Tóth Balázs Elküldve Április30, 2014 Elküldve Április30, 2014 Sziasztok! A múlt héten az 1.6 16V 97' Astrámba raktam hátra műanyag dobbetétet, ha 3-an ülnek hátul + még súly is van hátul akkor a kerekek bele- bele ér a műanyag doblemezbe. Leükhet ennyire? Vagy gyenge a rugó vagy vmi? Nekem alapból volt/van elöl-hátul dobbetétem, de én még nem találkoztam ezzel a problémával, pedig gyakran megyek 5 személlyel, megpakolva, igencsak kátyús úton.
Laliiii Elküldve Április30, 2014 Elküldve Április30, 2014 Milyen széles a felni? Milyen ET-jű a felni? Mekkora gumi van rajta? Sziasztok! A múlt héten az 1.6 16V 97' Astrámba raktam hátra műanyag dobbetétet, ha 3-an ülnek hátul + még súly is van hátul akkor a kerekek bele- bele ér a műanyag doblemezbe. Leükhet ennyire? Vagy gyenge a rugó vagy vmi?
zotya91 Elküldve Április30, 2014 Elküldve Április30, 2014 ET-35 ös felni van rajta. A gumik pedig 195/50 15'
Tiu Elküldve Április30, 2014 Elküldve Április30, 2014 ET-35 ös felni van rajta. A gumik pedig 195/50 15' Ez a méret a határeset, vagy éppen jó vagy nem. Általában a jobb oldal szokott beleérni. :icon1: Ha a hátsó futómű szilentek rosszak, akkor előfordul, hogy oldalra enged kicsit. A gumi sem mindegy, hogy peremvédős vagy nem, itt is lehet eltérés. Meg kell nézni hol ér bele és hőlégfúvóval alakítani kicsit a dobbetéten. ;)
zotya91 Elküldve Május1, 2014 Elküldve Május1, 2014 Ez a méret a határeset, vagy éppen jó vagy nem. Általában a jobb oldal szokott beleérni. :icon1: Ha a hátsó futómű szilentek rosszak, akkor előfordul, hogy oldalra enged kicsit. A gumi sem mindegy, hogy peremvédős vagy nem, itt is lehet eltérés. Meg kell nézni hol ér bele és hőlégfúvóval alakítani kicsit a dobbetéten. ;) Szia! Nekem inkább a bal oldali ér bele, a gumi azon élénél ahol a felni is van, tehát nem a kerületén ér bele. A gumi nem peremvédős. Könnyen lehet melegen alakítani a betétet? Ez nagyon jó hír a számomra :-) Köszönöm!
zotya975 Elküldve Május1, 2014 Elküldve Május1, 2014 Szia! Nekem inkább a bal oldali ér bele, a gumi azon élénél ahol a felni is van, tehát nem a kerületén ér bele. A gumi nem peremvédős. Könnyen lehet melegen alakítani a betétet? Ez nagyon jó hír a számomra :-) Köszönöm! Hőlégfúvóval melegítve könnyen alakítható.
troger01 Elküldve Május8, 2014 Elküldve Május8, 2014 Sziasztok! Kartámaszt szeretnék az Astrába, nézegettem univerzálisakat a Homasitában, de elég gagyi hatást keltenek. Túl sok pénzt nem áldoznék rá, ha lehet, 10k alatt maradnék. Van ötletetek, hol tudok beszerezni jó minőségűt? Köszi!
zotya91 Elküldve Május8, 2014 Elküldve Május8, 2014 Hőlégfúvóval melegítve könnyen alakítható. Szia! Megcsináltam ,valóban, melegen könnyen lehet alakítani! Köszönöm szépen a tippet!
zuzo1222 Elküldve Május10, 2014 Elküldve Május10, 2014 Sziasztok tudna valaki képeket feldobni arrol,hogy hogyan kell álnia gyárilag az elsö sárvédö és a müanyag dobbetét ?A pereménél lenne a gond nem tudom pontosan hogy hogyan áljon .Van elképzelésem de szeretném kikérni a segitségeteket. elöre is köszönöm
zotya975 Elküldve Május10, 2014 Elküldve Május10, 2014 Sziasztok tudna valaki képeket feldobni arrol,hogy hogyan kell álnia gyárilag az elsö sárvédö és a müanyag dobbetét ?A pereménél lenne a gond nem tudom pontosan hogy hogyan áljon .Van elképzelésem de szeretném kikérni a segitségeteket. elöre is köszönöm A dobbetét takar rá a sárvédő peremére. 1
balahu Elküldve Május10, 2014 Elküldve Május10, 2014 Én pont múltkor nézegettem, és csodálkoztam is, de nálam pont fordítva van, a dobbetét pereme a lemez mögött van...És sztem gyári a cucc kialakítása is olyan hogy mögötte fut, nem rosszul van erőltetve be...
zotya975 Elküldve Május10, 2014 Elküldve Május10, 2014 Én pont múltkor nézegettem, és csodálkoztam is, de nálam pont fordítva van, a dobbetét pereme a lemez mögött van...És sztem gyári a cucc kialakítása is olyan hogy mögötte fut, nem rosszul van erőltetve be... Hát szerintem úgy logikus, hogy a kerékjáratból felcsapódó trutyit miatt a dobbetét fedi a sárvédő peremet.Meg ugye a hátsó kerékjárati dobbetétet is úgy lehet felrakni alapból hogy a lemez elé takar, máshogyan nem tudod hiszen ott vannak azok a kis műanyag fülecskék.
balahu Elküldve Május10, 2014 Elküldve Május10, 2014 Persze h úgy lenne logikus, a hátsó olyan is, de ez nem. A törés is pont úgy van a dobbetétben, hogy a rögzítés után mögéje kanyarodik...Képet sajna nem tudok feltölteni..
zotya975 Elküldve Május10, 2014 Elküldve Május10, 2014 Persze h úgy lenne logikus, a hátsó olyan is, de ez nem. A törés is pont úgy van a dobbetétben, hogy a rögzítés után mögéje kanyarodik...Képet sajna nem tudok feltölteni.. Ja mondjuk az igaz, hogy ha kivül viszem végig akkor annak a törésnek látszólag semmi szerepe.
hetyke Elküldve Május10, 2014 Elküldve Május10, 2014 Zsir ezt akartam tudni,nagyon köszönöm. 2 féle dobbetét van. Az egyik verzió végig fedi a sárvédő peremét, a másik a perem mögé megy, csak elől a patentnál fedi a lemezt, illetve hátul a sárpofozó magasságában fed rá a sárvédő peremre.
Laliiii Elküldve Május11, 2014 Elküldve Május11, 2014 Caravan hol ázhat? nincs most fent tetőkárpit. s a hátsó üléshez legközelebbi roló résznél vizes a roló, tetőn nem látok semmit se.
Astra F Caravan Elküldve Május11, 2014 Elküldve Május11, 2014 Caravan hol ázhat? nincs most fent tetőkárpit. s a hátsó üléshez legközelebbi roló résznél vizes a roló, tetőn nem látok semmit se. Mivel a tetősín rögzítés az üléstől távolabb van, ezért az én tippem pl.: Ablakkeretek, csapadékvízelvezető csatorna (a két lemez átlapolása között beszivárog a víz, erről ha párat visszalapozol van fénykép az enyémről ami már végig kirohadt) esetleg lyukas a tető ott ahol nem látod.
zotya975 Elküldve Május12, 2014 Elküldve Május12, 2014 Caravan hol ázhat? nincs most fent tetőkárpit. s a hátsó üléshez legközelebbi roló résznél vizes a roló, tetőn nem látok semmit se. Mivel a tetősín rögzítés az üléstől távolabb van, ezért az én tippem pl.: Ablakkeretek, csapadékvízelvezető csatorna (a két lemez átlapolása között beszivárog a víz, erről ha párat visszalapozol van fénykép az enyémről ami már végig kirohadt) esetleg lyukas a tető ott ahol nem látod. Most nekem is van pár csepp víz a rolón az ablak mellett, fent viszont nyomát sem látom víznek. Amikor a tetősín hátsó csavarjánál ázott be akkor az oszlopban jutott be a víz rá a lámpa csatira azok meg szépen diszkóztak. Persze akkor állt a kocsi és elég nagy emelkedőn orral felfele, most meg menet közben ázott be, megálláskor vettem észre.
kacs Elküldve Május12, 2014 Elküldve Május12, 2014 Caravan hol ázhat? nincs most fent tetőkárpit. s a hátsó üléshez legközelebbi roló résznél vizes a roló, tetőn nem látok semmit se. Szia! Nekem a csomagtér ablaknál szivárgott be a víz mindkét oldalon. Mikor levettem belülről a borítást, akkor szépen látszott, hogy az ablak jobb felső sarkánál (kívülről nézve bal felső sarkánál) szivárog be a víz. Nekem az ablak külső gumi?? szigetelése fáradt el és távolodott el a karosszériától. Nyomtam be tömítőt a gumi tömítés és karosszéria közé. Mostanában nem látok vizet a rolón. 1
tomoro Elküldve Május13, 2014 Elküldve Május13, 2014 Sziasztok! Segitséget szeretnék kérni. Heggesztem az autom alját(tapos stb.) Kivettem az üléseket, ahogy a betonon mozgattam kilőtt vagy én nem tudom mit csinált a biztonsági őv patron, az őv bekapcsolásánál kijött egy sárga műanyag figyelmeztető jelzéssel. Kérdezném,hogy ez pontosan mi,mire szolgál, és hogy hogyan tudom visszacsinálni, vagy ha nem lehet, maradhat-e így? Előre is köszönöm a segítséget.
stirlitz Elküldve Május13, 2014 Elküldve Május13, 2014 Sziasztok! Segitséget szeretnék kérni. Heggesztem az autom alját(tapos stb.) Kivettem az üléseket, ahogy a betonon mozgattam kilőtt vagy én nem tudom mit csinált a biztonsági őv patron, az őv bekapcsolásánál kijött egy sárga műanyag figyelmeztető jelzéssel. Kérdezném,hogy ez pontosan mi,mire szolgál, és hogy hogyan tudom visszacsinálni, vagy ha nem lehet, maradhat-e így? Előre is köszönöm a segítséget. volt a végén 1 bizt.pöcök bele kellet volna tenni, hogy nem süljön el karambánál ráfeszít az övedre, hogy ne fejelj össze mindent ha jól tudom műszakin nézik a kis zászlócskát, merthogy gyárilag beépített bizt.berendezésnek megfelelően kell müködnie visszacsinálni nem lehet, cserélni illene....aztán van olyan aki nem teszi....... 1
zotya975 Elküldve Május13, 2014 Elküldve Május13, 2014 volt a végén 1 bizt.pöcök bele kellet volna tenni, hogy nem süljön el karambánál ráfeszít az övedre, hogy ne fejelj össze mindent ha jól tudom műszakin nézik a kis zászlócskát, merthogy gyárilag beépített bizt.berendezésnek megfelelően kell müködnie visszacsinálni nem lehet, cserélni illene....aztán van olyan aki nem teszi....... Utólag is van lépem róla. :D nem leszólásképen mondom, de nagyon-nagyon feltűnő ez a jelzés. :icon1: 1
Laliiii Elküldve Május13, 2014 Elküldve Május13, 2014 Köszi. Nekem is ez a bibi. :) Szia! Nekem a csomagtér ablaknál szivárgott be a víz mindkét oldalon. Mikor levettem belülről a borítást, akkor szépen látszott, hogy az ablak jobb felső sarkánál (kívülről nézve bal felső sarkánál) szivárog be a víz. Nekem az ablak külső gumi?? szigetelése fáradt el és távolodott el a karosszériától. Nyomtam be tömítőt a gumi tömítés és karosszéria közé. Mostanában nem látok vizet a rolón.
Recommended Posts