Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Karosszéria

gsi.tamás

Recommended Posts

ha alut vesz akkor nem, csak sztem az nem merevít annyit...

nekem jó vastag acél omp van. még egy kínai márka a mattig, irmscher, steinmetz mellé :lol: :lol:

én elvileg arra akartam kilyukadni, hogy ha házilag csinálnánk mondjuk ilyet, az hasznos lenne, van egyáltalán értelme foglalkozni ilyesmivel?

Megosztás:

én elvileg arra akartam kilyukadni, hogy ha házilag csinálnánk mondjuk ilyet, az hasznos lenne, van egyáltalán értelme foglalkozni ilyesmivel?

beszerelés után nem éreztem h változott vmi...de nem kap extrém terhelést közúton. pályanapon biztos megéreztem volna, de akkor már benne volt, így nem tűnt fel.

ha fekvőn megyek át, ugye csak keresztbe tudok, akkor az eleje kevésbé csavarodik a verdának :lol:

Megosztás:

Ha véletlen törik az autó, akkor nemcsak az egyik oldal mászik el hanem a másik is. :lol:

ha épp hogy csak kocc van meg se érzi a torony, ha meg lebontja az egészet akkor mindegy

egy ideig meg hasznos, mert egy torony lehet elmenne, de a kettő összekötve meg lehet simán kibírja,

ha alut vesz akkor nem, csak sztem az nem merevít annyit...

nekem jó vastag acél omp van. még egy kínai márka a mattig, irmscher, steinmetz mellé :lol: :P

az alu merevebb, mint az acél, csak az hirtelen erőhatásra megroppan, és ezért ajánlják közútra inkább azt.

Megosztás:

ha épp hogy csak kocc van meg se érzi a torony, ha meg lebontja az egészet akkor mindegy

egy ideig meg hasznos, mert egy torony lehet elmenne, de a kettő összekötve meg lehet simán kibírja,

az alu merevebb, mint az acél, csak az hirtelen erőhatásra megroppan, és ezért ajánlják közútra inkább azt.

Ezt ugye nem mondod komolyan.

Megosztás:

Ezt ugye nem mondod komolyan.

toronymerevítőt amit én néztem, az tömör aluból volt, csak ki volt könnyítve, hogy össze tudjon csuklani

az acél rugalmasabb volt.

gondolom ezekből is van többféle, de amit én láttam, és beépítés után is megrángatva az alu merevebbnek tünt.

Megosztás:

toronymerevítőt amit én néztem, az tömör aluból volt, csak ki volt könnyítve, hogy össze tudjon csuklani

az acél rugalmasabb volt.

gondolom ezekből is van többféle, de amit én láttam, és beépítés után is megrángatva az alu merevebbnek tünt.

Az alu sokkal puhább, sérülékenyebb anyag. Jóval kisebb erőhatásra deformálódik mint az acél. :lol:

Megosztás:

Az alu sokkal puhább, sérülékenyebb anyag. Jóval kisebb erőhatásra deformálódik mint az acél. :lol:

tudsz olvasni is vagy csak kioktatni????

mondom tömör alu, az acé meg csőből volt, és lehet vékonyabb falu, mint pl SP nek az OMP

az alufelni is ha nem made in china akkor bir annyit, mint a lemez csak az padkázáskor elrepd az acél meg hajlik, mivel az alu rideg, merev az acél meg rugalmas

láttam már alu anyagot is meg acélt is...

Megosztás:

tudsz olvasni is vagy csak kioktatni????

mondom tömör alu, az acé meg csőből volt, és lehet vékonyabb falu, mint pl SP nek az OMP

az alufelni is ha nem made in china akkor bir annyit, mint a lemez csak az padkázáskor elrepd az acél meg hajlik, mivel az alu rideg, merev az acél meg rugalmas

láttam már alu anyagot is meg acélt is...

Ezt eddig nem írtad.

Egyébként nem akarok itt kötekedni meg ilyesmi. Csak mondtam.

Megosztás:

Ezt eddig nem írtad.

Egyébként nem akarok itt kötekedni meg ilyesmi. Csak mondtam.

okés

de azé én is tudom, hogy mi egy alu, meg mi egyacél lemez között a különbség :lol:

de ez egy tömör alu merevítő volt, a másik meg cső

és az alut húztam magamra, elindult a kocsi, de a merevítő nem hajlott, az "acél" az meg egy félcmet hajlott, és utána indult a kocsi.

egy omp-t is szívesen megrángatnék, hogy az milyen.

Megosztás:

okés

de azé én is tudom, hogy mi egy alu, meg mi egyacél lemez között a különbség :lol:

de ez egy tömör alu merevítő volt, a másik meg cső

és az alut húztam magamra, elindult a kocsi, de a merevítő nem hajlott, az "acél" az meg egy félcmet hajlott, és utána indult a kocsi.

egy omp-t is szívesen megrángatnék, hogy az milyen.

De ha kötekedni akarnék akkor a cső csavarásra jobban ellenáll, sőt hajlításra is. :lol:

Megosztás:

De ha kötekedni akarnék akkor a cső csavarásra jobban ellenáll, sőt hajlításra is. :lol:

de ott is figyelembe kell venni a falvastagságot :P

egyébként gyári megoldásbol a renault 19esek durvák

zártszelvény elöl is hátul is, és kész :lol:

Megosztás:

Első toronymerevítő: 1.kép 2.kép 3.kép 4.kép

Hátsó toronymerevítő: 1.kép 2.kép

Ezek számítanak valamit, vagy csak ha extrém használatnak van kitéve? :lol:

vagy csak amolyan "tuning felszerelés"

A hátsó toronymerevítő (miféle torony, nincs is semmiféle torony az astrába hátul) csupán parasztvakítás. Az astra hátsó futóműve más, mint azoké az autóké, amibe ilyet tenni szoktak.

Ahogy elnézem, szerencsétlen lengéscsillapító szárához van rögzítve az átkötés, amely egyébként is jelentős gumipogácsákkal csatlakozik a karosszériához, ráadásul vékony és sérülékeny a leng.csill. szára. Ez aztán a karosszéria merevítés :lol:

Ebben a formájában ez csak látványos, semmi más! :P

Megosztás:

A hátsó toronymerevítő (miféle torony, nincs is semmiféle torony az astrába hátul) csupán parasztvakítás. Az astra hátsó futóműve más, mint azoké az autóké, amibe ilyet tenni szoktak.

Ahogy elnézem, szerencsétlen lengéscsillapító szárához van rögzítve az átkötés, amely egyébként is jelentős gumipogácsákkal csatlakozik a karosszériához, ráadásul vékony és sérülékeny a leng.csill. szára. Ez aztán a karosszéria merevítés :lol:

Ebben a formájában ez csak látványos, semmi más! :lol:

hát így igazából tényleg nem sok értelme van....

a tornyokat viszont lehetne egymáshoz merevíteni, annak lenne értelme, de máshogyan.

Megosztás:

Nekem olyan hátsó merevítőm van amit nem a csillapítók szárára kell csavarzni hanem magához a kasztnihoz kell csavarozni. Sajna még nincs beszerelve, de egy képet mellékelek, hogy is helyezkedik el az enyém.

Hátsó

annyi haszna nincs, mint amennyit a komfortból elvesz.

ez nem lada, meg trabi

Megosztás:

járó motornál álló helyzetben ha ki van engedve a kuplungom, akkor valami berezonál a kasztni alja felől (a váltókar környékéről, vagy kicsit előbbről jön a hang), ha benyomom a kuplungot elhallgat.

mi lehet az?

én a kipufogóra gyanakszom...

van ott valami, ami elengedte? valami illesztés, vagy felfogatás??? :lol:

Megosztás:

Nekem olyan hátsó merevítőm van amit nem a csillapítók szárára kell csavarzni hanem magához a kasztnihoz kell csavarozni. Sajna még nincs beszerelve, de egy képet mellékelek, hogy is helyezkedik el az enyém.

Hátsó

Nekem is tetszik a toronymerevítés, meg biztos jobban is fekszik az úton...de ha isten ments véletlenül belédjönnek oldalról, akkor a merevítő viszi a másik oldalt is, azt ami estleg ép maradna. Nem? :lol:

járó motornál álló helyzetben ha ki van engedve a kuplungom, akkor valami berezonál a kasztni alja felől (a váltókar környékéről, vagy kicsit előbbről jön a hang), ha benyomom a kuplungot elhallgat.

mi lehet az?

én a kipufogóra gyanakszom...

van ott valami, ami elengedte? valami illesztés, vagy felfogatás??? :lol:

Szerintem a hővédő lemez adta meg magát :P

Megosztás:

Nekem is tetszik a toronymerevítés, meg biztos jobban is fekszik az úton...de ha isten ments véletlenül belédjönnek oldalról, akkor a merevítő viszi a másik oldalt is, azt ami estleg ép maradna. Nem? :lol:

vagy meg se érzi egyik oldal se, mert a kettő együtt kibírja :lol:

de bennevan...

Megosztás:

azt nehéz cserélni?

az 1.6-oson vajon ugyanolyan van?

Nem hiszem hogy cserélni kell...meg kell hegeszteni ahol elengedett....Az enyémen is volt ilyen rezonálás, szóltam a kasztnis haveromnak mikor a hátsódobot rakta fel, hogy valami rezonál elöl....előre ment az aknába, és meghegesztette

Megosztás:

Nem hiszem hogy cserélni kell...meg kell hegeszteni ahol elengedett....Az enyémen is volt ilyen rezonálás, szóltam a kasztnis haveromnak mikor a hátsódobot rakta fel, hogy valami rezonál elöl....előre ment az aknába, és meghegesztette

Nekem is megpöttyintették a kipufogósok de nem bírta sokáig. Én egyszerűen leszedtem a hővédőt. Azóta csend van :lol:

Megosztás:

Az is egy megoldás :lol: De akkor mi véd a hőtől? :lol:

Na akkor előb tisztázzuk, hgy melyik hővédőről van szó. Én a kipufogó Y-ról szedtem le.(az szokott zörögni) Ott nem zavar senkit ha nincs rajta (max egy kicsit jobban visszahül a kipuf gáz katalizátor előtt)

Feljebb a kipuf csonkon és a kocsi alján a dobok feletti hűvédőket én sem venném le.

Megosztás:

Szerintem a hővédő lemez adta meg magát :lol:

Ezért tartom hülye megoldásnak, plusz megfurkálod a tornyot, azt le kellene ápolni....stb.

Közúton szvsz semmit nem lehet a pozitív hatásából érezni.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.