Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Karosszéria

gsi.tamás

Recommended Posts

Kösz pebe, zotya975

Biztos vagyok benne hogy a szakik ezerszer szebben meg tudják csinálni mint én.

Ám ha már nincs megfelelő anyagim rá nem tudok mit tenni, neki állok én.

Abban biztos vagyok hogy a rozsdás foltnál szebbet csak összehozok :-)

Mellesleg egy sérülést ami kb 3 cm-es csík az ajtón az előző tulaj mintha hibajavítóval javította volna ki.

Színvak lehetett mert egyáltalán nem passzol a szín.

Eszméletlen fazon lehetett. Az ajtó kárpitot facsavarral rögzítette, a telefon tartót meg pillanatragasztóval ragasztotta fel a

közép konzol jobb oldalán a cd lejátszó magasságában a gyönyörű fekete takaróra. Barbár állat.

Van is képem róla.

Ez a másik ami nagyon zavarja a szemem. Mennyiért tudok mondjuk bontóból hozzájutni a sérült alkatrészekhez?

Kb. érdekelne.

Az a baj, hogy ez szerintem magán a műszerfalpárnán van, és azt nem egyszerű kicserélni....

Megosztás:

Szerintem nyomass rá valami rozsdagátló alapozót, pölö horganysrét, majd mehet a szín... Az a baj az Opel fehérrel, hogy ha beviszed pölö a tanksapkaajtót és megmondod milyen kocsi akkor van kártyájuk hozzá (ha eredeti a fényezés) egyből tudnak adni festéket , csak éppen ahol én néztem (több helyen is)már csak két komponensű anyaggal dolgoznak. Adnak hozzá edzőt, amit bele kell keverni , és mondjuk 2 órán bellül el kell használni. Flakonba is beletöltik, de ugyanez a baja, belekeverik az edzőt, ha nem használod el tönkremegy. Nekem ki kellett volna keverni a színt, mert már nem gyári, úgy rémlik 3500-4000forint lett volna asszem 2 deci kikeverve,edzővel flakonba töltve. Így aztán egyenlőre vettem ezer forintért sima fehéret, és lejavítottam azzal. Nem szép, de mégis szebb mint a fekete amivel lealapoztam.

És ezt az egészet nem lehetne mondjuk úgy megkerülni, hogy megmondod a "festék mesternek", hogy ne keverje hozzá az edzőt és akkor tudod akkor használni amikor akarod (bizonyos határokon belül persze...)? Ez az én naív elképzelésem, de nem ismerem a festékeket, úgyhogy ha nem megoldható szóljatok <_<

Megosztás:

És ezt az egészet nem lehetne mondjuk úgy megkerülni, hogy megmondod a "festék mesternek", hogy ne keverje hozzá az edzőt és akkor tudod akkor használni amikor akarod (bizonyos határokon belül persze...)? Ez az én naív elképzelésem, de nem ismerem a festékeket, úgyhogy ha nem megoldható szóljatok :angry:

Dehogynem, csak ugye ha nem flakonba tölti akkor pisztoly kell hozzá, és akkor kell bekeverni az edzőt amikor fújni akarod. Namost ha van mondjuk félévente egy 5X5-ös fújnivaló akkor mindíg tegyek a pisztolyba egy kiskanál festéket, meg kér csepp edzöt? <_< Nekem az volt a célom, hogy kapjak egy olyan színrekevert flakonosat amit bármikor elővehetek ha javítani akarok.

Megosztás:

Barom! <_<

Nekem is megvan csavarozva a középkonzol oldalt, mert az előző idióta tulaj, telefontartót csavarozott fel rá..... hogy száradt volna le a keze :angry:

Enyém a kormány melletti műanyag van megfúrva, még ott volt a tartó, de levettem, most van két lukam :P De úgyis festem majd, addig meg nem nézek oda :P

Ettől viszont jóval durvábbat láttam, a díszlecek minden egyes darabja facsavarral KÍVÜLRŐL rögzítve, na az komoly.

És te megvagy azzal elégedve? Mennyire volt kihívás a felszerelése? :P

Még nem raktam fel azóta se :P Többiek viszont elégedettek teljesen, sokaknak van már itt olyan.

Megosztás:

Sziasztok,

Legyetek szívesek segítsetek nekem egy kicsit, a héten arra lettem figyelmes, hogy esik rám az eső, ezzel alapjába véve nem is lenne gond, de én az autóban ültem, szóval beázik a gép, eléggé rendesen, jobb oldalon közvetlenül az ajtó felett egészen az elejétől a hátsó ajtóig vizes a kárpit, illetve a tetőablak is beázik, mivel az ajtóknál a járatok szárazak ezért valószínűleg nem ott van a gond, hanem mivel caraván az autó, ezért arra a fekete műanyag sávra gondolok ami a tetőn van, szerintem ott ázhat be, szerintetek ez lehetséges?Valaki volt már így?Esetleg van valakinek tippe, hogy mivel tudnám tömíteni ezt a részt?

Köszi a válaszokat?

Megosztás:

Sziasztok,

Legyetek szívesek segítsetek nekem egy kicsit, a héten arra lettem figyelmes, hogy esik rám az eső, ezzel alapjába véve nem is lenne gond, de én az autóban ültem, szóval beázik a gép, eléggé rendesen, jobb oldalon közvetlenül az ajtó felett egészen az elejétől a hátsó ajtóig vizes a kárpit, illetve a tetőablak is beázik, mivel az ajtóknál a járatok szárazak ezért valószínűleg nem ott van a gond, hanem mivel caraván az autó, ezért arra a fekete műanyag sávra gondolok ami a tetőn van, szerintem ott ázhat be, szerintetek ez lehetséges?Valaki volt már így?Esetleg van valakinek tippe, hogy mivel tudnám tömíteni ezt a részt?

Köszi a válaszokat?

A műanyag lécet fel tudod pattintani, ha belülről alányúlsz, és erősen felhúzod. A tetősín csavarjait belül találod a tetőkárpit alatt. (ha összeraktam a rendes gépemet, akkor linkelek fényképet is róla :angry: ) A lécek alatt, megállnak a falevelek, meg egyéb szemetek, és eldugítják. Utána, ha bele esik a víz, akkor nem tud elfolyni, és lehet hogy át tud szivárogni valahol, ahol egyébként nem lenne ideje. Szedd fel a léceket, takarítsd ki, és utána már látod hogy mit lehet kezdeni vele <_<

Megosztás:

Sziasztok,

Köszi a válaszokat?

A tetőablaknak, ha jól tudom, vannak vízelvezető csatornái, azokat kellene még kitisztítani.

Megosztás:

Köszönöm a válaszokat, de lenne még egy kérdésem, ahhoz, hogy a tetősínt le tudjam szedni ahhoz a tetőkárpitot is le kell bontanom?

Magához a tetősín leszedéséhez el kell távolítani a kárpitot, de neked csak a takaró elemeket kell leszedni a vízelvezető csatorna takarításhoz az meg patentos. Tekerj be rongybe egy csavarhúzót, hogy ne sérüljön a fényezés, és feszítsd fel.

197686-20110320-0QLTJD.jpg

Megosztás:

Köszönöm a válaszokat, de lenne még egy kérdésem, ahhoz, hogy a tetősínt le tudjam szedni ahhoz a tetőkárpitot is le kell bontanom?

A műanyag lécet fel tudod pattintani, ha belülről alányúlsz, és erősen felhúzod. A tetősín csavarjait belül találod a tetőkárpit alatt. (ha összeraktam a rendes gépemet, akkor linkelek fényképet is róla :P ) A lécek alatt, megállnak a falevelek, meg egyéb szemetek, és eldugítják. Utána, ha bele esik a víz, akkor nem tud elfolyni, és lehet hogy át tud szivárogni valahol, ahol egyébként nem lenne ideje. Szedd fel a léceket, takarítsd ki, és utána már látod hogy mit lehet kezdeni vele <_<

Szerinted? :angry: :P

Megosztás:

Magához a tetősín leszedéséhez el kell távolítani a kárpitot, de neked csak a takaró elemeket kell leszedni a vízelvezető csatorna takarításhoz az meg patentos. Tekerj be rongybe egy csavarhúzót, hogy ne sérüljön a fényezés, és feszítsd fel.

http://pics.coldline.hu/pics/197686-20110320-0QLTJD.jpg

Hrren 10év után se szedtem fel, mert benézve alá szép tiszta, HJA-n 11év után felszedtem, de felesleges volt, 5 db falevél volt ott, meg egy kis por, elbírom képzelni mennyi garázst látott az olyan autó, aminek így tele van falevéllel...

Megosztás:

Hrren 10év után se szedtem fel, mert benézve alá szép tiszta, HJA-n 11év után felszedtem, de felesleges volt, 5 db falevél volt ott, meg egy kis por, elbírom képzelni mennyi garázst látott az olyan autó, aminek így tele van falevéllel...

Nem tudom, hogy az előző gazdinál garázsban volt-e, nálam csak beálló van, ahova behordja a szél a falevelet egyéb trutyit a házunk előtt álló két nyirfáról.

Megosztás:

Srácok, az lenne a kérdésem hogy az elektromos gömbölyű tükröt hogy lehetne szétszedni fényezéshez, úgy hogy össze is tudjam rakni, és ne törjön szanaszét? Vagy maszkoljam le az üveget és egyben fessem le?

Ha csak magát a hátsó burkolatot szeretnéd fényezni, akkor a tükörlap alatt találod a patentjait. Vigyázz mert törik mint a ropi <_<

Megosztás:

Sziasztok!

Kb 10 napja lettem kombi isu tulajdonos, de sajnos szétszedés utána követketzővel találkoztam:

2 küszöb szita

2 hátsó váznyúlvány szita

hátfel belső, külső szita

4 taposó szita

Van valakinek valamilyen tapasztalata már ezek javításában?

Láttam már hogy létezik utángyártott váznyúlvány (ez a legkínosabb bajom) de kb menniyért hegeszthetik be?

Egyszóval teljesen el vagyok szomorodva, de hát ez van. Valószínúleg megcsináltatom, de ha van rá olcsó megoldás, az érdekelne.

köszönöm

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.