Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Karosszéria

gsi.tamás

Recommended Posts

Én tetőablakról álmodom, egyszer volt lehetőségem gyári rolós, elhúzós Astra-ban ülni....akkor nagyon megtetszett. Utólagosan az én igényeimnek csak egy webasto tetőablak felelne meg, ők hozzák azt a minőséget amire azt mondom, hogy oké, de náluk egy ilyen megoldás 60-80ropi. :huh:

Megosztás:

Én tetőablakról álmodom, egyszer volt lehetőségem gyári rolós, elhúzós Astra-ban ülni....akkor nagyon megtetszett. Utólagosan az én igényeimnek csak egy webasto tetőablak felelne meg, ők hozzák azt a minőséget amire azt mondom, hogy oké, de náluk egy ilyen megoldás 60-80ropi. :lol:

Személy szerint nincs az a pénz, amiért szétvágatnám a tetőt a kocsimon. Akármilyen minőség, akár tetőcserével a gyári. Olyat is mondtak nekem, hogy ha esetleg tetőcsere, akkor meg minősített hegesztéssel lehet csak újra összerakni. :huh: Inkább 60-80 ropiból felújíttatom a klímát és nincs gyulladáspont a kocsiban.

Megosztás:

Személy szerint nincs az a pénz, amiért szétvágatnám a tetőt a kocsimon. Akármilyen minőség, akár tetőcserével a gyári. Olyat is mondtak nekem, hogy ha esetleg tetőcsere, akkor meg minősített hegesztéssel lehet csak újra összerakni. :huh: Inkább 60-80 ropiból felújíttatom a klímát és nincs gyulladáspont a kocsiban.

Neked könnyű van klímád. :lol:

Megosztás:

Igazából a klíma maga nem lenne drágább, de Udi nagyon sokat oboázott vele most mikor csinálta, legalábbis Ő ezt mondta.

Így van.

Lehet még előbb vállalnám be, hogy egy tetőablakos donor caravanba raknám át a mostani autóm minden cuccát, minthogy levágassam. Najó ez már túlzás. :huh:

Klíma is olyan mint az SE projekt, ha nem ott helyszínen van kicserélve, úgy, hogy a szerelés közben még jár a motor, akkor szopcsi van. Tetőablaknál meg kitudja... Lehet cseréltették már páran közülünk, de kitudja mit okozhat.

Megosztás:

Így van.

Lehet még előbb vállalnám be, hogy egy tetőablakos donor caravanba raknám át a mostani autóm minden cuccát, minthogy levágassam. Najó ez már túlzás. :huh:

Klíma is olyan mint az SE projekt, ha nem ott helyszínen van kicserélve, úgy, hogy a szerelés közben még jár a motor, akkor szopcsi van. Tetőablaknál meg kitudja... Lehet cseréltették már páran közülünk, de kitudja mit okozhat.

Mindegy, nem lesz se klíma, se ablak. Max hővédő fólia.

Megosztás:

Mindegy, nem lesz se klíma, se ablak. Max hővédő fólia.

Viszont nekem a klíma miatt kellene a hővédő fólia. :lol: Csak az se olcsó. Múltkor voltam érdeklődni egy karosszériásnál, aki ezzel is foglalkozik és csak a hátsó részt 35-40-ért betakarta volna, 50%-os fényáteresztőssel. :huh:

Azért remélem nem én beszéltelek le! :lol:

Megosztás:

Viszont nekem a klíma miatt kellene a hővédő fólia. :lol: Csak az se olcsó. Múltkor voltam érdeklődni egy karosszériásnál, aki ezzel is foglalkozik és csak a hátsó részt 35-40-ért betakarta volna, 50%-os fényáteresztőssel. :huh:

Azért remélem nem én beszéltelek le! :lol:

Nem. :D

Megosztás:

Én tetőablakról álmodom, egyszer volt lehetőségem gyári rolós, elhúzós Astra-ban ülni....akkor nagyon megtetszett. Utólagosan az én igényeimnek csak egy webasto tetőablak felelne meg, ők hozzák azt a minőséget amire azt mondom, hogy oké, de náluk egy ilyen megoldás 60-80ropi. :lol:

Én már nem álmodom róla :lol:

Kár, hogy szezonális cucc, viszont nyáron nagyon király volt autókázni vele a Szilvásvárad-Lilafüred közötti hegyes-völgyes vidéken. Motorizálva meg kifejezetten tökéletes :D Mikor rádszólnak a parkolóban hogy"nyitva hagyta az ablakot", aztán érdemes megnézni az arcukat, mikor megnyomod a gombot a távirányítón és bezáródik minden :huh:

De egy dolog biztos: csak gyárit vagy azzal a minőségűvel felérőt szabad beszereltetni...

Megosztás:

Én már nem álmodom róla :lol:

Kár, hogy szezonális cucc, viszont nyáron nagyon király volt autókázni vele a Szilvásvárad-Lilafüred közötti hegyes-völgyes vidéken. Motorizálva meg kifejezetten tökéletes :lol: Mikor rádszólnak a parkolóban hogy"nyitva hagyta az ablakot", aztán érdemes megnézni az arcukat, mikor megnyomod a gombot a távirányítón és bezáródik minden :huh:

De egy dolog biztos: csak gyárit vagy azzal a minőségűvel felérőt szabad beszereltetni...

Webasto-t ezért mondtam....a gyári ablakok és mozgótetők nagy részét ők készítik.

Megosztás:

minősített??

és ki tudja azt, hogy hogyan van hegesztve???

johhny nak is a fél hátulja át lett rakva, elvileg egy akkora cserét is úgy kellene, de egy olyan kasztnis már tud minősített színvonalon hegeszteni :lol:

Jó, akkor ha nem lenne klíma, se tetőablak, akkor inkább a klíma felé hajolnék. Lehet drágább, de... :lol:

na ja ja

Megosztás:

Egyébként unalmam alkalmából megfordítottam az ülés rugóit és így nagy jó kemény lett az ülőlap. Remélem a szivacs is honorálni fogja és nem szakad széjje', bár sajnos már szakad és a plüss is. Remélhetőleg holnap már lesznek képek. Illetve már vannak, csak a kamera kábelét nem találom. :huh:

Megosztás:

Jól néz ki.

Csak a plüssöset lehet fűtéssel szerelni? Mármint ugye nekem gyári recaro van, és nem biztos hogy meg tudnám nyúzni és visszatenni aztán a huzatot. :lol:

Megosztás:

A lötyögést sikerült kiküszöbölni vagy a vecik nem lötyögnek?

Az eredeti vázat kasználtam. Egy picit lötyög, de annyira nem zavar.

Jól néz ki.

Csak a plüssöset lehet fűtéssel szerelni? Mármint ugye nekem gyári recaro van, és nem biztos hogy meg tudnám nyúzni és visszatenni aztán a huzatot. :huh:

Sztem lehet.

Megosztás:

Jól néz ki.

Csak a plüssöset lehet fűtéssel szerelni? Mármint ugye nekem gyári recaro van, és nem biztos hogy meg tudnám nyúzni és visszatenni aztán a huzatot. :lol:

Az üléstámláról én nem tudtam leszedni a huzatot, pedig azt akartam. Ahogy karcsi képén is látszik, amelyiken látszik a szivacs, ott lent van rögzítve a kárpit, gondolom az elcsúszás ellen is. Ott belül van egy vékony fém, ami fogja a kárpithoz tartozó gumiszerű csövet. A háttámlánál ki tudtam húzni ezt a szerkezetet, így felül elengedte a kárpitot, de az ülés hátulján is fogja egy fém rúd, amit még nem tudom hogy lehetne kihúzni. Mondjuk nálam már mindegy, mert kicsit rozsdás, így a textil, amibe bele van fűzve, az szakadozik szét. :huh:

Lesznek képek, csak legyen már meg a kábel a digigéphez. :lol:

Megosztás:

Az üléstámláról én nem tudtam leszedni a huzatot, pedig azt akartam. Ahogy karcsi képén is látszik, amelyiken látszik a szivacs, ott lent van rögzítve a kárpit, gondolom az elcsúszás ellen is. Ott belül van egy vékony fém, ami fogja a kárpithoz tartozó gumiszerű csövet. A háttámlánál ki tudtam húzni ezt a szerkezetet, így felül elengedte a kárpitot, de az ülés hátulján is fogja egy fém rúd, amit még nem tudom hogy lehetne kihúzni. Mondjuk nálam már mindegy, mert kicsit rozsdás, így a textil, amibe bele van fűzve, az szakadozik szét. :huh:

Lesznek képek, csak legyen már meg a kábel a digigéphez. :lol:

A háttámlán lenn van keresztben 2 rúd. A külsőre alulról van ráakasztva egy műanyag "U" szelvény, amire a szövet rá van varrva. Azt kell leakasztani. Aztán a hátsó rész szövetét kell kiakasztani a 2 rúd közül, ami szintén egy szövetre varrt műanyag lap. Ezután le tudod húzni a kárpitot sztem. Bár a támlában lehetnek még meglepik.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.