Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Karosszéria

gsi.tamás

Recommended Posts

zotya975, on 29 Sept 2013 - 12:39 PM, said:

Hát fúrjál új lyukat neki a zárhídon és tedd feljebb.

Igen, ez talán járható lenne. Ennél viszont lustább vagyok, legalábbis egyelőre. Meg aztán lóg ott még minden más is. Az egész eleje mintha szét lenne esve, mindenhol ujjnyi hézagok. Egyelőre marad.

Megosztás:

Úgy emlékszem fix. A lökösbe van beágyazva a csavar a zárhídon meg csak egy lyuk van.

Nem igaz. Nem kerek a lyuk a zárhídon, hanem hosszúkás.

Igen, ez talán járható lenne. Ennél viszont lustább vagyok, legalábbis egyelőre. Meg aztán lóg ott még minden más is. Az egész eleje mintha szét lenne esve, mindenhol ujjnyi hézagok. Egyelőre marad.

Be lehet állítani mindent rajta; a lökös, a géptető és a sárvédők is állíthatók egy kis mértékben. Bár elég nagy szívás mindent pontosan belőni, ráadásul a vetemedések is bekavarhatnak, ha már kapott egy ütést valamelyik elem.

Megosztás:

Tudna valaki segíteni abban, hogy a hátsó lökhárító(sedan) felfogató csavarjait merre keressem?

Ha olyan, mint a Kadett E-é (talán), akkor bent a csomagtérben van két csavar (jobban mondva anya, mert a csavar a lökősben van 13-as)+ a sárpofozót kell levenni, mert hátra fele kell húzni. Az oldalán van sín, arra csúszik rá a lökős és ennyi. Kadettnál legalábbis, de szerintem astranal is hasonló lehet, max alul van még pár csavar, esetleg a dobrésznél belül az oldalát is csavar fogja be, nem sín van. ja meg a rendszám világítást kikötni, nehogy eltépd.

Megosztás:

Ha olyan, mint a Kadett E-é (talán), akkor bent a csomagtérben van két csavar (jobban mondva anya, mert a csavar a lökősben van 13-as)+ a sárpofozót kell levenni, mert hátra fele kell húzni. Az oldalán van sín, arra csúszik rá a lökős és ennyi. Kadettnál legalábbis, de szerintem astranal is hasonló lehet, max alul van még pár csavar, esetleg a dobrésznél belül az oldalát is csavar fogja be, nem sín van. ja meg a rendszám világítást kikötni, nehogy eltépd.

Nem-nem. Oldalt bentről kifelé van 2-2 csavar a lökös íve mentén. Az anyás rész stimmel.
Megosztás:

Üdv. Zotya.

Elnézést kérek hogy névszerint Tőled kérek tanácsot ,de ahogy olvasgatom

a forumot nagyon jól ísmered az Astra F minden porcikáját és nagy gyakorlatod van

a javításban ,emiatt jó tanácsokat adsz a segitségre szorulóknak amiért Hálás köszönet

mindenki nevében.Amint emlitetted már vetted le a tetősint a levelek eltávolítása miatt

nekem is emiatt kell levennem.Légyszives ird meg ,hogy csináljam,hogy ne sérüljön meg a

festés.Valamint hogy kell kiemelni.Segítségedet előre is köszönöm.

Megosztás:

Üdv. Zotya.

Elnézést kérek hogy névszerint Tőled kérek tanácsot ,de ahogy olvasgatom

a forumot nagyon jól ísmered az Astra F minden porcikáját és nagy gyakorlatod van

a javításban ,emiatt jó tanácsokat adsz a segitségre szorulóknak amiért Hálás köszönet

mindenki nevében.Amint emlitetted már vetted le a tetősint a levelek eltávolítása miatt

nekem is emiatt kell levennem.Légyszives ird meg ,hogy csináljam,hogy ne sérüljön meg a

festés.Valamint hogy kell kiemelni.Segítségedet előre is köszönöm.

Belülről kifelé pattintva fől lehet szedni. Nekem le szokott jönni kézzel is, de vannak makacsabb darabok, azoknál rongyba tekert laposcsavarhúzóval, tetőre vigyázva, szintén fölfele. Viszont ezt nyáron lett volna jó, mert még melegben is törnek a patentjai, hidegben olyanok mint a ropi. Állj ki a napra, vele, és hagyd ott egy kicsit mielőtt elkezded, úgy több esélyed van. Zotya majd tesz képet, ő fényképezget :lol:
Megosztás:

Belülről kifelé pattintva fől lehet szedni. Nekem le szokott jönni kézzel is, de vannak makacsabb darabok, azoknál rongyba tekert laposcsavarhúzóval, tetőre vigyázva, szintén fölfele. Viszont ezt nyáron lett volna jó, mert még melegben is törnek a patentjai, hidegben olyanok mint a ropi. Állj ki a napra, vele, és hagyd ott egy kicsit mielőtt elkezded, úgy több esélyed van. Zotya majd tesz képet, ő fényképezget :lol:

Van képem róla, de ott már le van szedve szóval nem sokat segít, de amúgy én is úgy szoktam ahogy leírtad, ífjú Padavan.... :D

Megosztás:

Ha valakit érdekel: Kadett e gyári lökhárítót fújtam, már szinte fehéredett a lökős. "Lökhárító spray-t" vettem, azon belül a 4CR termékét választottam. A végeredmény gyönyörű lett, jó benne, hogy nem kell alá alapozó, csak tiszta felület. Én azért szilikonlemosóval áttöröltem és máris nyomtam rá az anyagot, megfolyástól nem kell félni, hamar szárad. Jól fel kell rázni, mert műanyag szemcséket tartalmaz, a felület érdes lesz, mint a gyári. Több színárnyalatban kapható amúgy, egy flakon bőven elég egy lökhárítóra, nekem még a másodikat is sikerült átfújni vele vékonyan, de a kettő azért ajánlott. Darabja felénk 2200 Ft.

Megosztás:

Sziasztok!

A hátsó sárfogó gumit mekkora csavarokkal kell feltenni?

A díszléceket ha leveszem, alatta csak ragasztó van? Elég a cérna és a lakkbenzin?

1. Amekkora van otthon :D (nem tudom, de sima lemezcsavar, és műanyagba megy, tehát kb mindegy)

2. Igen. Igen. Igen.

én is ezt akartam írni, csak nem akartam bunkó lenni :D

én mondjuk uccsóra rozsdamentes csavar+alátét raktam fel, hátha még le kell venni, meg mondjuk érdemesebb vastagabbat belerekani ha ugyanoda megy vissza, hogy fogjon vmit

• Like 1
Megosztás:

Ha valakit érdekel: Kadett e gyári lökhárítót fújtam, már szinte fehéredett a lökős. "Lökhárító spray-t" vettem, azon belül a 4CR termékét választottam. A végeredmény gyönyörű lett, jó benne, hogy nem kell alá alapozó, csak tiszta felület. Én azért szilikonlemosóval áttöröltem és máris nyomtam rá az anyagot, megfolyástól nem kell félni, hamar szárad. Jól fel kell rázni, mert műanyag szemcséket tartalmaz, a felület érdes lesz, mint a gyári. Több színárnyalatban kapható amúgy, egy flakon bőven elég egy lökhárítóra, nekem még a másodikat is sikerült átfújni vele vékonyan, de a kettő azért ajánlott. Darabja felénk 2200 Ft.

Az a baj hogy nekem alapból nem fekete volt a lökösöm a felülete sima nem rücsis...nem tudom a festéken is megállna-e...

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.