Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Karosszéria

gsi.tamás

Recommended Posts

Láttam is valahol újat 11000-ért. Ha van rá pénze...

Nos , ma leszedtem, és szétszedtem......az üveg , azt tudtam ,hogy törött, és hogy rá van ragasztva egy normál formára vágott tükör,(ezért el is engedett a vételárból 100 eurot az eladó!!) de a majom üveges benyomott még egy marék szilikont az üveg háta mögé is , hogy biztos legyen a dolgába.....nos azt kapargattam kifele ma egy óránn keresztüll.....mostanra sikerült letisztítanom a szilikont , és a motorok is mükodnek , mostmár csak egy füthetö tükör kell , vagyis csak az üveg rész ... az meg csak 18 euro........marad még 82!!!!na meg a komplett új is csak 90 euro lett volna...

A másik kérdésem az , hogy a kormányonn levö irányitó gombokra , csak eredeti OPEL cd lejátszo csatlakoztatható???

Mert akkor irány a bontó egy cd-t hajszolva......Pioneer pedig kikerül a bolhapiacra..........

Megosztás:

Pár napja leszedtem a csomagtér ajtó belső műanyag borítását, mert eső alkalmával beázik. Annyit sikerült megállapítanom, hogy a víz az ablaktörlő elektromos kábelét áztatja a motor előtt kb. 15 cm-rel és folyik lefelé tovább a gumiszigeteléshez. Gondoltam eső után felnyitva az ajtót lámpával bevilágítva majd megtalálom, honnan jön a víz. Felnyitáskor természetesen a víz visszafolyik az ajtó belsejében, megnehezítve a nyomozást. Annyi biztos, hogy nem az ablaktörlő kihajtásnál jön be a víz, ott tök száraz. Szerintem vagy az üveg aljánál vagy a tetejénél lévő műanyag légterelő idomnál jöhet be a víz. Volt már valakinek hasonló problémája? Vagy valami ötlet, hogy lehetne megállapítani a beázás pontos helyét?

Megosztás:

Nos , ma leszedtem, és szétszedtem......az üveg , azt tudtam ,hogy törött, és hogy rá van ragasztva egy normál formára vágott tükör,(ezért el is engedett a vételárból 100 eurot az eladó!!) de a majom üveges benyomott még egy marék szilikont az üveg háta mögé is , hogy biztos legyen a dolgába.....nos azt kapargattam kifele ma egy óránn keresztüll.....mostanra sikerült letisztítanom a szilikont , és a motorok is mükodnek , mostmár csak egy füthetö tükör kell , vagyis csak az üveg rész ... az meg csak 18 euro........marad még 82!!!!na meg a komplett új is csak 90 euro lett volna...

A másik kérdésem az , hogy a kormányonn levö irányitó gombokra , csak eredeti OPEL cd lejátszo csatlakoztatható???

Mert akkor irány a bontó egy cd-t hajszolva......Pioneer pedig kikerül a bolhapiacra..........

Nah ha múkodik akkor jó :angry: A multikormány a gyárit kezeli, de egyes fejegységekhez lehet kapni egy kiegészítő dobozkát, amivel le tudja kezelni. Utána kell nézni hogy a tiéd tudja -e, illetve ha igen akkor az a dobozka mennyire kerül aranyba, mert lehet hogy olcsóbb lesz egy gyári fej <_<

Megosztás:

A tükörre tudtam reagálni, de a CD vezérlő nem az én asztalom <_<

Megosztás:

Pár napja leszedtem a csomagtér ajtó belső műanyag borítását, mert eső alkalmával beázik. Annyit sikerült megállapítanom, hogy a víz az ablaktörlő elektromos kábelét áztatja a motor előtt kb. 15 cm-rel és folyik lefelé tovább a gumiszigeteléshez. Gondoltam eső után felnyitva az ajtót lámpával bevilágítva majd megtalálom, honnan jön a víz. Felnyitáskor természetesen a víz visszafolyik az ajtó belsejében, megnehezítve a nyomozást. Annyi biztos, hogy nem az ablaktörlő kihajtásnál jön be a víz, ott tök száraz. Szerintem vagy az üveg aljánál vagy a tetejénél lévő műanyag légterelő idomnál jöhet be a víz. Volt már valakinek hasonló problémája? Vagy valami ötlet, hogy lehetne megállapítani a beázás pontos helyét?

