Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Karosszéria

gsi.tamás

Recommended Posts

Nos nekem se hiányzik....De ha van ilyen gumi akkor könnyeben befagy az ajtó???? Vagy most hülyeséget írtam? :D

Akkor is befagyhat ha nincs, csak a kédert elfelejtik kezelni pölö szilikonnal. Sokan vagánykodnak a kocsival, hogy:"ebbe csak tankolni kell öcsém" aztán amikor befagy az ajtó-zár, csodálkozak nahát ez meg hogy lehet? :lol:

Megosztás:

Akkor is befagyhat ha nincs, csak a kédert elfelejtik kezelni pölö szilikonnal. Sokan vagánykodnak a kocsival, hogy:"ebbe csak tankolni kell öcsém" aztán amikor befagy az ajtó-zár, csodálkozak nahát ez meg hogy lehet? :lol:

Őszinte legyek, még soha nem szilikonoztam be a kédereket...igaz még soha nem állt kint a szabad ég alatt annyi ideig hogy befagyjon. Ha pedig a garázsba befagy az ajtó, akkor nagyon nagy probléma van...és az ajtó a legkevesebb :D :D

Megosztás:

Őszinte legyek, még soha nem szilikonoztam be a kédereket...igaz még soha nem állt kint a szabad ég alatt annyi ideig hogy befagyjon. Ha pedig a garázsba befagy az ajtó, akkor nagyon nagy probléma van...és az ajtó a legkevesebb :D :lol:

Mondjuk nekem sem áll a szabad ég alatt, de azért minden mosás után befújom a kédereket.

Megosztás:

Az enyém sokáig kint aludt. Sosem volt befagyva az ajtó! Pedig van olyan gumicsík!

Kép!

Nekem is inkább ráfagyott az ónoseső az egész kasztnira, de egy erőteljesebb ajtórántással le is tört körbe és nyílt rendesen az ajtó, igaz én eltávolítottam azt az undormányt. Így ott nem is fagyhatott be. Nekem ott megállt a víz. :D

Megosztás:

Nekem is inkább ráfagyott az ónoseső az egész kasztnira, de egy erőteljesebb ajtórántással le is tört körbe és nyílt rendesen az ajtó, igaz én eltávolítottam azt az undormányt. Így ott nem is fagyhatott be. Nekem ott megállt a víz. :D

Ahha..... Ez elég meggyőző! :D

Mondjuk én olyan sokat nem jártam vele esőben meg főleg...

Inkább csak a lefolyó víz lehetett volna ami galibát okozhatott volna... :lol:

Megosztás:

Külsőre.

És hol találom a csavart?

Nem talppal együtt akarom leszedni, hanem csak a tükör részt burkolattal.

Pedig külön nem igazán jön. :D 3 csavar fogja a talpat, belül a tükör3szög takaróját kell lepattintani, amiben a csipogó is van. Szétszedni leginkább csak akkor tudod, ha már lent van, kívülről csak szét akasztani tudod, de akkor sem jön le, csal lifeg majd előre-hátra :lol:

Megosztás:

höh?

Nem az egész tükör van felragasztva a szélvédőre, hanem csak egy kis lap, amire föntről rá lehet csúsztatni a tükör talpát. A talpat, a fölragasztott lapra pedig egy kis hernyócsavar rögzíti, hogy ne tudjon "fölcsúszva" lecsúszni. Nekem legalábbis így van :D (tudom, mert tél elején bactam le a tükröt :lol: )

Megosztás:

Pedig egyszer már sikerült a jobb oldalit lepattintani, de a bal oldalit egyszerűen nem tudom sehogy...

Igen azt tudom, hogy az egészet hogy kell leszedni, köszi.

Na mindegy, leszedem az egészet, és utána csak látszanak az összepattintási pontok.

Köszi a segítséget.

