Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Karosszéria

gsi.tamás

Recommended Posts

Hát én vennék egy pasztát, és azzal eltüntetném, és várnék, ha nem csak felületi sérülés, akkor két hét és visszajön, ha csak felületi, akkor a paszta meg is oldotta, így nézve, meg amit yrtál Jenkizulu verziója tüni igazolódni. Nincs a környékeden vmi olyan, ami ilyet okozhat?

Nos az igazat megvallva több verzió is kering a levegőben:

1. Kollégám tv-ben látta és mesélte, hogy arrafelé ahol mi lakunk, az éjszaka folyamán valaki kromofággal "kezelgette" az autókat amik ott parkoltak... de nem lett meg a tettes...

( Ehhez a történethez megjegyezném, hogy ki az az állat ember aki ilyenre képes???? :) )

2. Nemrégiben volt a gép műszakin... ott a szerelőműhelyben aztán lehet flexelgettek valamit... és lehet ott terjengett valami a levegőben

Megosztás:

1. Kollégám tv-ben látta és mesélte, hogy arrafelé ahol mi lakunk, az éjszaka folyamán valaki kromofággal "kezelgette" az autókat amik ott parkoltak... de nem lett meg a tettes...

( Ehhez a történethez megjegyezném, hogy ki az az állat ember aki ilyenre képes???? :) )

2. Nemrégiben volt a gép műszakin... ott a szerelőműhelyben aztán lehet flexelgettek valamit... és lehet ott terjengett valami a levegőben

A koromofág az közel sem ilyen nyomot hagy ha csak a permet megy is rá. Az Vasig leszedi a festéket. Tehát kromofág kihúzva.

Amúgy ennek semmi baja csak kuva retkes. :D Egy normális mosás majd polír. És ilyen dörzsölős gitt állagú anyaggal átmenni rajta valami viasz féle de rengetek sok koszt leszed és eltűnnek a gondok. Ez valami felületi gubanc lehet. Még esélyesnek látom a fának a porát az is ilyen gusztustalan szokott lenni. Szal

1. Normális nagy nyomású gőzborotvás mosás.

2.áttörlés

3.gépi polír

4. ez a gitt szerű paszta anyag

5. lemosás. és nyoma se marad a dolognak. :D

Megosztás:

A koromofág az közel sem ilyen nyomot hagy ha csak a permet megy is rá. Az Vasig leszedi a festéket. Tehát kromofág kihúzva.

Amúgy ennek semmi baja csak kuva retkes. :) Egy normális mosás majd polír. És ilyen dörzsölős gitt állagú anyaggal átmenni rajta valami viasz féle de rengetek sok koszt leszed és eltűnnek a gondok. Ez valami felületi gubanc lehet. Még esélyesnek látom a fának a porát az is ilyen gusztustalan szokott lenni. Szal

1. Normális nagy nyomású gőzborotvás mosás.

2.áttörlés

3.gépi polír

4. ez a gitt szerű paszta anyag

5. lemosás. és nyoma se marad a dolognak. :D

Nekem is volt ilyen gondom igaz nem ennyire... csak a tetején...valahol olyan helyen álltam ahol a fáról jött a "dzsuva" ... jó alapos mosás nekem megoldotta ...

Megosztás:

Kíváncsi leszek, ma megpróbálok egy autókozmetikával foglalkozó srácot meglátogatni, nézzen már rá és mondjon valamit...

Fényezőhöz még nem akarok menni... minden esetre köszönöm a segítséget és jelentkezem a fejleményekkel :)

Sok sikert... reméljük megoldják :D

Megosztás:

Kíváncsi leszek, ma megpróbálok egy autókozmetikával foglalkozó srácot meglátogatni, nézzen már rá és mondjon valamit...

Fényezőhöz még nem akarok menni... minden esetre köszönöm a segítséget és jelentkezem a fejleményekkel :)

Fényezőhöz korai volna még menni. :D

Megosztás:

Nekem forgalmi szrint szürke az autó...a szinkodom meg E474

Elözö tulajnak még törtfehér volt benne, nekem átirás után már szürkét irtak bele :D

Az szép lehetett :/ :)

Dettó ugyanez van az ex-caravanunkkal, E474-es és szürkének írták be az új forgalmiba. Színvakok ezek? :D

Megosztás:

Szerinted milyen színű a masinám? :D

A forgalmi szerint barna :D , a napfényben inkább padlizsán.

Hát azt nem tudtam hogy a masinád olyan színű, de hogy nem Z41C a száma az tuti, mert ez a kód 2009-es...És Insignián láttam először! :) Dobj egy képet róla légyszíves!

Fényezőhöz még nem akarok menni... minden esetre köszönöm a segítséget és jelentkezem a fejleményekkel :D

Fényezőhöz korai volna még menni. :D

Ne is vidd! Majd csak utána vidd fényezőhöz, ha már rákenyeszültetetek mindenféle szart :D :D

Ja...Megnéztem a képet, nem rozsda :lol: Polír kiveszi -_-

Megosztás:

Akár lehet ez is. A flex "szikrája" még a csempébe is beleég.

Megosztás:

Írtam rá valamit a fényezés témába! Elolvastad? :)

Megosztás:

Én akkor láttam ilyesmit, amikor valami b.zi fa alatt álttam, és annak a gyantájával volt tele az autó. Fél napig mostam, de lejött :)

Megosztás:

Írtam rá valamit a fényezés témába! Elolvastad? :)

Üdv neked is!

Szóval tegnap voltam egy gépi polírral foglalkozó sráccal, azt javasolta (nagyon segítőkész volt egyébként) hogy csütörtökön guruljak el hozzá és az egyik sárvédőíven próbáljuk meg a polírt.

Amit írtál majd ha minden kötél szakad feldobom neki, ha a polír nem segítene akkor majd ez... körömmel kapargatásra mintha lejönne egyébként... de a kis genyó pöttyök ott maradnak... ha a kezedet vagy újbegyed áthúzod rajta érződik hogy az nem benne, hanem rajta van a festésen... alig várom már a csütörtököt... MI LESZ ÉS HOGY LESZ :D :D :D

Megosztás:

Üdv neked is!

Szóval tegnap voltam egy gépi polírral foglalkozó sráccal, azt javasolta (nagyon segítőkész volt egyébként) hogy csütörtökön guruljak el hozzá és az egyik sárvédőíven próbáljuk meg a polírt.

Amit írtál majd ha minden kötél szakad feldobom neki, ha a polír nem segítene akkor majd ez... körömmel kapargatásra mintha lejönne egyébként... de a kis genyó pöttyök ott maradnak... ha a kezedet vagy újbegyed áthúzod rajta érződik hogy az nem benne, hanem rajta van a festésen... alig várom már a csütörtököt... MI LESZ ÉS HOGY LESZ :) :D :D

:D :D :D Én az asszonyt kentem meg :D Maradi-e vagyok?

Megosztás:

Üdv neked is!

Amit írtál majd ha minden kötél szakad feldobom neki, ha a polír nem segítene akkor majd ez... körömmel kapargatásra mintha lejönne egyébként... de a kis genyó pöttyök ott maradnak... ha a kezedet vagy újbegyed áthúzod rajta érződik hogy az nem benne, hanem rajta van a festésen... alig várom már a csütörtököt... MI LESZ ÉS HOGY LESZ :lol: B) :D

De előtte miért nem próbálod meg azt amit a fényező topicba írtam...Inkább fizetsz a polírozásért??

Vigyük át oda, mert ez nem karosszériás téma! :D

Megosztás:

Sziasztok!

Nem találtam meg konkrétan a választ a kérdésemre a korábbiakból, bár hasonlót olvastam.

Ma reggel a csúszós után sajnos nekimentem a patkának.

Pont a bal első ködlámpánál, az le is esett és a koptató letörött, pontosabban a ködlámpánál teljesen szét van törve, szóval cserés lett. Kötegelni nem lehet/nem érdemes.

Kérdésem az lenne, hogy hogyan tudom ezt cserélni? Egybe van a lökössel? Van külön? Hogy van felrögzítve?

Köszönöm előre is a választ.

Megosztás:

Sziasztok!

Nem találtam meg konkrétan a választ a kérdésemre a korábbiakból, bár hasonlót olvastam.

Ma reggel a csúszós után sajnos nekimentem a patkának.

Pont a bal első ködlámpánál, az le is esett és a koptató letörött, pontosabban a ködlámpánál teljesen szét van törve, szóval cserés lett. Kötegelni nem lehet/nem érdemes.

Kérdésem az lenne, hogy hogyan tudom ezt cserélni? Egybe van a lökössel? Van külön? Hogy van felrögzítve?

Köszönöm előre is a választ.

Közben megnéztem, úgy láttam, hogy egybe van a lökössel és a lökös is megrepedt.

Bonyolult annak a cseréje? Astra F kombiról van szó

Megosztás:

Közben megnéztem, úgy láttam, hogy egybe van a lökössel és a lökös is megrepedt.

Bonyolult annak a cseréje? Astra F kombiról van szó

Caravan.

A koptató, az a rész amibe bele van szerelve a ködlámpa.

A ködlámpa a lökhárítóba van téve, nem a koptatóba. (már ha gyári helyen van a ködlámpád) a koptató egy kis, másfél centis perem, ami a lökös aljából van kihajtogatva. Ha az letörik, észre sem veszed, csak ha fel van emelve az autó. Ha a lökösöd tört végig, az szivacs, de 5-6-7 ezer környékén már láttam bontottat. (fényezett, vagy fekete műanyag a lökid?) Amúgy két nagy csavar tartja hátulról, kb a fényszórók belső széle alatti vonalban, meg pár kisebb fül, a szélén, és a dobbetétek ívén.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.