Tiv. Elküldve Május14, 2014 Megoszt Elküldve Május14, 2014 Ez a foltozás, nagyon ott van . :) Utólag is van lépem róla. :D nem leszólásképen mondom, de nagyon-nagyon feltűnő ez a jelzés. :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május15, 2014 Megoszt Elküldve Május15, 2014 Ez a foltozás, nagyon ott van . :) Volt saját anyaga is a régi hátsó üléssoron csak arról sajnáltam kivágni darabot. Majd úgyis kicserélem, de addíg sem akartam nézegetni a csillogó fémet. Úgy nézett ki mint amikor a Swarcinak lelőtték a képéről a húst a Terminátorban. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Május15, 2014 Megoszt Elküldve Május15, 2014 Volt saját anyaga is a régi hátsó üléssoron csak arról sajnáltam kivágni darabot. Majd úgyis kicserélem, de addíg sem akartam nézegetni a csillogó fémet. Úgy nézett ki mint amikor a Swarcinak lelőtték a képéről a húst a Terminátorban. :D Én amikor elkezdett a szivacs kikopni, fogtam, és leszedtem a huzatot, majd a ketté nyílt szivacs közé purhabot nyomtam. Miután megkötött szépen le lett faragva, majd vissza ment a huzat. Az a jó, hogy a fémre rá kötött a purhab, és így nem fogja kikoptatni a szövetet, illetve azt leszámítva, hogy kicsit keményebb ott az a rész, nem vehető észre a különbség. A huzat ápol és eltakar! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május15, 2014 Megoszt Elküldve Május15, 2014 Én amikor elkezdett a szivacs kikopni, fogtam, és leszedtem a huzatot, majd a ketté nyílt szivacs közé purhabot nyomtam. Miután megkötött szépen le lett faragva, majd vissza ment a huzat. Az a jó, hogy a fémre rá kötött a purhab, és így nem fogja kikoptatni a szövetet, illetve azt leszámítva, hogy kicsit keményebb ott az a rész, nem vehető észre a különbség. A huzat ápol és eltakar! Most én is faragtam egy darab szivacsot a fémre hogy ne koptasa ki hamar a foltot. De valószinűleg nem cserélem az üléseket, mert a hátsó amúgy is más, mert fejtámlás lett, szerintem varrok rá valami szép anyagból huzatot. Mondjuk fekete alapon sárga opel jel mintával. :icon1: A fejtámlákkal vagyok még meglőve, mert az 5 darab 3-fajtából jön össze, de szerintem abból mind fekete lesz az megy szinte mindenhez. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra F Caravan Elküldve Május15, 2014 Megoszt Elküldve Május15, 2014 Egyébként cserélt már valaki gyári üléskárpitot első ülésen? A szivacsom jó, de a kárpitom szakadt ugyanitt. Szereznék hibátlan kárpitot, de csak kárpitot. Egyelőre még a fejemet vakarom, hogyan is álljak neki a cserének? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május16, 2014 Megoszt Elküldve Május16, 2014 Egyébként cserélt már valaki gyári üléskárpitot első ülésen? A szivacsom jó, de a kárpitom szakadt ugyanitt. Szereznék hibátlan kárpitot, de csak kárpitot. Egyelőre még a fejemet vakarom, hogyan is álljak neki a cserének? Le lehet bontani, egy kicsit macerás, de nem vészes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Május16, 2014 Megoszt Elküldve Május16, 2014 Egyébként cserélt már valaki gyári üléskárpitot első ülésen? A szivacsom jó, de a kárpitom szakadt ugyanitt. Szereznék hibátlan kárpitot, de csak kárpitot. Egyelőre még a fejemet vakarom, hogyan is álljak neki a cserének? ülés ki(patront biztosít :D), aztán utána már csak "nézegetés" kérdése, nem olyan macera Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május16, 2014 Megoszt Elküldve Május16, 2014 ülés ki(patront biztosít :D), aztán utána már csak "nézegetés" kérdése, nem olyan macera Úgy emlékszem az első ülések háttámláját meg kellett nyúzni, talán a legnehezebb a fejtámla tartók kipattintása