zotya975 Elküldve Április18, 2014 Megoszt Elküldve Április18, 2014 Sziasztok! Mennyire idő és munkaigényes levenni a tankot? Esetleg leírás van valahol a hogyanról? :icon1: Üdv, caravannal olyan 1 óra szerintem kényelmesen egyedül akna nélkül. Meg kell emelni a kocsit annyira hogy aláférj, vagy dobbantóra kelll állni. Ki kell húzni a pumpából és a szintjelzőből a csatit, le kell venni mindkettőről a csövet. Le kell kötni a tabnkbeömlőnél a tank csonkjáról a vékony és a vastag csövet, a tankszellőztetés csövét vagy itt húzod le, vagy a tank tetejéről ha már leengedted. A tankot két fémpánt rögzíti, alá kell támasztani valamivel hogy ne essen le, és ki kel tekerni a pántok végénél a kétcsavart. Talán ennyi. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
gaga1 Elküldve Április19, 2014 Megoszt Elküldve Április19, 2014 Tankajtónál a javitólemezt be szokták süllyeszteni vagy csak rá kell csípegetni és kittelni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április19, 2014 Megoszt Elküldve Április19, 2014 Tankajtónál a javitólemezt be szokták süllyeszteni vagy csak rá kell csípegetni és kittelni? Szerintem csak simán rátakartatják a lemezt az eredetire a szintkülönbséget meg kittel eltüntetik. A rozsdát persze teljesen ki kell vágni a régi lemezről. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Április19, 2014 Megoszt Elküldve Április19, 2014 Azert azt ugy illene, hogy rozsda kivag. Peremez, javitoelem beleilleszt, de elotte kifurkal hogy ott hegessz. Nyilvan celszeru csak a szukseges mennyiseget kivagni mert ha rarakod az egesz javitot akkor a kov javitasnal mar kicsi lesz ugyanaz a lemez. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április19, 2014 Megoszt Elküldve Április19, 2014 Azert azt ugy illene, hogy rozsda kivag. Peremez, javitoelem beleilleszt, de elotte kifurkal hogy ott hegessz. Nyilvan celszeru csak a szukseges mennyiseget kivagni mert ha rarakod az egesz javitot akkor a kov javitasnal mar kicsi lesz ugyanaz a lemez. Peremez? Kifurkál? Szükséges mennyiség..na ez hogyan van? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
gaga1 Elküldve Április19, 2014 Megoszt Elküldve Április19, 2014 Peremez? Kifurkál? Szükséges mennyiség..na ez hogyan van? :rolleyes: Ez engem is érdekel.;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Április19, 2014 Megoszt Elküldve Április19, 2014 nekem caravan javító lemezét vágták oda, me csotányoshoz vagy nincs vagy k.drága Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április19, 2014 Megoszt Elküldve Április19, 2014 nekem caravan javító lemezét vágták oda, me csotányoshoz vagy nincs vagy k.drága Most vettem a cromaxba javítólemezt, de aztán mégsem tettem fel, csak ledrótkeféztem-rozsdamaróztam-festettem körbe. De a gumiperemet úgy kellett odaragasztani a fémhez, Titán nevű építési ragasztót hazsnáltam a kinyomódó felesleg szépen odafogta a tanksapka ajtót. Kiszit szenvedtem vele első tankoláskor. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Április19, 2014 Megoszt Elküldve Április19, 2014 Most vettem a cromaxba javítólemezt, de aztán mégsem tettem fel, csak ledrótkeféztem-rozsdamaróztam-festettem körbe. De a gumiperemet úgy kellett odaragasztani a fémhez, Titán nevű építési ragasztót hazsnáltam a kinyomódó felesleg szépen odafogta a tanksapka ajtót. Kiszit szenvedtem vele első tankoláskor. :D szóval spejszerrel kell menned tankolni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Április19, 2014 Megoszt Elküldve Április19, 2014 Amit veszel javitoelem mondjuk 20x20cm de a javitando felulet kisebb. Ha egybol belevarrod a 20x20ast es mondjuk elbaszod, majd ket ev mulva csere, akkor hiaba veszel megint egy javitolemezt kicsi lesz. Peremezes. Csinalsz a meretre szabott javitoelemnek egy sullyesztett agyat es abba ulteted bele. Igy ugye merev lesz es sik is nagyjabol. Igy nem kell 5kg stukko. Ja es en nem vagyok lakatos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április20, 2014 Megoszt Elküldve Április20, 2014 szóval spejszerrel kell menned tankolni... Hát bele kellett kapaszkodni rendesen hogy ki tudjam nyitni. Amit veszel javitoelem mondjuk 20x20cm de a javitando felulet kisebb. Ha egybol belevarrod a 20x20ast es mondjuk elbaszod, majd ket ev mulva csere, akkor hiaba veszel megint egy javitolemezt kicsi lesz. Peremezes. Csinalsz a meretre szabott javitoelemnek egy sullyesztett agyat es abba ulteted bele. Igy ugye merev lesz es sik is nagyjabol. Igy nem kell 5kg stukko. Ja es en nem vagyok lakatos. Aha már értem. Ehhez van valami permező fogó nem? Láttam már képen, de sose tudtam mire való. A küszöbnél úgy csináltam, hogy tettem mögé is lemezt és erre fektettem fel a javítólemezt. Így nem volt szintkülönbség. Az az igazság, hogy amikor megvettem a kocsit nagyon gáz volt ez a rész, de akkor még nem volt hegesztőm és kátránnyal és lemezcsavarral oldottam meg itt a foltozást , kivülről meg még nem látszik semmi. Aztán most megvettem ugyan a javítólemezt, de nem akarom addíg szabdalni amíg ki nem jön a rohadás a fényezés még ép. Akkor eléggé sikerült konzerválni, mert 6 éva alatt nem sokat rohadt tovább, igaz a kerékjáratot műpadlóval elzártam ettőla résztől, mot meg ugye kapott dobbetétet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gaga1 Elküldve Április20, 2014 Megoszt Elküldve Április20, 2014 Lábam alatt annyira el van rohadva,hogy nem nagyon van hova heggeszteni. Ezt hogy szoktátok megoldani? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra F Caravan Elküldve Április20, 2014 Megoszt Elküldve Április20, 2014 Amit veszel javitoelem mondjuk 20x20cm de a javitando felulet kisebb. Ha egybol belevarrod a 20x20ast es mondjuk elbaszod, majd ket ev mulva csere, akkor hiaba veszel megint egy javitolemezt kicsi lesz. Peremezes. Csinalsz a meretre szabott javitoelemnek egy sullyesztett agyat es abba ulteted bele. Igy ugye merev lesz es sik is nagyjabol. Igy nem kell 5kg stukko. Ja es en nem vagyok lakatos. Nálam ez a helyzet. Anno beépítették az egészet, de a belső sárvédőlemezt nem javították ki az úgy maradt szétrohadva tehát a javítással nem terveztek hosszú távra. A külső javítólemez így nem tartott sokáig, újra kirohadt. Vittem tavaly karosszériáshoz és akkor derült ki, hogy ez már volt javítva és nem igazán tetszett ez a tény a karosszériásnak. Azóta is gyűjtöm a komplett külső sárvédőlemezre a lóvét, a belső javítólemez már megvan, de majd egyszer talán a külső is meglesz csak az ára kissé húzós. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április20, 2014 Megoszt Elküldve Április20, 2014 Lábam alatt annyira el van rohadva,hogy nem nagyon van hova heggeszteni. Ezt hogy szoktátok megoldani? Tudomásom szerint ide nem kapni javítólemezt, én kivágtam bontóból egy épet és azt raktam ide, de hátra például sima lemezt tettem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra F Caravan Elküldve Április20, 2014 Megoszt Elküldve Április20, 2014 Bele gondoltam milyenek lehetnek azok az autók akiknek a tulajdonosai soha nem néztek még a szőnyeg alá mert ugye még aki rendesen karban tartja autóját az se nézegeti mi van a szőnyeg alatt. Egyyszer csak vezetés közben eltűnne a talaj a lábuk alól? Mert ugye ha nem nézed meg észre sem veszed ezeket a karosszéria hibákat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április20, 2014 Megoszt Elküldve Április20, 2014 Bele gondoltam milyenek lehetnek azok az autók akiknek a tulajdonosai soha nem néztek még a szőnyeg alá mert ugye még aki rendesen karban tartja autóját az se nézegeti mi van a szőnyeg alatt. Egyyszer csak vezetés közben eltűnne a talaj a lábuk alól? Mert ugye ha nem nézed meg észre sem veszed ezeket a karosszéria hibákat. Műszakin ( már ha hivatalos és nem áttolják) akkor elméletileg kiszúrják, bát nekem sem vették észre előműszakin a hátsó taposót, azt én szúrtam ki otthon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gaga1 Elküldve Április21, 2014 Megoszt Elküldve Április21, 2014 Tudomásom szerint ide nem kapni javítólemezt, én kivágtam bontóból egy épet és azt raktam ide, de hátra például sima lemezt tettem. ..És mivel öntötted ki? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április21, 2014 Megoszt Elküldve Április21, 2014 ..És mivel öntötted ki? Semmivel, ahol nem volt a közelben hegesztés (mert ott úgyis leég) ott rajta hagytam a gyári bitumen lemezt. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Április21, 2014 Megoszt Elküldve Április21, 2014 ..És mivel öntötted ki? de egyébként a bitumen, vagy bitumen lapú cucc jó 5let (bitugél) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tóth Balázs Elküldve Április24, 2014 Megoszt Elküldve Április24, 2014 Astránál az első lökhárítók kompatibilisek minden modellel? Tehát egy GSI lökös felmegy a sedanra minden átalakítás nélkül? A hátsóknál nagy átalakításra lenne szükség, vagy ilyenről nincs információ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április24, 2014 Megoszt Elküldve Április24, 2014 Astránál az első lökhárítók kompatibilisek minden modellel? Tehát egy GSI lökös felmegy a sedanra minden átalakítás nélkül? A hátsóknál nagy átalakításra lenne szükség, vagy ilyenről nincs információ? Az első teljesen egyforma, a hátsóknál van eltérés, a sedan-é talán a caravannal kompatibilis. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Április25, 2014 Megoszt Elküldve Április25, 2014 Sedane cabrioval. Cvan vannal. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra F Caravan Elküldve Április28, 2014 Megoszt Elküldve Április28, 2014 A hátsó lámpákat caravannál mi védi gyárilag a beázástól? Lemostam az autót és án beázik mindkét hátsó lámpám. Szét is vannak már eléggé rohadva a vezetőszálak az egész foglalat alaplapján. Én semmi tömítést nem látok a búra körül, nem kéne itt lennie valami gumitömítésnek? Valószínűleg a búra körül ázik be mert nincs eltörve. A tököm tele van már ezzel a sok beázással. Ahol csak lehet ott az én autóm mindenhol beázik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április29, 2014 Megoszt Elküldve Április29, 2014 A hátsó lámpákat caravannál mi védi gyárilag a beázástól? Lemostam az autót és ######án beázik mindkét hátsó lámpám. Szét is vannak már eléggé rohadva a vezetőszálak az egész foglalat alaplapján. Én semmi tömítést nem látok a búra körül, nem kéne itt lennie valami gumitömítésnek? Valószínűleg a búra körül ázik be mert nincs eltörve. A tököm tele van már ezzel a sok beázással. Ahol csak lehet ott az én autóm mindenhol beázik. Gyáriag van körbe gumitömítés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya91 Elküldve Április30, 2014 Megoszt Elküldve Április30, 2014 Sziasztok! A múlt héten az 1.6 16V 97' Astrámba raktam hátra műanyag dobbetétet, ha 3-an ülnek hátul + még súly is van hátul akkor a kerekek bele- bele ér a műanyag doblemezbe. Leükhet ennyire? Vagy gyenge a rugó vagy vmi? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts