daykiller Elküldve November26, 2009 Megoszt Elküldve November26, 2009 A háttámlán lenn van keresztben 2 rúd. A külsőre alulról van ráakasztva egy műanyag "U" szelvény, amire a szövet rá van varrva. Azt kell leakasztani. Aztán a hátsó rész szövetét kell kiakasztani a 2 rúd közül, ami szintén egy szövetre varrt műanyag lap. Ezután le tudod húzni a kárpitot sztem. Bár a támlában lehetnek még meglepik. Csak a háttámla hátsó részén a felül lévő kiugrást nem tudom lebontani, feszegetni meg nem akarom a kárpitot. Ott fogja egy szélesebb műanyag rögzítés, ami bele van fűzve egy textilbe. Amúgy néztem az ülőlapot és elől a szivacson van két lyuk, pont a két rögzítésen, látni is belül a rögzítőfémet, csak nem tudom miképp van az és kihúzni sem tudom. Szerintem úgy lehet, mint a háttámlán, hogy egy erős acéldrót mindkét oldalról önmagában rátekerve a "szalmaszálra". Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve November26, 2009 Megoszt Elküldve November26, 2009 Csak a háttámla hátsó részén a felül lévő kiugrást nem tudom lebontani, feszegetni meg nem akarom a kárpitot. Ott fogja egy szélesebb műanyag rögzítés, ami bele van fűzve egy textilbe. Amúgy néztem az ülőlapot és elől a szivacson van két lyuk, pont a két rögzítésen, látni is belül a rögzítőfémet, csak nem tudom miképp van az és kihúzni sem tudom. Szerintem úgy lehet, mint a háttámlán, hogy egy erős acéldrót mindkét oldalról önmagában rátekerve a "szalmaszálra". Amikor eljössz megmutatom, hogy van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November26, 2009 Megoszt Elküldve November26, 2009 Amikor eljössz megmutatom, hogy van. Oks, bár majd még visszatérek a témára, amint sikerül a képeket rányomnom a gépre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November26, 2009 Megoszt Elküldve November26, 2009 Na. Ülés szétszedés képekben: A háttámla tekerentyűjét úgy tudtam kiszedni, hogy alányúltam, ahol kis lapkák fogják oda. 3-4-t felfeszítettem óvatosan és egyből kijött a háttámla másik végéből a rúd. Kép 1. Kép 2. Kép 3. Az ülés két oldalán van egy-egy díszítő elem, ami a tekerő alatt is van. Az ülőlap részén van egy csap, amit be kell nyomni tövig, akkor megszűnik a feszítése. Amolyan ék elven működik az a műanyag pöcök a lyukban. Óvatosan ki lehet feszíteni azt a részt, majd a háttámla résznél is ki lehet akasztani a takaróelemet. Háttámla leszedéséhez szükségünk van egy 15-ös villáskulcsra valamint egy nagy csavarhúzóra. Előbbi kell az ülőlap mindkét oldalán található csavarhoz a másik pedig egy csapszeges megoldáshoz hasonlít, csak itt egy lemez van beakasztva egy rúdba. Ezután a rudakról lefeszítve levehető a háttámla. Ülőlap kiszerelése: Az ülőlapot gyakorlatilag maga a kárpit fogja le az oldalán, egybe van a szivaccsal is. Én úgy csináltam, hogy rátérdeltem az ülőlap egyik oldaltartójára és alulról ilyenkor ki lehet szedni a beakasztást. Kép 4. Körbe így csináltam: térdel, kifeszít. Kép 5. Ezután leemelhető az egész ülőlap és csak a keret marad meg. Kép 6. Kép 7. A szivacsoról a kárpitot nem lehet leszedni, illetve csak egy részét az oldaltartó dudorokról egy keveset hátulról és előlről. Ezután szembesülhetünk a képeken látható problémákkal: Kép 8. Kép 9. Háttámla kárpit leszedése: Ez leszedhető teljes egészében. Alulról kiakasztjuk a kárpitot. Kép 10. Kép 11. Majd apró mozdulatokkal lehúzzuk a kárpitot, oldalanként haladva apránként. Ezután elérünk első akadályunkhoz: Kép 12. Ez a háttámla elülső részén fogja oda a kárpitot. Egyszerűen csak az egyik végén kivesszük az acéldrótot a gyűrűkből, amik odafogják a kárpitot. Haladhatunk tovább és jön a következő feladvány. Hátul majdnem az hátlap tetején ismét van egy kárpit rögzítés. Itt is egy fém rúd fogja oda, ami bele van fűzve egy textilbe. Az egyik oldalt találunk egy kis konzolt, abban leütjük a rudat, ezután azon az oldalon kivehető a rúd, amit elhúzunk balra (fejjel lefele állított hátlap esetén), így a másik oldalt is kijön a rúd, ezután a textilből is kihúzható. A végén a fejtámla lyukakról csak egyszerűen lefeszítjük a kárpitot. Persze azért óvatosan. És mikor átnézzük a csupasz hátlapot, akkor jön ez: Kép 13. Ez még nem GyIK kompatibilis, kell még pár kép. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November26, 2009 Megoszt Elküldve November26, 2009 Na. Ülés szétszedés képekben: A háttámla tekerentyűjét úgy tudtam kiszedni, hogy alányúltam, ahol kis lapkák fogják oda. 3-4-t felfeszítettem óvatosan és egyből kijött a háttámla másik végéből a rúd. Kép 1. Kép 2. Kép 3. Az ülés két oldalán van egy-egy díszítő elem, ami a tekerő alatt is van. Az ülőlap részén van egy csap, amit be kell nyomni tövig, akkor megszűnik a feszítése. Amolyan ék elven működik az a műanyag pöcök a lyukban. Óvatosan ki lehet feszíteni azt a részt, majd a háttámla résznél is ki lehet akasztani a takaróelemet. Háttámla leszedéséhez szükségünk van egy 15-ös villáskulcsra valamint egy nagy csavarhúzóra. Előbbi kell az ülőlap mindkét oldalán található csavarhoz a másik pedig egy csapszeges megoldáshoz hasonlít, csak itt egy lemez van beakasztva egy rúdba. Ezután a rudakról lefeszítve levehető a háttámla. Ülőlap kiszerelése: Az ülőlapot gyakorlatilag maga a kárpit fogja le az oldalán, egybe van a szivaccsal is. Én úgy csináltam, hogy rátérdeltem az ülőlap egyik oldaltartójára és az ülőlapot le lehet szedni úgy is, ha nem szedem az ülést ketté nem?? nekem is a beülési oldalán érzem, hogy a szivacs nincs már a helyén, és olyasmi leheta helyzet, mint ez első probléma című képeden... mit lenne oda érdemes tenni, ami nem is fog kitüremkedni, és fogja isbírni?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November26, 2009 Megoszt Elküldve November26, 2009 az ülőlapot le lehet szedni úgy is, ha nem szedem az ülést ketté nem?? nekem is a beülési oldalán érzem, hogy a szivacs nincs már a helyén, és olyasmi leheta helyzet, mint ez első probléma című képeden... mit lenne oda érdemes tenni, ami nem is fog kitüremkedni, és fogja isbírni?? Nem. Le kell szedni a támlát. Karcsi palma tex-szel szivacsot ragasztott oda, én is ezt fogom tenni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November26, 2009 Megoszt Elküldve November26, 2009 Nem. Le kell szedni a támlát. Karcsi palma tex-szel szivacsot ragasztott oda, én is ezt fogom tenni. ha nem veszem le a támlát, akkor semennyire se lehet levenni az ülőlapot? oh francba.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November26, 2009 Megoszt Elküldve November26, 2009 ha nem veszem le a támlát, akkor semennyire se lehet levenni az ülőlapot? oh francba.... Hát, a háttámlát rögzítő 15-ös fejű csavar mindenképp útban lesz a kárpitnak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November26, 2009 Megoszt Elküldve November26, 2009 Hát, a háttámlát rögzítő 15-ös fejű csavar mindenképp útban lesz a kárpitnak. őőő én arra gondolok, hog csak felhajtási állpotig.... úgy? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November26, 2009 Megoszt Elküldve November26, 2009 őőő én arra gondolok, hog csak felhajtási állpotig.... úgy? Úgy még talán, de sok helyed nem lesz, mert a támla feszíteni fogja az ülőlapot. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November26, 2009 Megoszt Elküldve November26, 2009 Egyébként gondoltam egy olyanra, hogy felhozom az anyós ülést és megcserélem a tekerentyűket, hogy mindegyik a kardánboxnál legyen, ne a B oszlopoknál. Ezt az egyet rühellem az astrában. :lol: :huh: Elméletileg megcserélhető. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve November26, 2009 Megoszt Elküldve November26, 2009 Egyébként gondoltam egy olyanra, hogy felhozom az anyós ülést és megcserélem a tekerentyűket, hogy mindegyik a kardánboxnál legyen, ne a B oszlopoknál. Ezt az egyet rühellem az astrában. :lol: :huh: Elméletileg megcserélhető. Nem hiszem. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November26, 2009 Megoszt Elküldve November26, 2009 Nem hiszem. :lol: Hja azt kihagytam (ájm szori), hogy a főnökiben már megfordítottam (illetve bedugtam a másik oldaláról a lécet) és lehet vele tekerni ugyanúgy. Csak a tekerők alatt lévő takaróelemet kell megcserélni az anyóséval. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November26, 2009 Megoszt Elküldve November26, 2009 Hja azt kihagytam (ájm szori), hogy a főnökiben már megfordítottam (illetve bedugtam a másik oldaláról a lécet) és lehet vele tekerni ugyanúgy. Csak a tekerők alatt lévő takaróelemet kell megcserélni az anyóséval. :huh: miért nem cseréled meg akkor az ülést?? sínről leszedve nem oldható ígymeg?? DÁW nak jobboldaliból csináltak balost. csak ha jól emlékszem, akkor a kardánbox erősen útban lesz a tekerőnél. http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=150222&am...70091&sort= Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November26, 2009 Megoszt Elküldve November26, 2009 miért nem cseréled meg akkor az ülést?? sínről leszedve nem oldható ígymeg?? DÁW nak jobboldaliból csináltak balost. csak ha jól emlékszem, akkor a kardánbox erősen útban lesz a tekerőnél. Ez az, ami aggaszt. Na majd holnap lemegyek és megkukkantom, hogy mennyire fér el. Ülőlapot majd cserélni fogok az anyóséval, ezt meg befoltozom. :lol: Hja amúgy érdemes megfordítani az ülőlap alatt lévő rugókat, brutális jó tartása lesz. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November26, 2009 Megoszt Elküldve November26, 2009 Ez az, ami aggaszt. Na majd holnap lemegyek és megkukkantom, hogy mennyire fér el. Ülőlapot majd cserélni fogok az anyóséval, ezt meg befoltozom. :lol: Hja amúgy érdemes megfordítani az ülőlap alatt lévő rugókat, brutális jó tartása lesz. :huh: Hát azt tudom, hogy kardánbox kiszedéskor erőssen passzentos a hely az ülések között. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November26, 2009 Megoszt Elküldve November26, 2009 Ez az, ami aggaszt. Na majd holnap lemegyek és megkukkantom, hogy mennyire fér el. Ülőlapot majd cserélni fogok az anyóséval, ezt meg befoltozom. :lol: Hja amúgy érdemes megfordítani az ülőlap alatt lévő rugókat, brutális jó tartása lesz. :huh: az eddig lefeléálló rugók felfelé fognak ívelni? kényelmes meg minden??? őő tettem egy képet... az ülések és aközépkonzol helyzetéről... előző hszbe Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November26, 2009 Megoszt Elküldve November26, 2009 Hát azt tudom, hogy kardánbox kiszedéskor erőssen passzentos a hely az ülések között. Aham, hát akkor marad így. :huh: Köszi. az eddig lefeléálló rugók felfelé fognak ívelni? kényelmes meg minden??? őő tettem egy képet... az ülések és aközépkonzol helyzetéről... előző hszbe Láttam, köszi. Nincs sok hely, lehet ha valaki előrébb állítaná az ülést, akkor a kardánboxba bele is ütközne. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November26, 2009 Megoszt Elküldve November26, 2009 Aham, hát akkor marad így. :huh: Köszi. Láttam, köszi. Nincs sok hely, lehet ha valaki előrébb állítaná az ülést, akkor a kardánboxba bele is ütközne. :lol: Jó de azért nézd meg, mert nem tudom a tekerők milyen magasan vannak a kardánboxhoz képest. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November26, 2009 Megoszt Elküldve November26, 2009 Jó de azért nézd meg, mert nem tudom a tekerők milyen magasan vannak a kardánboxhoz képest. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zolka Elküldve November27, 2009 Megoszt Elküldve November27, 2009 az mit jelent,h fémrögzítős a lökhárító, Day? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November27, 2009 Megoszt Elküldve November27, 2009 az mit jelent,h fémrögzítős a lökhárító, Day? A merevítése nem műanyag, hanem fém. Tudnám miért írtam rögzítőt. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zolka Elküldve November27, 2009 Megoszt Elküldve November27, 2009 A merevítése nem műanyag, hanem fém. Tudnám miért írtam rögzítőt. :huh: és az miért jó, miért kéne erősebbnek lennie? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November27, 2009 Megoszt Elküldve November27, 2009 és az miért jó, miért kéne erősebbnek lennie? Paassssszz... :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November27, 2009 Megoszt Elküldve November27, 2009 Paassssszz... :huh: szerintem a klímahűtő miatt, hogy erősebben védjen nem?? vagy mennyire melegszik fel az a hűtő??? előfordulhat hogy annyira, hogy a műanyag meglágyul?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts