ujjzol Elküldve Július28, 2005 Megoszt Elküldve Július28, 2005 Tőlem bontott komplett tükörért 6rókát vártak volna L a bontós arczok (sima fekete, négyszögletes fajta, semmi extra). Mondtam nekik, h bontott érdekelt vón, nem új, mer' azé' boltba szoktam menni... :lol: Back to fogpilács... Ha akarok felaplikálni előre is ködösöket akko' új lököst köll vennem...?? :lol: Vagy be lehet barkácsolni a mostaniba is, csak az precízebb munkát igényel, ha azt akarom, h szép is legyen? (nincs abban gyárilag mindegyikben ott a helye?) Bocsi az 1cm2-re eső túl sok kérdésért! :oops: Üdv.: ujjzol Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve Július28, 2005 Megoszt Elküldve Július28, 2005 Ja és nagggyon jól néz ki a müszerfalad. Kirrályy. Link to comment Megosztás: More sharing options...
radu Elküldve Július28, 2005 Megoszt Elküldve Július28, 2005 Hány éves az autód? Csak azért kérdem mert én is szeretnék majd venni a közeljövöben Astrát és ez most egy kicsit lelombozott hogy a korrozió enyire jelen van ennél a tipusnál.13 éves. Minden kocsi rohad, az Opel kicsit jobban:) Ha kijavitod, es normalisan lekezeled, nem lesz vele gond (elvileg) egy ideig... Ha akarok felaplikálni előre is ködösöket akko' új lököst köll vennem...?? :lol: Vagy be lehet barkácsolni a mostaniba is, csak az precízebb munkát igényel, ha azt akarom, h szép is legyen? (nincs abban gyárilag mindegyikben ott a helye?) Roviden: en biztosan nem kezdenek hozza faragni sima lokost. Nekem mindenkeppen uj lokharitot kellett vennem, mert a reginek el volt torve par rogzitesi pontja, es nagyo nzorgott, meg amugyis nagyon szar allapotban volt mar... Es ha mar uj, akkor miert ne kodlampasat? 700 Ft az arkulonbseg a sima es a kodfenyszoros kozott. Hogy kodlampa mikor kerul bele, azt nem tudom :( VALEO utangyartott 10e/db, gyari 20e/db. Van Bosch is, az valahol a ketto kozott. Ha esetleg tudtok jobb megoldast... :lol: Ja és nagggyon jól néz ki a müszerfalad. Koszi:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július28, 2005 Megoszt Elküldve Július28, 2005 1.6 16v: azért ennyire általában nem szoktak elrohadni, nem kell megijedni :( . Az enyém pl. 12 éves, és egyetlen rozsdafolt sincs rajta. Minden azon múlik, mennyire vigyázott rá az előző tulaj. Ebből is ki lehet fogni jót :supz: Vásárlásnál alaposan meg kell nézni (lehetőleg szakemberrel). Link to comment Megosztás: More sharing options...
ujjzol Elküldve Július28, 2005 Megoszt Elküldve Július28, 2005 Az enyém meg akkor az arany középút! :( 13. éves és "csak" a 2 hátsó sárvédőívet és az üa. beömlőt kelett cseréltetnem tavaly (de ezt a legtöbb hasonló korú F Astrán megtalálod kisebb-nagyobb mértékben). Köszöbök és egyebek rb. Üdv.: ujjzol Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Július28, 2005 Megoszt Elküldve Július28, 2005 Ha akarok felaplikálni előre is ködösöket akko' új lököst köll vennem...?? :( Vagy be lehet barkácsolni a mostaniba is, csak az precízebb munkát igényel, ha azt akarom, h szép is legyen? (nincs abban gyárilag mindegyikben ott a helye?) Bocsi az 1cm2-re eső túl sok kérdésért! :oops: Üdv.: ujjzol be lehet vágni és szépen meg lehet csinálni Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Július28, 2005 Megoszt Elküldve Július28, 2005 Roviden: en biztosan nem kezdenek hozza faragni sima lokost. Nekem mindenkeppen uj lokharitot kellett vennem, mert a reginek el volt torve par rogzitesi pontja, es nagyo nzorgott, meg amugyis nagyon szar allapotban volt mar... Es ha mar uj, akkor miert ne kodlampasat? 700 Ft az arkulonbseg a sima es a kodfenyszoros kozott. Hogy kodlampa mikor kerul bele, azt nem tudom :( VALEO utangyartott 10e/db, gyari 20e/db. Van Bosch is, az valahol a ketto kozott. Ha esetleg tudtok jobb megoldast... :lol: Röviden: -én bezony belefaragnám. Szerszám van, béna nem vagyok, és így ingyen belemegy. -bontóban 5e/db a ködlámpa, legalábbis az opelbonto.hu szerint. Részemről bontottat gondoltam bele. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve Július29, 2005 Megoszt Elküldve Július29, 2005 Hali Köszönöm a válaszokat, terveim szerint 95-96-os lesz az áldozat, de majd jól megnézzük a kicsikét :shock: Ja és ilyen müszervilágitás lesz benne. Ha megtudom csánni. Hali Link to comment Megosztás: More sharing options...
ujjzol Elküldve Július29, 2005 Megoszt Elküldve Július29, 2005 Röviden: -én bezony belefaragnám. Szerszám van, béna nem vagyok, és így ingyen belemegy. -bontóban 5e/db a ködlámpa, legalábbis az opelbonto.hu szerint. Részemről bontottat gondoltam bele. :lol: Akkor sz.tem énis belefaragnám... :) És a felfogatása az hogy történik? Vagy az adja maj' magát? Bekábelezni gondolom nekem kell (+ kapcsoló, bizti, relé(?)) Üdv.: ujjzol Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Július31, 2005 Megoszt Elküldve Július31, 2005 Akkor sz.tem énis belefaragnám... :lol: És a felfogatása az hogy történik? Vagy az adja maj' magát? Bekábelezni gondolom nekem kell (+ kapcsoló, bizti, relé(?)) Üdv.: ujjzol Így így :), de lehet, hogy kábelezni is kell, mert nem biztos, hogy be van előre... Az Így Csináldban szépen le van írva a dolog... Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Július31, 2005 Megoszt Elküldve Július31, 2005 Már jó ideje írtam, hogy veszek majd szélterelőt... Nos azóta vettem, meg már le is teszteltem és elégedett vagyok vele: Nem fütyül, városban akár le lehet engedni az ablakot fullra is, kint azért persze feljebb kell húzni, de ott is jó, szal szerintem megéri: a Csergőben 4500 volt kedvezménnyel, asszem v.mi "Team HEKO" a márkája. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ujjzol Elküldve Augusztus1, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2005 Már jó ideje írtam, hogy veszek majd szélterelőt... Nos azóta vettem, meg már le is teszteltem és elégedett vagyok vele: Nem fütyül, városban akár le lehet engedni az ablakot fullra is, kint azért persze feljebb kell húzni, de ott is jó, szal szerintem megéri: a Csergőben 4500 volt kedvezménnyel, asszem v.mi "Team HEKO" a márkája. Ilyet én is tervezek, miután kicseréltem a zantennát, megcsináltam azt a kib. hátsó ablakmosót és visszajön a polírostól, be is szerzem :lol: (talán). Mennyi mindent tudnék rá venni ha lenne miből...! :roll: Nah, de lassan járok, oszt tovább érek :) Üdv.: ujjzol Link to comment Megosztás: More sharing options...
szantozoli Elküldve Augusztus1, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2005 Az enyém pl. 12 éves, és egyetlen rozsdafolt sincs rajta. Minden azon múlik, mennyire vigyázott rá az előző tulaj. Ebből is ki lehet fogni jót :supz: Vásárlásnál alaposan meg kell nézni (lehetőleg szakemberrel). Ezt azért megcáfolnám! Én eléggé vigyázok a gépre. Állandóan garázsban áll, max. ha olyan helyen vagyok csak akkor vigyáznak rá a csillagok (de ez elenyésző). '92-es évjáratú, én már az egyik küszöböt kilakatoltattam, a másikat kicseréltettem, ekkor az ÖSSZES rozsdafoltot eltüntettettem, teljesen hibátlan volt, + polirozás! Ennek úgy 2 és fél éve lehet. Most ismét előjöttek a korrózió jelei: hátsó sárvédők, tanksapka környéke, és küszöb. Teljesen tanácstalan vagyok, sajna nincs fölös pénzem, mert csak fölöslegesnek tartom az újabb beavatkozást, mert ez már elég idős, és úgyis előjön legalább 1 év múlva egy újabb karosszéria hiba. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ujjzol Elküldve Augusztus1, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2005 Ezt azért megcáfolnám! Én eléggé vigyázok a gépre. Állandóan garázsban áll, max. ha olyan helyen vagyok csak akkor vigyáznak rá a csillagok (de ez elenyésző). '92-es évjáratú, én már az egyik küszöböt kilakatoltattam, a másikat kicseréltettem, ekkor az ÖSSZES rozsdafoltot eltüntettettem, teljesen hibátlan volt, + polirozás! Ennek úgy 2 és fél éve lehet. Most ismét előjöttek a korrózió jelei: hátsó sárvédők, tanksapka környéke, és küszöb. Teljesen tanácstalan vagyok, sajna nincs fölös pénzem, mert csak fölöslegesnek tartom az újabb beavatkozást, mert ez már elég idős, és úgyis előjön legalább 1 év múlva egy újabb karosszéria hiba. :lol: Nem feltétlenül minden esetben jó az ha pl. télen garázsban áll a verda. Arra gondolok, h amikor télen sózzák az utakat az elég jelentős mennyiségben a zótó alvázán köt ki, namost ha beállsz vele a garage-ba akkor az ott olvadozik és szépen, lassan emészti fel a fémet. Szemben azzal ha kint állsz nem olvad meg az a sós trutyi az alvázon. Persze ha lemosod az alvázat (ezt kétlem) minden garázsba állás előtt, akkor ok. Másrészt persze ehez a "tárolási" módszerhez kell az is, h kint jó idő legyen, ill ne okozzon gondot a -5-10°C indításkor (vagy akár a -20 se :) ) Lehet, h kicsit paranoidnak hangzik, de lássátok be, h van ebben ráció. Szvsz a kellően alapos/szakszerű alvázvédelem is hosszabítani tudja azt az 1 évet. :( Mégegyszer bocsika ha szőrszálhasogató lettem volna, ez csak a magam meglátása. :roll: Üdv.: ujjzol Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Augusztus1, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2005 Sztem az nem igaz, hogy ha garázsban áll az rossz mert leolvad... ugyanis az a legfőbb baj ha összegyűlik a sok trutyi és nem tud kiszáradni soha, mivel ilyenkor belülről kezd el rohadni... Az Így Csináldban is ez áll... Link to comment Megosztás: More sharing options...
2004tiborc Elküldve Augusztus2, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2005 En ugy tudom, hogy egy autonak jot tesz ha "fodel van a feje folott", de nem tesz jot, ha zart helyen van, mert nem tud szellozni. Apam a garazs ajtajat mindig nyitva tartja, megis mikor beall a vizes autoval, elegge sok ido kell mig megszarad :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szantozoli Elküldve Augusztus2, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2005 Ujjzol! Azért sózzák télen az útakat, hogy a -20°C-ban is felolvassza a jeget!!!!!! Tehát akár kint hagyod a kocsit, akár egy garázsban, a só mindenütt árt neki! Egyébként nem fűtött a garázsunk (bár ezt te nem is tudhattad). Meg a másik dolog az, hogy például a tanksapkánál is jelentkezik a rozsdafolt, meg a bal oldali hátsó lámpatest alatt, közvetlenül a lökhárító felett. Szóval oda semmiképp se a sós hólé vitte fel. Sajnos rossz a konstrukció! :lol: Öszintén irigylem azt az embert, aki egy hasonló autót pöpecül karban tud tartani karosszériailag! Link to comment Megosztás: More sharing options...
radu Elküldve Augusztus2, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2005 Ilyet én is tervezek, miután kicseréltem a zantennát, megcsináltam azt a kib. hátsó ablakmosót [...] Most en kerdezek :lol: Az antenna kicsereleset ugy erted, hogy a regit kiszeded, behegeszted, teljesen eltunteted, es egy kicsit raksz valahova a kocsi tetejere? Vagy belso antenna? Melyik eri meg jobban? Kivancsi lennek arra is, hogy ilyen kis antennak mennyibe kerulnek, es mennyire hatekonyak... :) Hatso ablakspricc nekem se jo, azt is venni kene :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Augusztus2, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2005 Akkor most dicsekszem nekem 95-ös az autó gyári festés, alvázvédelem és egy pötty rozsda sincs rajta. Még a rugó és rugótányéron sárvédőíven sem! Ezen elcsodálkoztak az autoklubnál is. A titok nyitja hogy az előző tulaj sosem használta télen. A teleket egy fűtetlen garázsban felbakolva töltötte! Én viszont fogom télen használni így még a nyáron kap egy réteg alvázvédőt. Mit javasoltok? Milyen alvázvédőt érdemes ráfújni? A könyve azt írja, hopgy a hagyományos bitumen alapút nem szabad. más: A -20 fok azért túlzás a sózásra szerintem -5 fokig ér valamit utána már inkább nagyobb százalékban homokot szórnak hogy ne csússzon. Szerintem a fűtött de nem szellőző garázs a legroszabb. Ott felolvad a jég így megvan a víz ehhez jön a só és már eszi is a fémet. És mint a kémiai reakcióknál a hőmérséklet is befolyásolja a sebességet így egy 20 fokos garázsban gyorsabb a kémiai folyamat mint hidegben. Tehát szerintem száraz hideg garázs és amikor csak lehet leveretni a sós szutykot a kocsiról. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ujjzol Elküldve Augusztus2, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2005 Ujjzol! Azért sózzák télen az útakat, hogy a -20°C-ban is felolvassza a jeget!!!!!! Tehát akár kint hagyod a kocsit, akár egy garázsban, a só mindenütt árt neki! Egyébként nem fűtött a garázsunk (bár ezt te nem is tudhattad). Meg a másik dolog az, hogy például a tanksapkánál is jelentkezik a rozsdafolt, meg a bal oldali hátsó lámpatest alatt, közvetlenül a lökhárító felett. Szóval oda semmiképp se a sós hólé vitte fel. Sajnos rossz a konstrukció! :lol: Öszintén irigylem azt az embert, aki egy hasonló autót pöpecül karban tud tartani karosszériailag! Mondtam én, h ez csak a saját véleményem! :D Tudtam, h ilyen közfelháborodást fogok kelteni ezzel a hozzászolásommal. :) Egyébként arra gondoltam, h ha garázsban áll a zótó (nem kell fűtött legyen, a havas cuccnak elég a +10°C is h olvadjon) könyebben megolvad a rárakódott hólé, ami lássuk be tök mind1, h sós vagy nem megfagyott állapotban van jelen az alvázon és ha olvad gyilkolja azt. Nem arra céloztam, h nemjó ha garázsban áll a verda, de ha nem feltétlenül muszáj (nincs kint -25, nem esik a jég/ónos eső, estébé) nem kell beállni vele. Szerintem így kíméletesebb, de mindenki úgy csinálja ahogy a legjobbnak gondolja! :D Kölönben nekem még nincs sajna garázsom :D A konstrukciónak valóban vannak hibái (több is mint kéne), de pl az üa. betöltő nyílás pereme pont a kerék által oda felvert cuccok miatt rohad! Nézz egyszer alá, magad is látni fogod, h oda minden be tud jutni és sajnos ki sem tudod rendesen mosni. Én pl. ez ellen úgy védekezek, h tettem a hátsó kerékjárati dobokba is műanyag dobokat. Nah az alá már sokkal nehezebben jut be akármi is :( Már megint folyik a tollam...! :oops: Üdv.: ujjzol Link to comment Megosztás: More sharing options...
ujjzol Elküldve Augusztus2, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2005 Most en kerdezek :) Az antenna kicsereleset ugy erted, hogy a regit kiszeded, behegeszted, teljesen eltunteted, es egy kicsit raksz valahova a kocsi tetejere? Vagy belso antenna? Melyik eri meg jobban? Kivancsi lennek arra is, hogy ilyen kis antennak mennyibe kerulnek, es mennyire hatekonyak... :( Hatso ablakspricc nekem se jo, azt is venni kene :D Áh, neem! ;) Semmi extrát nem tervezek, csak kicserélem, szószerint. Kiveszem a régit, mert már annyira be van állva/rohadva, h törés nélkül meg sem tudom mozdítani, és teszek a helyére egy uo. újat. :D Mint feljebb említettem nincs garázsom sajna, de van f@sza ponyvám :lol: de így, h kicsúcsosodik az antenna elég gáz rátenni. Hátsó ablakmosósdi másik topic-ban eléggé ki lett vesézve, ha érdekel v.mi keress rá nyugodtan :D Üdv.: ujjzol Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabyka Elküldve Augusztus2, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2005 Ujjzol és mennyi az antenna ? Nekem is kéne cserélnem ... Link to comment Megosztás: More sharing options...
ujjzol Elküldve Augusztus2, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2005 Ujjzol és mennyi az antenna ? Nekem is kéne cserélnem ... Vácon van 1 hely ahova járok (van 15% kedvezményem is :twisted: ), ott úgy emléxem v.mi 2500 körülit mondtak. De úgyis a napokban veszek, akkor megmondom Ft-ra, h mennyibe fájt. :lol: Üdv.: ujjzol Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabyka Elküldve Augusztus2, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2005 Vácon van 1 hely ahova járok (van 15% kedvezményem is :twisted: ), ott úgy emléxem v.mi 2500 körülit mondtak. De úgyis a napokban veszek, akkor megmondom Ft-ra, h mennyibe fájt. :lol: Üdv.: ujjzol Nekem 20% kedvezményem van :twisted: :) Majd írd meg mennyi volt! Thx! Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus2, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2005 Ez motoros antenna, amiről szó van? Nekem olyan kellene. Most is az van benne, csak szegény megtört pár helyen, úgyhogy nem lehet már teljesen betolni, ezért kénytelen voltam kikötni a vezérlését :x Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts