Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Karosszéria

gsi.tamás

Recommended Posts

Már akinek 21-es gyertyakulcsa van ugye... <_< Na azt a kis fekete fedelét hogy lehet törés nélkül levenni?

Alul a két sarkát megnyomod felfelé, közben a felső részét kibillented magad felé. Nem törik olyan könnyen :huh:

Azért írtam a gyertyakulcsot, mert az van a legtöbb barkácskészletben is.

Megosztás:

Az a kormányanya :huh: Azért tudom, mert nem olyan régen cseréltem tetőkárpitot a Caravanban (mielőtt eladtuk).

Na akkor a szakártőnek még egy utolsó kérdés. <_< Ha a hátső műanyagokat lebontottam, meg a felcsavarozott cuccokat leszereltem, akkor már könnyen kijön a kárpit, vagy van még valami trükk esetleg?

Megosztás:

Na akkor a szakártőnek még egy utolsó kérdés. <_< Ha a hátső műanyagokat lebontottam, meg a felcsavarozott cuccokat leszereltem, akkor már könnyen kijön a kárpit, vagy van még valami trükk esetleg?

Ha már levetted elöl a napellenzőket, belső világítást, elöl-hátul a kapaszkodókat, A és B oszlopról a borításokat, Caravan esetén hátul a csomagtérben is a borításokat és az ajtónál fenn a műanyag záróelemet, akkor könnyen, csak az ajtóknál a kédergumik alól kell kibújtatni (pl. csavarhúzóval), aztán az újat visszasegíteni. Ez min. 2 emberes meló, ha nem akarod kockáztatni, hogy sérüljön a beszerelésnél az új. Ha be akarsz valamit applikálni alá (vezetéket, hátsó ablakmosó csövét) arra ez a jó alkalom.

Megosztás:

Ha már levetted elöl a napellenzőket, belső világítást, elöl-hátul a kapaszkodókat, A és B oszlopról a borításokat, Caravan esetén hátul a csomagtérben is a borításokat és az ajtónál fenn a műanyag záróelemet, akkor könnyen, csak az ajtóknál a kédergumik alól kell kibújtatni (pl. csavarhúzóval), aztán az újat visszasegíteni. Ez min. 2 emberes meló, ha nem akarod kockáztatni, hogy sérüljön a beszerelésnél az új. Ha be akarsz valamit applikálni alá (vezetéket, hátsó ablakmosó csövét) arra ez a jó alkalom.

Én egyedül megcsináltam, szerintem nem nagy ördönősség. Csavarhúzó helyett pedig inkább leszedni a kédert (csak amennyire szükséges).

Megosztás:

Én egyedül megcsináltam, szerintem nem nagy ördönősség. Csavarhúzó helyett pedig inkább leszedni a kédert (csak amennyire szükséges).

Azt én nem tudtam, ill. nagyon nem mertem ráncigálni, inkább besegítettem mögé a kárpitot. Egyébként a rossz Caravan tetőkárpit még mindig itt van, ha kell valakinek, vigye.

Megosztás:

Azt én nem tudtam, ill. nagyon nem mertem ráncigálni, inkább besegítettem mögé a kárpitot. Egyébként a rossz Caravan tetőkárpit még mindig itt van, ha kell valakinek, vigye.

Az a baj hogy rossz nekem is van bent a kocsiban, egy jó kéne! <_< Majd ha nem lesz más dolgom, lecibálom, lecserélem rajta azt a csúnya szürke anyagot aztán mehet vissza.

Megosztás:

Sziasztok,

kérdésem lenne az első lökössel kapcsolatban.

Ahhoz, hogy le tudjam venni a lökös, le kell vennem a sárvédőknél a műanyag doblemezeket???

Úgye nem...??? <_<

Ill. a lökhárítóban van egy merevítő lemez vagy hogyishívják. Ezt le lehet venni a műanyag részről roncsolás nélkül? Ill utána visszatehető rá?

Megosztás:

Sziasztok,

kérdésem lenne az első lökössel kapcsolatban.

Ahhoz, hogy le tudjam venni a lökös, le kell vennem a sárvédőknél a műanyag doblemezeket???

Úgye nem...??? <_<

Ill. a lökhárítóban van egy merevítő lemez vagy hogyishívják. Ezt le lehet venni a műanyag részről roncsolás nélkül? Ill utána visszatehető rá?

Szia!

Nem kell levenni, elég ha az elejénél kitekered a 2 csavart meg az egy patentot a takaróból. Elvileg a sárvédő mögött 2 csavarral elől meg 1 nagy anyával van fennt a lökős. Persze oldalanként. Nálam így volt fent.

A másik kérdésedre nem tudok válaszolni, mert én nem szedtem szét a régit.

Megosztás:

Szia!

Nem kell levenni, elég ha az elejénél kitekered a 2 csavart meg az egy patentot a takaróból. Elvileg a sárvédő mögött 2 csavarral elől meg 1 nagy anyával van fennt a lökős. Persze oldalanként. Nálam így volt fent.

A másik kérdésedre nem tudok válaszolni, mert én nem szedtem szét a régit.

Köszönöm szépen!

Megosztás:

Ha leveszem az első lököst, tudok lökös nélkül közlekedni ideiglenesen? Okoz vmi problémát technikailag?

Pl. a dobbetétek nem fognak nagyon lefegni? Nem fog belekapni a menetszél? Mert a lökösbe is le van rögzítve 2 csavarral...

Tudsz, de ne menj világkörüli útra. <_< Persze a nagy sebességet sem kell erőltetni, de nem lesz baja.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.