Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Karosszéria

gsi.tamás

Recommended Posts

Én a helyetekben nem szedném le, mert igaz higy szebb a kopasz oldal, de ha sokat parkoltok szűk helyeken azért nagyon hasznos. A melletted álló kocsi ajtaját nem a fényezésre nyitják rá hanem erre a müanyagra, ezért nem látom annak ssem semmi értelmét amikor ezeket a csíkokat színre fujják. Vagy mikor beállsz egy szűk garázsba akkor nem a fényezett részt nyomod a falnak. De ti tudjátok. Nekem az opelbonto-ban azt mondták, ők recés élü késsel szedik le.

Azthiszem igazad van. Én csak azért akartam leszedni, mert marhára csúnya, karcosak, sérültek: hopppá, ha nem lennének, most az ajtón lennének ezek a sérülések :)) Marad a csík :) Csak ebbe még nem gondoltam bele... :)

Megosztás:

Szerintem nem olyan vészes a leszedése. Nekem 1,5 éve nincs rajta, és eddig semmi kár nem volt ebből adódóan. Nem kell mindenhol a bejárathoz legközelebb parkolni meg beállni a legszűkebb helyekre. Azért persze mindenhol figyleni kell. (És szerencse is kell.)

Fényezés: Azért csíkot fényezni könnyebb mint ajtót. (és olcsóbb is) Szóval ha valaki nem veri oda minden héten akkor van értelme. (szerintem)

Megosztás:

Szedán, és cabrió tulajok figyelem!

Nektek is lóg a csomitartóban a kárpit a lámp(ák)a mögött?

Tudja valaki mi az orvosság ellene?

Ha van megoldás mi lenne az?

Engem már nagyon zavar, hogy hiába igazgatom.

Én kevesebbet nyitogatom a csomagtartót, így ritkábban bosszant fel :)

Egyébként fogalmam sincs mit kéne vele csinálni, illetve ez így nem igaz, csak lusta vagyok a kis záróműanyagokhoz toldatot ragasztani. Szerintem az megoldás lehetne, bár a legsarka attól még úgyis deformálódott marad, ez az idő számlájára írandó szerintem.

Megosztás:

No, lelettek fújva a lökhárítóim színre. Vagyis majdnem színre, egy picit szarul lett kikeverve a festék, ezért nem 100% egyezik, pedig még utána is lett igazítva, de csak nagyon közelről látszik.

Kiváncsi vagyok meddig bírja... Azért nem bánom, hogy megcsináltattam, legalább belett tökéletesre állítva a hátsó ajtóm meg az egész hátsó rész. Ugyanis még az előző tulaj tolatáskor megnyomta a bal hátulját, elmozdultak picit a dolgok (lámpa mögött a kasztni, ezáltal rosszúl állt a lámpa, stb), eléggé elált a lökhárító is. Most viszont teljesen egyforma a jobb és bal oldal. Mindezt a fényezőnél a karosszériás csinálta meg, grátiszba :) (aki le-fel rakta a lökösöket festés előtt/után). Azt mondta nem adja ki úgy a kezéből a kocsit, hogy szarul áll a lökhárító meg a lámpa, hiába álltak már így előtte is... bárcsak sok ilyen karosszériás lenne!!!

Megosztás:

Viszont a kerekebb astra tükörnek van egy nagy elönye az m3-al szemben

kb.:12 db ot veszel az m3 tükör árából

Más:

Valaki nem tudja véletlenül a 91-94 közötti GSI Astrák hátsó lámpájának a kódját? Tehát nem a 94 utáni sötétített, hanem a szürke-piros anyagú. Van egy katalógus, de se kép se leírás csak sok-sok kódszám.

Tom

Megosztás:

http://carstyling.hu/alkatresz_shower.php?id=576

Ehhez mit szóltok?Nagyon gicses?

Láttam ilyet felszerelve, nekem nem teteszett. :?

- sokkal kisebb a mostani tükörtól a benne lévő tükör, jóformán a " csak van, de nem használható" kategória :evil:

- a manuális azt jelenti, hogy kinyúlsz az ablakon és magát a tükrök állítod kézzel :)

Egyébként nekem is bejött, mielőtt láttam felszerelve. Még licitálam is rá a az E-bay -en, de miután megláttam és meg megtudtam ezeket kiábrándultam belőle, mondjuk motorosba már tetszene, csak az meg sokkal többe kerül /olyan 100 EUR körül/. :)

Megosztás:

szerintetek ez mennyibe fog kerülni :) :) :) :

-motorháztető

-bal első fényszóró

-bal első jelzőlámpa

-bal első sárvédő

-hütőmaszk (müanyag)

-hütő elötti fémkeret (amibe a lámpákat is befogják)

-hütő

-munkadíj

-festés

ez egy szombat esti eső-csuszkálás (és téli gumi) eredménye :evil:

Pechem van, mert amelyiknek nekicsúsztam, magasan volt a hátulja és a lökhárító helyett a motorháztető vette át az ütést.

Írjatok egy hozzávetőleges árat, kiváncsi vagyok hol jobb Opelesnek lenni...

:P :lol: :P

Megosztás:

aztec!

Ha jó árat tudsz mondani rá, akkor érdekel.

M3 tükörböl is sok féle van. Jó részét nem szabad megvenni. A legolcsóbbak már a felszereléskor eltörnek. Sajna van ilyen tapasztalatom. Vannak gyártók akiknek a neve garancia pl. engelmann, dürs, de ezek viszont jóval drágábbak sajna.

Megosztás:

F astra hátsó lámpa, de GSI 91-94-ig. Tudtommal 3 féle lámpa volt f astrához (szinét tekintve):'94-ig sima narancs-fehér, alul piros. '94-után ezt egy kicsit besötétítették. Viszont a GSI lámpa az anyagában szürke felül és piros alul, na ez kellene nekem.

Megosztás:

szerintetek ez mennyibe fog kerülni :) :) :) :

-motorháztető

-bal első fényszóró

-bal első jelzőlámpa

-bal első sárvédő

-hütőmaszk (müanyag)

-hütő elötti fémkeret (amibe a lámpákat is befogják)

-hütő

-munkadíj

-festés

ez egy szombat esti eső-csuszkálás (és téli gumi) eredménye :evil:

Pechem van, mert amelyiknek nekicsúsztam, magasan volt a hátulja és a lökhárító helyett a motorháztető vette át az ütést.

Írjatok egy hozzávetőleges árat, kiváncsi vagyok hol jobb Opelesnek lenni...

:P :lol: :P

Hát én 1 hónapja lettem kész, majdnem ugyanigy jártam.

árak nekem:

lámpa: új 9.800.-

index: új fehér 2.100.-

sárvédő csere: bontott gyári 5.000.-

lökös hegesztés puccra :wink: : 3.000.-

Kasztnimunka: géptető lakatolás (gyűrődött a sarka kb. 7 cm mélyen), felső híd (amibe a lámpát is fogatják) nem tört, csak nyomódott, helyrerakás, lökös mögötti fémek tökéletes javítása, teljes szerelés le meg fel mindent készre (odamegyek leadom, értemegyek elhozom téma :wink: ) 5.000.-

Eddig: kb 23.000.-

Fényezés:

géptető, sárvédő, láthatatlan javított részek festése, lökös kompletten (alul szin, felül "fekete" 50.000.-

Sajna ilyenkor hátrány a gyöngyház metál, de nem látszik a kocsin, hogy törve volt, még a visszaalakított kasztni által fedett részek is fényezve lette, mint a gyárban. :wink:

Hát mindenestől nekem kb 80.000.- volt, de neke tudi hozzá jön egy maszk, kb 9-10.000.- + fény kb 7.000.-

Üdv:I_S

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.