Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Az enyém igen,de ha jól tudom,van többféle utángyártott is.Én azt hiszem TYC márkájút vettem,de lehet,hogy az az index volt.Lent van a kocsiban a doboza :lol: . De ha kell,holnap megnézem.

Nem fontos megnézni, az alkatrészgyárak csak nem térnek el annyira a mérettől.:huh: Ha nem vagyok indiszkrét, akkor megkérdezhetem, hogy hol és mennyiért vetted?

Elküldve
Nem fontos megnézni, az alkatrészgyárak csak nem térnek el annyira a mérettől.:lol: Ha nem vagyok indiszkrét, akkor megkérdezhetem, hogy hol és mennyiért vetted?

Fehérváron a Zombori úton van egy kis Opel bolt,nagyon rendes,hozzáértő ember a tulaj.Vettem 2 fehér indexet foglalattal (2x2400Ft,máshol foglalat nélkül lett volna 2500/db :huh: ),meg a 2 elektromos visszapillantót,ajiba adta a 2 sárga izzót.Ez volt 28000 Ft.

Elküldve
Fehérváron a Zombori úton van egy kis Opel bolt,nagyon rendes,hozzáértő ember a tulaj.Vettem 2 fehér indexet foglalattal (2x2400Ft,máshol foglalat nélkül lett volna 2500/db :huh: ),meg a 2 elektromos visszapillantót,ajiba adta a 2 sárga izzót.Ez volt 28000 Ft.

Merre is van ez pontosan? Öreghegyen, ha jól sejtem, igaz? Kimondottan Opel bolt?

Elküldve

Hmm, tényleg egész jó áron megkaptad az alkatrészeket. Majd ha járok arra, akkor benézek, bár szerencsére Veszprémben is találtam egy Opel márkaboltot.:lol:

Elküldve
Sziasztok!

93-as Astrámon cserére értek a visszapillantó tükrök. Mivel elég nagy a holt tere ezeknek a régi sík visszapillantó üvegeknek, ezért inkább az egész visszapillantót cserélném a házával együtt a 94 utáni Astrákéra. Sajnos nem tudom azonban, hogy az új házakat fel lehet-e rakni a régi helyére. Valaki tudja erre a választ?

Az enyém '92-es és nagyon jó domború tükre van, ellentétben mindkét lányom Astráival nagyon jól látok hátra vele. Az újabb tükrök sokkal kisebbek és ők is panaszkodnak, hogy sokkal rosszabb a látás hátrafelé mint az enyémmel. Szóval én nem cserélném újakra semmi pénzért! Inkább az üveget cseréld!

Elküldve
Merre is van ez pontosan? Öreghegyen, ha jól sejtem, igaz? Kimondottan Opel bolt?

A Budai úton ha megyünk kifelé jobbra kell fordulni a Köfém felé,még a 3 tízemeletes ház előtt. Kb. 50m-re van a kereszteződéstől,a posta mellett,azzal egy épületben. Zombori út 2. Kifejezetten Opel bolt,ha kell valami,és éppen nincs,másnap mehetsz érte.

Elküldve
A Budai úton ha megyünk kifelé jobbra kell fordulni a Köfém felé,még a 3 tízemeletes ház előtt. Kb. 50m-re van a kereszteződéstől,a posta mellett,azzal egy épületben. Zombori út 2. Kifejezetten Opel bolt,ha kell valami,és éppen nincs,másnap mehetsz érte.

Köszi, megkeresem sztem hétfőn. Kell a váltórudazathoz nekem is javítóanyag.

Elküldve
Hmm, tényleg egész jó áron megkaptad az alkatrészeket. Majd ha járok arra, akkor benézek, bár szerencsére Veszprémben is találtam egy Opel márkaboltot.:huh:

Melyikre gondolsz? A ROBIX-nál?

Elküldve

Nekem a nagyobb üveg jobb, lehet, hogy az újabb domborúbb de kisebb, és ettől olyan mint egy halszem optika, de pont a közeli részletek tűnnek el benne, mert kisebb a kép maga. Tolatáskor meg arra van szükség, hogy az ember például a járda sarkát jól láthassa.

Nézd csak meg a fát a tükörben! Az újabb tükörben alig látod!

