astrásgyerek Elküldve Május7, 2011 Megoszt Elküldve Május7, 2011 Innen ki tudod válogatni mire van szükséged. Kicsit részletesebben leírtad! :D De szerintem adja magát az egész... Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Május7, 2011 Megoszt Elküldve Május7, 2011 Kicsit részletesebben leírtad! :D De szerintem adja magát az egész... No de ha nem tudod hol kezdj neki, akkor nem adja :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Május7, 2011 Megoszt Elküldve Május7, 2011 Mentem napfénytetős 1.6-ossal nagyon tetszett! :D Én is azzal járok, de a klíma jobban tetszene. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
dirty-handz Elküldve Május7, 2011 Megoszt Elküldve Május7, 2011 Belehet rakni, a gyárit ha valaki nagyon elszánt! Hening Karcsitól hallottam először az ötletet, és hogy ne kelljen nagyon szétbarmolni a kasztnit, járható útnak tartom az ötletét! A művelet lényege, hogy komplett tetőt cserélsz ablakkal együtt! Ezáltal a beázás, és a rohadás elkerülhető, mert gyári... hátránya, hogy nem kis feladat! A csomagtartósín alatt kell elvágni, az első szélvédőt ki kell venni hozzá 4 ajtósnál a hátsót is, 5 ajtósnál értelem szerűen nem kell! :D És az is egyértelmű, hogy a donor autón is a tetősín alatt kell kivágni..... Ez B corsa de hátha tudok segíteni :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
glutamin Elküldve Május7, 2011 Megoszt Elküldve Május7, 2011 Köszi! Holnap ránézek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Május7, 2011 Megoszt Elküldve Május7, 2011 http://img.carstyling.hu/usercars/00/02/23..._1241812089.jpg http://img.carstyling.hu/usercars/00/02/23..._1241812095.jpg Ez B corsa de hátha tudok segíteni :D Nicsak nicsak....itt is van az az elszánt ember :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tibee83 Elküldve Május8, 2011 Megoszt Elküldve Május8, 2011 Sziasztok! Keresek megvételre fehér színű 93-as F Astra bal oldali első és hátsó ajtót! Ha valakinek lenne eladó, jelentkezzen! Üdv, Tibor Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Május8, 2011 Megoszt Elküldve Május8, 2011 Sziasztok! Keresek megvételre fehér színű 93-as F Astra bal oldali első és hátsó ajtót! Ha valakinek lenne eladó, jelentkezzen! Üdv, Tibor Sztem írd be az Adok-veszek-cserélek rovat "Keresek/ Astra F-et és GSI-t / vagy alkatrészt" topicjába. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Wolfy Elküldve Május8, 2011 Megoszt Elküldve Május8, 2011 Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem, hogy a kicsi rozsdásodásokkal lehet valami értelmeset kezdeni szerintetek? Picike rozsdásodások vannak sok helyen az autómon. Egyik sem vészes, mind olyan pici, hogy a szerelő is azt mondta, nem tudja mit lehetne vele kezdeni. A véleményem viszont az, hogy inkább most költenék 10-20e Ft-ot a sok kis javításra, mint 2 év múlva 100e-ket a nagyokra. Esetleg érdemes lehet csak a rozsdás részeket lecsiszolni, javítgatni, alapozni, lefújni (akár házilag)? Sajna itthon csak spray fújás jöhet szóba, gondolom az nem ajánlott... Amúgy a kocsi színe fehér. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Május8, 2011 Megoszt Elküldve Május8, 2011 Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem, hogy a kicsi rozsdásodásokkal lehet valami értelmeset kezdeni szerintetek? Picike rozsdásodások vannak sok helyen az autómon. Egyik sem vészes, mind olyan pici, hogy a szerelő is azt mondta, nem tudja mit lehetne vele kezdeni. A véleményem viszont az, hogy inkább most költenék 10-20e Ft-ot a sok kis javításra, mint 2 év múlva 100e-ket a nagyokra. Esetleg érdemes lehet csak a rozsdás részeket lecsiszolni, javítgatni, alapozni, lefújni (akár házilag)? Sajna itthon csak spray fújás jöhet szóba, gondolom az nem ajánlott... Amúgy a kocsi színe fehér. Lassítani tudod ezeket, "fémig-csiszol, rozsdaátalakítós kenegetés, alapozás, valamivel lefújás" módszerrel, de ha egyszer előjött, akkor idővel újra elő fog. Az időt tudod húzni, hogy minél később jöjjön vissza, de begyógyulni nem fog :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
bandika Elküldve Május8, 2011 Megoszt Elküldve Május8, 2011 [http://img.carstyling.hu/usercars/00/02/23/82/22382_1241812089.jpg http://img.carstyling.hu/usercars/00/02/23..._1241812095.jpg Ez B corsa de hátha tudok segíteni :D Egy alapozó festés azért nem ártott volna,ha már kihoztátok az esőbe :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Delvecchio Elküldve Május11, 2011 Megoszt Elküldve Május11, 2011 Szevasztok! Az érdekelne hogy ha GSi lököst felteszek GL astrára (95 utáni), mennyire lehet szépen kihozni? A hűtőrács illesztésére gondolok elsősorban, mert a GSi astra rácsa valamiben külömbözik amennyire tudom. Szóval dúrván hézagos lesz, illetve minimális faragcsálással meg lehet oldani? Aki csinált ilyet, és van róla képe szívesen megnézném. :D Köszi előre is. Del. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Május11, 2011 Megoszt Elküldve Május11, 2011 Szevasztok! Az érdekelne hogy ha GSi lököst felteszek GL astrára (95 utáni), mennyire lehet szépen kihozni? A hűtőrács illesztésére gondolok elsősorban, mert a GSi astra rácsa valamiben külömbözik amennyire tudom. Szóval dúrván hézagos lesz, illetve minimális faragcsálással meg lehet oldani? Aki csinált ilyet, és van róla képe szívesen megnézném. :D Köszi előre is. Del. http://www.opelforum.hu/index.php?showtopi...mp;#entry794427 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Delvecchio Elküldve Május11, 2011 Megoszt Elküldve Május11, 2011 http://www.opelforum.hu/index.php?showtopi...mp;#entry794427 Hopp. Köszi szépen. Nemsokat kellett volna visszaolvasnom. Bocsesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Május11, 2011 Megoszt Elküldve Május11, 2011 Hopp. Köszi szépen. Nemsokat kellett volna visszaolvasnom. Bocsesz. Mondjuk ennek az oldalnak a tetején is ott van... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Virbo Elküldve Május13, 2011 Megoszt Elküldve Május13, 2011 Sziasztok, Adott egy kombi astra, amin gyárilag nem volt tetősín. Namost szereztem bontott tetőcsomit. Azon a felfogatási pontokon van ugyebár pár menetes szár, amiken egy-egy lemez van + anyák. Megnéztem a tetősínem, elhúzgáltam az ajtókat. Nem igazán értem, hogy hogy a rákba lehet a feltenni a bontott csomagtartót... :D Egy az, hogy a sín felfogatási pontjai, amik a kis ajtók alatt vannak, nem stimmelnek a csomagtartó azon részeivel, amik bemenne ezekbe a résekbe. 1-2cm-el hosszabb a csomagtartó, mint a helye. A másik, hogy hogy lehet feltenni? Ugye nem kell kifúrkálni a tetőt emiatt? :D Valaki tud segíteni? Esetleg képekkel? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Május13, 2011 Megoszt Elküldve Május13, 2011 Sziasztok, Adott egy kombi astra, amin gyárilag nem volt tetősín. Namost szereztem bontott tetőcsomit. Azon a felfogatási pontokon van ugyebár pár menetes szár, amiken egy-egy lemez van + anyák. Megnéztem a tetősínem, elhúzgáltam az ajtókat. Nem igazán értem, hogy hogy a rákba lehet a feltenni a bontott csomagtartót... :D Egy az, hogy a sín felfogatási pontjai, amik a kis ajtók alatt vannak, nem stimmelnek a csomagtartó azon részeivel, amik bemenne ezekbe a résekbe. 1-2cm-el hosszabb a csomagtartó, mint a helye. A másik, hogy hogy lehet feltenni? Ugye nem kell kifúrkálni a tetőt emiatt? :D Valaki tud segíteni? Esetleg képekkel? :) Caravan és de. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Virbo Elküldve Május13, 2011 Megoszt Elküldve Május13, 2011 Caravan és de. Elnézést: Caravan. :D Akkor ezek szerint amin gyárilag is van, ott maga az a fekete takarólemez is más méretű? Utólagosan mennyire gázos betenni? A tetőlemez egyrétegű? Hogy lehetne szakszerűen megcsinálni vajon? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Május13, 2011 Megoszt Elküldve Május13, 2011 Elnézést: Caravan. :D Akkor ezek szerint amin gyárilag is van, ott maga az a fekete takarólemez is más méretű? Utólagosan mennyire gázos betenni? A tetőlemez egyrétegű? Hogy lehetne szakszerűen megcsinálni vajon? A fekete takaró léc más milyen. A tieden egy darabból van az egész, és vannak eltolható ablakok rajta, a tetősínesnek 2 darabból áll. (szélvédőtől az első rögzítési pontig, első rögzítési pont, és a hátsó rögzítési pont közötti) Szerintem nem tudod átalkotni a tiedet, szerezni kéne hozzá ilyen lécet is. Nem vészes belerakni, csak jól le kell tömíteni alatta, mert a csavarok alatt már csak a tetőkárpit lesz belül. :) Ha a tetőkárpitot lekapod, szerintem alatta megtalálod a helyét, szerintem ki is van könnyítve, csak maga a furat nincs ott :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Virbo Elküldve Május13, 2011 Megoszt Elküldve Május13, 2011 A fekete takaró léc más milyen. A tieden egy darabból van az egész, és vannak eltolható ablakok rajta, a tetősínesnek 2 darabból áll. (szélvédőtől az első rögzítési pontig, első rögzítési pont, és a hátsó rögzítési pont közötti) Szerintem nem tudod átalkotni a tiedet, szerezni kéne hozzá ilyen lécet is. Nem vészes belerakni, csak jól le kell tömíteni alatta, mert a csavarok alatt már csak a tetőkárpit lesz belül. :) Ha a tetőkárpitot lekapod, szerintem alatta megtalálod a helyét, szerintem ki is van könnyítve, csak maga a furat nincs ott :D Értelek. Ez egy 94-es kiadású német fapados példány. Kívülről nézegettem a furatok helyét, hátha, de nem láttam, csak a ponthegesztések helyét (vagy az volt az? :D ) Lehet, hogy jobban járok egy univerzális csomagtartóval...? Kicsit tartok a beázástól... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Május13, 2011 Megoszt Elküldve Május13, 2011 Értelek. Ez egy 94-es kiadású német fapados példány. Kívülről nézegettem a furatok helyét, hátha, de nem láttam, csak a ponthegesztések helyét (vagy az volt az? :D ) Lehet, hogy jobban járok egy univerzális csomagtartóval...? Kicsit tartok a beázástól... A menetes szárak tövében is kéne lennie gumi-gyűrűknek, meg pluszba nyomhatsz még Te is oda valamit. A gyári rögzítése a menetesszáras- anyás megoldás, mégsem áznak be :D (jóóó, ha 10 évig nem takarítják ki a lécek alatt, akkor időnként de, de azért nem jellemző. Meg lehet azt csinálni rendesen, és szerintem sokkal jobban használható a tetősín, mint a fölpattintós keresztbe csomagtartó :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tibee83 Elküldve Május21, 2011 Megoszt Elküldve Május21, 2011 Sziasztok! Neki akartam állni, hogy kicseréljem az ajtókon lévő kárpitot. Sikerült is leszednem az ajtókárpitot, majd itt szembesültem azzal, hogy a kárpit valahogyan rá van erősítve, amit viszont nem egyszerű leszedni, majd visszarakni! Tud ebben sgíteni valaki? Pest környékén van olyan szaki aki ki tudja cserélni a kárpitot? http://kepfeltoltes.hu/view/110521/K_p093_...ltoltes.hu_.jpg Köszönöm és üdv, Tibor Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május21, 2011 Megoszt Elküldve Május21, 2011 Sziasztok! Neki akartam állni, hogy kicseréljem az ajtókon lévő kárpitot. Sikerült is leszednem az ajtókárpitot, majd itt szembesültem azzal, hogy a kárpit valahogyan rá van erősítve, amit viszont nem egyszerű leszedni, majd visszarakni! Tud ebben sgíteni valaki? Pest környékén van olyan szaki aki ki tudja cserélni a kárpitot? http://kepfeltoltes.hu/view/110521/K_p093_...ltoltes.hu_.jpg Köszönöm és üdv, Tibor Azokat a műanyag kiperemezéseket egyszerűen le kell fúrni, és egy megfelelő méretű faforgácslap, egyéb csavarral alátéten keresztül kell rögzíteni az új kárpitot. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Május21, 2011 Megoszt Elküldve Május21, 2011 Azokat a műanyag kiperemezéseket egyszerűen le kell fúrni, és egy megfelelő méretű faforgácslap, egyéb csavarral alátéten keresztül kell rögzíteni az új kárpitot. :D Én melegítettem, és kihúzgáltam őket, összerakni még nem raktam, de egy kis kezeléssel tuti meoldható úgy is. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május21, 2011 Megoszt Elküldve Május21, 2011 Én melegítettem, és kihúzgáltam őket, összerakni még nem raktam, de egy kis kezeléssel tuti meoldható úgy is. :D Hát ha marad anyag amit vissza lehet peremezni akkor úgy is lehet. Én a vezetőoldaliban cseréltem betétet ugye a kapaszkodóban faragtam bele az ablakmelő kapcsolót, aztán a Karcsi adott egy eleve ablakemelős kárpitot, és csak a betétet cseréltem. Meghúztam ma a kocsit, tolattam ki az udvarból, úgye be van állványozva a ház, az egyik kitámasztóba nem vertem be teljesen a szöget, hogy könnyebb legyen kihúzni, most elkapta a bal hátsó sárvédő. Lett egy 20 centis karcolás, de a fémig nem húzta le. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts