Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Karosszéria

gsi.tamás

Recommended Posts

A január 30-i kérdésemre most megadom a választ (a caravan és az ötajtós hátsó üléstámlájáról):

Nem egyforma! Tehát opel16v-nek igaza volt már megint - sajnos! :) (Mivel nem sikerült az akció - túl költséges lett volna)

Eltérések:

1. Ötajtósnál csak egy ponton reteszelődik; a támla hátoldalán, míg a caravan-nál a két támla közötti részen is, ahol a padlólemezhez vannak rögzítve.

2. A caravan-nál a lemez kialakítása is merevebb

Szóval nem lehet csak úgy hipp-hopp kicserélni a kettőt, hacsak nem kárpitos, lakatos és esetleg esztergályos is egyben az illető.

Megosztás:

A január 30-i kérdésemre most megadom a választ (a caravan és az ötajtós hátsó üléstámlájáról):

Nem egyforma! Tehát opel16v-nek igaza volt már megint - sajnos! :D (Mivel nem sikerült az akció - túl költséges lett volna)

Eltérések:

1. Ötajtósnál csak egy ponton reteszelődik; a támla hátoldalán, míg a caravan-nál a két támla közötti részen is, ahol a padlólemezhez vannak rögzítve.

2. A caravan-nál a lemez kialakítása is merevebb

Szóval nem lehet csak úgy hipp-hopp kicserélni a kettőt, hacsak nem kárpitos, lakatos és esetleg esztergályos is egyben az illető.

:)

Megosztás:

Na ma megleltem a hibat a gepemen!A katalizator mogott van egy illesztes,csavaros,rugoval,pontos nevet nem tudom,de az ott levo tomites van eltorve,elegve a rohadt pincegarazs miatt!

Minden le/felallas alatt hozzaer vagy a katalizator,vagy a kozepso dob a betonhoz,es megnyomja az egesz kipufogo rendszert,igy az illesztes megtorik.

Hetfon elviszem kipufogoshoz,remelem nem lesz draga!

A legnagyobb baj,hogy a hovedolemez,ami a dob,katalizator alatt van HIANYZIK!Valoszinuleg nemreg,az elozo tulajnal,csereltek a komplett rendszert(allapotabol kovetkezik),es vagy kimaradt,vagy a szerelo lenyulta! :evil:

Ezt be kell szereznem,+ alulrol feltunt,hogy a genratorekszijtarcsat is cserelni kell!Ebbol gyarit vagy jo az utangyartott is?

Megosztás:

• 2 weeks later...
Ti milyen wax-ot,polirozott ajanlotok?

Ki milyet hasznal?

Kövezzetek meg, de ellentétben az előttem szólókkal, én nem rajongok a teknőcös márkáért. Én eddíg két hihetetlenül profi márkával találkoztam, az egyik a [url=http://www.farecla.com/index.htm]Farécla. Drágák, de - nálunk legalábbis - lehet kimérve is kapni őket, és ezek tényleg políroznak! Különböző szemcseméretek vannak, hogy akár a gépi mosó karcait is el lehessen tüntetni, aztán felfényesíteni. A házi használatra készült pasztákban kevés a csiszolószemcse, és tele vannak viasszal, ami kitölti a karcokat, de kijön a mosással. A profi paszták viszont alig tartalmaznak viaszt, inkább különböző méretű szemcséket, amik kicsiszolják a karcokat. Nem árt velük vigyázni, mert könnyen alapozóig lehet csiszolni velük a festést az éleknél!

A másik fontos dolog, hogy a benzinkutas pasztákban rengeteg szilikon van, ami megragad a festék pórusaiban, és utána egy nagy szívás fényezni!

Itt egy kis olvasnivaló a [url=http://www.ezermester2000.hu/2004/05/polirozas.htm]polírozásról, aztán sok sikert! :wink:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.