Lebontod a műanyagot, beülsz a csomagtartóba, és slaggal esőt imitáltok <_<

Megosztás:

Van vkinek kivitelezhető módja, terve, ötlete a fényezés és karosszéria sérülése nélkül a díszlécek eltávolítására?

Vagy nincs vkinek egy jobb hátsó ajtora való? <_<

Nekem egy egéssz asztrám(1.7 td) van bontani való......... Címem La Nucia 03530 Spanyolország............Ha kell ingyenn elviheted az egésszet......

U.I. hengerfej nincs a motoronn............. :angry:

Megosztás:

Van vkinek kivitelezhető módja, terve, ötlete a fényezés és karosszéria sérülése nélkül a díszlécek eltávolítására?

Vagy nincs vkinek egy jobb hátsó ajtora való? :angry:

Opel kézikönyv 197. oldal :P "Melegítsük a ragasztott díszléceket hőlégfúvóval és húzzuk le a kocsiszekrényről. A díszlécet mindig részletenként kell felmelegíteni és lehúzni. Ügyeljünk arra, hogy a lakkozást ne melegítsük túlzottan. Azután mosóbenzinnel tisztítsuk meg a felületet. " <_<

Megosztás:

Opel kézikönyv 197. oldal :angry: "Melegítsük a ragasztott díszléceket hőlégfúvóval és húzzuk le a kocsiszekrényről. A díszlécet mindig részletenként kell felmelegíteni és lehúzni. Ügyeljünk arra, hogy a lakkozást ne melegítsük túlzottan. Azután mosóbenzinnel tisztítsuk meg a felületet. " <_<

Itt a megoldás! :P

Megosztás:

Vagy nincs vkinek egy jobb hátsó ajtora való? :angry:

Itt a megoldás! :P

Már egy párszor leírtam! <_< A legkönnyebb megoldás, az hogy erős cérnával, vagy horgászdamillal levágod, és a kasznin maradt ragasztót pisztolyfúróba fogható fóliaradírral könnyen leszedheted! Elég drága ez a radír, ahhoz hogy csak egyszer használd, de enni nem kér, meg aztán el is adhatod..... pl én megveszem az ilyen maradék radírokat! Nekem sűrűn kell (díszléceket, feliratokat leszedni)

Megosztás:

Már egy párszor leírtam! <_< A legkönnyebb megoldás, az hogy erős cérnával, vagy horgászdamillal levágod, és a kasznin maradt ragasztót pisztolyfúróba fogható fóliaradírral könnyen leszedheted! Elég drága ez a radír, ahhoz hogy csak egyszer használd, de enni nem kér, meg aztán el is adhatod..... pl én megveszem az ilyen maradék radírokat! Nekem sűrűn kell (díszléceket, feliratokat leszedni)

Ez is egy jó válasz :angry:

Megosztás:

Erre gondoltam. Köszönöm!

Megosztás:

Heló!

Pont témánál vagytok, ugyhogy megkérdezném, a hátsó embléma, illetve Astra felirat ragasztott, vagy patentos?

Ha leszedem, mennyire fog látszani a helye? Ha ragasztott, akkor ez a damilos megoldás ennél is jó?

A felirat tutira ragasztott, és ha leszedted, és neked nem kell, akkor dobhatod felém <_< :P

Az embléma is ragasztva van asszem, de nem mindegy hogy melyik fajta, mert a fekete hátterű, gyantás emblémának (régebbi) szerintem be van süllyesztve a helye a csomi ajtón :angry:

Megosztás:

A felirat tutira ragasztott, és ha leszedted, és neked nem kell, akkor dobhatod felém <_< :P

Az embléma is ragasztva van asszem, de nem mindegy hogy melyik fajta, mert a fekete hátterű, gyantás emblémának (régebbi) szerintem be van süllyesztve a helye a csomi ajtón :angry:

Értem, nekem 3D-s embléma van hátul. Nekem úgynézki nem kell az felirat mert, a tervem az, hogy az embléma lekerül a helyére lesz egy astra felirat de más betűtípussal, tehát az embléma helyére az Astra, a bal alsó Opel felirat marad, a gyári Astra pedig kiesik.

Ha érdekel szívesen odaadom.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.