volt, ugye fent az is fogja, rémlik hogy fogóval nyomtam össze a két fület aztán tudtam kihúzni őket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra F Caravan Elküldve Május16, 2014 Megoszt Elküldve Május16, 2014 Úgy emlékszem az első ülések háttámláját meg kellett nyúzni, talán a legnehezebb a fejtámla tartók kipattintása volt, ugye fent az is fogja, rémlik hogy fogóval nyomtam össze a két fület aztán tudtam kihúzni őket. A vezetőülés kárpitját és szivacsát ki lehet cserélni az anyósülésével? Van esetleg valami formai vagy méretbeli eltérés? Általában az anyósülés mindig jobb állapotban van ezért arra gondoltam inkább arról pakolnám át a kárpitot is egy bontott ülésről. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május16, 2014 Megoszt Elküldve Május16, 2014 A vezetőülés kárpitját és szivacsát ki lehet cserélni az anyósülésével? Van esetleg valami formai vagy méretbeli eltérés? Általában az anyósülés mindig jobb állapotban van ezért arra gondoltam inkább arról pakolnám át a kárpitot is egy bontott ülésről. Ki lehet, sokan csinálják ezt hogy anyósülést vesznek, de nem kell lefejteni a kárpitot a fém vázról azzal együtt is átt lehet tenni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Május16, 2014 Megoszt Elküldve Május16, 2014 Ki lehet, sokan csinálják ezt hogy anyósülést vesznek, de nem kell lefejteni a kárpitot a fém vázról azzal együtt is átt lehet tenni. Nem mindegyiket lehet átforgatni a tekerőnél. Kárpit+szivacs viszont lejön egyben a fémvázról, és úgy könnyen át lehet tenni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május16, 2014 Megoszt Elküldve Május16, 2014 Nem mindegyiket lehet átforgatni a tekerőnél. Kárpit+szivacs viszont lejön egyben a fémvázról, és úgy könnyen át lehet tenni. Élő szövet fém vázon :D , amit néztem úgy láttam átt tudom forgatni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra F Caravan Elküldve Május17, 2014 Megoszt Elküldve Május17, 2014 Ha már itt tartunk még egy kérdésem lenne ezzel kapcsolatban. Ha egy 5 ajtós hátsó üléssoráról leszedem a kárpitot és a szivacsot az átrakható-e caravanba? Az ülés rögzítése úgy tudom más az 5 ajtós és caravan esetében, de a kárpit és szivacs se egyezik meg? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május17, 2014 Megoszt Elküldve Május17, 2014 Ha már itt tartunk még egy kérdésem lenne ezzel kapcsolatban. Ha egy 5 ajtós hátsó üléssoráról leszedem a kárpitot és a szivacsot az átrakható-e caravanba? Az ülés rögzítése úgy tudom más az 5 ajtós és caravan esetében, de a kárpit és szivacs se egyezik meg? Szerintem az képlékeny annyira hogy áttehető. Van itthon mindegyik de had ne szedjem elő...a lakás legkülönböző pontjaiban vannak elásva. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Május17, 2014 Megoszt Elküldve Május17, 2014 Ha már itt tartunk még egy kérdésem lenne ezzel kapcsolatban. Ha egy 5 ajtós hátsó üléssoráról leszedem a kárpitot és a szivacsot az átrakható-e caravanba? Az ülés rögzítése úgy tudom más az 5 ajtós és caravan esetében, de a kárpit és szivacs se egyezik meg? Más a szivacs is. Átrakható, de nem lesz az igazi. Nekem sedan hátulja van caravanban, és az ülőlap alacsonyabb jóval. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május18, 2014 Megoszt Elküldve Május18, 2014 Más a szivacs is. Átrakható, de nem lesz az igazi. Nekem sedan hátulja van caravanban, és az ülőlap alacsonyabb jóval. Ha eljössz érte elcserélhejtük caravanéra. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra F Caravan Elküldve Május18, 2014 Megoszt Elküldve Május18, 2014 Más a szivacs is. Átrakható, de nem lesz az igazi. Nekem sedan hátulja van caravanban, és az ülőlap alacsonyabb jóval. Ma volt alkalmam összehasonlítani egy 5 ajtóséval. Érdekes módon a háttámlák 100%-ban egyeznek méretben és formában is, de az ülőlap eleje itt is jóval alacsonyabb kb 3-4 cm-rel. Ha betenném caravanba szerintem előre lejtenének az ülések ami nem valami jó főleg akkor ha csúsznának le róla az emberek. A szivacs alja az 5 ajtósnál domború a caravannál kissé homorú vagy jóval laposabb. Kár érte, mert amit néztem 5 ajtósét az ugyanolyan kárpitozású mint az enyém, elhoztam volna tartaléknak, de akkor így a hátsó ülésekkel nem bajlódok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve Május18, 2014 Megoszt Elküldve Május18, 2014 Ülésekről annyit, hogy a svájci astrából származó első ülések másfajta tekerővel állíthatóak, a tengely is más, a hátsó üléseknek a középső felfogatásuk teljesen eltér, csináltathattam hozzá vasakat lakatossal :) Mindkét autó ötajtós, ráncfelvarrott ... Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Május18, 2014 Megoszt Elküldve Május18, 2014 Ketfele uleskonzol van. A hatso ules sem egyezik meg teljesen mert csak a cvaneban van a fejtamla labai kozotti konzol. De mindig van aki ujra feltalalja a dolgokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra F Caravan Elküldve Május18, 2014 Megoszt Elküldve Május18, 2014 Ketfele uleskonzol van. A hatso ules sem egyezik meg teljesen mert csak a cvaneban van a fejtamla labai kozotti konzol. De mindig van aki ujra feltalalja a dolgokat. Ettől még a kárpit mérete és formája ugyanaz vagy nem? DE, és ezt is írtam. A konzolt pedig nem figyeltem, de nem is az érdekelt. Nem talátam fel semmit csak amit tapasztaltam azt osztottam meg, bocsánat ha ezek szerint félretájékoztattam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Május18, 2014 Megoszt Elküldve Május18, 2014 Vegulis...ules-ules. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május19, 2014 Megoszt Elküldve Május19, 2014 Ülésekről annyit, hogy a svájci astrából származó első ülések másfajta tekerővel állíthatóak, a tengely is más, a hátsó üléseknek a középső felfogatásuk teljesen eltér, csináltathattam hozzá vasakat lakatossal :) Mindkét autó ötajtós, ráncfelvarrott ... Nekem a fejtámlásra váltákor kellett a konzolt hátul faragni, vissza kellett mennem az eladóhoz elhozni a felfoghatást is, de az enyém ráncfelvarrás előtti volt a beépített meg utánni. Csak a középső felfogatás volt más a két szélső passzolt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laliiii Elküldve Május21, 2014 Megoszt Elküldve Május21, 2014 Épp most szereztem első anyós ülést a 97es caravanba, 97es ferdehátúból, szövet is egyezik, így két hét és csere bere indul. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tóth Balázs Elküldve Június1, 2014 Megoszt Elküldve Június1, 2014 Nem tudom, hogy a tapasztaltabbak közül látott-e már valaki ilyen rozsdásodást. A jobb hátsó díszléc alatt a roszda igen erősen dolgozott. 1-2 hónapja jött csak le a rozsda látható/tapintható helyre. Ma mosás közben leszedtem a díszlécet és ez a látvány fogadott. Az érdekesség az, hogy az eleje fel volt gyűrődve, de nem onnan kezdett el rozsdásodni, hanem 4-5 cm-rel hátrébbról. Ez a 2. képen a ragasztó állapotából láthetó is. Szerintem az is benne van, hogy már a gyárban hibás volt a lemez. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Június1, 2014 Megoszt Elküldve Június1, 2014 Jól néz ki. Elég sok effet láttam már, de egyiken sem volt ilyen hiba. Vagy gyárilag hibás, vagy már volt sérülve az ajtó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts