Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Zsírozni próbáltad már? :lol: :lol: :lol:

Amúgy sztem most egy darabig ne használj rá semmit, és miután "kiszáradt", lehet hozzá kapni olyan spec. gumiápoló sprayt.Ha jól emlékszem.Amúgy én is szilikonozom, de eddig nem kezdett el nyavajogni. :roll:

Elküldve
én a nyekergés ellen szoktam szilikonozni....

itt mifelénk nem nyikorog tőle. lehet hogy tifelétek igen??? :scratch:

Jókérdés... de az enyém veszettül nyikorog, de nagyon fura, csak picit hűvös, vagy nagyon melegben... de akkor NAGYON. Egyéb időjárási viszonyokban meg meg sem nyikkan... érthetetlen :lol: Esőben sincs hangja... lehet, hogy újra szilikonoznom kéne, és akkor nem nyekeregne (egy darabig!). Na de előbb kipróbálok valami "zsírt", vagy olajos sprét.

Elküldve
Ne mááá. Olajat ne! Őseink glycerinnel kenték a gumialkatrészeket, szerintem most sem lehet rossz. Vagy igen? :roll:

Nincs annak furcsa.........khm.........illata? :?:

Elküldve

Na én elmentem ma patikába, vettem ilyen "genyát", be is kentem vele :lol: Hát majd reggel kiderül... most nem nyikorog, mivel esett az eső, ilyenkor nincs hangja. Ez is jól mutatja, hogyha valami "kenyőanyag" :lol: (víz) van a guminál, akkor már nem nyikorog. Remélem a glicerin is hasonló hatást ér majd el. Csak furcsa volt nekem először ez az anyag, azthittem ilyen víz szerű anyag, de olyan sűrű, mint a... nemmondom mi :lol: Ki is ömlött az ülésre, örültem neki. De legalább nincs szaga.

Elküldve
Nekem a kuplung bovden, valto feloli "gumiagyanal" nyekereg :lol:

Holnap wd40 ezés lesz ... :lol:

Nekem is :shock:

Mit is csinálsz vele hogy megszünjön?

Elküldve

Nah a glicerin megtette hatását! :lol:

Akármilyen durva patkára állok fel (bár nem szoktam, max feljáróra), akkor sem nyikorog, nincs semmi hangja! Végre... remélem így is marad :lol:

Kösz az ötletet.

Amúgy a kuplungom nekem is veszettül nyekereg benyomáskor (meg kiengedéskor is), ez szerintem Astra betegség, legalábbis szinte az összes Fastra karavános ismerősöm kuplungja is ugyanígy nyikorog. Én már megszoktam :lol: De ha tudja valaki, hogy hol és mit kell bekenni (és főleg mivel), azért azt kipróbálnám.

Elküldve
Amúgy a kuplungom nekem is veszettül nyekereg benyomáskor (meg kiengedéskor is), ez szerintem Astra betegség, legalábbis szinte az összes Fastra karavános ismerősöm kuplungja is ugyanígy nyikorog. Én már megszoktam :lol: De ha tudja valaki, hogy hol és mit kell bekenni (és főleg mivel), azért azt kipróbálnám.

Néha nekem is nyekereg, bár nem veszettül.

Úgyhogy én is megköszönném a megoldás kulcsát! :wink:

Elküldve
Nah a glicerin megtette hatását! :lol:

Akármilyen durva patkára állok fel (bár nem szoktam, max feljáróra), akkor sem nyikorog, nincs semmi hangja! Végre... remélem így is marad :lol:

Kösz az ötletet.

Én felnyúltam :lol: a pedál mellett és a bowden bevezetését megkentem vazelinnel. Azóta nem nyikorog

Elküldve

A kuplungbowden gumiharangját ( vagy mit) ami a kasztniba megy bele és ezen keresztűl megy a bowden a motortérből az utastérbe, szóval ezt a gumit hogy lehet a helyére rakni, nekem fél nap alatt sem sikerült.

Elküldve

nekem is elgezdett nyikorogni, a kuplungpedál, de inkább vékonymagas hangon nyüszög. Eddig nem mertem hozzányúlni, mert egy csomó minden másra gondoltam, ami nyüszöghet, hvégén és is bekenem azt a bowdent.

kösz a tippet!

várjunk csak!

: van itthon egy csomó minden kenőanyag,

mi a jó a bowdenkenéshez?

a múltkor a mocitetőnyitóbowdent olajoztam meg, de mintha újra kezdene szorulni.

szal:

- vazelin

- glicerin

- WD40

- rézpaszta

- molibdéneszsír?

Elküldve
nekem is elgezdett nyikorogni, a kuplungpedál, de inkább vékonymagas hangon nyüszög. Eddig nem mertem hozzányúlni, mert egy csomó minden másra gondoltam, ami nyüszöghet, hvégén és is bekenem azt a bowdent.

kösz a tippet!

várjunk csak!

a múltkor a mocitetőnyitóbowdent olajoztam meg, de mintha újra kezdene szorulni.

szal:

- vazelin

- glicerin

- WD40

- rézpaszta

- molibdéneszsír?

Nektek nem műanyag béléses a kuplung bowden :?:

Elküldve

kösz a tippet!

várjunk csak!

szal:

- vazelin

- glicerin

- WD40

- rézpaszta

- molibdéneszsír?

Ez úgy hangzik, mint egy bombagyár! :lol:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.