Nem látszanak, a tükörburkolat belső felén ven műnyag karom ami általában az első leszedéskor le is törik. Meg van két patent ami gyalogos elsodrásakor stb enged, ez meg úgy jön le, hogy megfogod a tükör élét, és letöröd előre, vagy hátra, általában simán vissza lehet nyomni.

193431-20110313-rPeP2G.jpg

Megosztás:

Valaki nem tudja, hogy lehet szépen, okosan lemókolni a visszapillantó tükröt?

Próbáltam rángatni, de nem szerettem volna eltörni...

A belső vissz.tükörre gondolsz? Ami a szélvédőre van felragasztva? Fogsz egy viszonylag vastag cérnát,(kárpitos cérnát) lassú mozdulatokkal elkezded húzogatni az üveg és a műanyagfül között, így lassan levágod róla. Ha visszaakarod rakni, meg kell tisztítani az üveget és a műanyagfület és kétoldalú díszlécragasztóval vissza ragasztani! :D

Szerk: Jaaaaaaa a következő oldalt nem néztem :lol: :D ;)

Nem az egész tükör van felragasztva a szélvédőre, hanem csak egy kis lap, amire föntről rá lehet csúsztatni a tükör talpát. A talpat, a fölragasztott lapra pedig egy kis hernyócsavar rögzíti, hogy ne tudjon "fölcsúszva" lecsúszni. Nekem legalábbis így van :D (tudom, mert tél elején bactam le a tükröt :) )

Akkor nem tudom milyen tükröd van, de nekem semmilyen hernyócsavar nincs.... csak a műanyag.

Megosztás:

A belső vissz.tükörre gondolsz? Ami a szélvédőre van felragasztva? Fogsz egy viszonylag vastag cérnát,(kárpitos cérnát) lassú mozdulatokkal elkezded húzogatni az üveg és a műanyagfül között, így lassan levágod róla. Ha visszaakarod rakni, meg kell tisztítani az üveget és a műanyagfület és kétoldalú díszlécragasztóval vissza ragasztani! :)

Szerk: Jaaaaaaa a következő oldalt nem néztem :D :lol: :D

Akkor nem tudom milyen tükröd van, de nekem semmilyen hernyócsavar nincs.... csak a műanyag.

Ezért kérdeztem én is rá.

Megosztás:

Mondjuk én olyan sokat nem jártam vele esőben meg főleg...

Inkább csak a lefolyó víz lehetett volna ami galibát okozhatott volna... :D

Nekem már fagyott már be az ajtó de így most már tudom hogyan előzhető meg én kéz meleg vízzel nyitottam ki vagy ha ez se sikerült a csomagtartón keresztül jutottam be..

+ még1 kérdés políroztatok már astrat ha igen mivel mer hát ez nem metál fény én csak metálhoz találtam polirt

Megosztás:

Nem biztos,hogy ide vág,de azért meg kérdezem:

Egy fránya kavics miatt megrepedt az első szélvédőm,(94-es 1.7D Astra),és most már egészen teljes hosszában végighaladt rajta,kénytelen vagyok új szélvédőt beszerezni...

A lényeg: be tudom-e én magam homemade rakni az új szélvédőt,vagy fizessek egy kisebb vagyont a szakinak???

(gondolom ragasztott a drága,csak hogy kicsesszen velem,madzagos módszert nem csípázom..):-)

Megosztás:

Nem biztos,hogy ide vág,de azért meg kérdezem:

Egy fránya kavics miatt megrepedt az első szélvédőm,(94-es 1.7D Astra),és most már egészen teljes hosszában végighaladt rajta,kénytelen vagyok új szélvédőt beszerezni...

A lényeg: be tudom-e én magam homemade rakni az új szélvédőt,vagy fizessek egy kisebb vagyont a szakinak???

(gondolom ragasztott a drága,csak hogy kicsesszen velem,madzagos módszert nem csípázom..):-)

Ahogy néztem ragasztó kell hozzá, talán az egyik olyan dolog, amibe még én sem nyúlkálnék bele, főleg mert ha új, akkor gondolom csak úgy van gari ha ő rakja be.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.