Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Karosszéria

gsi.tamás

Recommended Posts

a képeken kivágják a kerékjáratot egy az egybe egy küszöbdarabbal egybe meg a c oszlop egy darabját is. és úgy megy be nem pedig az általad emlegetett komplett sárvédő, mert a sárvédő az csak a külső lemez lenne elvileg.

Te is rosszul tudod,mert nem vágnak semmit szét,hanem a gyári ponthegesztési pontokat fúrják szét és komplett külső dob és sárvédőív,ajtó falccal együtt van cserélve.

IMG_1117.JPG

Megosztás:

Te is rosszul tudod,mert nem vágnak semmit szét,hanem a gyári ponthegesztési pontokat fúrják szét és komplett külső dob és sárvédőív,ajtó falccal együtt van cserélve.

a kép aljafelé ott is a ponthegesztés van szétfurva? :huh:

meg a C oszlopon is?

ott sztem vágva van, legalábbis ahogy eddig az enyémet nézegetem az egy darab lemeznek tűnik

Megosztás:

Nem tudom mire gndlsz,de nem volt bontva soha.Megette a rozsda.

akkor oké, csak olyannak tűnik, mintha már egyszer lett volna cserélve egy kör alakban, és a gittelés megrepedt volna köralakban.

bár kör alakban nem nagyon van oda javító, asszem egy szögletes darab van oda.

Megosztás:

Nekem van 3 lyuk fent a tanknyílás felett, meg maga az ajtó pereme van körberohadva. de én enm gondolkoztam komplett negyed cserén, csak azn, hogy a 3 lyuknál megszabjuk a tiszta fémig, aztán kipótoljuk, és csak a tanknyílást cseréljük négyszöget vágva, mint az előző képen is látszik.

Megosztás:

Nekem van 3 lyuk fent a tanknyílás felett, meg maga az ajtó pereme van körberohadva. de én enm gondolkoztam komplett negyed cserén, csak azn, hogy a 3 lyuknál megszabjuk a tiszta fémig, aztán kipótoljuk, és csak a tanknyílást cseréljük négyszöget vágva, mint az előző képen is látszik.

ők pont erre cserélnek negyedet

Megosztás:

Attól fosok, szerintem az bazi nagy munka, így csak leveszem a kereket, lebontom a csöveket a tankig, először kivágom az ajtót a négyzettel, aztán fent a lemezt, kipótólom a helyét, majd vissza az új ajtót a négyzettel.

ja hogy te karosszériás is vagy? :huh:

hegesztettem már kipufogót, tartókonzolt fogast meg ilyen ház körüli dolgokat, sőt egy vas szerkezetes kis garázst is teljesen 0 ról... de az nem karosszériázás.

Co gép nem kevés tapasztalat aztán mérni összeállítani stb.. egy karoszériás már vágja ezeket, de te beruházól egy tönkbetöltőcserére ilyenekkel? legolcsóbb co gép 40körül van.

Megosztás:

Hagyjuk...

na látod ez az a hozzállás ami nem idevaló.

te csináltál már ilyet tudod, vagy legalábbis a tiéden elkövettek ilyet.

én nem láttam még, csak az enyémet látom, hogy az mintha egy darabból lenne.

láttam a képeiden ponthegesztéseket is ujrahegesztve, de vannak vágások is és én arra értettem, hogy ott el van vágva, és össze van hegesztve.

de lényegében nem is ezen volt a hangsúly fektetve köztem és Day között, hogy most vágnak vagy fúrnak.

Megosztás:

Megint olyan dolgon megy a vita,hogy "úgygondolom" "láttamképen" "azthallottam" és ezekről megy oldalakon keresztül a szófosás.

Úgyan nem én daraboltam az astrát,de ha lenne időm és szerszámom hozzá,akkor fater csinálta volna,eredeti szakmája karosszéria lakatos és elég sokat melózott is benne.

Megosztás:

ja hogy te karosszériás is vagy? :huh:

hegesztettem már kipufogót, tartókonzolt fogast meg ilyen ház körüli dolgokat, sőt egy vas szerkezetes kis garázst is teljesen 0 ról... de az nem karosszériázás.

Co gép nem kevés tapasztalat aztán mérni összeállítani stb.. egy karoszériás már vágja ezeket, de te beruházól egy tönkbetöltőcserére ilyenekkel? legolcsóbb co gép 40körül van.

hegeszteni sem én akarom, nem is tudok, de nem akarom szétszabni a fél kocsit, ha meg lehet oldani egy 10X20-as lemezzel, meg egy új tanknyílással. Igy kevesebbet kell színre fújni is. De azon is gondolkodtam már, hogy megcsinálom űvegszövettel, meg vmi epokittel, rendesen lekezelem, bele a dobbetét, és elfelejtem az egészet. Végülis nekem kívülröl még semmi sem látszik, bent meg csak én tudom, hogyan van megcsinálva.

Megosztás:

Sokkal jobb JOnny Astráján lévő koplett negyed csere... nagy munka az igaz, de megéri!

Megosztás:

hegeszteni sem én akarom, nem is tudok, de nem akarom szétszabni a fél kocsit, ha meg lehet oldani egy 10X20-as lemezzel, meg egy új tanknyílással. Igy kevesebbet kell színre fújni is. De azon is gondolkodtam már, hogy megcsinálom űvegszövettel, meg vmi epokittel, rendesen lekezelem, bele a dobbetét, és elfelejtem az egészet. Végülis nekem kívülröl még semmi sem látszik, bent meg csak én tudom, hogyan van megcsinálva.

Ha kint virágzik már,akkor a doblemezt is szépen eszi bent.

Ez jól látszik Udi és az én képeimen is.

A gitt és más kencék csak csók a halottnak.

A festő úgyis az egész elemet telibefújja.

A javító cseréjét sosem tudta még egy festő sem szépen legittelni.

Megosztás:

Mivel nagyobb munka? Nem sokkal több.

Szerintem megéri inkább,mint 2-3 év múlva megint cserélni a betöltő környékét.

Igazad lehet...nem sokkal több munka, mint betöltőt cserélni. Nem utolsó sorba, a fényező is jobban örül a te autódon lévő megoldásnak, mint a tank nyílás féle hegesztésnek! Legallábbis én :huh:

Megosztás:

Ha kint virágzik már,akkor a doblemezt is szépen eszi bent.

Ez jól látszik Udi és az én képeimen is.

A gitt és más kencék csak csók a halottnak.

A festő úgyis az egész elemet telibefújja.

A javító cseréjét sosem tudta máég egy festó sem szépen legittelni.

Apukám szobafestő, ha le tudja glettelni a szobát akkor le tudja gittelni ezt is. :huh: De ez amúgy is a jövő zenéje, idén nem kerül rá sor, amikor feldobom a nyári gumit, megnézem mennyire tart a gányolásom, ha kell javítom, és megy bele a dobbetét. Jövőre műszaki, majd akkor megcsinálom-csináltatom.

Megosztás:

Apukám szobafestő, ha le tudja glettelni a szobát akkor le tudja gittelni ezt is. :huh: De ez amúgy is a jövő zenéje, idén nem kerül rá sor, amikor feldobom a nyári gumit, megnézem mennyire tart a gányolásom, ha kell javítom, és megy bele a dobbetét. Jövőre műszaki, majd akkor megcsinálom-csináltatom.

Te tudod,de hidd el nem lehet szépen kiszobrászkodni.

Ahol a roszda piciny foltja is megmarad az szépen tovább rohad.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.