hangszigetelő fekete színű alvázvédő."

Hát, én is csak most olvastam amikor ide kerestem róla infót, és nekem is feltűnt a nem vízzáró felirat. :? Az is, hogy van külön alvázvédő is ebből.

De erre a 950re is rá volt írva (a palackra), hogy alvázvédő. Így szerintem jó ez is. Bízom a karosszériásomban. Nem az én autóm az első, amin ilyet használ. Szóval...

Megosztás:

Arra a feket hídr van rádugva a ventikapcsoló dugalja, meg a kormány felőli oldalra két madzaggal a belsőlevegő keringtető izzója. Nem egyszerű kiszedni. A rádugott dugaljat le kell húzni, le kell húzni a 2 vezetéket, majd a hidat kiakasztani és kihúzni..... Lehet jobban jársz, ha ugyan nagyobb bontással, de leszeded a középkonzolt, úgy biztos nem fogsz félórákat küszködni egy csati lehúzásával.

Én ma tettem ledeket az égők helyett. Nekem nem fognak már kiégni.

Megosztás:

Arra a feket hídr van rádugva a ventikapcsoló dugalja, meg a kormány felőli oldalra két madzaggal a belsőlevegő keringtető izzója. Nem egyszerű kiszedni. A rádugott dugaljat le kell húzni, le kell húzni a 2 vezetéket, majd a hidat kiakasztani és kihúzni..... Lehet jobban jársz, ha ugyan nagyobb bontással, de leszeded a középkonzolt, úgy biztos nem fogsz félórákat küszködni egy csati lehúzásával.

Én ma tettem ledeket az égők helyett. Nekem nem fognak már kiégni.

Milyen ledeket tettél? Égő foglalatba passzoló boltban kaphatót vagy forrasztgattál?

Megosztás:

Off: forrasztgattam On.

Nem tudjátok, hogy a kocsikám színét ki tudják valahol keverni? Mert a debreceni standoxboltban 1L-t akartak vona rámsózni 140e-ért....

(asszonták, ez a legkisebb kiszerelés) :P

azé kérdem, mert kicsit virágzik a jobb hátsó ívem :D , és szeretném megcsináltatni. (csak nem egy egyszerű színről van szó...aláírásban benne van)

:D

Megosztás:

Off: forrasztgattam On.

Nem tudjátok, hogy a kocsikám színét ki tudják valahol keverni? Mert a debreceni standoxboltban 1L-t akartak vona rámsózni 140e-ért....

(asszonták, ez a legkisebb kiszerelés) :P

azé kérdem, mert kicsit virágzik a jobb hátsó ívem :D , és szeretném megcsináltatni. (csak nem egy egyszerű színről van szó...aláírásban benne van)

:D

Fényezők kikeverik kisebb mennyiségben is pl. 1dl.

Az enyém fekete gyöngyház metál (gsi) és 1dl kb. 5-15 ezer, márkától függ.

Megosztás:

http://www.auto-festek.hu

Próbáld meg itt, voltam már náluk, korrekt bolt és Standox-ot használnak.

Írtam neki mailt, majd meglátom, mit válaszolnak.

Amúgy találtam árlistát náluk... A probléma a következő oldal 9. sorában szereplő nettó ár:

http://www.webdirekt.hu/cgi-bin/marot/kere...andoxkulonleges

Ha jól sejtem, ez a literes kiszerelés ára.... és valszeg nincs kisebb!

Megosztás:

:smt045  

Bizony, át kel polirozni az egészet az segít valamit.

tudom, hogy a polirozás segíthet, de:

1. különleges fényezésről van szó, melyet a helyi boltban egyértelműen bezonosítottak, és ők nem kevernek ki ilyet, mert nem biztos, hogy bele tudnak tenni mindenféle szemcsét, amitől olyan a festés, amilyen (Akikkel ritkábban találkozok, mindig más színűnek látják).

2. A festés nem lehet "túl régi", mert valszeg az előző tulaj koccolta a jobb hátulját, kissé gyatrán lett kasznizva, ezért virágzik az ív. (Nem értem, hogy miért lett ilyen a kasznizás, ha egyszer ilyen drága festéket használtak...Kívül belül úgy néz ki, mint amit akkor teljesen átfújtak...szóval nem 1-2 dl festéket fújtak rá.

3. Itt Debrecenben egy az alfákhoz használt, kissé eltérő színű festéket tudnának keverni....de az ugye már másik szín.

4. Megvárom mit válaszolnak az e-mail-re.

Megosztás:

Hát igen, ez a baj az ilyen ritka színekkel, szépek, de ha pótolni kell... :P

Hallottam olyat, hogy nem színkód alapján kevernek színt egyes helyeken, mert az ugye egy öregebb festéstől elütne, hanem rávillantanak valami scannerrel, ami egy számítógépen kiírja, miből mennyi van benne, csak hát azok a spéci szemcsék, amiket írtál... :roll:

Megosztás:

tudom, hogy a polirozás segíthet, de:

1. különleges fényezésről van szó, melyet a helyi boltban egyértelműen bezonosítottak, és ők nem kevernek ki ilyet, mert nem biztos, hogy bele tudnak tenni mindenféle szemcsét, amitől olyan a festés, amilyen (Akikkel ritkábban találkozok, mindig más színűnek látják).

2. A festés nem lehet "túl régi", mert valszeg az előző tulaj koccolta a jobb hátulját, kissé gyatrán lett kasznizva, ezért virágzik az ív. (Nem értem, hogy miért lett ilyen a kasznizás, ha egyszer ilyen drága festéket használtak...Kívül belül úgy néz ki, mint amit akkor teljesen átfújtak...szóval nem 1-2 dl festéket fújtak rá.

3. Itt Debrecenben egy az alfákhoz használt, kissé eltérő színű festéket tudnának keverni....de az ugye már másik szín.

4. Megvárom mit válaszolnak az e-mail-re.

Nekem januárba fújták a moci tetőt és a hűtőmaszkot gyöngyház metállal, és egyáltalán nem üt el.

Hidd el egy jó fényező megoldja a színkeverést és a javítást.

Megosztás:

Nekem Fehérváron kevertek anno off automhoz. Akkor szkennerrel nézték meg géppel keverték majd tesztelték.

Tesztelés úgy nézett ki, hogy egy rejtettebb részen rákentek a festékből majd negyed óra száradás után megnéztük. Ha már nem láttuk azt sem, hogy hova kentülk akkor jó volt ha nem korrigált sötétített világosított míg jó nem lett. Kérésre sprayflakonba is töltötték. Ja és 2dl volt kb2eFt igaz se metál se gyöngyház szóval semmi extra.

Javítottam vele és tökéletesen passzolt.

Egy év azaz inkább az első nyár után viszont előjött a különbség és a javítás sötét maradt míg az eredeti szín tovább fakult.

Megosztás:

Amit írtam helyet, ott tuti van kisebb kiszerelés is... asszem 2 dl a minimum...

És sztem ott ki tudják keverni neked ezt a spéci színt is... elég jól felkészült boltnak tűnt.

Meglátom mit válaszolnak a mailre.

Mellesleg sztem elírtad, annak inkább Silverstone Blue a neve...

THX! most vettem én is észre... ez a fránya új billentyűzet. javítva.

Jó lenne ha tudnának tényleg 2 dl-is adni.

Megosztás:

Sziasztok!

A Ladámba anno vettem kerékjárati dobokat a rohadást megelőzendő. Van-e valaki közületek, aki használ ilyet? Magyarországon a Werling Géza csinálja, Ladásoknál elterjedt, de ahogy látom az F astrák hátsó kerékjáratait, hát azokba is elkelne ez a műgyantás doblemez.

ymel

(most hívtam az öreget, de foglalt, meg akarom tudni, hogyé adják)

Megosztás:

Sziasztok!

A Ladámba anno vettem kerékjárati dobokat a rohadást megelőzendő. Van-e valaki közületek, aki használ ilyet? Magyarországon a Werling Géza csinálja, Ladásoknál elterjedt, de ahogy látom az F astrák hátsó kerékjáratait, hát azokba is elkelne ez a műgyantás doblemez.

ymel

(most hívtam az öreget, de foglalt, meg akarom tudni, hogyé adják)

Egyik komám dolgozottt Opeléknél, ő hozott 5000 volt a pár hátra. :wink:

Nagyon korrekt, műanyag, bepattintós, egy lyukat kelllett fúrni a rögzítéséhez, szerintem nagyon hasznos, de nem szereti a szélles kerekeket! :evil:

A felszerelése nagy takarítással együtt max fél óra, de illendő lenne kikenni alvázvédővel is a kerékjáratot, mielőtt felteszi az ember. Ez nálam kimaradt :?

Megosztás:

Meg esetleg sziloplaszttal körbenyomni a széleinél, hogy ne menjen alá víz semmiképpen. Én is gondolkodtam rajta, de ahol én kérdeztem, ennek az árnak a többszörösét mondták...

Fölösleges sziloplasztal kínlódni!

Semmit sem számít, a peremalá + a kiömlő köré beülő sár rohasztja szét az oldallemezt, mert nem bír kiszáradni.

A sziloplasztot karoszéria javításnál el kell felejteni, mert ha később csak meg akarod javíttatni normálisan, akkor a szilo miatt semmi sem fog megállni rajta normálisan.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.