Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Én Fehérváron keresztül megyek-jövök Vadkertre. Nem akarok Gabi ellen beszélni, de szombat du. már nálad lenne a cucc.

Szerintem akkor ez lenne a célszerűbb megoldás :sowwy:

Elküldve
Én Fehérváron keresztül megyek-jövök Vadkertre. Nem akarok Gabi ellen beszélni, de szombat du. már nálad lenne a cucc.

Nekem teljesen mindegy. Beszéljétek meg. :sowwy:

Elküldve
Nekem teljesen mindegy. Beszéljétek meg. :sowwy:

Akkor eddig 2 garnitúra rendel. :lol:

1 nekem, 1 Pepének. :lol:

Pepe hívj fel, hogy hol talizzunk szombaton.

Elküldve
Nem, még előtte lesz némi kasztnimunka is. Bal oldalon az ív sztem cserés lesz.

Akkor nekem előbb belekerül, asszem a hétvégére meglesz. Persze itt is lesz egy kis festegetés előtte. :sowwy:

Elküldve
Na, ma belekerül a múlt hétvégén beszerzett dobbetét a hátsó kerékjáratokba.

Itt lehet megtekinteni a közben készült képeket. :sowwy:

Mesélj már róla valamit! Én is már régóta akarok, de mindig közbe jön valami... Nagyon bajos berakni?

Elküldve
Na, ma belekerül a múlt hétvégén beszerzett dobbetét a hátsó kerékjáratokba.

Itt lehet megtekinteni a közben készült képeket. :sowwy:

Látom sikerült megoldani a sárpofozónál a rögzítést.

Elküldve
Mesélj már róla valamit! Én is már régóta akarok, de mindig közbe jön valami... Nagyon bajos berakni?

Kb 2,5 óra alatt benn volt, és ebből kb 1,5 óra a várakozás a festék megszáradására.

Arra kell figyelni, hogy egy kicsit faragni kell belőle, ezért inkább 2-3X mérj előtte mielőtt vágod.

A belső felén levő lyuk teljesen jó helyre esik, pont át lehet fúrni a doblemezt, ki jön a fúró a belső felén( mögé nyúlva kitapinthatod a fúró hegyét).

Szedd le a sárfogó gumikat, pucold ki a helyét (el fogsz csodálkozni, mi jön ki onnan :sowwy: ). Majd rakd vissza pár csavarral.

Ezután illeszd be a betétet, úgy, hogy minden "pöcök" a szélén fogja a sárvédő ívét, és elől egy kicsit túllógjon az íven. Megjelölni, fúrni, vágni a felesleget (hátul). :lol:

Ezután lehet rögzíteni a betétet. Én a fúrt luknál alu popszegecset használtam, a sárfogó guminál pedig lemezcsavart (az eredetit, meg pár újat is)

Ám mielőtt nekifogsz, mosd ki a kerékjáratokat sterimobbal, különösen a jobb oldalinak a tanknyílás feletti részét (tele lesz sárral :lol: ).

Én még le is festegettem az íveket, mert a baloson már kezdett látszódni egy kis rozsdásodás. :lol: Nem nagy dolog, csiszolás, maszkolás, alapozás, festés (ez tartott a legtovább. :P

Elküldve
Látom sikerült megoldani a sárpofozónál a rögzítést.

Sikerült, de majd veszek nagyobb fejű csavarokat, és újracsavarozom az egészet, mert túl aprók a csavarfejek.

Meg az a lényeg, hogy rakd vissza a sárfogót mielőtt berakod a betétet.

Elküldve

Elég lesz! Megvagyok elégedve! :sowwy: Az a baj, h nekem a tankfedelem le van törve és alatta teljesen szét van rohadva, és talán érdemesebb lenne azt megcsinálni előtte...

Elküldve
Elég lesz! Megvagyok elégedve! :sowwy: Az a baj, h nekem a tankfedelem le van törve és alatta teljesen szét van rohadva, és talán érdemesebb lenne azt megcsinálni előtte...

Lehet venni olyan javítóívet ami odavaló. Egy ügyes karosszériás pikk-pakk megcsinálja. Aztán az elemet kell szinre fujatni. Természetesen előtte. :lol:

Elküldve

Nem tudom ezt a betétet miért spórolta ki Opel bácsi. Ha gyárilag bent lenne, sok gondtol megmentené a tulajokat. És a kasznisoknak is több szabad idejük lenne. :sowwy:

Elküldve
Nem tudom ezt a betétet miért spórolta ki Opel bácsi. Ha gyárilag bent lenne, sok gondtol megmentené a tulajokat. És a kasznisoknak is több szabad idejük lenne. :lol:

Bezony. :lol:

Ebként neked van benne? Vadkerten nem is néztem. :sowwy:

Elküldve
Most a hétvégén rakom be én is.

Nekem kicsit faragni kellett, de nem vészes. Bár a tiéd caravan, ott lehet jobban elfér. :sowwy: :lol:

Elküldve
Nem tudom ezt a betétet miért spórolta ki Opel bácsi. Ha gyárilag bent lenne, sok gondtol megmentené a tulajokat. És a kasznisoknak is több szabad idejük lenne. :D

Aki nem szereli be a hátsó kerékjárati dobot idejében, az úgy jár mint én, amikor megvettem a mostani kocsimat:

http://kepfeltoltes.hu/080508/7366569908_w...ltoltes.hu_.jpg

B) B)

Ilyen volt, de ilyen lett:

http://kepfeltoltes.hu/080508/2006-06-03_0...ltoltes.hu_.jpg

;)

Elküldve
Én nem merem bevállalni,mert nem tudom,hogy a 15-ös kereket és a GSi rugkat hogy tolerálná! B)

Szerintem beleérne!

A hőlégfújó csodákra képes! B)

Elküldve
Én nem merem bevállalni,mert nem tudom,hogy a 15-ös kereket és a GSi rugkat hogy tolerálná! B)

Szerintem beleérne!

Pedig kipróbálhatnád, B) engem is ez fog csak vissza.. bár ha arra gondolok, hogy ha anyagim úgy fogja engedni, akkor beficcen egy -30as rugesz...

Elküldve
Aki nem szereli be a hátsó kerékjárati dobot idejében, az úgy jár mint én, amikor megvettem a mostani kocsimat:

http://kepfeltoltes.hu/080508/7366569908_w...ltoltes.hu_.jpg

;) :D

Ilyen volt, de ilyen lett:

http://kepfeltoltes.hu/080508/2006-06-03_0...ltoltes.hu_.jpg

;)

Hááát, az enyém is valami ilyesmi állapotban lehet most belülről B) . De remélem majd én is tehetek fel ilyen képeket B) . Amúgy mennyi ideje történt a javítás, ha megkérdezhetem?

Elküldve
Hááát, az enyém is valami ilyesmi állapotban lehet most belülről B) . De remélem majd én is tehetek fel ilyen képeket B) . Amúgy mennyi ideje történt a javítás, ha megkérdezhetem?

2005 októberben. Azóta nincs problémám vele. A problémám csak annyi, hogy én mást nem ismervén, Werling dobokat vettem 28 ezerért, ami üvegszálas, de a vákuumformázott pvc is megteszi 3500-ért ahogy hallom.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.