Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Karosszéria

gsi.tamás

Recommended Posts

Olyan ötletem támadt, hogy mi lenne, ha a mostani, régi (nem facelift) kilincseim helyére facelift kilincseket szerelnék, mondjuk egy fehér B vectrából, aminek gyári fehér kilincsei vannak. Mivel abban anyósoldalon nincs zár, de nekem utólagos központim van, az nem lenne gond.

Kérdésem, hogy cserélt-e már valaki nem facelift kilincset faceliftre-? És ha igen akkor minden passzol-e vagy felejtős az ügy?

másmilyen a zárbetét, faragni kell h bele tudd tenni magát a zárat

Megosztás:

lámpám már nincs, de mesélj csak a kilincsről? színrefújt? esetleg az én szinem? me gyári színrefújt nekem is van :lol:

Két első ajtóra, olyan színű mint az én autóm (kerámiakék). Mindkettő zárlyukas. Csak mert régebben mondtad, hogy pont a bal elsőre nem volt zárlyukas színrefújtad... :lol: Oszt most tudok eladót, de nem veszem meg, más alkatrészre lesz költve az a pénzösszeg, pedig megérné, még fújatnom sem kéne.. :lol:

Megosztás:

Két első ajtóra, olyan színű mint az én autóm (kerámiakék). Mindkettő zárlyukas. Csak mert régebben mondtad, hogy pont a bal elsőre nem volt zárlyukas színrefújtad... :lol: Oszt most tudok eladót, de nem veszem meg, más alkatrészre lesz költve az a pénzösszeg, pedig megérné, még fújatnom sem kéne.. :lol:

az a baj, hogy nekem voltak már fújva az ajtók...és ofkorsz nem egyszerre, tehát mind más színű kb :lol: ezért nem is fogom sztem lefújatni a kilincseket.

és igen, nekem csak jobboson van lik, mert angol autóról van..de legalább gyárilag fényezett, ez nem dobná le a színt :lol:

Megosztás:

az a baj, hogy nekem voltak már fújva az ajtók...és ofkorsz nem egyszerre, tehát mind más színű kb :lol: ezért nem is fogom sztem lefújatni a kilincseket.

és igen, nekem csak jobboson van lik, mert angol autóról van..de legalább gyárilag fényezett, ez nem dobná le a színt :lol:

Aham. Ez is gyárilag fényezett és érdekes módon olyan B vekiről van, aminél mindkét oldalt van zárlyuk, pedig tudtommal már csak a sofőroldalon van ezeknél és G astránál is. De lehet elkap a harci méreg és megveszem a párt 6ezerért... :lol:

Nekem még nem voltak fújva az elemek, az majd a 2010-es projektek közé lesz szorítva. :lol:

Megosztás:

Aham. Ez is gyárilag fényezett és érdekes módon olyan B vekiről van, aminél mindkét oldalt van zárlyuk, pedig tudtommal már csak a sofőroldalon van ezeknél és G astránál is.

Nekem még nem voltak fújva az elemek, az majd a 2010-es projektek közé lesz szorítva. :lol:

én szívesen elbeszélgetnék az előző tulaj(ok)al..... :lol:

Megosztás:

de ennyire? :lol:

pár ezret adnék érte, és javítófestékkel átfujva fel is raknám, de nem ennyi pénzért.

Ritka az olyan festett külső kilincs, ami pont ugyanolyan színkódú Vectrából van, mint az enyém. Tehát ebben benne lenne az átfestés is, ha átkéne. Nagyon gondolkozom rajta. Lehet egy hétig nem eszek. :lol:

Megosztás:

Köszi :lol:

Bowdenes megoldásos lesz majd, de addig is marad a bemászni hátra, és kinyitni :lol:

Csak ne felejtesetek el vmi biztonsági megoldást is kitalálni (pl. két bowden), mert haver járt már úgy egy OFF Alfánál, hogy a nyitóbowden elszakadt... szerencsére abban gyárilag van egy tartalék nyitóbowden elhelyezve rejtetten.

Megosztás:

hening mester!

amikor a ködlámpákat bevágtad a lökösbe mennyire stimmelt a lökös belsejében levő körvonal a lámpákhoz?

én direkt kisebb lyukakat vágtam, és szépen kicsiszoltam a vonalig, de valahogy furán állnak??? :lol:

Nagyobb lett a lyuk, mint kellett volna. Mit értesz azon, hogy furcsán áll?

Megosztás:

Csak ne felejtesetek el vmi biztonsági megoldást is kitalálni (pl. két bowden), mert haver járt már úgy egy OFF Alfánál, hogy a nyitóbowden elszakadt... szerencsére abban gyárilag van egy tartalék nyitóbowden elhelyezve rejtetten.

eza megoldás engem is érdekelne majd, mert ha megnyomoma gombot, akkor valaminek ki kell egyből nyitnia az ajtót, mert különben visszazár, és csak félig lesz kinyitva.

egyik haveromnak a gsibe úgy van megcsinálva, hogy egy központizár mocival nyílik, de valakinek fel kel nyitnia, mikor ő megnyomja a gombot.

egy rugó kellene, vagy telejsen átvariálni a mechanikát.

Megosztás:

eza megoldás engem is érdekelne majd, mert ha megnyomoma gombot, akkor valaminek ki kell egyből nyitnia az ajtót, mert különben visszazár, és csak félig lesz kinyitva.

egyik haveromnak a gsibe úgy van megcsinálva, hogy egy központizár mocival nyílik, de valakinek fel kel nyitnia, mikor ő megnyomja a gombot.

egy rugó kellene, vagy telejsen átvariálni a mechanikát.

Nekem a Fabiába is bowdenes van, és abban van egy rugó, ami kilöki, amikor meghúzom a kart!

rugó nélkül elég xar lenne :lol: Képzeld csak el, bevásárlóközpont parkolójában megkéred a 83 éves Juliska nénit, hogy nyissa már fel neked a csomiajtót, miközbe te húzod a kart a bowden végén :P :lol: :lol: :lol:

Megosztás:

Nekem a Fabiába is bowdenes van, és abban van egy rugó, ami kilöki, amikor meghúzom a kart!

rugó nélkül elég xar lenne :lol: Képzeld csak el, bevásárlóközpont parkolójában megkéred a 83 éves Juliska nénit, hogy nyissa már fel neked a csomiajtót, miközbe te húzod a kart a bowden végén :P :lol: :lol: :lol:

erről beszélek, hogy kellegy rugó, ami legalább annyira erős, hogy felnyitja az ajtót, amikor meghúzod a kart, vagy megnyomod a gombot.

egyes fábia nem?

mert a kettesben már elektromotoros az is.

Megosztás:

hening mester!

amikor a ködlámpákat bevágtad a lökösbe mennyire stimmelt a lökös belsejében levő körvonal a lámpákhoz?

én direkt kisebb lyukakat vágtam, és szépen kicsiszoltam a vonalig, de valahogy furán állnak??? :lol:

Nagyobb lett a lyuk, mint kellett volna. Mit értesz azon, hogy furcsán áll?

Műszakin nem lesz ejnye bejnye?

Megosztás:

Elvileg zsír új bowden lesz benne.

Amúgy ez Alfa zár :lol:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.