sgery Elküldve Május27, 2008 Megoszt Elküldve Május27, 2008 de az ragasztva van, nem? próbáltam leszedni, de gondoltam nem erőltetem, mert nem jön le egy könnyen bepaszírozni??? le kell venni a külső gumikédert és a keretet az ajtóról az ablak körül, és akkor nem kell passzírozni. bár már jópár éve szedtem ki az enyém, nem emlékszem pontosan, de nem volt nagy probléma. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május27, 2008 Megoszt Elküldve Május27, 2008 közelebbi élmények (tavalyról) az omegámmal vannak, azon semmi nem volt ragasztva, könnyen lehetett bontani, csak meg kellett indítani. :D De nem emlékszem, hogy az astrán lett volna valami ragasztva az ajtón :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
sgery Elküldve Május27, 2008 Megoszt Elküldve Május27, 2008 közelebbi élmények (tavalyról) az omegámmal vannak, azon semmi nem volt ragasztva, könnyen lehetett bontani, csak meg kellett indítani. :D De nem emlékszem, hogy az astrán lett volna valami ragasztva az ajtón :D tényleg nem volt ragasztva, csak nagyon be volt paszírozva. viszont visszatenni nehezebb volt, rá kellett kalapácsolni (persze finoman :P ) mert egy hajlítható lemez fogja. köszi a segítséget! amúgy most jöttem rá mennyire xarok ezek az ablakok, néztem hogy lötyög miután berakom, persze csak picit, aztán megnéztem a többit és az is lötyög ennyire:/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagyPeti Elküldve Május27, 2008 Megoszt Elküldve Május27, 2008 Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem, hogy az ajtókárpitok alatti nylon fóliát aki már cserélte (az enyém sajnos cafatokban lóg/részben így jött le) mivel érdemes ragasztani? Gondoltam veszek a barkácsáruházban valami masszívabb fóliát, kiszabom, és felragasztom. Arra gondoltam, vagy vékony siloplast csíkot húzok, és arra simítom, vagy valami pálma ragasztót mindkét rétegre, és utána szárazon össze. Viszont egyik se tűnik túl jól bonthatónak, de egy sima ragasztószalaggal nem akarom feltenni, mert akkor meg a víz fog esetleg beszivárogni. Szóval mi a tuti jó megoldás? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május27, 2008 Megoszt Elküldve Május27, 2008 nekem parketta alá való lépészajelnyelő habfólia (2-3mm vastag) lett az omiba, kétoldalas szalaggal :D nagyon jó lett tőle a hifi hangzása :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május27, 2008 Megoszt Elküldve Május27, 2008 Sziasztok Valaki röviden el tudja mondani hogy működik a kasztni húzatás? Értem ezalatt hogy Mennyi idő? Tényleg több nap a húzatás? Ismerős koccant. Orra betört, meg "megvakult" a kocsi :P És állítólag a bal eleje elment kicsit.Ezért húzni kell.Csak azt furcsáljuk hogy a kasztnis azt mondja több nap kell a húzatásnak :D És nem igazán értem miért :D A huzatásnál egy hidraulikus kart erősítenek a kasztnira és alul,az alváznál megfogják,legrögzítik a kasztnit. Aztán szép lassan huzzák a helyére,mérési pontokon mérik,hogy helyén van-e. Nekem kellett a bal elejét,alul semmi nem látszik belőle,nincs pofanyommal teli az alja. Egy napig rángatták a padon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mauser Elküldve Május27, 2008 Megoszt Elküldve Május27, 2008 nekem parketta alá való lépészajelnyelő habfólia (2-3mm vastag) lett az omiba, kétoldalas szalaggal :D nagyon jó lett tőle a hifi hangzása :D Hmmm, én is gondolkozom "hangszigetelésen", csak elriasztott eddig a spec. szigetelő anyagok horrorisztikus ára. Csak az ajtó és a kárpit közé raktad fel a habszivacsot, vagy az ajtón belülre a külső lemezt is szigetelted vele? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Petee Elküldve Május27, 2008 Megoszt Elküldve Május27, 2008 csáó kitudja hogy mennyire lehet besötétíteni ablakot telibe? (F Astra) háthogy miylen ablakra milyen sörétségű fólia mehet max. :D Az alábbi oldalon megtalálsz minden információt a fóliázással kapcsolatban. http://forum.index.hu Téma: fóliázás Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május27, 2008 Megoszt Elküldve Május27, 2008 Hmmm, én is gondolkozom "hangszigetelésen", csak elriasztott eddig a spec. szigetelő anyagok horrorisztikus ára. Csak az ajtó és a kárpit közé raktad fel a habszivacsot, vagy az ajtón belülre a külső lemezt is szigetelted vele? Csak a fólia helyére. Nem került sokba, 3m anyag elég hozzá bőven :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
mauser Elküldve Május27, 2008 Megoszt Elküldve Május27, 2008 Csak a fólia helyére. Nem került sokba, 3m anyag elég hozzá bőven :D Ha nem túl indiszkrét a kérdés, megmondanád, hogy hol vetted a szivacsot? Azt hiszem egy patentcserével egybekötve nekivágok én is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szitamanó Elküldve Május27, 2008 Megoszt Elküldve Május27, 2008 Ha nem túl indiszkrét a kérdés, megmondanád, hogy hol vetted a szivacsot? Azt hiszem egy patentcserével egybekötve nekivágok én is. Szerintem ott, ahol parkettát (is) árulnak :D . Van pl. Praktikerben, Baumaxban, Tescoban... is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május28, 2008 Megoszt Elküldve Május28, 2008 Én a praktikerben vettem, asszem ezerpárszáz ft volt a pár m. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szitamanó Elküldve Május30, 2008 Megoszt Elküldve Május30, 2008 Hali :D Az ötödik ajtóban szeretném majd kicserélni az egyik teleszkópot. Csak azt a rugószerűséget kell kiszedni hozzá a gömböknél? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május30, 2008 Megoszt Elküldve Május30, 2008 Az ötödik ajtóban szeretném majd kicserélni az egyik teleszkópot. Csak azt a rugószerűséget kell kiszedni hozzá a gömböknél? igen :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szitamanó Elküldve Május30, 2008 Megoszt Elküldve Május30, 2008 igen :D Köszi :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Május31, 2008 Megoszt Elküldve Május31, 2008 Na hello Emberek! Hogy tudom kicserélni a jobbos indexbúrát, ki kell ahhoz venni a lámpát? Nekiálltam, de mindjárt meg is akadtam, mert a törött búra mellett a lámpa foglalata is kicsit arrébb csúszott, igaz az csak pár mm-t. Szóval hogyan tovább? -mármint a nézésen kívül... Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szitamanó Elküldve Május31, 2008 Megoszt Elküldve Május31, 2008 Na hello Emberek! Hogy tudom kicserélni a jobbos indexbúrát, ki kell ahhoz venni a lámpát? Nekiálltam, de mindjárt meg is akadtam, mert a törött búra mellett a lámpa foglalata is kicsit arrébb csúszott, igaz az csak pár mm-t. Szóval hogyan tovább? -mármint a nézésen kívül... Köszi! Nem kell kivenni. 1 csavar fogja, azt is elég csak meglazítani, és már ki is jön az index :D . Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május31, 2008 Megoszt Elküldve Május31, 2008 Na hello Emberek! Hogy tudom kicserélni a jobbos indexbúrát, ki kell ahhoz venni a lámpát? Nekiálltam, de mindjárt meg is akadtam, mert a törött búra mellett a lámpa foglalata is kicsit arrébb csúszott, igaz az csak pár mm-t. Szóval hogyan tovább? -mármint a nézésen kívül... Köszi! Ha felülről benézel az index és a lámpa közé,meglátod a csavart.Azt tekerd ki és kijön előre az index. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Május31, 2008 Megoszt Elküldve Május31, 2008 Köszi skacok! Ment -volna- mint a karikacsapás... Ippen nem megy be az új, a benyomódott sárvédő pont az útját állja :D . Hétfőn viszem karosszériáshoz, elemcsere után majd berakja. De szép is lett vóna ha elsőre összejön... :D Üdv! Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Június1, 2008 Megoszt Elküldve Június1, 2008 Sziasztok Van valakinek ötlete arra hogyan lehetne a külső műanyag elemeket újra csillogó feketévé varázsolni? A lökhárítók nem színrefújt részére és a hátsó spoilerre gondolok elsősorban. 12 év alatt a Nap már halványszürkére szívta a műanyagokat. A szilikon sprayvel már próbálkoztam, de a hatása csak kb 1-2 hétig tart. :D Tudtok tartós megoldást? :D köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Június1, 2008 Megoszt Elküldve Június1, 2008 Sziasztok Van valakinek ötlete arra hogyan lehetne a külső műanyag elemeket újra csillogó feketévé varázsolni? A lökhárítók nem színrefújt részére és a hátsó spoilerre gondolok elsősorban. 12 év alatt a Nap már halványszürkére szívta a műanyagokat. A szilikon sprayvel már próbálkoztam, de a hatása csak kb 1-2 hétig tart. :D Tudtok tartós megoldást? :D köszi Tartósan csak fényezéssel, spec. rá való festékkel lehet megoldani. Bármilyen ápoló (szilikon, paszta) ideiglenes, mivel a műanyag már elöregedett és magába szívja az anyagot..... :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szitamanó Elküldve Június1, 2008 Megoszt Elküldve Június1, 2008 Sziasztok Van valakinek ötlete arra hogyan lehetne a külső műanyag elemeket újra csillogó feketévé varázsolni? A lökhárítók nem színrefújt részére és a hátsó spoilerre gondolok elsősorban. 12 év alatt a Nap már halványszürkére szívta a műanyagokat. A szilikon sprayvel már próbálkoztam, de a hatása csak kb 1-2 hétig tart. :P Tudtok tartós megoldást? :D köszi Én javasolom a Motip bumper spray-t. Nagyon szép fekete lesz, de a tartósságáról nem tudok még nyilatkozni (ám mivel festék, remélem tartós lesz):D . Szerintem ki lehet maszkolni a színrefújt részt ha ügyes vagy ;) . Itt vannak képek a hozzászólásomban, nézd meg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Június1, 2008 Megoszt Elküldve Június1, 2008 Sziasztok Van valakinek ötlete arra hogyan lehetne a külső műanyag elemeket újra csillogó feketévé varázsolni? A lökhárítók nem színrefújt részére és a hátsó spoilerre gondolok elsősorban. 12 év alatt a Nap már halványszürkére szívta a műanyagokat. A szilikon sprayvel már próbálkoztam, de a hatása csak kb 1-2 hétig tart. :D Tudtok tartós megoldást? :D köszi Műanyag lökhárítókat javító szakitól kaptam az ötletet: fekete Bagarol cipőpaszta! Nálam is elég sokáig eltartott és nagyon olcsó! Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Június1, 2008 Megoszt Elküldve Június1, 2008 Műanyag lökhárítókat javító szakitól kaptam az ötletet: fekete Bagarol cipőpaszta! Nálam is elég sokáig eltartott és nagyon olcsó! Az első komolyabb esőig igen..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagyPeti Elküldve Június2, 2008 Megoszt Elküldve Június2, 2008 Nagy áruházakban lehet kapni fekete műanyagápolót. Pont olyan, mint egy cipőpaszta, egy kis műanyag tubus a végén szivaccsal. Nem túl drága. Mivel paszta, előbb-utóbb az eső, mosóvíz lemossa, de azért elég tartós. Pár hónapig szép marad. Egy próbát megér. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts