Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Karosszéria

gsi.tamás

Recommended Posts

Opel bontó Fót, Juhász Gyula u. 35. (30) 951-1756

Opel bontó Budapest XIV., Bosnyák u. 5. (1) 364-0487

Opel bontó Budapest XXI., II. Rákóczi Ferenc u. 185. (1) 425-0212 , (30) 905-5430

Opel bontó Budapest XIV., Bácskai u. 6/c. (1) 383-1819 , (20) 945-4675

Opel bontó Budapest XVIII., Bethlen G. u. 3/a. (1) 294-2694 , (20) 332-5599

Opel bontó Budapest (1) 402-0095

Opel bontó Budapest IV., (Külsõ) Váci út 47. (1) 370-1552

Karosszéria elemek, lámpák Budapest (20) 944-3997

http://www.opelbonto.hu

Az információ származik:

http://www.calibrainfo.hu

Megosztás:

Ma este bekapcsolom a hátsó ablaktörlőt, kerreg egy párat majd elindult a másik irányban. :) Elégé meglepő volt, szerencsére nem menet közben csinálta. Visszaigazítottam a helyére. Így most kézzel bármelyik irányban tudom állítani.

Gondolom valami kikophatott.

Valakinek van valami ötlete vagy hasonló tapasztalata?

Megosztás:

Ma este bekapcsolom a hátsó ablaktörlőt, kerreg egy párat majd elindult a másik irányban. :) Elégé meglepő volt, szerencsére nem menet közben csinálta. Visszaigazítottam a helyére. Így most kézzel bármelyik irányban tudom állítani.

Gondolom valami kikophatott.

Valakinek van valami ötlete vagy hasonló tapasztalata?

Hasonloval neha en is szivok.

Bar nekem nem ennyire durva hogy masik iranyba indul el :)

Ha leszeded rola a porvedo sapit es meglazitod az anyat amivel a kar oda van fogatva, elvileg tudod allitani hogy milyen szogben alljon (a kiallo kis pocok van bordazva es igy lehet allitani ha kicsit odebb huzod.)

Na nekem ezek a pici bordak mar le vannak kopva rola szal pl szaraz idoben csinal olyat, hogy elforog a pocok anelkul hogy forgatna a kart...

Ilyenkor lesz az hogy olyan hulyen all vissza a lapat (nem vizszintesre).

Megosztás:

Nekem is volt hasonló a hátsó ablaktörlővel, bár nekem azt csinálta, hogy nem ment semerre egy idő után, csak állt magának itt-ott az ablakon. Bementem egy Opel bontóba, hogy van-e ilyen nekik, és modották, hogy van 9e forintért, de kérik a rosszat. Na ez egyből gyanús lett, :idea: és vittem a motort egy villanyszerelő ismerősömhöz, aki meg is csinálta és azóta tökéletes, még ha télen oda van fagyva, akkor is kitépi magát ! :twisted:

Megosztás:

A motorban lehet cserélni a szénkefét, mert az külön van a mechanikától.

De a mechanikus bajt nem lehet orvosolni, vagyis nem éri meg, mert

eltökölsz vele 1 napot, és működik 1 hónapig, aztán kuka...

Nekem ami volt az autómban, megadta magát. Kiszereltem, mindjárt

feltűnt hogy a szénkefék el vannak kopva, azt ki is cseréltem. Ettől a

motor ugyan megjavult, de aztán kiderült hogy a kivezető tengely bele

van rohadva a mechanikaházba, mivel ezek simán beázhatnak...

Egy napos munkával szétberheltem, lecsiszoltam a tengely és a házat,

adtam neki kiló zsírt, összebarkácsoltam, és működött is. Egy hónapig. :?

Ami egyébként most "raktáron" van, egy GSi-ből van, ez nem ázott be,

elég zsír állapotban van (motorja is). Én odaadom 8-ba. :)

Megosztás:

Szétszedtem, és kitisztítottam a fogakat a tengelyen. Be volt gyűlve közé valami trutyi. A karon kellene lenni recéknek? Mert ha igen akkor nem állok túl jól. Éppenhogycsak valami nyomok látszanak. De a lényeg hogy visszaraktam és jól megy. Még ujjal is próbáltam kicsit lefogni de lazán vitte így is.

Reménykedek hogy ígymarad.

Megosztás:

sziasztok!

Kéne egy kis segítség. Van egy 93-as astra gsi-m és szeretnék rá

motorháztető toldást vagy morcosítást. Ez lehet a motorháztető hosszabítása vagy a hűtőmaszkra műanyag toldás. Nem tudom melyik a

jobb és árban melyik kedvezőbb? Ha tudto valakit aki ilyet csinálja vagy

esetleg egy helyet ahol a műanyagot be lehet szerezni, akkor szóljatok

légyszi!

Megosztás:

sziasztok!

Kéne egy kis segítség. Van egy 93-as astra gsi-m és szeretnék rá

motorháztető toldást vagy morcosítást. Ez lehet a motorháztető hosszabítása vagy a hűtőmaszkra műanyag toldás. Nem tudom melyik a

jobb és árban melyik kedvezőbb? Ha tudto valakit aki ilyet csinálja vagy

esetleg egy helyet ahol a műanyagot be lehet szerezni, akkor szóljatok

légyszi!

A GSI.HU-n a tuning shop-ban van ilyen "morcosítás". 20e + fényezés.

Bár máshol is biztos megtudják csinálni, akár olcsóbban is. :wink:

morci.jpg

Megosztás:

• 3 weeks later...

no sajnos egy kellemetlen, de fontos projectbe kell kezdenem az összvisz 6 éves gépen: kezdődő rozsdásodás a bal hátsó kerékjárat mögött, a lökös alatt alul. Hammerite-ra gondoltam, abból is spec. cuccra... Underbody Seal - http://www.hammerite-automotive.com csakhát legalábbis a neten nem találtam sehol magyar forgalmazót. Hammerite cumók vannak, de ezek a spec kocsi festékek nincsenek - legalábbis a neten. Remélem azért élőben találok majd. Kinek milyen tapasztalata van akár ezzel, akár mással ? egyéb cuccot mit ajánlotok? gondolom nemcsak nekem van ilyen problémám... :)

Megosztás:

Vagy csak nincs tapasztalatuk a hammer bigyóval :roll:

ezért írtam, hogy vagy bármi mással, illetve bármi ötlet... szerintem nem mindenki várja meg míg szétrohad hogy utána vihesse kasztnishoz... én nem fogom. Most nincs időm, de max. 2-3 hét és tuti hogy lekezelem... épp kezd rozsdásodni, szerintem simán megállítható... később viszont már drága mulatság lenne.

Megosztás:

Na akkor majd én osztom az észt! :)

Saját, és mások tapasztalata alapján, nem hiszek a csodaszerekben. A rozsda, rozsda marad, bármit is kensz rá. Sajnos. Túl egyszerű lenne szép kényelmesen áthúzni valami kencével és örömmel látni, ahogy a lemez újraépül.

Tehát a feledat adott: fémtiszta felület előállítása. Aztán lehet alapozni, alvázvédeni. Persze lesznek olyan helyek (egymásra lapolt lemezek, üregek stb), amikhez nem férsz hozzá, dehát ez van. Viszon ami már előttem is bizonyított, az a cinkspré. A fémtiszta felületre fújt réteg úgy viselkedik, mintha galvanizálás lenne, ezzel azért jól lehet késleltetni a rozsda továbbterjedését.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.