Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Karosszéria

gsi.tamás

Recommended Posts

Azért nem árt,ha kezdet elött valahol összeszedsz pár darab hasonló vastagságú bádogot,mert nem minden javitó elem elég,hogy befedje a kehes felületet.Addig kell vagdalni,amig nincs egészséges anyag,különben adogatsz a kakinak szép nagy fülest.A tankbeöntőmhöz nálam is elment egy jó darab vas.Meg nem árt számolni a felületkezeléshez való agyagokhoz némi pénzt.

Csiszoló papír,flex korong(jópár),köszörű korong....Gitt,valamilyen alapozó,kaszni tömítő,valami gagyi festék,ha másra nincs is keret.És ha a küszöbnél és a sárvédőnél jársz,ajánlott utána a rozsdagátló és az alvázvédő.Ezek többe kerülnek a javító elemeknél,de ha már nekiálltok,érdemes minél jobban összehozni,mert utána nagy cumi az elnagyolt dolgot hekkelni... :D

Megosztás:

Utáni tennivalókat értjük van itthon minden csiszolópapír, vagy 20 flexkorong alvázvédő meg ilyenek, csak legyen addig kész

mégis találtam unix honlapján komplett müanyag dobbetétet darabja 5300ft de nembaj, legalább az már nem fog szétvállni, úgy mint ami most rajta van.

http://www.unixauto.hu/Unix_CikkekLista_Fo...mp;cMegnNr=5068

És ha nem kapok rozdamentes sárvédőt hátra akkor milesz, megrendelem a javitó ívet meg lehet ott kapni javitó lemezt is

A müanyag dobbetétet hogy kell felrakni???

Megosztás:

Egy karosszériás ebben az esetben 100e-be belekerülne, én diák vagyok nincs jövedelmem így nem tudok akkora tételt állni :S

De van egy jó barátom hegesztő, frankón heggeszt, még ha nem is lesz olyan szép mint ha karosszériás csinálná akkor is nekem így lenne jobb

Neki csak az anyag kell meg pár üveg sör meg egy kis borravaló

Csak tudni kellene mit kell megvenni pontosan megrendelném, meg jól esne 1-2 tanács

Ez egy ilyen hajó! Az autó pénzbe kerül.... Nem tudok mit írni, nem akarom lebecsülni a barátod, de kevés a jó hegesztés ilyen munkához!

Oké keresek a környéken bontót.

Amúgy ha hiszitek cagy nem ez jó állapotból amikor megvettem januárba fél év alatt lett ilyen pff

Nagyon utálom a rozsdát mg a rohadást

Amúgy küszöböket is kell cserélnem abból vegyem az újat igaz??

És a doblemezzel milesz, oda lehet olnyan müanyagot kapni mint ami elől van?

Ne essünk már túlzásba..... Ha fél év alatt így lehervadt az ív, akkor 2év alatt eltűnik az egész autó :D :wacko: :wacko: Utálod a rozsdát?...Hát barátkozz meg vele, mert amíg nem viszed szakemberhez, találkozni fogsz vele jó párszor. :wacko:

Megosztás:

Én nem akarok sokat rákölteni mert úgyse sokáig tartom meg az autót még kb. 2 év

Csak hogy nézzen ki vhogy, de nem muszáj tökéletesnek lenni

Azon gondolkoztam hogy a müanyag dobbetétet hogy csavarom fel a dobbetétre vagy azt hogy kell, mert a doblemeznek már nincs pereme, mert kivan lyukadva

Megosztás:

Azokat még nem kaptál. Két év alatt 350 ezer ment rá a kocsira, plussz a hétvégi akció. :D

Nekem most került a hetekben 70-be csak,hogy mozgásban maradjon.Motor csere...

Akármekkora ruppótlanság van most nálam is,nem tehettem mást.Munkaeszközöm,menni

kell.Egy autó nem azért van (jobb helyeken) ,hogy tolod amig szétesik,aztán lesz valami.

Apránként minden hibát ki lehet javítani,csak nem szabad gányerolni,mert azzal magad bosszulod meg.

Én olyan emberhez vittem a másik kocsit,akiben bíztam.Aztán amikor az összes belső üveget össze köszörülte,meg hányás módon foltozott,vertem a fejem a falba.Az én munkám sem olyan

(villanyszerelő),hogyösszecsomózom oszt jó lesz.Elmegy egy darabig aztán majd alakul.

Rendesen meg kell csinálni.Nálam sem egyszerre ment.....Apránként,de meglesz :wacko:

Megosztás:

Köszönöm a nyugtalanító tanácsokat :S

Használd a válasz gombot, hogy tudjuk kinek szól az írásod! Gyanítom hogy ez nekem szólt :D Nézd!!! Azt mondod diák vagy....van valamilyen szakmád? Képzeld el, hogy felkeresek egy cukrászt, és azt mondom neki, hogy van egy csomag vaníliacukrom, meg egy tortaformám, meg van egy jó cimborám aki nagy penge és keni vágja sütő kezelését. Tortát akarok csinálni! De amúgy gőzöm sincs az egészről......

Nem akarlak elkeseríteni, de tegyük fel hogy megcsináljátok! utána? Ki fogja lefesteni? Azt is megoldjátok ti?

Megosztás:

Használd a válasz gombot, hogy tudjuk kinek szól az írásod! Gyanítom hogy ez nekem szólt :D Nézd!!! Azt mondod diák vagy....van valamilyen szakmád? Képzeld el, hogy felkeresek egy cukrászt, és azt mondom neki, hogy egy csomag vaníliacukrom, meg egy tortaformám, meg van egy jó cimborám aki nagy penge és keni vágja sütő kezelését. Tortát akarok csinálni! De amúgy gőzöm sincs az egészről......

Nem akarlak elkeseríteni, de tegyük fel hogy megcsináljátok! utána? Ki fogja lefesteni? Azt is megoldjátok ti?

Jogos

Ha nagyon felületes a kaszni meló,a megspórolt pénzed a fényező viszi el a cumis melójal.

Minden gáz lakatolást neki kell jóvá tenni.Nem azt mondják,hogy "hogy hegesztette meg ez a ..."hanem a festő kezét szidják,mert ő adta ki...

Megosztás:

Nekem most került a hetekben 70-be csak,hogy mozgásban maradjon.Motor csere...

Akármekkora ruppótlanság van most nálam is,nem tehettem mást.Munkaeszközöm,menni

kell.Egy autó nem azért van (jobb helyeken) ,hogy tolod amig szétesik,aztán lesz valami.

Apránként minden hibát ki lehet javítani,csak nem szabad gányerolni,mert azzal magad bosszulod meg.

Én olyan emberhez vittem a másik kocsit,akiben bíztam.Aztán amikor az összes belső üveget össze köszörülte,meg hányás módon foltozott,vertem a fejem a falba.Az én munkám sem olyan

(villanyszerelő),hogyösszecsomózom oszt jó lesz.Elmegy egy darabig aztán majd alakul.

Rendesen meg kell csinálni.Nálam sem egyszerre ment.....Apránként,de meglesz :D

Egyértelmű :wacko:

Megosztás:

Ez sztem más tészta :wacko: Tortát én is tudok sütni, mivel van recept :D

Ha lenne használati útmutató pl. a dobbetéthez, hogy hogyan rakjuk fel műanyag dobbetétet a kilyukadt betétre akkor azt is megtudnám oldani

Egyedül a sárvédőívbe lesz gondom, ahhoz összeszedem az alkatrészeket és a ismerősőmmel megcsináltatom aki már 55éves és szakmája a hegesztő :wacko: Már nem egy kocsit újított fel :wacko: Annyit kért hogy szerezzem be a cuccokat és megcsinálja

Egész sport kipufogó végdobot ő alakította át pontosra, toldott hozzá meg el is vett, hegesztett rá tartókat és töléletes lett, nem fujj ki, meg nem ér hozzá a vázhoz

A festés az majd később, kevertetek ki festéket van kompresszor meg jó minőségű szórópisztoly, ezt a robogómat is mi festettük meg mi csináltuk meg ilyenre:

http://kepfeltoltes.hu/view/100802/0364472...ltoltes.hu_.jpg

Megosztás:

Egyértelmű :wacko:

Nem egy leszólós topikot akarunk,ezt mindenki igy látja szerintem,de gondolom Te sem egy évre vetted a kocsit.Ha szükséged van rá,akkor a kocsinak is rád.És feladatod is egyben,hogy megóvd vagy helyre hozd az állagát.Nekem sem a semmiért fekete a kocsi fele.

Ha akkora lenne a kánaán,egy hónap alatt tutira tetetném szakemberrel,de hát.... :D

Megosztás:

Ez sztem más tészta :wacko: Tortát én is tudok sütni, mivel van recept :D

Ha lenne használati útmutató pl. a dobbetéthez, hogy hogyan rakjuk fel műanyag dobbetétet a kilyukadt betétre akkor azt is megtudnám oldani

Egyedül a sárvédőívbe lesz gondom, ahhoz összeszedem az alkatrészeket és a ismerősőmmel megcsináltatom aki már 55éves és szakmája a hegesztő :D Már nem egy kocsit újított fel :wacko: Annyit kért hogy szerezzem be a cuccokat és megcsinálja

Egész sport kipufogó végdobot ő alakította át pontosra, toldott hozzá meg el is vett, hegesztett rá tartókat és töléletes lett, nem fujj ki, meg nem ér hozzá a vázhoz

Hát ez az.....A kérdésbe a válasz: Hogyan rakjam fel a kilyukadt doblemezre a műanyagbetétet........ Minek rá ha már szét van rohadva? Nem akkor kéne mikor meg van csinálva? De látom elbeszélünk egymás mellett, de te tudod! Kívánom, hogy sikerüljön! És persze itt sokan vannak akik segítenek.

Pl: Öcsibáccsi :wacko:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.