Elküldve
Az enyém '92-es és nagyon jó domború tükre van, ellentétben mindkét lányom Astráival nagyon jól látok hátra vele. Az újabb tükrök sokkal kisebbek és ők is panaszkodnak, hogy sokkal rosszabb a látás hátrafelé mint az enyémmel. Szóval én nem cserélném újakra semmi pénzért! Inkább az üveget cseréld!

Bonyolódik a helyzet.:huh: Hétfőn körbejárok és megpróbálok egy domborút keresni, hogy megnézzem milyen. Az újabb F Astrájét ismerem, messze van ugyan az új Focus közel holttérmentes tükrétől, de ott azért elég általában a szemem forgatni a nyakam hátratekergetése helyett. Hol vetted egyébént a domború tükröt?

Fpepe: A váltóházból kijövő csonk és a rudazat találkozásánál lévő alumínum csapokat cseréled? Ha igen, akkor majd érdekelne a tapasztalatod, mert azt hiszem nekem is aktuális lesz lassan a csere.

Tiv.: Igen.

Elküldve
Nekem a nagyobb üveg jobb, lehet, hogy az újabb domborúbb de kisebb, és ettől olyan mint egy halszem optika, de pont a közeli részletek tűnnek el benne, mert kisebb a kép maga. Tolatáskor meg arra van szükség, hogy az ember például a járda sarkát jól láthassa.

És a gyalogosokat sem. :huh: :lol:

Elküldve
Fpepe: A váltóházból kijövő csonk és a rudazat találkozásánál lévő alumínum csapokat cseréled? Ha igen, akkor majd érdekelne a tapasztalatod, mert azt hiszem nekem is aktuális lesz lassan a csere.

Ok, itt mindjárt 2 paciens is lesz.

Elküldve
Bonyolódik a helyzet.:huh: Hétfőn körbejárok és megpróbálok egy domborút keresni, hogy megnézzem milyen. Az újabb F Astrájét ismerem, messze van ugyan az új Focus közel holttérmentes tükrétől, de ott azért elég általában a szemem forgatni a nyakam hátratekergetése helyett. Hol vetted egyébént a domború tükröt?

Németországból behozott kocsi, rajta volt. Úgy hallottam kapható hozzá domború üveg is.

Elküldve

Jó,ha rátolatok a járdára,nem sok baja lesz a kocsinak,de ha egy autó a holtteremben van,és oldalba nyomom,az már húzósabb.Már majdnem jártam így,azóta tekergetem a nyakam elég rendesen :huh: .Persze lehet hogy jó a régi de domború tükör is,de a síknál ez amit felraktam 100-szor jobb,meg jól is néz ki.

Elküldve

Nekem mondjuk a fő gondom a sávváltásoknál van a sima tükör nagy holttere miatt, mert általában pénteken a full dugóban kell átvergődnöm a fővároson és ilyenkor eléggé zavar, hogy nem tudok két, (de inkább három irányba) figyelni egyszerre. Bár lehet a vége az lesz, hogy körberakom tolatóradarral a kocsit....

Elküldve
Nekem mondjuk a fő gondom a sávváltásoknál van a sima tükör nagy holttere miatt, mert általában pénteken a full dugóban kell átvergődnöm a fővároson és ilyenkor eléggé zavar, hogy nem tudok két, (de inkább három irányba) figyelni egyszerre. Bár lehet a vége az lesz, hogy körberakom tolatóradarral a kocsit....

Akármelyiket is választod,a mostaninál mindenképp jobb lesz :huh: Anyagi szempontból a tükörlap sokkal olcsóbb,ez is lehet szempont. Mechanikusnál úgy 10-15ezret lehet spórolni szerintem.Meg szűk helyen jobb is a régi,az nem olyan széles.

Elküldve

A radarnak a "fejben" kell lenni! :lol: , De nem árt ha a fejed 360 fokban körbe fordítható! :huh:

Elküldve
A radarnak a "fejben" kell lenni! :lol: , De nem árt ha a fejed 360 fokban körbe fordítható! :huh:

Néha az az érzésem péntekenként, hogy direkt arra vár néhány friss casco-s autóstársam, hogy mikor nem nézek már felé, aztán támad is.:)

Elküldve
..meg a 2 elektromos visszapillantót,ajiba adta a 2 sárga izzót.Ez volt 28000 Ft.

A visszapillantóval vele járt a belső takaró lap is?

A belső kis háromszögre gondolsz,ami mögött a csipogó van? Az nem.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.