Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Karosszéria

gsi.tamás

Recommended Posts

Akkor addig azt hiszem, felviszem a nappaliba B)

Tényleg gyenge az a fekete réteg...minél hamarabb le kell festeni! Mikor láttam hogy írtál Pü-t azt hittem leoltasz az előbbi miatt :D Szánd rá az időd olvasgass a fényezés témában...sok kérdésedre megkapod a választ. Amire meg nem, nosza neki pötyögd le! :)

Megosztás:

Tényleg gyenge az a fekete réteg...minél hamarabb le kell festeni! Mikor láttam hogy írtál Pü-t azt hittem leoltasz az előbbi miatt :D Szánd rá az időd olvasgass a fényezés témában...sok kérdésedre megkapod a választ. Amire meg nem, nosza neki pötyögd le! :)

Én azt hittem, hogy mikor kesztnizás után lekenik fekete festékkel, az elvan magának egy jódarabig, és utána a festő lecsiszolja úgyis, és nulláról indítja a festést, vagy nem ugyan arrol a feketéről beszélünk?? Sok kocsit látok úgy szaladgálni pedig B)

Megosztás:

Én azt hittem, hogy mikor kesztnizás után lekenik fekete festékkel, az elvan magának egy jódarabig, és utána a festő lecsiszolja úgyis, és nulláról indítja a festést, vagy nem ugyan arrol a feketéről beszélünk?? Sok kocsit látok úgy szaladgálni pedig :D

Szeintem ha egy tiszta fémet lekensz festékkel az úgyanúgy elvan egy darabig mint a fényezés, legyen szó egy küszöbről, vagy akár kerítésoszlopról... B)

Megosztás:

Én azt hittem, hogy mikor kesztnizás után lekenik fekete festékkel, az elvan magának egy jódarabig, és utána a festő lecsiszolja úgyis, és nulláról indítja a festést, vagy nem ugyan arrol a feketéről beszélünk?? Sok kocsit látok úgy szaladgálni pedig :D

Nem azért rakják rá, hogy hónapokig megvédje...

Szerintem is igazavan zotyának teljesen mindegy ,hogy az az alapozó min van autón vagy keritésen 1darabig el van na persze nem sokáig de ezt be határolni nem lehet ,hogy meddig ez sok mindentől fűgg pl, vastagság, tipus 1vagy2 komponensű tehát valameddig . B)

Az utolsó mondaton van a hangsúly! Az alapozó az alapozó..... Nem időjárás álló....stb Nem kopás álló, nem véletlenül, hogy könnyen lehessen csiszolni :)

Megosztás:

Szeintem ha egy tiszta fémet lekensz festékkel az úgyanúgy elvan egy darabig mint a fényezés, legyen szó egy küszöbről, vagy akár kerítésoszlopról... B)

ne mán Zotya ezt el se olvastam!! "úgyan úgy elvan egy darabig mint a fényezés"??? Lekensz festékkel....No de milyen festékkel??

Megosztás:

ne mán Zotya ezt el se olvastam!! "úgyan úgy elvan egy darabig mint a fényezés"??? Lekensz festékkel....No de milyen festékkel??

Nekem most pl az alvázvédés foglalja le az agyam.

A Corsán a köszüb és padló lemez összeeresztésénél van felületi rozsda és még néhol a kasztni alján.

A terv következő:

-Fém tisztára csiszolás,drót koronggal és egyéb eszközökkel.

-Rozsdapasszíiváló használata(még nem tudom milyen lenne az ideális)

-cink spray felhordása több rétegben

-Alvikorr alapozóval 2-3 réteg

-Alvázvédővel való átfújás...itt sem döntöttem még el, hogy rendes rücsi legyen vagy a spray dobozos olvikorr

Megosztás:

A Corsán a köszüb és padló lemez összeeresztésénél van felületi rozsda és még néhol a kasztni alján.

A terv következő:

-Rozsdapassziváló használata(még nem tudom milyen lenne az ideális)

-Alvázvédővel való átfújás...itt sem döntöttem még el, hogy rendes rücsi legyen vagy a spray dobozos olvikorr

Jól hangzik a lista! Szerintem mindkét módszer helytálló! Az Olvikor jó lesz rá.... Kár azért rücsit venni! Vagy ha van, akkor tényleg ön dönt! Rozsdapassziválónak ezt használom: Klikk ide Ez kiválthatja a cink sprayt a magas cink tartalma miatt B)

Megosztás:

Mittudomén Trinát zománc. Nem azon van a hangsúly, hogy autóra való-e, hanem azon ha most kasztnizzák, és jövő nyáron lesz pénze fényezésre, akkor ne hagyja csak úgy a tiszta fémet. Erre szerintem bármlyen kültéri festék megfelel, az hogy mennyit fog vele copni a fényező, más kérdés... B)

Megosztás:

Mittudomén Trinát zománc. Nem azon van a hangsúly, hogy autóra való-e, hanem azon ha most kasztnizzák, és jövő nyáron lesz pénze fényezésre, akkor ne hagyja csak úgy a tiszta fémet. Erre szerintem bármlyen kültéri festék megfelel, az hogy mennyit fog vele copni a fényező, más kérdés... :)

Annyit hogy csak 2 nyárral később lesz rá pénze :D B)

Megosztás:

Mittudomén Trinát zománc. Nem azon van a hangsúly, hogy autóra való-e, hanem azon ha most kasztnizzák, és jövő nyáron lesz pénze fényezésre, akkor ne hagyja csak úgy a tiszta fémet. Erre szerintem bármlyen kültéri festék megfelel, az hogy mennyit fog vele copni a fényező, más kérdés... :D

Köszi :lol: :)

Annyit hogy csak 2 nyárral később lesz rá pénze :) :D

Magam se mondhattam volna szebben! B)

De, ha esettel hordják fel a zománcot, akkor még többet fog szívni a piktor. Meg az elkövető összes felmenő-lenenő rokonságát szidni fogja :)

Persze persze....Találj még ki ilyen ötleteket, hátha valaki elolvassa!! :( :) Nem coptam még eleget így is! :D :D

Megosztás:

Persze persze....Találj még ki ilyen ötleteket, hátha valaki elolvassa!! B) :D Nem coptam még eleget így is! :) :(

Arra gondoltam, ha valakinek 1-2 évet kell várnia, hogy összegyűljön a pénze a festésre, akkor nem mindegy mivel festi be addig az autót. És mikor a festésre kerül a sor, mennyit fog szívni vele a piktor :) Az előbb elhangzott az alvázvédelem. Szerinted létezik még a Tivetex Extra alvázvédő, vagy már nem gyártják? Anno a Lada alját azzal fújtam be és nekem nagyon bevált.

Megosztás:

Arra gondoltam, ha valakinek 1-2 évet kell várnia, hogy összegyűljön a pénze a festésre, akkor nem mindegy mivel festi be addig az autót. És mikor a festésre kerül a sor, mennyit fog szívni vele a piktor :) Az előbb elhangzott az alvázvédelem. Szerinted létezik még a Tivetex Extra alvázvédő, vagy már nem gyártják? Anno a Lada alját azzal fújtam be és nekem nagyon bevált.

Nos igazad van, mert 1-2 év múlva a kilakatolt elem ugyanúgy rozsdás lesz...úgyhogy mindegy! A Google szerint létezik Én nem használtam még ilyet B)

Szerintem lakatolás utána a bódét körbe lehetne fújni alvázvédővel.

Remek ötlet! Szerintem a tiéden lehetne is illusztrálni :) :( Úgyis uncsi már a pezsgő nem? :D

A rücsi dobozára az van írva, hogy fényezhető....

A rücsi nem alvázvédő :)

Megosztás:

...és az is, hogy nem korróziógátló. B)

Most már mindegy, de ha eladásra csináltad, akkor ... :) :(

Tök király, amúgy a Body 950-ről van szól, de alatta van cinkspré...

Nem probléma, mire ez gondot jelentene, addigra úgyis átzabálja magát a taposón az ecetsavas sziló amivel kinyomta :)

Mit mondani idegen? :D :)

Megosztás:

A terv következő:

-Rozsdapasszíiváló használata(még nem tudom milyen lenne az ideális)

sok sikert hozzá, én pont így csináltam, és itt ott visszajött a rozsda B)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.