Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Karosszéria

gsi.tamás

Recommended Posts

Kicsit unatkoztam a tegnap este! :lol:

Asszonykám előszeretettel használja a tükrös napellenzőt. <_<

Engem meg esténként zavar a vezetésben ha fel van kapcsolva a belső világítás! :lol:

Nemrégiben szert tettem egy VW napellenzőre, amiben nyithatós tükör van, világítással...

Úgyhogy a tegnap este tesztjelleggel nekiálltam fabrikálni. Sokkal nagyobb volt a vw napellenző, így kiműtöttem belőle a tükör részt... majd jött a vágás, rontás-bontás... Sikeresen sikerült a műtét! :D :D

Íme itt vannak a képek a műtétről!

Sajna nem jó a fényképezőm, így csak telefonos képek vannak... nem a legjobb minőségűek, de a lényeg azért látszik...

Itt meg a végeredmény!

Fényt is kötöttem rá, csak nem csináltam még képet, de pont így néz ki a lámpa része!

Amúgy a B veki napellenzője is ilyesmi. Ez passzona egy az egyben az astrába? vagy ez nagyobb? :D Ez is ilyen.

Legközelebb ilyet szeretnék! :D :) Ha valakinek van elfekvőben, szívesen fogadom! :D :D

Megosztás:

Kicsit unatkoztam a tegnap este! :D

Asszonykám előszeretettel használja a tükrös napellenzőt. <_<

Engem meg esténként zavar a vezetésben ha fel van kapcsolva a belső világítás! :lol:

Nemrégiben szert tettem egy VW napellenzőre, amiben nyithatós tükör van, világítással...

Úgyhogy a tegnap este tesztjelleggel nekiálltam fabrikálni. Sokkal nagyobb volt a vw napellenző, így kiműtöttem belőle a tükör részt... majd jött a vágás, rontás-bontás... Sikeresen sikerült a műtét! :D :D

Íme itt vannak a képek a műtétről!

Sajna nem jó a fényképezőm, így csak telefonos képek vannak... nem a legjobb minőségűek, de a lényeg azért látszik...

Itt meg a végeredmény!

Fényt is kötöttem rá, csak nem csináltam még képet, de pont így néz ki a lámpa része!

Amúgy a B veki napellenzője is ilyesmi. Ez passzona egy az egyben az astrába? vagy ez nagyobb? :D Ez is ilyen.

Legközelebb ilyet szeretnék! :D :) Ha valakinek van elfekvőben, szívesen fogadom! :D :lol:

KRESZ-ben meg is van tiltva a belső világítás használata vezetés közben. :lol:

Megosztás:

Én nem emlékszem ilyenre, pedig pár éve vizsgáztam. <_<

Én igen és 2007ben vizsgáztam. :D Mozgó gépjárműben nem lehet felkapcsolva a belső világítás.

Én sem emlékszem ilyenre, 2000ben még nem hinném, hogy volt ilyen! :)

Nade kiküszöböltem a problémát... :D :D

Kicsit jobb minőségű képek: kép 1 kép 2

Ez még csak a teszt, de hamarosan megcsinálom szebben is! :D

Megosztás:

Sziaztok!

Astra F: a fűtés kapcsolóknál kiégett az izzó egy kicsit már nagyon idegesített a sötétség a kocsiban ezért neki álltam szerelni sikerült kicserélni világit de a problémám a következő: Most akkor is van a 3 kapcsolónál világítás ha nem kapcsolok vagy helyzetjelzőt vagy fényszórót, ez igy van helyén vagy valami elmozdult?

A másik egy kicsit összetettebb a belsö keringtetés kapcsoló nem akar bekapcsolva maradni ha benyomom vissza ugrik kikapcsolt állapotba találtam egy köröm nagyságú korongot melynek mind2oldalán vagy egy egy tüske igy néz ki.

http://www.kepfeltoltes.hu/view/110220/201...ltoltes.hu_.jpg

Kihagytam volna vagy mi lehet a gond már 2 szer szétszedtem de nem jövök rá a titkára. Kérlek segítsetek..

Üdv

Adam

Megosztás:

Sziaztok!

Astra F: a fűtés kapcsolóknál kiégett az izzó egy kicsit már nagyon idegesített a sötétség a kocsiban ezért neki álltam szerelni sikerült kicserélni világit de a problémám a következő: Most akkor is van a 3 kapcsolónál világítás ha nem kapcsolok vagy helyzetjelzőt vagy fényszórót, ez igy van helyén vagy valami elmozdult?

A másik egy kicsit összetettebb a belsö keringtetés kapcsoló nem akar bekapcsolva maradni ha benyomom vissza ugrik kikapcsolt állapotba találtam egy köröm nagyságú korongot melynek mind2oldalán vagy egy egy tüske igy néz ki.

Kihagytam volna vagy mi lehet a gond már 2 szer szétszedtem de nem jövök rá a titkára. Kérlek segítsetek..

Üdv

Adam

Ez gáz mert ettől marad bent a kapcsoló .Olvas vissza kicsit nagyon szépen le írták hogyan kell vissza tenni .

Megosztás:

Sziaztok!

Üdv

Adam

Ez így kell, hogy működjön <_<

Megosztás:

Sziaztok!

Üdv

Adam

A kapcsoló alján van egy nútrendszer abba megy bele az egyik fele a kis keréknek a másik pöcke meg a kapcsoló alatti nútba csúszik be:

178851-20110220-l76Aou.jpg

Megosztás:

Day kaptam egy maszkot, és az is olyan fehér mint amiről te beszéltél... törik is mint a ropi, majd megnézem van e rajta GM logó.

5 ajósból kaptam könyöklős fejtámlás ülést, faceliftesből, és hírből se ismerik egymást a háttámla részek se, caravan és 5 ajtós viszonyba az 5 ajtósban fix volt, és az enyémhez képest egy cm az eltérés,a felfogatásnál, még szép hogy nem megy be a csavarja... szétbontottam mind a kettőt, és arra jutottam, hogy az enyémbe belevágom a síbox helyét, és a két kárpitból összevarrok egyet.

Szorítsatok <_<

Megosztás:

Day kaptam egy maszkot, és az is olyan fehér mint amiről te beszéltél... törik is mint a ropi, majd megnézem van e rajta GM logó.

5 ajósból kaptam könyöklős fejtámlás ülést, faceliftesből, és hírből se ismerik egymást a háttámla részek se, caravan és 5 ajtós viszonyba az 5 ajtósban fix volt, és az enyémhez képest egy cm az eltérés,a felfogatásnál, még szép hogy nem megy be a csavarja... szétbontottam mind a kettőt, és arra jutottam, hogy az enyémbe belevágom a síbox helyét, és a két kárpitból összevarrok egyet.

Szorítsatok <_<

Elképzelhető hogy utángyári az enyém, mert törve volt az eleje. Annak látszik, bár igen jó munkát csináltak, kivéve egy helyen.

Megosztás:

Sziasztok,

Azt szeretném kérdezni, hogy nem ismer-e valaki esetleg Budapest Keleti részén vagy Dunaharaszti környékén jól dolgozó és természetesen olcsón:) karosszérialakatost?Tipikus astra betegséget kellene javitani a jobb hátsó sárvédőívet cserélni.

Köszi

Megosztás:

Sziasztok,

Azt szeretném kérdezni, hogy nem ismer-e valaki esetleg Budapest Keleti részén vagy Dunaharaszti környékén jól dolgozó és természetesen olcsón:) karosszérialakatost?Tipikus astra betegséget kellene javitani a jobb hátsó sárvédőívet cserélni.

Köszi

Jól dolgozó, olcsó karosszéria lakatos?? Olyat egyet se ismerek :D :D :D :)

Szerk: Klikk ide ez csak egy példa volt :D Majd jönnek a helybeliek, és írnak címeket <_<

Megosztás:

Sziasztok,

Köszi

Ha XXII-ker bejön neked akkor tudom ajánlani faterom. Karoszériajavitás és autofényezés. 0620/2564267

Megosztás:

Jól dolgozó, olcsó karosszéria lakatos?? Olyat egyet se ismerek :D :D :) ;)

Szerk: Klikk ide ez csak egy példa volt ;) Majd jönnek a helybeliek, és írnak címeket :D

Cégünk jól,olcsón és gyorsan dolgozik. Ön ebből kettőt választhat! :D :D

Az egyik küszöböm egy éve lett cserélve a másikkal foglalkozott az előző tulaj, ki volt fúrva sorban vagy négy helyen és gondolom ki is volt fújva üregvédővel. Azon semmi rozsda nem volt.

A lecseréltet meg nem tudom mennyire üregvédőzték,de van egy olyan gyanúm,hogy semennyire. :lol:

Nincs rajta rozsda és szeretném,hogy ez így is maradjon,szóval mi a legjobb megoldás,mit ajánlasz?

A. Egy helyen fúrjuk meg,öntsünk bele olajat,majd gumidugó a lyukba. (Szerelőm azt mondja vannak olyan küszöbök amelyek több üregből állnak,akkor ez nem sokat érne)

B. Fúrjuk meg alulról több helyen,ugyanúgy,mint a másik oldalon és fújjam tele alvázvédővel.

Előre is köszönöm!

Megosztás:

Cégünk jól,olcsón és gyorsan dolgozik. Ön ebből kettőt választhat! :D :lol:

Az egyik küszöböm egy éve lett cserélve a másikkal foglalkozott az előző tulaj, ki volt fúrva sorban vagy négy helyen és gondolom ki is volt fújva üregvédővel. Azon semmi rozsda nem volt.

A lecseréltet meg nem tudom mennyire üregvédőzték,de van egy olyan gyanúm,hogy semennyire. :D

Nincs rajta rozsda és szeretném,hogy ez így is maradjon,szóval mi a legjobb megoldás,mit ajánlasz?

A. Egy helyen fúrjuk meg,öntsünk bele olajat,majd gumidugó a lyukba. (Szerelőm azt mondja vannak olyan küszöbök amelyek több üregből állnak,akkor ez nem sokat érne)

B. Fúrjuk meg alulról több helyen,ugyanúgy,mint a másik oldalon és fújjam tele alvázvédővel.

Előre is köszönöm!

C-megoldás: megfurjátok egy vagy két helyen és lehet venni direkt üregvédő sprayt (ez egy viaszos anyag ami nem engedi át a vizet sem a párát) hozzá adnak egy speciális csövet amivel valóban az egész küszöb belsejét ki tudod fujni. Bármelyik fényezéssel foglalkozo boltban érdeklődsz szivesen fognak segiteni.

Megosztás:

C-megoldás: megfurjátok egy vagy két helyen és lehet venni direkt üregvédő sprayt (ez egy viaszos anyag ami nem engedi át a vizet sem a párát) hozzá adnak egy speciális csövet amivel valóban az egész küszöb belsejét ki tudod fujni. Bármelyik fényezéssel foglalkozo boltban érdeklődsz szivesen fognak segiteni.

Azt csináltam,hogy párhuzamosan ugyanazokon a pontokon megfúrtam a bal oldali küszöböt,mint ahogy a jobb oldali volt. Viaszos,aszfaltos Body alvázvédőt használtam folyósra hígítottam,szórópisztollyal valamennyire betudtam nyomni a furatokba,aztán 7-8 baron adtam neki hadd terüljön.Az 1liter alvázvédőt testvériesen elosztottam a két küszöbben. :lol:

Az első hossztartókban megnéztem,hogy a végén fújtam és terült egészen a végéig,tehát gondolom odabent is jól elterült. De az utolsókat úgy fújtam,hogy a csápos emelő hátsó karjaival megemeltem az autó hátulját. :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.