Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Karosszéria

gsi.tamás

Recommended Posts

Biztos nincs ott? Mert ha nincs akkor nyitott ajtónál belátni a sárvédő mögé... B)

Ha meg van szivacs, akkor azért fog szétrohadni :D Megszívja magát vízzel... Nem kell oda semmi, ha van doblemez... Le kell kezelni rendesen felrakás előtt és nem lesz gond :)

Megosztás:

Ha meg van szivacs, akkor azért fog szétrohadni B) Megszívja magát vízzel... Nem kell oda semmi, ha van doblemez... Le kell kezelni rendesen felrakás előtt és nem lesz gond :D

Azért ez megmosolyogtatott. :)

Megosztás:

Ha meg van szivacs, akkor azért fog szétrohadni B) Megszívja magát vízzel... Nem kell oda semmi, ha van doblemez... Le kell kezelni rendesen felrakás előtt és nem lesz gond :D

Sárvédő sem kell. Hiszen akkor nincs mi alá beverni a sarat. Nem logikus? Vagy nem kell kerék se akkor meg nincs mi beverje. :) LOLLER Valószínűleg pojénból tették oda és jót röhögtek mikor kitalálták a gyárba, hogy az ott legyen. :(

Megosztás:

Sárvédő sem kell. Hiszen akkor nincs mi alá beverni a sarat. Nem logikus? Vagy nem kell kerék se akkor meg nincs mi beverje. :( LOLLER Valószínűleg pojénból tették oda és jót röhögtek mikor kitalálták a gyárba, hogy az ott legyen. :)

A sárvédő teherviselő elem Nagyokos... :D :) Nem is dísznek van ott, vagy hogy le kelljen festeni. EGR szelep se kéne, mégis odab?szták, de minek... Sok olyan dolog van az autókon, amiknek nincs sok értelmük. Csak fölösleges hibaforrás okozói B)

Megosztás:

A sárvédő teherviselő elem Nagyokos... :D :) Nem is dísznek van ott, vagy hogy le kelljen festeni. EGR szelep se kéne, mégis odab?szták, de minek... Sok olyan dolog van az autókon, amiknek nincs sok értelmük. Csak fölösleges hibaforrás okozói B)

Kicsit vegyél vissza az arcból barátom, másrészt hülyeségeket ne írjunk már...teherviselő elem...már a 100-as Skodán se volt az. :(

Megosztás:

Láttál te már szétmállott a-oszlopot? :D Nem kéne ennyi hülyeséget leírni. :(

És Te láttál már autót közelről? Te szoktál beszólogatni hülyeségeket... De mindenki magából indul ki B) Én már újítottam fel sok autó karosszériáját és nem kontár módon :)

Megosztás:

Kicsit vegyél vissza az arcból barátom, másrészt hülyeségeket ne írjunk már...teherviselő elem...már a 100-as Skodán se volt az. :D
Akkor a Tiédre tegyél ponyvát, sárvédő helyett. Ezek önhordó karosszériák, nem alvázkeretesek. Te sem láttál autót mégcsak távcsővel sem. Olvass már kicsit utána, mi a kettő között a különbség B)
Megosztás:

Akkor a Tiédre tegyél ponyvát, sárvédő helyett. Ezek önhordó karosszériák, nem alvázkeretesek. Te sem láttál autót mégcsak távcsővel sem. Olvass már kicsit utána, mi a kettő között a különbség B)

Az a két kilós sárvédő ugyan semmi terhet nem visel... :D Leginkább burkolatnak nevezhető.

Megosztás:

Figyelj!

Az hogy melyikünk mit láttot és mit szedett szét és rakott már össze és mennyire van fogalma arról, hogy mi és miért van, nem jogosít fel arra, hogy ítélkezz felettünk, főleg úgy, hogy nem ismersz minket. :D

Zoli és én is szedtünk már szét pár astrát és opelt (lásd aláírásom) és azt hiszem van fogalmunk arról, hogy a sárvédő mi célt szolgál.

Vedd le a sárvédőt és menj vele egy kört.

Nincs teherviselő szerepe.

Az önhordó kasztni fogalmát pedig értelmezd kicsit majd akkor, ha csontvázra bontottál már Corsát/Astrát.

Megosztás:

Biztos nincs ott? Mert ha nincs akkor nyitott ajtónál belátni a sárvédő mögé... B)

Nekem sincs az ajtó mögött semmiféle szivacs, egyik oldalon sem. Csak a műanyag dobbetétek. Az ajtónál a réseken be lehet kukucskálni a sárvédő mögé..

És a dobbetét illesztése mikor rossz volt akkor összekoszolta a kerék az ajtó elejét belülről (azóta megigazítottam és most már jó).

Hogy néz ki ez a szivacs? Van valakinek egy fotója róla? A bontott sárvédővel együtt se kaptam ilyet.

Megosztás:

Az a két kilós sárvédő ugyan semmi terhet nem visel... B) Leginkább burkolatnak nevezhető.

Ha láttál már megpakolt Trabant csomagtartót, akkor azt is észre vehetted, hogy puklisodik a hátsósárvédő közepe, a doblemez fölött. Akkor az mi, ha nem teherviselés???

Megosztás:

Mert ugye a duroplast arról híres, hogy nagy terheléseket visel el? B) :D :)

Erről nem vitázok tovább, mert részemről nincs értelme. Viszont nem áll szándékomban senkit sértegetni, sem hülyének nézni. Sőt nagy arcom sincs. Sok érdekes dolgot tudtam meg itt. De szerezz egy karosszérialakatos szakmai ismeretek szakkönyvet és merülj kicsit bele :( Utána beszélhetünk...

Megosztás:

Erről nem vitázok tovább, mert részemről nincs értelme. Viszont nem áll szándékomban senkit sértegetni, sem hülyének nézni. Sőt nagy arcom sincs. Sok érdekes dolgot tudtam meg itt. De szerezz egy karosszérialakatos szakmai ismeretek szakkönyvet és merülj kicsit bele B) Utána beszélhetünk...

Elöl levő sárvédőről van szó, és a szintén elöl található szivacsról. Ne mond már hogy ott a lemez viseli a súlyt...nyúlvány meg dísznek van mi? :D

Megosztás:

Erről nem vitázok tovább, mert részemről nincs értelme. Viszont nem áll szándékomban senkit sértegetni, sem hülyének nézni. Sőt nagy arcom sincs. Sok érdekes dolgot tudtam meg itt. De szerezz egy karosszérialakatos szakmai ismeretek szakkönyvet és merülj kicsit bele B) Utána beszélhetünk...

Ok!Rendben! :) Okos enged... :D

Megosztás:

Olyan ez az egész, mint egy félreértés.

Szerintem félreérthető, mert valóban az önhordón minden elem részt vesz a "teherviselésben". Ez tény, minden szakkönyv így írja.Inkább arról van szó, hogy minden elem hozzátesz valamennyit a karosszéra merevségéhez és ezt szokták sokszor teherviselésnek nevezni. Tehát nem kell ténylegesen súlyt (inkább tömeget) tartania. Az említett szakkönyvek még a ragasztott szélvédőt is teherviselőnek írják.

Megosztás:

Olyan ez az egész, mint egy félreértés.

Szerintem félreérthető, mert valóban az önhordón minden elem részt vesz a "teherviselésben". Ez tény, minden szakkönyv így írja.Inkább arról van szó, hogy minden elem hozzátesz valamennyit a karosszéra merevségéhez és ezt szokták sokszor teherviselésnek nevezni. Tehát nem kell ténylegesen súlyt (inkább tömeget) tartania. Az említett szakkönyvek még a ragasztott szélvédőt is teherviselőnek írják.

Erről van szó kérem. B)

Köszönöm Gorbi! :D

Megosztás:

hejjjj szép vita, csak értelmetlen B) Legjobbat azon nevettem, hgy a megpakolt trabi :D :) :( az tulterhelés, és szétrohadt kasztni :) :) Tegnap szedtem szét az egész elejét, mindjárt csinálok arrol a "szivacsrol" képet, ami mellesleg nem nedvszívó anyagú :)

Megosztás:

Ha meg van szivacs, akkor azért fog szétrohadni :D Megszívja magát vízzel... Nem kell oda semmi, ha van doblemez... Le kell kezelni rendesen felrakás előtt és nem lesz gond :(

Nem tudja, mert be van vonva fóliával, amúgy a szivacsig merő sár volt a sárvédő bellül, mögötte meg tiszta, tehát azért kell oda.

Az a két kilós sárvédő ugyan semmi terhet nem visel... :) Leginkább burkolatnak nevezhető.

Ha terhet nem is visel szerintem merevíti a kasztnit, még így is csavarodik rendesen.

Ha tudtam volna hogy így összeugrasztom a bandát, nem is említem.....mint az oviban. B)

Megosztás:

Nem tudja, mert be van vonva fóliával, amúgy a szivacsig merő sár volt a sárvédő bellül, mögötte meg tiszta, tehát azért kell oda.

Ha terhet nem is visel szerintem merevíti a kasztnit, még így is csavarodik rendesen.

Ha tudtam volna hogy így összeugrasztom a bandát, nem is említem.....mint az oviban. B)

######t se merevít. A nyúlvány, az merevít. :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.