Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Karosszéria

gsi.tamás

Recommended Posts

Szerintem nem bírná ez a nyikhaj szélvédő a megerőltetést, de nem

csak a fúrást, hanem egyáltalán azt a mechanikai igénybevételt sem,

amit az ablaktörlő mozgása jelentene...

Azonkívül gondolj arra is, hogy egy erőteljesebb hátsóajtó becsukásnál

mekkora súly fogja megrántani a szélvédőt...

Megosztás:

Megfúrni biztos, hogy meg lehet, a gyémántfejű fúró jobban viszi az üveget, mint kés a vajat, mikor a szélvédőmet javították akkor azt is fúrták. Igaz csak az egyik oldalt, és azt is csak kicsit amit utána ragasztóval be is folyattak.

Szerintem fúrni lehet, kérdés, hogy érdemes-e? (lásd fent)

Megosztás:

A ragasztott üveget tényleg meg lehet fúrni, mert az gyakorlatilag két mezei üveglap, közte a biztonsági Axel Fóliával. Viszont az első szélvédőn kívül általában az összes üveg edzett, ami azt jelenti, hogy eleve feszültséges, amitől nem szilánkokra, hanem aránylag nagy és tompa darabokra törik. Ezzel azonban az is együtt jár, hogy ha egy ponton kap egy kis ütést, amitől a benne lévő feszültség nem lesz kiegyenlített, az egész üveg berobban. Na pont ezt eredményezi a fúrás is. A gyárilag lyukas üveget először megfúrják, aztán edzik be.

Megosztás:

A ragasztott üveget tényleg meg lehet fúrni, mert az gyakorlatilag két mezei üveglap, közte a biztonsági Axel Fóliával. Viszont az első szélvédőn kívül általában az összes üveg edzett, ami azt jelenti, hogy eleve feszültséges, amitől nem szilánkokra, hanem aránylag nagy és tompa darabokra törik. Ezzel azonban az is együtt jár, hogy ha egy ponton kap egy kis ütést, amitől a benne lévő feszültség nem lesz kiegyenlített, az egész üveg berobban. Na pont ezt eredményezi a fúrás is. A gyárilag lyukas üveget először megfúrják, aztán edzik be.

Megint okosabb lettem :idea:

Megosztás:

• 3 weeks later...

Sziasztok! Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy mitől zörögnek hátul a csomagtartónál a múanyagok? Rosszabb úton elöl semmi sem zörög, de hátulról rendesen lehet hallani zörgéseket. Akkor is nyeklik,nyaklik, ha húzósabb kanyarban megyek vele. :)

Megosztás:

Sziasztok! Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy mitől zörögnek hátul a csomagtartónál a múanyagok? Rosszabb úton elöl semmi sem zörög, de hátulról rendesen lehet hallani zörgéseket. Akkor is nyeklik,nyaklik, ha húzósabb kanyarban megyek vele. :)

Nem látom jól az avatarod, de ha 5 ajtósod van akkor érdemes szétnézni a kalaptartó környékén. Nekem szó szerint kopogott ha belementem egy kátyúba. A kis gumipöcök nem nyomta rendesen a helyére. De lehet a rendszámtáblatartó is vagy szinte akármi más. Erre szerintem csak magad tudsz rájönni. Én már megszüntettem pár rezgést itt ott de még van egy jópár.

Megosztás:

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Belejöttek a kocsimba hátulról. Nem túl durván, elsőre nem is látszik, csak ha közelebbről nézed, meg ismered, milyen egy ilyen kocsi.

Beljebb ment a lökhárító, meggörbült egy picit a csomagtartó alsó lemeze.

Amiut féltek, az a kipufgó, mert elég jó darab. Érzésre semmi baja, se hangja, se túl nagy lengése. Mennyire szokta túlélni az ilyesmit a kipufogó?

Köszi

Megosztás:

Mennyire szokta túlélni az ilyesmit a kipufogó?

Az nem jó, hogy belédmentek :D

DE, nyáron én a középdobbal elgörbítettem a kapuvasat :) Volt egy nem gyenge hangja a hadműveletnek. Átmentem szomszédhoz megnéztük aknán: picit már korábban is meg volt nyomva (azt tudtam is) ez meg még annyit sem tett neki, volt egy kis nyomódás, meg karistolás, ennyi. Szal szerintem (legalábbis a középdob) elég erős jószág, nem megy szét könnyen. :)

Megosztás:

DE, nyáron én a középdobbal elgörbítettem a kapuvasat :) Volt egy nem gyenge hangja a hadműveletnek. Átmentem szomszédhoz megnéztük aknán: picit már korábban is meg volt nyomva (azt tudtam is) ez meg még annyit sem tett neki, volt egy kis nyomódás, meg karistolás, ennyi. Szal szerintem (legalábbis a középdob) elég erős jószág, nem megy szét könnyen. :)

Ilyet én is csináltam egyszer, még a Kadettel. Nekem a középdobtól hátrafelé ment nyaralni a rendszer, és vitte magával a tankot is... :D

Megosztás:

Ilyet én is csináltam egyszer, még a Kadettel. Nekem a középdobtól hátrafelé ment nyaralni a rendszer, és vitte magával a tankot is... :)

Ejha, az kemény. Mondjuk haverom is szaggatta már le az Astrájáról a kipuffot így. Nekem annyiban szerencsém volt, hogy nem teljes zártszelvény volt amit eltoltam, hanem csak laposvas... máskülönben sztem én sem úszom meg. De azzal együtt is elég jól van felrakva szerintem a dob: jó darabig kalapáltuk vissza szegény kapuvasat :)

Megosztás:

• 2 weeks later...
Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.